BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2015

9 lata 6 miesiąc temu #982999 przez nat19

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #983023 przez kasiorek0310
Witam się i jak wreszcie korzystając z spokoju na forum i niezbyt ciekawej pogody nadrabiam zaległości :D

czajusiątko To chyba jak każda mama co ma przedszkolaka ale fakt został zapamiętamy przez wielu przez to jak mówił i tańczył fajny ma ten kącik mimo że nie wielki ale bardzo przytulny i dziewczęcy damy rade nie ma co a zoo w Chorzowie bajka byliśmy juz jak byl mały temu teraz chcemy zobaczyć jak jest w Ostawię, o kurcze to nie fajny sen oby jednorazowy

natinka Oj wycieka z dnia na dzień coraz więcej i to z tego "nie za dobrego" cyca wiec jestem happy bo może nic straconego tez miałam te nakładki tym bardziej ze małemu łatwiej było przez nie łapać wiec sa superowo na razie nie kupuje może uda nam sie bez z pomocą rogala

Lusek Taki leniwy dzień tez sie należy tym bardziej teraz na końcówce tez je mam z 1 synkiem tez je używaliśmy a tak jak twoja szwagierka czy ktoś przy 4 przeciekały i przeszliśmy na te z rossmana i były rewelacyjne chłonne i jak tam dalej pachwina doskwiera to nie gośc to jakis prymityw co myśleć chyba nie potrafi ze skoro ćwiczenia dla kobiet to on nie ma co tam szukać te jego dziecko będzie miało z nim przekichane wiesz siedziały długo bo jak sie okazało na 19 miały lekarza i nie chcialo sie im specjalnie wracać do domu i znowu jechać a to ze ktoś sie zle czuje to nie zważają na to ważne ze one przyjechały i koniec, wiesz żeby cos upiec muszę mieć dobry dzień i wenę bo na sile nic mi nie wychodzi ostatnio mroczki wczoraj reka prawa mi cala zdrętwiała jak kłoda przez godzinę ani kubka nie dalo sie trzymać ani nic bez czucia kompletnie jeszcze oczy mi płatały figle bo widziałam na prost a jak zawsze katem oka cos to teraz nic tylko plamy czarne oj sie zaczyna oby jednorazowa akcja, to fakt czasem komis ma takie ceny ze szok bo musza zrobic

nat19To fajnie jak z malutka wszystko ok i same dobre wieści od lekarza a waga pokaźna ale takie odchylenia sa norma nigdy nie ma ze każda czesc ciala maluszka idealnie odpowiada danemu tygodniowi po prostu pewne rzeczy rosna szybciej inne wolniej o i mieszkaniem do przodu sie ruszyło oby sie udało niestety takie zawody sa ze mus to mus pewno da sie przyzwyczaić ale nie jest to takie uciążliwe oglądanie szybko to idzie na obchodzie i juz zwolnienie masz na dluzszy czas superowo wiesz polityka to temat bardzo obszerny i kazdy wyciaga to co dobre dla niego wiec na niego nie nigdy nie wypowiadam mam swoj pogląd a innych nim nie obarczam

meridka Spokojnie i jak po prenatalnych wiadomo cos więcej mama nadzieje ze mimo wszystko jest dobrze

Magiczna Dumna dumna ty tez będziesz maja przedszkolaka zobaczysz i jak wypadzik sie udał na soczek ? pogoda dopisała a co to za nowy krem ten co reklamują do twarzy jakis nie klejący czy cos takiego ?

8kasia8 Fajniutko najważniejsze ze idzie ku lepszemu i lada dzień będziecie na swoim M :) Ale smaka robisz tymi truskaweczkami ja sie wybieram po weekendzie na ryneczek zobaczyć czy i u nas juz sa a do kliniki bo małego tam leczymy z oczami jest po operacji i tam juz zostaliśmy i chcieliśmy termin dla niego bo ani sie dodzwonić ani przez internet a tu sie okazuje ze terminów brak do konca roku limity przekroczone wiec pół roku będziemy leczyc na własna reke bo nikt go nie przyjmie inny wiedząc ze jest po zabiegu a ikea bo szukamy lozka mniejszego i do tego dwie komody bo nie możemy sie z gratami zmieścić ale znależliśmy w agacie o polowe tańsza a lepsza w wykonaniu solidniejsza niop kopie kopie mazl tez sie jzu o tym przekonał tym bardziej ze to teraz widać an brzuchu strasznie az sie cały rusza, nie wiem ja w 1 ciazy miala dzidziusia ale teraz chce zobaczyć czy to jest czegoś warte skoro każdy go zachwala ale bez płuny do płukania do zapach starszny

