- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2015
Sierpniówki 2015
- nat19
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Meridka – MC o 21 zawsze ok.! ;p ale fajno że pojechałaś czegoś się dowiedziałaś ;p ja z czystej ciekawości zobaczyłam te warsztaty na necie gdzie jeszcze są ale lipa bo koło mnie nigdzie nie ma. Za to koleżanka przysłała mi książkę „Wielka księga dziecka” dokładnie i książka superowa, jak usiadłam tak 50stron pochłonęłam od razu ;p
Lusek – dokładnie ;p muszę deskę do prasowania kupić,bo w tym mieszkaniu nie mamy od miesiąca deski ;p a sterty ciuszków nie wyobrażam sobie prasować na łóżku ;p
Kasiorek – ach Ty to masz przeboje z tym małzem co on w ciąży jest czy jak !;p [ja tak na swojego S. wołam jak ma humorki czasem „co Ty w ciąży jesteś czy ja!” ;p
Magiczna – też mam długie włosy kupiłam suszarkę za 300zł i jeszcze ani razu jej nie użyłam ;p za to mój S. ją chociaż namiętnie molestuje ;p bo ja włosy na noc myję i nie chce mi się ich suszyć ani nawet czesać. Rano wstaje z różną fryzurą ;p ale i tak w koka zwiążę więc pal licho ;p problem suszenia masz z głowy ;p magiczna zawsze jak przywołujesz Zoryax zawsze się zjawia ;p jakaś telepatia ;o ;p
Roxi – widzę relaksie był ! superrr ;p roxi sukienka awesome ! ;ppp pazurki świetne! i paczka też super!
Magiczna –
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
I co Wam jeszcze ciekawego powiem, na szybkiego przeleciałam posty bo mój S. mi biadolił, że nie spędzam z nim czasu 24/7 ;p a ma wolne akurat!
Byłam dzisiaj na glukozie i udało mi się wytrzymać ;p w ogóle śmieszna sytuacja wyszła, bo jak byłam zapłacić to jeszcze w kolejce były dwie osoby do zapłaty, albo po jakieś info. No i babka mnie już kojarzy i mówi „może sobie pani usiądzie?” a ja twardo stoję i mówię, że „nie, dziękuję jeszcze wytrzymam” ;p i jak podeszłam, to kobitka mówi „tak się pani ubiera, że nic po pani nie widać i nikt panią nie przepuści, bo nie wie! ‘’ a ja miałam całe życie w luźnych koszulkach i o ;p potem jak już weszłam do zabiegowego to „boże, pani na 15lat wygląda, ja tu patrzę a ciąża i się uśmiecha od ucha do ucha”, na co ja „dłużej młoda będę ;p” potem poradziła mi jak pić te glukozę, niczego odkrywczego mi nie powiedziała bo zawsze na raz staram się ją duszkiem wypić ;p i ona też tak mi polecała, potem 1/3 kubeczka lodowatej wody mogłam wypić tylko ;o no, ale dałam radę wytrzymałam, opowiadała jak miała pacjentkę która się straaasznie męczyła i dosłownie 7minut przed drugim pobraniem już różowo zielono niebieska nie dała rady … i musiała jeszcze raz przyjść, więc moje 3 minuty to nic! Gdybym miała zwrócić przed końcem samym to bym się wpieniła na maxa ;p no i usiadłam na kanapie gdzieś przy nawiewie i prawie usypiałam i co chwila tylko się kobitki pytały czy daję radę ;p noo ale dałam ;p jestem z siebie dumna! A po glukozie zjadłam jeszczę drożdżówkę bo już głodna byłam a po powrocie to 3h snu zapewniłam sobie ;p
Mój S. chce polecieć samolotem do Trójmiasta ale ja boję się że nie dam rady, w sensie wiecie zejdę na dół i już mi się siusiu chce ;p przejdę 50metrów i znowu ;p i wyprawy ze mną na pieszo to żadna przyjemność ;[ no i chyba od 32 tygodnia niektóre linie lotnicze nie pozwalają kobietom w ciąży podróżować bo jak któraś by urodziła w powietrzu to darmowe latanie do końca życia ma zapewnione jej dziecko ;p więc dużo czasu by nie zostało … ale tak najarany jest tym, bo bilety można nawet za 10zł kupić teraz bo wszystko konkuruje ze sobą, że mi żal mu sprawiać zawód ;p ale jak mam lecieć i ciągle marudzić ? no a to jednak cały Day, i ciągłe chodzenie i chyba po prostu bym rady nie dała… ;[
No i odebrałam wyniki z morfologii moczu i glukozy na czczo i nadal mam w moczu te leukocyty i bakterie ale duzo duzo dużo mniej więc jest dużo na plus bo furagina zadziałała, ale w mojej morfologii to jakieś cuda nie widy się dzieją, albo czegoś za dużo albo czegoś za mało, niby patrzę, nie ma jakiś ogromnym odskoczni ale w sumie nie wiem jak to interpretować w ciąży ;o
Moja mała od ostatnich kilku dni jest tak aktywna że chyba w ogóle nie śpi bo non stop mi się wierci w brzuszku. Po glukozie dzisiaj to szalała jakby jej motorek zamontowano ;p
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- czajusiątko
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Lusek masz się z tymi rogalikami

