- Otrzymane podziękowania: 33
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2015
Sierpniówki 2015
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia

Ja używałam ziajke i Kuba był uczulony niestety na płyn nawilżający do kąpieli ;( a była fajna,tania i Wydajna. Nie ma co też od razu kąpać W emolientach codziennie bo skórka się przyzwyczai. Ja teraz chyba kupię rossmanowskie produkty ale polecam też nivea

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- meridka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Trochę dzisiaj poczytałam o połogu i mi się odechciewa... :O Mam w ogóle schiza z moimi piersiami :> dzisiaj miałam dzień edukowania się również o laktacji... i.... nie wiem czy to przypadek, czy o co chodzi, ale jak opowiadałam mężowi o tym co wyczytałam to mąż mi zwrócił uwagę że mam mokrą plamę na bluzce :> stanik też mokry ;> taka plamka dokładnie w miejscu sutka. Czyżby to był pierwszy wyciek pokarmu ?!

BTW boję się tych pękających bolących brodawek ;/ w tym magicznym poradniku który właśnie studiuję piszą coś o maści MALTAN można to już stosować 2 m-ce przed planowanym porodem... stosowała może któraś z Was ? albo zamierzacie się zaopatrzyć ? Z jednej strony pewnie wszystko wyjdzie i tak dopiero po porodzie, co tak naprawdę jest potrzebne i bezsensu kupować specyfiki których potem może się w ogóle nie użyje.... ale z drugiej strony LEPIEJ ZAPOBIEGAĆ i PRZEWIDYWAĆ niż potem stękać i płakać

- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

Ja nie mam siary. Przy Kubie też dopiero po porodzie miałam ale to tak jest potem ze tylko pomyslisz o karmieniu i mleko leci

- natinka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
No więc dalej nieciekawie z tą glukozą, dalej ślad w moczu. W tym tygodniu muszę powtórzyć niestety 75g tak jak ty Roxi, na samą myśl to mi niedobrze, bo dopiero robiłam to badanie. Dodatkowo pojawiły się bakterie w moczu i leukocyty znacznie podwyższone. Lekarz przepisał mi globulki dop. Całe szczęście, że nie trafiłam na patologię! któraś z was miała też infekcję, tylko nie pamiętam

No i najważniejsze o wyjeździe nad morze mam zapomnieć

wiewiorka gdzie taką piękną sukienkę wyhaczyłaś? strasznie mi się podoba, były też inne kolory? (bo ja blondynka, to raczej od bieli stronię), ile kosztowała?
Uciekam do lulania, bo mi się oczka same kleją, jutro coś więcej naskrobię
- Lusek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Witam się z ranka bo wczoraj to jakoś mało czasu miałam.
No wczoraj to pojechałam standardowo do piekarni a potem po zakupy a i do lidla bo była kapusta za 1,99zł na gołąbki hihi

Potem do domku i było już zbyt późno i mnie jeszcze jakoś pachwina boli chyba od chodzenia po bruku.

Dziś ma być ładnie.

zoryja piękną sypialnię masz

8 kłuć bllleee to tragedia, nie no u mnie to z tym nie było problemu gorzej z gulkozą. Jeśli chodzi o żelazo to też biorę leki, to chyba normalne że maluszki wyciągają wszystko hehe

Ciuszki superanckie

Brzusio piękniuchny, ładnie rośniecie

czajusiątko tylko spokojnie, nie szalej tam za bardzo z tym praniem dywanów

natinka powiem ci że ja uwielbiam kwiatki w sumie wszystkie, ale wolę w doniczkach

wiewiórka no kiecka superowa, Fajnie w niej wyglądasz

nat19 brzusio piękny, rośniecie i rośniecie

NO czas leci nieubłaganie

no masz rację że upały są gorsze ale ja tak lubię ciepło ehhhh

8kasia8 Lody najlepsze na gardło hehe

roxi1987 Fajnie że Twoje kobitki mają się dobrze

NO to kłucie to nie takie straszne ja już się nie boję tych kłuć ale jak słyszę glukoza to mnie wzdryga brrr