roxi1987 Jak tam komunia sie udała pogoda dopisała ? Wytrwałaś pewno wszystkich zachwycałaś swoim wygładem.

A u nas zlecialy te dni jak nie wiem ale łóżko znalezione at o najważniejsze trochę w domku ogarnięte ciuszki mam juz przywiezione wiec jest co przeglądać i prać słodziaki male ale na szczęście nic im nie ma tylko pachną tak jak cos długo leży wiec wypiorę w naszym potem w dzieciowym i bedzie ok jeszcze tylko miejsce znależć na to wszystko i byle pogoda dopisała co by to schło wszystko bo prania mnie czeka sporo oby ino wena do żelazka byla :D a wczoraj byliśmy u mojej mamy na kawę wiec dzien przeleciał jak nic i a dzis leniwie pogoda paskudna raz deszcz raz chwila prób przebijania sie słońca mały an drzemce wstanie zjadamy obiadek i idziemy spełnić nasz obowiązek obywatelski zagłosować a przy okazji mały spacerek a popołudnie pewno w domku muszę sie trochę doprowadzić do porządku bo JUTRO WIZYTA I PODGLĄDANIE TYMKA zobaczymy jak się ma i czy sie obrócił bo cały czas go czuje po prawej stronie brzucha poza tym malo miejsca ma juz niestety i zobaczymy ile przebraliśmy na pewno mniej jak w 1 ciązy bo wyglądam duzo lepiej

Milego popołudnia :)

9 lata 6 miesiąc temu #983113 przez 8kasia8
heloł!!!!

jak po weekendzie? u was też tak piękna pogoda wczoraj była? dzisiaj też już jest pięknie, w tej chwili na termometrze 20 stopni
zaraz lecę do dentysty ;)

Lusek a od kiedy będą te poduchy do karmienia? bo ja patrzę w gazetkę i nie widzę :blink:
no ciągnie się mi to gardło i nie chce całkowicie ustąpić ehh, jak sobie nie raz zakaszle to mnie aż zarwie w pachwinie, masakra...
a pokażesz paznokcie jak zrobiłaś? pochwal się :)

nat
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

o kurde ale cena kosmiczna truskawek! ja zaraz lecę na miasto to liczę, że gdzieś sobie kupię znowu z pół kilo ;)
to nieźle się mota ten Twój gin, mówi co innego i wypisuje co innego :blink:

kasiorek kurcze szkoda, że terminy w klinice pozajmowane
ja to bym chciała większego łóżka, bo się nie mieścimy we dwójkę i brzuszek a co dopiero jak dzidzie do karmienia będę brać do łóżka...
fajnie, że udało Wam się znaleźć tańszą, my też tak robimy, czasami trzeba się najeździć ale warto ceny porównać
a tego dzidziusia do prania to gdzie można kupić?
o to jak ciuszki przywiozłaś to teraz "ciężka praca" Cię czeka ;) sortowanie, pranie, suszenie, prasowanie, układanie ... :) powodzenia!
daj koniecznie znać jak tam na wizycie :) czekam i trzymam kciuki :kiss:

Meridka daj znać jak tam po wizycie, trzymam kciuki :kiss:

Roxi jak po Komunii?

miłego poniedziałku! :kiss:

9 lata 6 miesiąc temu #983127 przez natinka
Witajcie
8kasia8 ale narobiłaś smaki tymi truskawkami, mmmm. Ja mam w ogródku swoje, ostro kwitną, no ale cóż z tego jak ich jeść nie mogę :( Rozumiem cię doskonale, zawsze jak się coś dzieje w domu, to muszę nadzorować! No a tej dzisiejszej pogody to strasznie ci zazdroszczę, bo u nas już cały tydzień paskudnie, mokro, zimno.... brrrr A mam sporo prania no i czekam na to słoneczko, bo w domu nic nie chce schnąć
nat19 huśtawka robi się w dalszym ciągu, tylko w wolnych chwilach mój J coś przy niej działa, to nie tak szybko, ale szkielet juz jest! :) jeszcze ławeczka i będzie gotowa :)
Roxi jak na komuni?
Meridka czekamy na dobre wieści

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #983131 przez kasiorek0310
Witam sie i jak po weekendzie i wizycie same niezbyt dobre wieści mały nadal obrócony głowa do góry nogami do wyjścia wiec jeśli sie nie obróci czeka mnie cesarka znowu eh.... :( jest juz bardzo duży ma 2kg i długi na 40cm wiec masakra poza tym mama przystopować tylko ze ja juz i tak nie wiele robie a szyjka zrobiła sie miękka a mały dalej w nią kopie jak szalony i mamy sie oszczędzać poza tym ok łożysko 2 stopnia wód w normie i waga tez całkiem fajna bo od ostatniej wizyty tylko 2kg a przez cala ciąże tylko 13 bosko nie to jak w 1 ciąży tyle nadmiaru. Kupiłam sobie tez truskaweczki ale u nas juz po 9 zł sa nasze polskie smaczne i słodkie wiec od razu kilo wzięłam co bym zdarzyłam pojeść nimi bo zapowiada sie szybszy poród niż w 1 ciąży oby sn a tak kolejna wizyta za miesiąc o ile odpukać nic sie nie wydarzy powoli z synkiem rozmawiam ze jak sie zacznie to babcia tutaj przyjedzie albo on do babci zeby potem szoku nie było wiadomo ze jak w nocy to dziadki przyjadą

8kasia8 o to masz fajna pogodę u nas pochmurno nie za ciekawie ale nawet ciepło 15 stopni :D wiesz u nas musimy Zamienic na mniejsze bo z szafkami sie nie zmieścimy za duzo ciuchów i innych dupereli a ten proszek dzidziusia to w każdym markecie czy drogerii kupisz bo to sa tez male paczki 1,3kg czy 1,5kg ale ja byłam z niego zadowolona mimo ze płynu do płukania nie używałam, niop teraz muszę ale mam 2 malutkich ciuszków a reszta większych tylko muszę je podzielić zeby potem małż miał łatwiej to przywozić na zimowe czy wiosenne na następny rok a to do dentysty mam nadzieje ze nic poważnego ?

milego dnia wam życzę ja popołudnie mam na festynie u synka w przedszkolu mam nadzieje ze pogoda dopisze mimo wszystko

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

9 lata 6 miesiąc temu #983133 przez meridka
Hej Dziewczyny,

Chcialam Wam podziękować za słowa wsparcia - bo w piątek byłam załamana... Ale odetchnęłam z ulgą. W sobotę byliśmy na badaniach prenatalnych. Niestety już za późno na to, żeby były refundowane, ale zapłaciliśmy te 280 zł - trudno. Okazało się, że z pępowiną jest wszystko w porządku. Pani Doktor bardzo się zdziwiła i powiedziała, że o czteronaczyniowej pępowinie nie słyszała jeszcze (nawiasem mówiąc, miała chyba niezłą polewkę z tego naszego doktorka)... ;/ Niepotrzebny stres nam zafundował tak na prawdę... Gdybym była na wcześniejszym etapie ciąży to bym chyba zmieniła lekarza... No ale teraz już jakoś dociągniemy... Domyślam się, że chodzi o to, że nasz Gin ma słabszy ten aparat USG i dlatego mu takie głupoty wyszły... ale chyba powinien to najpierw jakoś potwierdzić, a nie wciskać nam takie historie... ;/ pozostaje mi się cieszyć, że jest wszystko OKEY.