Roxi a dziękuję, ja czuję się dobrze, a Zosia szaleje zdrowo w brzuchu, wierci się okropnie, ale to tylko cieszy, że daje znać, że jej tam dobrze

Kasiorek ja będąc z Oliwką w ciąży ścięłam włosy o połowę. Dużo osób się burzyło, że się nie powinno w ciąży bo niby się dziecku rozum obcina?! ale dla mnie te zabobony to totalny nonsens. Tym bardziej jak patrzę teraz na Oliwię to absolutnie inteligencji jej nie brakuje bo straszna mądrala jest

Magiczna oj zrobiłaś mi smaka na kebaba to masakra

Agnieszka to ja będę pierwsza i zaraz Ci wyślę dane

Natnka a jak robisz te andruty?? oj żebym ja tylko takie słodkie przestępstwa popełniała

Wiecie już się trochę nie mogę doczekać żeby zobaczyć jaką siostrzyczką będzie Oliwia, jak na razie jest prze kochana, przytula brzuszek, mówi, że kocha Zosię, że Zosia będzie jej księżniczką

- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

Dziś byłam na podglądanku łobuziaka i Kacperek ma się dobrze. Główka w dole

Ja mam lekką anemię i dostałam szelazo raz dziennie do łykania. Szyjka zamknięta

Jeżeli chodzi o grupę na fb to nikt z waszych znajomych nie będzie widział że do takowej należycie. To jest grupa tajna, zamknięta i tylko przez zaproszenie można się dostać i nie widnieje na profilu

Kasiorek Bardzo się cieszę, że mąż się opamiętał i zrozumiał kto jest najważniejszy w życiu i że ma o co walczyć

Co do włosów to ja farbuje co miesiąc/dwa a w pierwszej ciąży z włosów za łopatki ściełam prawie na chłopaka

Czajusiątko chciałabym żeby Kubulek kumał że będzie braciszkiem i tak pięknie się zachowywał bo puki co to ma gdzieś mój brzuch i dzidzię w środku

Przyszedł mi ochraniacz na łóżeczko

allegro.pl/ochraniacz-do-lozeczka-z-troc...hit-i5164916885.html
i jako 'kołderkę' narazie taki kocyk. Kolor wakacje nad morzem/granat (lepiej od końca szukać

allegro.pl/cienki-kocyk-maluszka-minky-7...zka-i4997821436.html
Jeszcze czekam na pokrowiec na przewijak bo w tym po Kubie się ceratka porwała troche.
Nat19 Super, że glukoza już za Tobą!

- Izek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5
- nat19
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Dostałam sms-a z labo, że oryginały badań już na mnie czekają, więc muszę ruszyć się po nie… ;p
Tysiiak – czyli jak kopie Ciebie po żebrach to leży główką do dołu? ;p waga Kacperka ładna tysiiiak ja to 3 raz piłam <3 ;p a potem jeszcze pyszną słodką bułkę zjadłam ;p
Agnieszkazst – aaaaa fakt! ;p masz rację!
- Magiczna
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba.
- Otrzymane podziękowania: 14

czajusiatko Ale fajnie,że Oliwka taka kochana!