Tysiiak no na pewno teściowa Ci zazdrościła tego tortu, że sama tak nie potrafi. Super ze wszystkim smakowało

meridika no super te kocyki ale naprawdę drogie szok

NO Oliatum to polecała nam położna na szkole rodzenia (tylko wiem że cena jest dość dość wysoka) ja też ogólnie chce spróbować ZIAJKI ale też BAMBINO słyszałam że są dobre kosmetyki dla dzieci. Jejku jak TY z tymi wszystkimi kremami i cała resztą jesteś daleko i oczytana jak coś to tam pisz co wyczytasz z tego super poradnika

natinka lepiej dmuchać na zimne , pilnuj gniazdka i już a morze i wycieczki poczekają

- ZoryaX7
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6
Czajusiątko zazdroszczę energii. Ja wczoraj miałam jeden z gorszych dni i totalnie nic mi się nie chciało, ale dziś radość życia i energia wróciła. Mam nadzieję, że się nie przeforsowałaś.
Wiewiórka nie pomogę, bo nie noszę. Ślicznie wyglądasz i jesteś bardzo zgrabna. W sukience idealnie wyglądasz.
Nat19 widzę, że Ty nadal Chudzika jesteś. Ja na pewno 8-9 kg na plusie. Dziś na wizycie się przekonam. Mojej wadze domowej muszę wymienić baterie. Ja dziś spałam długo, bo do 10:30, ale wczoraj wstałam 5:30.
Kasia Mam nadzieję, że z gardłem już lepiej. Mi lekarka polecała miód. Ładna ta kuchnia. Ja uwielbiam jasne kuchnie

Roxi ja też miałam 75 g glukozy i 3 pobrania krwi, ale jak pisałam mi się wkuwały 8 razy, bo ja nie mam żył widocznych i krew jak się w niektóre wbiła to nie chciała lecieć

Tysiiiak super, że wszystko się udało i tort pyszny.
Meridka śliczne te kocyki

Natinka Współczuję glukozy. Mam nadzieję, że wszystko teraz wyjdzie dobrze. Ja uwielbiam góry, a Szczawnica mi się kojarzy super. Pierwszy wspólny wyjazd z moim mężem był do Szczawnicy

Lusek Dzięki, ale malutka jest ma 9 metrów. Na razie nie ma tam szafki nocnej, bo tam musi stać łóżeczko, ale jakoś sobie nie wyobrażam, że naszą Małą do jej pokoju odsyłamy. Pewnie trochę z nami pomieszka, a potem zrobimy jej pokój. Ja zakochałam się w tej sukience, ale pewnie będzie mega niepraktyczna na szczęście rozmiar powyżej miesiąca, no chyba ,że mi się jakaś mała grubaska urodzi

Ja dziś się czuję znacznie lepiej niż wczoraj. I taka piękna pogoda

- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5
- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5

Paulinka tak mi przykro że jeden z Synków jest chory... Bądź dzielna Kochana, już jesteś bardzo dzielna...
Wiewiórka sukienka piękna!!
Nat brzusio rośnie rośnie

Roxi tak jak piszesz, czas tak leci że szok..... Nie obejrzymy się a nasze Skarby już będą na świecie

Meridka jeśli chodzi o kosmetyki dla Noworodka ja z doświadczenia polecam z firmy Mustela

- Lusek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Zdaj relacje jak po wizycie i jakie wieści z brzuszka

- Magiczna
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba.
- Otrzymane podziękowania: 14
Nat Tak! 4 lata minęły! Rocznica udała się super, wszystko poszło zgodnie z planem! Jaki śliczny brzusio! Chudzino Ty! Zazdrość mnie zżera

Zorya Genialną fototapetę macie w sypialni! Super to wygląda! I zazdroszczę szafy w sypialni. Ja co prawda mam podobnych rozmiarów ale w przedpokoju. Ale zawsze podobały mi się takie w zabudowie zawsze w sypialni.
Śliczne masz te ubranka dla córci! Te koralowe spodenki cudne Brzusio cudny

Czajusiatko Widzę motorek się załączył Tobie!

Natinka Rocznica udała się super

Wiewiórka Piękna ta sukienka! Gdzie ją zakupiłaś jeśli można wiedzieć??
8kasia8 To chyba od popędzania Męża straciłaś głos hihi

Roxi Ale super to musiał być widok jak zobaczyłaś swoje córeczki

Na giełdzie kupiłam sobie kapcie na sezon wiosna-lato bo te co miałam to typowo zimowe.
Meridka Ja też się skłaniam ku Octaniseptowi bo same dobre opinie o nim słyszałam. Na szkole rodzenia też nam położna wspominała o Lanolinie że jest najlepsza na brodawki.
Lusek Ale się nalatałaś! Dzisiaj zrób sobie dzień Leniucha

Wczoraj byłam w szkole rodzenia. Na początku były ćwiczenia, a potem położna opowiadała dokładnie o porodzie. Kurcze ,żeby to tak wszystko prosto wyglądało jak w teorii to byłoby super. Ale ta pogadanka sprawiła ,że czuję się trochę lepiej, bo przynajmniej MNIEJ WIECEJ wiem jak to wygląda.
Za tydzień jak będzie wolna porodówka to idziemy zwiedzać. Ciekawa jestem jak to będzie wyglądało.
Dzisiaj w końcu dostałam mejla że paczka z łóżeczkiem została nadana. Już się doczekać nie mogę. Udało mi się też trafić w netto naklejki na ściane. W sam raz nad łóżeczko będzie. Wrzucam foto! To jest miniaturka jak to ma wyglądać. Jak rozłożymy łóżeczko i je przykleimy to wrzuce foto jak to wygląda w całości. Wzór wychodzi bardzo duży.
Czas zacząć ogarniać obiadek!
Miłego dnia!
- wiewiorka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
natinka jeszcze była sukienka w kolorze błękitnym i różowym. w happymum kupiłam za 220 zł
Lusek oznaczaja się majtki w tej sukience bo to materiał miekki, dresowy stąd stringi
tu macie adres z sukienkami: www.happymum.pl/
- czajusiątko
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- meridka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Wiewiórka - super wyglądasz w tej sukience

Lusek - no to miałaś intensywny dzień

zorya - ja też mam czasem takie dni, żebym najchętniej leżała w łózku cały dzień. W dodatku jak mamy remont to materac mam rozłożony w salonie, więc mam wszędzie blisko

Super te ciuszki

agnieszkazst- dzięki za linka z książką

Magiczna - fajna ta naklejka na ścianę

Ja dzisiaj miałam intensywny poranek. Kupiliśmy już farbę do sypialni - WRZOSOWY ŚWIT z duluxa (wrzosowa) i ZIMOWY PEJzAŻ (szara). Poszłam na kompromis. Wprawdzie wrzos mało chłopięcy, ale szary rekompensuje

Poza tym kupiłam dzisiaj koszyk cały truskawek!