Dzidziuś obrócił nam się już główką do wyjścia. Poza tym waży ok 1600 kg - na prenatalnych wyszło, że waga urodzeniowa to będzie prawdopodobnie 3700 :blink: :P także będę miała co rodzić ;P Podobno na III prenatalnym niestety nie widać już tak wiele jak na II, ale z grubsza wszystko wygląda okey. Jedyna niepokojąca rzecz to obustronne wodniaki na jąderkach. Będziemy musieli na to zwrócić uwagę po narodzinach, podobno te wodniaki z reguły do 2 roku życia się wchłaniają, ale trzeba będzie to obserwować.

Cóż teraz pozostaje nam się już śmiać z tej całej historii... Jak mały coś nabroi to będziemy gadać że to dlatego że miał czteronaczyniową pępowinę ;) ale uwierzcie, że w piątek/ sobotę nie było mi tak do śmiechu.

9 lata 6 miesiąc temu #983135 przez kasiorek0310
To dobrze jak skończyło sie tylko na strachu i z pępowina wszystko ok a co do wodniaczkow na jąderkach to moj synek tez je mial ale zniknely zamin rok skończył wiec nie ma sie czym martwic raczej to fizjologia niż jaka wielka anomalia wiadomo ze początkiem nie było ci do śmiechu bo strach i panika ale juz jest ok wiec pełen relaks

9 lata 6 miesiąc temu #983145 przez czajusiątko
I ja witam się poniedziałkowo :)

Meridka jakie cudne wieści. Bardzo się cieszę, że wszystko ok, szkoda tylko Twoich nerwów. No ale wiesz może z drugiej strony to może lepiej, że jak lekarza coś zaniepokoiło to postanowił sprawdzić, a nie zlał sytuację, bo to też różnie bywa :huh: no z tego co mi wiadomo, to w ogóle prenatalych w trzecim trymestrze NFZ nie refunduje. Duży już chłopiec u Ciebie w brzuszku, jest co nosić :)

Kasiorek my średnio co 2 lata jeździmy do Chorzowa, zresztą w zeszłym roku też byliśmy i Oliwia mimo, że miała trochę ponad 1,5 roku to miała niesamowitą frajdę, zresztą do tej pory pamięta jak misiu sobie siadł z rozłożonymi nogami i zaczął drapać się po brzuchu i kolanie, bardzo zabawnie to wyglądało :laugh: jej to Twój Tymek to dopiero duży chłopak :evil: oby jednak dał radę się jeszcze obrócić. Brzusio piękny, okrąglutki :) dobrze, że waga nie bije tak szaleńczo jak w pierwszej ciąży, widzisz jednak każda ciąża inna.

Natinka biedna masz się z tą dietą :huh: taka huśtawka to super sprawa, dobrze mieć męża taką złotą rączkę co wszystko zrobi :) mój nie chwaląc się też taki, tylko u niego niestety notoryczny brak czasu na wszystko :(

Kasia i jak?? dacie radę przeprowadzić się do końca miesiąca tak jak chcieliście??

Nat no brzmi super to mieszkanko, wiesz próbować nigdy nie zaszkodzi, może akurat się uda :)

Lusek no i jakie pomysły na prezent??

Roxi jak po komunii?? pokaż zdjęcie jak wyglądałaś w tej sukienusi :)

Tysiak akurat ta ściana była malowana jak ja byłam w szpitalu z Oliwką, taka niespodziewanka od tatusia, malował razem ze swoim bratem :cheer: tu akurat żyrafka jest z szablonu ale na innych ścianach mamy jeszcze gumisie i smerfy, które szwagier malował od ręki :)

Magiczna jak się udał wypad?? dobrze tak czasem wyrwać się z domku :)

Agnieszka

Izek jej, Ty już prawie na finale :woohoo: jak się czujesz??