[/b]tysiak[/b] Jaki duży chłopak już

J poszedł na 12 do pracy, ja ogarnęłam w domu, wstawiłam pranko a teraz chwila dla leniucha i trzeba będzie się zabrać za obiad

Miłego dnia!
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

Kurczę okropnie się dziś czuje. Od rana jakoś bez sił a teraz jakaś rewolucja zoladkowa mi się włączyła i mnie przeczyscilo :/ mam nadzieję że to jednorazowe bo w niedzielę urodzinki Kuby.
Ja wstaje niestety wraz z moim dzieckiem czyli zazwyczaj ok 8

Właśnie dotarł kocyk do mnie <3 jest boski.
Idziemy na drzemkę z KubulkieM chyba a zaraz

- nat19
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
tysiiiak - widziałam ten kocyk śliczny jest ;o bosz, ja nie wiem jak ja będę wstawać tak wcześnie ;p tak właśnie mi się wydawało, czyly moja księżniczka nadal jest poprzecznie ułożona ;o bo ja tylko w bokach ją czuję czyba że jakoś zacznie się wiercić to wtedy cały brzuch skacze ;p
- Magiczna
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- czajusiątko
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Magiczna a co tworzysz na obiad?? Ja dziś na szybko robiłam warzywa z patelni z ryżem, bo byłam z Oliwką u lekarza i nie było za dużo czasu. Dla Oliwii mam od wczoraj rosół z kluskami lanymi bo ona za takimi warzywami nie bardzo, ale za to objadła się dzisiaj truskawkami, bo je po prostu uwielbia

Tysiak super, że Kacperek ma się dobrze, oby już się nie obrócił. Przyjdzie czas to i Kubuś zacznie czaić o co biega z dzidziusiem

- Magiczna
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- roxi1987
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

agnieszkazst załóż kochana tą grupę tak jak pisałaś na początku czerwca, kobietki które nie mają kont i nie chcą istnieć na facebooku niech założą sobie jakieś fikcyjne konta typu Anna Kowalska czy jak Wam już się będzie podobało

tysiiiak super ze po wizycie wszystko ok, Kacperek rośnie jak szalony

czajusiątko kurcze szkoda tego plecaczka no ale cóż trzeba kupić nowy, czasem musze i być straty z tak udanych wypadów

nat19 bardzo się cieszę że glukozę masz już za sobą i ze tak dobrze Ci poszło, dzielna kobietka

natinka a Fabianek urodziła się w terminie czy troszkę wcześniej? Ja liczę że dziewczyny posłuchają Pani dr i przed 37 tygodniem pchać się nie będą ale pewnie w połowie czerwca torbe spakuje gdyby jednak chciały pokazać kto rządzi

Dobra zmykam piec to ciasto bo sie nie wyrobie:)
- Lusek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Musiałam chyba trochę odespać a że mi pani w piekarni odłoży rogale to jestem spokojniejsza no i chleb dla diabetyków

Byłam na szabrach i przyniosłam bzu wiecie jak super pachnie. Pójdę jeszcze w inne miejsce lepszego nazrywać hehe

No i jeszcze pojechałam po rogaliki to i dostałam babeczkę taką piaskową mniam mniam podjechałam do teściów na 2 śniadanko i na kawkę no i jestem

natinka no oki będę informować co i jak w pogodzie u Nas ale powiem szczerze że dziś jest chłodny wiatra tak to pięknie słonko świeci

Kurcze Ty już masz Torbę spakowaną wow

nat19 Ty to wytrwałą jesteś z tą glukozą

Historia z tą glukozą super , fajnie że wyglądasz młodo

Fajnie że chce lecieć samolotem Twój M ale czy Ty dasz radę ? oto jest pytanie. No ale chyba pozwolą lecieć samolotem ale to musisz doczytać bo kupicie bilety i nie pozwolą będzie lipa

Fajnie że mała szaleje .Moja Fasola to dziś tak szalała że jak miałam na kolanach kompa to aż cały podskakiwał a brzuś też tak patrzę co się dzieje a mi normalnie na nogi szło.... tak szalało maleństwo

czajusiątko zrobię wam zdjęcie tych małych elektrod ale do porodu są duże-troszkę większe....te co mam to są takie do ćwiczeń. zrobię wam fotki coś tam popiszę o tym

UUUUU jak miło fajnie że Oliwka tak się zachowuje

Tysiiak piszesz o pokrowcu na przewijak -powiedz czy to naprawdę jest potrzebne??? Bo się zastanawiam nad tym czy kupić? niby w pakiecie mam przy łóżeczku ale chciałam zrezygnować? dobra rzecz czy nie ? Bo że tak powiem nie chce się zagracić

- Magiczna
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-