U nas cały czas piękna pogoda, ale coś zapowiadali że popołudniu ma się zepsuć - burza, grad i gwałtowne ochłodzenie- niestety....
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
0
- meridka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- nat19
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Dziękuję za pochwały brzuszka każdej z osobna i wszystkim razem ;p
Zrobiłam obiad S. poleciał do pracy, zrobiłam mu na wynos <3 bo by już nie zdążył zjeść… pogoda ogółem super, ale widzę ciemne chmury nadchodzą ! jutro chyba się do reserved wybiorę i z w ogóle z camarelo weszły nowe wersje wózków i niektóre kolorystyki są bombastyczne ;p i się zastanawiam ostatecznie co kupować, bo na bank już jestem zdecydowana na te firme, bo wózek waży jak na razie 9kg i to jak na razie jest najlżejsza wersja jaką znalazłam z gondolą ;p no i ma amortyzacje chociaż w stooke amortyzacja jest w stelażu, ale jakoś nie jestem do niej przekonana, ze jest ;p a ja mam ledwo 156 ;p tylko gondola mnie troszku przeraża bo jest duża, ale no nic najwyżej wózek na „raty” będę znosić najpierw stelaż potem gondola z dzieckiem bo gondola jest duża 85cm ma a inne 70-75cm max i osobiście lepiej się czuję przy takich wózkach rozmiarowo ;p ale z drugiej strony dzidziol wiecej miejsca będzie miał, albo stelaż będę przypinać na klatce schodowej na dole do drabinek? Bo boję się, że ktoś mi zapito li wózek ;p taki tam darmowy fitness będę miała z 4rtego piętra ;p
Teraz czas się pouczyć.
Kasia- jak to straciłaś głos! Ooo, co Ty, mi tam lekarz kazał jeść miodu ile wlezie ;p i jadłam ;p i wszystko gra, teraz S. zamówił jakiś miodek z mleczu od koleżanki z pracy, która sama robi i czeeeekamy ;ppp i tak jak Tysiiiak pisała można tantum verde, chociaż tez opinie są podzielone, zresztą co inny lekarz to inna opinia ;p mi w aptece powiedziała babka że można, ginekolog, że można ;p a internista że można ale ostrożnie ;ppp no czasem tak jest, budzisz się i okazuje się że jest się chorym ;/ ale liczę, że odzyskasz głos! ;p a co do debaty, i w ogóle całych tych wyborów i kandydatów to tylko jeden obrazek mi się z tym kojarzy : demotywatory.pl/4499895/Debata-skonczona-niech-narod-wybiera
Roxi – uuu to widzę, że wolne od życia Ci się szykuje super ;p taki relax przed macierzyństwem ;p też miałam 3 wkłucia chyba większość z Nas trzy razy kłuta była, wgl dają skierowania na 50g glukozy? Bo wiem, że istnieje takie coś ale podobno lepiej jak się obciąża 75g (pociesze Ciebie 3 razy piłam pyszny roztwór 75g ;pp) to jest po prostu słodkie bardzo, ale nie tak jak rozpuszczony cukier tylko dla mnie takie to mdłe było nie mam nawet do czego to porównać ;o ale jak będziesz mogła cytrynę wciskać to korzystaj ;p pewnie sobie opowiadają historie i komentują co słyszą p;
Trzecie prenatalne mam za już dwa dni aaaa;p jestem ciekawa jak jest ułożona, dzisiaj jak leżałam mówię do S.” zobacz tu mam miękko a tu taka kula twarda!” S. dotyka mina myśliciela i mówi „hm może to główka” a za chwilę ta „kula” była po drugiej stronie brzucha, ale to takie śmieszne uczucie było ;p obstawiam na piąstkę albo piętkę ;p
Tysiiiak – super, że urodzinki się udały, Kubol za malutki jest jeszcze, żeby ogarnąć takie wydarzenie ;p no nie dziwię się że tortem byli zachwyceni wszyscy, bo i ja złapałam zdziwko potężne ;p
Meridka- obczajałam te stronę z tymi kocykami bomba… w ogóle podobają mi się girlandy z tej strony jeszcze jakieś serduszka, chmurki i na ten kocyk cOtton classic chyba sama się połaszę bo śliczniutki jest ;p a ten drugi kocyk to co go widzę to inna cena, czy to w sklepie dziecięcym czy na necie ;p ale na tej stronie najdroższy ciekawe rzeczywiście w czym tkwi różnica ;p a i tak dwa kocyki mam zamiar kupić ;p
Na pupke ciągle słyszę „sudocrem” ;p
Natinka – dlaczego musisz powtarzać obciążenie glukozą? Ja miałam te infekcje ;p w sumie 3ci miesiąc się ciągnie, leukocyty i bakterie mam podwyższone w moczu ale w porównaniu do tego co było to moim zdaniem jest super. ;p ja furagine brałam ;p
Zoryax – nie wiem w którym miejscu chyba w nadgarstkach haha ;p trzymam kciuki za wizytę ! ja chciałam w 60kg się zamknąć ale to raczej nierealne ;p czyli w +8kg bym miała bo jak w 8tyg się warzyłam to 52 kg jakoś miałam, ale to nierealne bo apetyt zaczął mi wzrastać i ciągle jem ! ;p staram się chociaż owoce wpierdzielać ostatnio na noc zjadam budyń z lodami ;ppp
Magiczna – super ta naklejka! ;p w ogóle mi się naklejki na ściany podobają ! niby nic a niekiedy tak fajnie mogą ozdobić pomieszczenie ;o
Czajusiatko – czekamy! ;pp super, że zrobiłaś Oliwci mini pokoik ma taką strefę dla siebie ;p