Zła jestem, bo wczoraj mi się przypomniało, że w piątek miałam iść do okulistki po receptę na kropelki do oczu, w piątek mamy wizytę i 4 dni wcześniej trzeba zakrapiać oczy, czyli dziś powinnyśmy zacząć. Dzwonię od rana do przychodni czy mógłby ktoś mi dziś ktoś wypisać receptę, ale oczywiście nie odbierają, na dodatek nie mam portfela, bo zostawiłam wczoraj w aucie i mąż zabrał do pracy, a w środku karta ubezpieczeniowa Oliwii. Chyba będę musiała przełożyć wizytę, a czekamy na nią od lutego :angry: normalnie taka sierotka się ze mnie zrobiła, że głowa mała :dry:
A za 3 dni usg, już się nie mogę doczekać ;)
Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #983175 przez nat19

Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #983184 przez Lusek
Hejko witam się po weekendzie ;) :)
NO widzę że napisałyście dość sporo :P ;) fajnie .Ja korzystałam wczoraj z pogody no i spacerek na molo trochę na starówce. I tak zleciało. Trochę kościół, wybory rodzice, teściowe odwiedzeni.
Dzisiaj rano jakoś wstałam i po zakupy trzeba było ruszyć hehe upolować coś :P ;) .M sobie zażyczył ryż z truskawkami hehe ;) :P

nat19 ale fajnie śpi sobie w brzusiu maluszek :cheer: no ja takich widocznych fotek nie mam ;) :cheer:

meridika widzisz mówiłam że będzie dobrze :cheer: ale bidulko co strachu się najadłaś to masakra nie zazdroszczę :dry: no ma taki sprzęt Twój doktorek jak moja gin :unsure: ehhh dobrze że powtórzyłaś USG i jest wszystko w porządku ;) :)

czajusiątko no właśnie nie mam żadnych pomysłów ehhh :unsure: myślę i na pewno coś wykombinuję :P ;)
Oooo roztargniona jesteś ale to chyba normalne :) ja też tak mam :P ;) spokojnie ogarniesz wszystko :) może jakoś uda Ci się załatwić ta receptę albo podejdź do przychodni ... chyba że masz daleko??? dasz radę
Fajne te gumisie na ścianie ;)

kasiorek0310 ale fajne fotki maluszka :) O to już maluszek się przygotowuje powoli do wyjścia mówisz. Fajna waga dzidzi ;) no mało kg do przodu więc spokojnie :P połowa zejdzie jak się dzidziol urodzi :cheer: .NO przygotowuj przygotowuj synka bo to wiesz nigdy nie wiadomo kiedy się zacznie :P ;)

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 6 miesiąc temu #983188 przez roxi1987
Hej moje kochane kobietki, witam się poniedziałkowo:) U nas wszystko ok, jakoś przeżyliśmy cały weekend chodź był bardzo napięty od sobotniego poranka do niedzielnego późnego wieczorku:( Na szczęście udało nam się wszystko co zaplanowane mieliśmy załatwić a to najważniejsze już obiecałam sobie i mojemu mężowi ze za tydzień mamy weekend pt.: "Lenistwo". Już Wam pisze po kolei co się działo potem muszę nadrobić Wasze wpisy i odpisze:) W sobotę pobudka po 7 bo o 9 Janek miał odnowienie chrztu i chciałam tam być, potem szybko zawieźliśmy prezent na sale gdzie miała być część obiadowa po komunii ( nie wiem czy Wam pisałam ale razem z moimi rodzicami kupiliśmy mu piłkarzyki, daliśmy jeszcze pieniądze ale chcieliśmy aby miał tez jakąś zabawkę namacalną :) ) potem szybko po kwiatki i do mojej teściowej na dzień mamy bo jutro jest w Zakopanym a poza tym tylko w sobotę przed południem byliśmy w komplecie :) następnie fryzjer i tam ponad 2 godzinki spędziłam, farbowania+ minimalnie podcięłam końcóweczek ocenicie na foteczce :) Farbowania: zafundowałam sobie zmianę z miedzianego mahoniu na czekoladowe z przebłyskami rudego :) zobaczymy jak to się będzie zmywać bo podobno ma się pomalutku wypłukiwać żebym potem nie miała takich drastycznych odrostów :) ja jestem zadowolona :) potem na kręgle bo byliśmy umówieni z bratem mojego męża i jego dziewczyną, oczywiście ja tylko kibicowałam bo w efekcie mogłabym potoczyć się jak ta kula :laugh: :laugh: :laugh: Kolejno po kwiatki na komunie i na obiad do teściowej, posiedzieliśmy chwilę i na zakupy :) Kupiłam sobie w CCC buciki takie trampeczki, pojechałam tam z zamiarem jakiś wsuwanych butów ale w efekcie będę je musiała wiązać :) no trudno te 3 miesiące jakoś się przemęczę :) kupiliśmy jeszcze koszulki w H&M dla chrześnicy mojego męża z myszką Miki więc w sumie ma 4 koszulki myślę że podzieli się z siostrą (bliźniaczką) jeszcze jakieś jajko niespodziankę i mogę wysyłać ale to już koło czwartku żeby dotarły na 01-06-2015. No i zakupy spożywcze, wróciliśmy do domku po 19 wiec musiałam poprasować nas na tą komunię itd. W niedziele podobnie pobudka rano potem po moja ciocie bo ją zabieraliśmy szybko do kościoła ( w kościele Pani się zlitowała nade mną i mi zeszła więc siedziałam i jakoś wytrzymałam te 90 minut, potem na sale, prezenty, obiad. Posiedzieliśmy, pogadaliśmy, pojedliśmy (oj pyszny był tort). Troszkę pogadałam z koleżanką mojej siostry która jest położną. I oczywiście na 19 znowu w domku, szybkie pakowanie mojego męża bo o 20:30 umówiliśmy się ze znajomym w sprawie tego kredytu na mieszkanie żeby mu wszystko podpisać, pogadać o warunkach i brakujących dokumentach. W łóżku byliśmy na 24:00 a Łukaszek dziś o 5 już wyjeżdżał po prostu wszystko na wariata, ale załatwione :) Dziewczyny na szczęście rozumieją zabieganych rodziców i przez weekend były spokojniusie, dziś troszkę szaleją, ale dziś to już mogą :) A wogle pamiętacie jak mi wypadła plomba? Umówiłam wizytę na dziś na 12:00 i co? I zapomniałam przypomniało mi się dopiero o 11:55 wiec szybko się ubrałam umyłam zęby tata mi samochodem wyjechał i 12:10 byłam w poczekalni :) Na szczęście ząb zrobiony, nawet nie bolało :) Ale że jestem mega zapominalska to już inna bajka :)
Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #983201 przez Magiczna
Hej! Melduję się po weekendzie:)

natinka Ale Ci dobrze z tą huśtawką :) W ciepłe dni, z chłodnym napojem w ręce-pełen relaks! Zazdroszczę :)
kasia Łóżeczko na żywo mega mi się podoba :) Jestem super zadowolona;) Mniaaaaaaam truskawki! Jadłabym!:D
Lusek pokazuj pazurki!:D
nat Masakra! Mnie też męczy zgaga baaardzo często wieczorami i w nocy :/ Okropieństwo to jest. Czasami taka mocna jakby ogień normalnie! Cudne zdjęcie masz Amelki :woohoo:
kasiorek Tak, dokładnie ten krem. Powiem Ci,że fajny. Rzeczywiście szybko się wchłania i nie klei także jak dla mnie idealny pod makijaż! Ale duży już Twój synuś! Ciekawa jestem ile moja Gwiazda już waży :O Trzymam kciuki,żeby zdążył się obrócić :) Ciągle jeszcze ma szanse:) Super wyglądasz! I Cudna piłeczka :woohoo: :woohoo:
meridka No to kamień z serca! Bardzo się cieszę ,że wszystko w porządku! Ale co się najedliście strachu to Wasze!
roxi Jeeeeeej! Ale cudnie wyglądałaś! Wogóle śliczna z Ciebie Mamusia:) I sukienka super wygląda! Fryzurka super! Bardzo Ci do twarzy! Ale miałaś zalatany weekend!

Piątkowy wypad udał się super! Było cieplutko, posiedzieliśmy i taki miły powiew był znad wody :)
Dzisiaj byłam na zajęciach w szkole rodzenia i byliśmy oglądać porodówkę i oddział położniczy. Super odnowione wszystko po remoncie także bardzo mi się podobało :) Potem poszłam do przyjaciółki na kawkę a J wracając z pracy zabrał mnie do domku :) No i tak mi zleciał dzień. Gorąco mi dzisiaj było jak cholera! Wogóle mi jest ciągle gorąco ;/ Mała dokazuję aż cały brzuch skacze także faajnie :)
Miłego dnia:)

9 lata 6 miesiąc temu #983208 przez roxi1987
No to teraz kolej na Was :)
Lusek jak się kochana czujesz? Przeszedł ten ból? Fajny weekendzik miałaś, zazdroszczę tego spacerku :) Wstaw kochaniutka foteczkę pazurków?
nat19 super foteczka, piękna na Twoja Amelcia, troszkę wstydliwa- zakryła się raczka :) trzeba korzystać z dobrodziejstw natury i korzystać z truskaweczek ja tez w sobote kupiłam 1 kg były takie śliczne ze dziś są jeszcze ładne i nic się z nimi nie dzieje ale na pewno dziś trzeba je zjeść, niby gdzieś czytała ze truskawki nie są wskazane w dużej ilości w ciąży bo są wysoko alergizujące ale wydaje mi się że nawet gdybyśmy objadały się nimi przez 2-3 tygodnie to i tak nie ma to na maluszka pod tym względem złego wpływu, a plusy same mnóstwo witaminy C, która pomaga wchłaniać żelazo. Jednym słowem korzystajmy Współczuje z tym egzaminem, no ale cóż chyba za bardzo wpływu na niego nie masz i trzeba będzie go napisać :( bezsensu ze kolejna rzecz do uczenia Ci doszła :(
czajusiątko Gumisie super, bardzo fajną niespodziankę Ci zrobili chłopaki po powrocie ze szpitala i masz zdolnego Szwagra ze tak maluje :) Może zadzwoń do tego Olkulisty i popros żeby Ci pzrełozyli wizyte na kolejny tydzień a niech kogoś z kolejnego tygodnia włozy w twoją datę warto spróbować :) może uda się pozytywnie to załatwić żebyście nie musiały czekać znowu tyle czasu :) Czekam razem z tobą na to 3 badanie prenatalne, jestem ciekawa jak to przebiega :) Trzymam kciuki za Zosieńkę żeby wszystko wyszło super :)
meridka ogromnie się cieszę że po badaniu wszystko super :) Lekarz tez człowiek :P może się mylić najważniejsze że jak coś go zaniepokoiło to od razu zareagował :) no fakt niestety strachu i złych myśli to się najadłaś nie mało ale najważniejszy efekt badania że jest wszystko ok z Waszym skarbem :) Super ze go Pani pomierzyła, duży chłopak będzie skoro takie są rokowania na wagę urodzeniową :) i dobrze, my wszystko przetrwamy, wiadomo rodzi się łatwiej mniejsze dzieciaczki ale w nosie najważniejsze żeby się urodził zdrowiutki :)
kasiorek0310 kochana nie dołuj się tym że maluszek się jeszcze nie obrócił ma jeszcze troszkę czasu, ponoć spacerowanie pomaga bobasowi w obróceniu się :) I jaki duży ten Twój skarbek, rośnie jak szalony- dobrze mu po prostu w brzuszku Twoim, moje bobasy tez nóżkami w dół chodź mi to akurat na rekę ale te kopniaki po szyjce to nic przyjemnego :( Bardzo dobrze ze już rozmawiasz z Nikodemem o chwili kiedy się wszystko zacznie żeby dodatkowo go nie stresować a on mądry chłopak na pewno wszystko zrozumie, tylko musi się oswoić z myślą i zawsze będzie mniej więcej wiedział jak to wszystko wygląda kiedy mama pojedzie do szpitala. A Nikosia rozdziłś przed terminem? Foteczki super i maluszek w brzuszku i mama z brzuszkiem, wyglądasz bardzo ładnie brzuszek malutki aż nie wierze że synuś twój 2 kg już waży :)ja to mam nadzieję zeby moje dziewczyny w przyszłym tygodniu chociaż po 1,5 kg ważyły:) Wszyscy na komunii mówili ze ciąża mi służy, ze dziewczynki ponoć zabierają urodę mamie a u mnie to się nie sprawdza, chodź ja już nie czuje się tak atrakcyjnie no ale cóż nie wiele nam zostało więc korzystajmy z komplementów :) Co do zakupów sandałków w CCC to Pani powiedziała że warto się wstrzymać z zakupami bo na początku czerwca ma być jakaś promocja coś w stylu z tymi półbutami, ja teraz kupiłam trampki z lasockiego byłu w cenie 150 zł a po upuście -35% zapłaciłam nie całe 100 zł :)
natinka czemu kochana nie możesz jeść truskawek? Czyżby jakaś alergia? Jak się czujesz? Jak bobas w brzuszku dziś się ma? ja tez bardzo żałuje że ten czas ciązy tak szybko mija bo to naprawdę cudowny czas :)
8kasia8 zazdroszczę pogody u nas średnio niestety bardzo pochmurno. Jak po wizycie u dentysty? Mam nadzieję ze tak przyjemnie jak u mnie :) dobrze, ze nie zapomniałaś o wizycie jak ja :laugh: Też mamy problem z łóżkiem, ach jeszcze rok temu spałam w nim sama i było aż za, od września dziele je z mężem a od sierpnia śmieje się ze przeniesiemy się chyba na podłogę w 4 :) no coż dziewczyny muszę pięknie spać w swoich łóżeczkach, a w nocy budzić się na zmiane do karmienia :) ach nadzieję to możemy mieć a dzieciaki bedą robić jak im wygodnie:)
Magiczna dziękuję Ci kochana za masę komplementów:) fajniutki dzionek dziś miałaś, mam nadzieję ze to gorąco to sprawa pogody, teraz kochana przez resztę dnia lenistwo się należy:) Bardzo fajnie ze na tej szkole rodzenia oswoili Was z porodówką zawsze to już nie będzie aż takie nowe otoczenie:) przynajmniej to nie będzie stresowało:)

9 lata 6 miesiąc temu #983211 przez Lusek
Hej ciężaróweczki hehe ;)

roxi1987 Ale Ty laseczka jesteś fiu fiu :silly: :blink: :woohoo: :evil: normalnie szok i jeszcze pomyśleć że 2 laski w środku normalnie seksi w tej kiecce wyglądasz :woohoo: :whistle: Bardzo ładnie a ciąża ci służy hoho ja się nie dziwię że się wszyscy oglądają za Tobą na ulicach :P
Ładny kolor włosków, pasuję Ci ;)
Aktywny Wasz weekend że szok, ale fajnie że załatwiliście wszystko. A Ty że dałaś radę to szacun :blink: na prawdę ostre działania. A teraz pewnie lenistwo :P :cheer: a dziewczyny teraz muszą podziałać troszkę odbić sobie cichy weekend :P ;)
Powiem szczerze że ta pachwina mi doskwiera jeszcze ale jak poleniuchuje trochę to przechodzi a potem albo źle stanę albo nie wiem czy chodzę za dużo to zaraz od nowa pewnie się nie doleczy i tak w koło macieju :P Może uda się to zwalczyć hehe no ale już dość długo mnie boli :unsure:
Odpocznij troszkę zregeneruj siły :cheer: ;)

Magiczna fajnie że podoba Ci się oddział położniczy, my zaraz też jedziemy na szkołę rodzenia i może uda się też obejrzeć położniczy oddział tzn salę porodową :P ;) napiszę wieczorkiem czy się udało no i dzisiaj masaże jeszcze jakieś mamy.
No fajny dzionek naprawdę oby więcej takich ciepłych i mile spędzonych hehe :) :cheer:

pazurki: tylko na rękach mógł być ciemniejszy kolor ale taki doradziła mi kosmetyczka:

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #983215 przez roxi1987
Lusek paznokietki śliczniusie u rączek, stópki rewelacja uwielbiam klasyczny francuski:) wiesz co kochana wydaje mi się że te nasze pachwiny to się do samego porodu nie zregenerują też mam tak jak ty. Jeden dzień jest super i juz mysle\ę sobie że przeszło a ansatepnego zapomne się że to bolało i zrobie jakiś gwałtowny ruch i do końca dnia boli niestety:(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka