BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2015

9 lata 6 miesiąc temu #984442 przez Lusek
Hejko już na spokojnie :)

Więc działałam od rana w sumie oprócz łóżeczka , będzie wszystko. Byłam w aptece pokupowałam wszystko co potrzeba do szpitala(tantum rosa, podkłady, podkłady do przewijania 90x60 i 60x60 to i mi się przyda). Kupiłam Katarek tak jak Tysiiak mówiłaś zobaczymy czy będę umiała się tym posłużyć, no i te wszystkie duperelki co wy kobitki pisałyście .Zancik Twoja lista też się przydała :cheer: :) także jeszcze dziś zamówiłam koszule z internetu z esotiqo bo tej w biedronie nie ma :unsure: ale to nic :)

Co na wizycie a więc:
Zrobiłam USG sprawdziła fasolę główkę, brzuszek, nerki,serce, kość udową , łożysko, pępowinę itp. wszystko w porządku zdrowe ;) :)
I powiem wam najważniejsze zrobiło fikołka hahahaha :woohoo: ułożenie główkowe :whistle: ufff co za radość.
Szyja 4cm zamknięta, brak rozwarcia.
Powiedziałam jej o mojej pachwinie i zobaczyła itp ale nic na szczęście nie jest. Mam 8kg do przodu a dzidzia waży 2082g także rośnie.
Muszę od jutra obserwować ruchy maluszka wy też coś takiego macie dostałam specjalną kartkę do zapisywania :huh: :blink: od momentu wstania przez 12h i liczyć tylko nie tak ilość kopnięć tylko np w ciągu 30 min ruszało się ostro to zaliczamy jako 1 ruch, niby takich ruchów ma być minimum 6 w ciągu 12h ale moze wy mi coś więcej p o tym powiecie.
Aaa i co najdziwniejsze że mi wyliczyła że od jutra mam 34tc :blink: a według moich obliczeń 33 tc no nic nie wiem jak ona liczy.
Ale jeszcze najlepsze jest to że płeć nadal nie znana hahaha :woohoo: dzisiaj widać było dupcie i ona sama już nie wie czy to będzie dziewczynka to chyba zwariuję z tą fasolą normalnie . ;) :)

A i jeszcze imprezka u dziadka udana, obiad pyszny ciasta i tort też. Ogólnie był zadowolony z prezentów ;) :) Rodzina w szoku że tak dobrze wyglądam w 8 miesiącu ciąży haha :laugh: nie mogli wyjść z podziwu ale spoko jakoś przeżyłam. Nie lubię jakoś być w centrum uwagi takie troszkę krępujące ale miło było posłuchać jak ciotki gadają pozytywnie :P ;)

nat19 Fajnie że będzie malutka lepieje się rodzi takie dzieci :cheer: hehe ;) :) a co do ubranek to pewnie że chociaż kilka tak jak mówisz ;) :) A co do energoli to uzależniają ale cóż dobre są hehe :P ;) ,no kawka to jest lepsza od nich ja lubię duża latte hehe z duża pianką :P ;) dlatego zbierałam i kupiłam kiedyś tam ekspres hehe i teraz robię w domku ;) :)
No dziadek był zadowolony z prezentu aż mu mowę odebrało he ;) :) ale fajnie że podobał się prezent :)
No jak się nie mówi po angielsku to i słówka wylatują z głowy i się zapomina itp. a bariera robi się coraz większa. Bo brak styczności z językiem hehe ;) :P też mam podobnie ale jak już się wkręcę to jakoś leci :) :cheer:
Fajnie że zostałaś obsypana komplementami hehe ;) :) miło :cheer: bardzo :)
Rozumiem twoja frustrację jeśli chodzi o WF ale kiedyś u nas dziewczyna też się nie pojawiła ani razu na WF ale jakoś mogła zaliczyć,więc może niech się podpyta tego co prowadzi zajęcia z wf i zaliczy to w sesji poprawkowej czy jakoś tak. Dobrze jak mąż chce się uczyć też tak mówię o swoim kursy, szkolenia, studia itp. ale cóż wiedzy nigdy nie za wiele. Ja też robiłam podyplomowe ale wfu nie miałam. A na studiach na PG to byłam w sekcji siatkarskiej i od górnie miałam zaliczone ;) :) A ty jak z wfem ? powiedz ? Może niech się Twój maż postara możne się uda :)
Nie martw się ja też gubię wątki,zapominam jestem jakaś roztrzepana jakoś nie wiem ;) :) ale to chyba hormony :P :laugh:

kasiorek0310 no obcięłam włosy bo już się nie układały bo jakiś czas temu z długich ścięłam na krótko hehe :cheer: ;) ale lepiej się czuję w tych krótszych, a na lato i przy dziecku to w ogóle będzie dobrze i tak trzymam ale jeszcze zrobiłam pasemka na dłuższej stronie włosów (pasemka jasne -białe). Idz kochana nam się też coś należy :P ;) no i mój mąż zawsze stwierdza że ma nową żonę hehe ;) :laugh: jak wracam od fryzjerki :). Polecam.... Trochę się odchamić no i podobać się sobie... chociaż jakoś się odpicować :) ;)
No zakupki tak już do wyprawki i do torby do szpitala tak wielorazowe kupiłam jednorazowych nie bo właśnie czytałam że dupci się poci ;) :) te z canpolu mam chyba ;) :)
Fajnie że spacerek się udał synek miał wycieczkę znowu pooglądał inne miejsca :cheer: :) no i pochodziliście tez dla zdrowia dobrze ;) :) Pewnie we 3-je super ;) jestem za :) wiesz rodzina (tzn mama tata i tam cała reszta to oki można się spotkać ) ale masz swoją męża i synka i oni są teraz najważniejsi ;) :) i to trzeba cenić ;) :) my też tak lubimy czasami sami iść gdzieś itp. to jest fajna sprawa ;) :)
Dziadek zadowolony aż mu mowę odebrało ;) :cheer: ale najważniejsze że zadowolony był B)
Mniam mniam z tym obiadkiem uwielbiam kalafior i z bułką tartą :P ;) mniam mniam ;) :) aż ślinka leci masz rację .. keidyś nie lubiłam a teraz to raj pyska normalnie :) B)
Też muszę magnez brać z witaminą B6 :)
Wow to nieźle już tyle masz :whistle: :woohoo: super no i torbę będziesz pakować :blink: super ja mam taki plan że do 15 czerwca mam spakowaną torbę :P no i muszę zacząć prać ale nadal nie wiem jaki proszek.... jedni mówią Lovella inni Bobini. Teraz który wybrać ....a jak dziecko nie jest uczulone to nie trzeba aż tak drogich jak jelp np. :unsure: i już sama nie wiem jaki? :(
A ty jakiego używasz? :)

meridika ooo fajnie torcik bezowy mniam mniam :P ;) też bym zjadała :) ja mam ciasto malinowe na biszkopcie ale kupne :unsure: ale dobre bo sprawdzone :cheer: ja piec nie umiem (ciast) ale gotować inne dania to tak ;) :) Super masz w tych szufladach :cheer: bardzo fajnie :)
Widzę termometr żabę a ja mam żyrafkę ;) :cheer: :P
Jeśli chodzi o ubieranie noworodka to pielucha +bodziak + pajac(lub) śpiochy = najwygodniejsze ;) lub
pielucha+bodziak + rampersy i skrpetyki a na rączki to na początku się zakłada te niedrapki żeby się nie podrapało a paznokcie się obcina dopiero jak odejdą od skórek tzn jak masz paznokcia to on się tak jakby odklei - będzie na szkole rodzenia ;) :) więc spoko :)
A co do sprawdzania temperatury czy jest maluchowi zimno czy ciepło bo wtedy też płacze i jak ciepło i jak zimno to na karku się sprawdza jak ma ciepły to jest mu ciepło jak ma zimny to zimno jest jemu :)
A co do wychodzenia na dwór jak będzie wszystko dobrze to po tygodniu można na krótkie spacery wychodzić , jak będzie ciepło itp. tak mówiła położna ;) :) nie martw się będziemy się wymieniać wiadomościami ;) :)
Hahah z majtami to śmiechowo ;)

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

Podziękowania: meridka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #984463 przez 8kasia8
heloł!!!

kasiorek super, że udało się samochód taniej naprawić :)
ja też kupiłam ten bephanten dla dzidziusia i na poranione sutki :)
no właśnie siostra mi potwierdziła, że wystarczą u nas te bella mama jako podpaski, bo podkłady na łóżko są w szpitalu :) chyba, ze jakąś małą paczkę w razie W kupie i wezmę ze sobą
droczył się a teraz nawet imię wymyślił, nazywa ją Lenka, i uwielbiam jak się z nią bawi, wczoraj wieczorem chyba rączką wypychała mi (dosłownie) pępek a on ją wtedy dotykał to chowała i jak on wziął rękę to znowu wypychała i tak trwało to dłuższą chwilkę, słodkie to było... :kiss:
no i teraz mamy dylemat bo mi podoba się Kornelka a jemu Lenka... :side:
super, że wyjazd się udał i pogoda dopisała!
ale fajnie, że masz juz prawie kompletną wyprawkę! pozazdrościć organizacji !!!

Lusek a pampersy z pampersa kupiłaś w promocji w jakimś sklepie? bo ja czekam aż będą w rossmannie ;)
też już kupiłam chusteczki nawilżane z pampersa sensitive 4-pak (była promocja w rossmannie za 19,99)
ej no ja nie widziałam w biedrze tych podkładów.... może za słabo szukałam albo wykupione ;)
no środa już pojutrze więc wtedy położymy podłogi w łazience i korytarzu, teraz jedziemy ściany w łazience, z tym jest najwięcej roboty ;)
i jak prezent dziadkowi się podobał?
ale cudownie, ze się obróciło!!!!! :kiss:
i jaka poważna waga!
ale kurcze szkoda, że nadal się ukrywa!!

nat
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Anielka i Nelka też ładne... Melania hehe :laugh: też fajnie w sumie :)
to ja Ci życzę samych 5 i zaliczonych wszystkich egzaminów :) bo skoro się uczysz to nie może być inaczej :)
dokładnie ze sprzętem nie ma problemu, można wypożyczyć albo kupić i samemu działać z remontem
oj szkoda żeby Twój S. zrezygnował z tych studiów, oby było tak jak piszesz, że wszystko mu przepiszą a to co musi pozalicza i obroni się w lutym :)

meridka o mnie też przeraża to czy będę umiała ubrać stosownie małą, aż się boję...
super, że ogarnęłaś ciuszki :) jak ładnie się prezentują :)
a szuflada "z apteki" mega! masz już prawie wszystko! super!

tysiiiak mówisz, że tak można rozebrać dzidziusia i będzie okej? i tak od razu wychodzić na dwór? wezmę pod uwagę Twoje rady :)

lecę naleśniki posmażyć bo mąż niedługo z drugiej zmiany wróci i będzie chciał jeść, i ja sama mam głoda na nie już :)
dzisiaj mnie strasznie plecy bolą :( jeszcze trochę i się wreszcie położę ;)
dobrej nocki

9 lata 6 miesiąc temu #984466 przez nat19

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 6 miesiąc temu #984467 przez nat19
tysiiak - ponawiałaś próbę z odpieluchowanie Kubusia? Bo dzisiaj mi koleżanka opowiadała, że jej chłopiec jak przeglądał książeczkę, w której było jak tam chłopczyk mały uczy się korzystać z toalety to nagle mu samo przyszło po tym i od razu zaczął siadać na nocnik :D z dnia na dzień :D

9 lata 6 miesiąc temu #984472 przez tysiiiak
Nat próbowałam ostatnio ale twarda sztuka z niego: ( wie że chce siusiu i pokazuje ale za Chiny nie chce usiąść na nocniku ani na nakładce kibelkowej ;( Na początku aż wstrzymuje dopóki nie popusci a potem to już go nie robi i sika w gatki:/ dopuszczalna mu bajki jakieś itp ale nie załapał. Dopytaj jaką to książeczka ;) może zadziała: )

Dziś miałam skurcze przepowiadajace aż się troszkę wystraszylam. Dopiero po nospie i magnezie przeszly. Dopiero teraz czuje jaki mogę mieć miękki brzuch :o To chyba na pełnię wszystko :p

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #984524 przez kasiorek0310
Witam sie i jak pierwsza partia ciuszków już na sznurku i oczywiście sie nie zmieściły wszystkie ;/ wreszcie krok do przodu ale najgorsze będzie prasowanie jak wczoraj sie wzięłam za nasze ciuchy do prasowania to zeszło mi dobre 4h z przerwami masakra oby udało sie do końca tygodnia zrobić co trzeba i potem spokojnie czekać.

Lusek Dobrze jak zakupy apteczne udane i sa za tobą i wizyta tez ok z malutka oj to czeka cie niespodzianka przy porodzie ale ja obstawiam dziewczynkę jak nic one sie lubią strasznie ukrywać do samego końca, fajnie jak dziadek zadowolony z prezentu i mimo obaw trafiłaś w setno ja nie mam długich mam takie do ramion ale chce mi sie jakiejs zmiany ale sama nie wiem jakiej bo mam teraz je takie ze mogę spokojnie związać pospinać i nie beda mi przeszkadzać a jak mialam takie całkiem krótkie do brody z 1 synkiem t trochę bylo uciążliwe niestety bo ani związać ani nic może sie zbiorę w sobie i pojde ale zobaczymy to superowe jak wielorazowe brałaś wiesz ja wole we 3 spędzić czas tym bardziej ze juz coraz go mniej jest a kalafiorek pychotka jeszcze sie tak szybko ugotowac bo mlodziutki :)

meridka Fajniutki ten tort bezowy a nie jest on czasem bardzo słodki bo ja takich nie lubie a wygląda bardzo fajnie superowo widać kompletowanie wyprawki ruszyło pełna para az milo patrzeć na takie szuflady przepełnione rzeczami dla malucha co do ubierania malucha to fakt o jedna warstwę więcej niż dorosły ale przy upałach jak byly to odpadało body plus pajac takiemu maluchowi tez jest wtedy gorąco jeszcze jak lezy w gondoli w domu byl długie body i spodenki albo spiochy bo bylo zawsze chłodniej ale w wózku same body z krótkim rękawem do tego czasem spodenki krotkie i pieluszkę miał położona ta flanelowa zeby go słońce nie parzyło ale bez przesady zeby w upal w dwie warstwy ubierac samo ci przyjdzie intuicyjnie spokojna głowa a co do czapeki miał na poczatku może przez pierwsze 2 tyg taka cieniutka z siateczki zeby sie nie pocił a wyszliśmy juz na drugi dzien jak przyszliśmy ze szpitala czyli miał 5 dni wiadomo na poczatku na chwile ale codzien to dłużej a potem już całkiem i rano i popołudniu omijając te najgorsze godziny upału a te na raczki to tez tylko na poczatku miało choć ja dawałam tylko na noc do spania czasem a tak to nie ja bym dokupiła na krotki rekaw bo wiadomo ze potem i tak użyjesz choćby pod spód jak juz jest chłodniej szkoda ze z majtkami tak wyszlo jak wyszlo ale tak jak piszesz potem sie przydadzą jak beda te wielkie podkłady nosic

tysiiiak Dzieki bo muszę jakis kupic za bardzo mnie skurcze meczą tym bardziej ze ja kawę dalej wciągam wiec wypłukuje wszystko u nas jesli moge pomogła ksiazka o bolku czytaliśmy czytaliśmy siadał najpierw rano jak wstał potem z drzemki a potem na noc i tak jakoś sam załapał potem taka ksiazke mamy
www.empik.com/nocnik-nad-nocnikami-chlop...od19610133,ksiazka-p
a i nocnik u nas stal w pokoju zawsze zeby go widział i pamiętał i jakoś zaskoczył sam moze to cos pomoże bo ma tam ilustracje i wszystko naszemu sie podobało jak czytaliśmy o kurcze nawet o skurczach nie mów mnie czasem złapią ze cały brzuch twardy ale nospie biorę i przechodzi na szczescie oby wiecej takich akcji u ciebie nie bylo

8kasia8 To fajnie macie u nas trezba wszystko miec swoje mimo ze szpital ma obowiązek ci to zapewnić ale coz trudno oj to macie nie lada wybór bo oba ladne zawsze możecie dac dwa Kornela Lena albo Lena Kornela i jest jakies wyjście fajnie ze taka więź sie miedzy nimi tworzy jakiej organizacji a ile jeszcze prania i prasowania mnie czeka wiesz wole miec wcześniej bo boje sie ze synek zechce wcześniej wyjść poza tym tyle tego ze nawet na sznurki mi sie nie zmieści wiec czesc wisi w domu na suszarce bo niestety balkonu nie mamy :( tylko takie sznurki z okna co by można pranie wieszać potem jeszcze jedno zrobie bo pogoda ma byc wiec piore a jutro znowu to samo tylko w proszku z lovella aj tam zobaczysz jak ty ruszysz z wyprawka i szykowaniem jak juz bedziecie na własnym M

nat19 Wiesz z jednej strony dobrze jak sie tak ksztalci ale w nieskończoność sie nie da to zdrówka dla S niech sie kuruje jak wolne ma pewno

a i zamowilam sobie wczoraj koszule na ramiączkach z szlafrokiem wiec lada dzień powinna byc taki cieniutki szlafroczek wiec w razie co na lato bedzie ok a tak bez zmian powoli do przodu małż ma nocki wiec całe łózko moje i wreszcie sie nie budzę w nocy

miłego dnia u mnie coś burza nadciąga eh... dobrze ze gorąco a to za chwile będzie pranie suche
Podziękowania: meridka

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #984560 przez meridka
Witajcie Sierpnióweczki! ;)

Ach tort wyszedł pyszny - mam go sprawdzony już i zawsze wszyscy się zajadają ;) Kasiorek - wiadomo bez słodki- bo to cukier i białko, ale mascarpone, śmietana i truskawki to równoważą :P przynajmniej jak dla mnie nie jest za słodki :D Każdy ma inny próg słodkości :D Zachęcam do spróbowania ;)
U nas dzisiaj od rana chill out na dworze. Trochę grzmiało i wspierałam duchowo naszego psa obrońcę - który się strasznie boi burzy :P cały się trzęsie jak grzmi ;/ aż się serce kraje...
Muszę w któryś dzień na pobieranie krwi iśc i badanie moczu, ale dzisiaj mi się nie chciało wstawać tak wcześnie (tym bardziej, że chodzę ostatnio po 24:00 spać dopiero - matka mnie straszy, że dziecka nie będę mogła uśpić wcześniej, bo go przyzwyczaję do tego trybu nocnego życia - ale nie wierzę w to) ;)
Wczoraj miałam dzień pełen wrażeń, bo rodzice byli, teście i siostra na kawie ;) Także wesoło.
Ja narazie z praniem się wstrzymuję. Myślę, że jeszcze zostało trochę czasu. Dokupię tak jak mówicie jeszcze coś bardziej "letniego". Jakieś body z krótkim rękawkiem, skarpetki i czapeczki bawełniane, kocyki i zacznę wtedy wielkie pranie i prasowanie ;)
W przyszłym tygodniu może torbę już spakuję do szpitala - da mi to większy komfort psychiczny...

Lusek - to tantum rosa to na szkole rodzenia zachwalają ? Zastanawiam się czy to kupować też. To konieczne jest ?
Widzę, że u Ciebie też ruszyło z wyprawkowaniem ;) a jakie kremy kupiłaś ? Dawaj linka jaką koszulę zamówiłaś :D Ja wysłałam mamę do biedronki i jeszcze się załapałam na koszulę do karmienia - także mam już całe 3 szt- myślę, że to wystarczy. A w czym planujesz rodzić? Też w takiej do karmienia ?
Super, że dzidziuś już obrócony :D Teraz niech już tak zostanie :P Ale masz uparciucha, że nie chce pokazać co tam ma między nogami :P Zawsze możesz kupić jakieś ciuszki uniwersalne - białe, szare, kolorowe :P Niezła waga już dzidziusia - a Ty tylko 8 kg przybrałaś!? WOW! :P U mnie waga szaleje na maxa ;P ale się tym nie przejmuję. Będę się martwić po porodzie :) Chociaż niby wszyscy mówią, że tylko mam duży brzuch i piersi a poza tym bez zmian- nie wiem gdzie te moje 15kg w takim razie :P Kupujesz też ten PAS POPORODOWY? Mi w sumie bratowa dała swój - ale ona jest trochę ode mnie większa, więc nie wiem czy nie będzie za duży - a teraz go nie przymierzę :P :P najwyżej wyślę męża żeby mi kupił jak będzie potrzeba już po porodzie. No to teraz masz zadanie domowe z tymi kopnięciami.. :P
Jak bedzięsz miała jakieś newsy ze szkoły rodzenia to pisz tu jak najwięcej ;) Muszę sobie jakiś filmik zapuścić za jakiś czas o metodach łagodzenia bólu podczas porodu tj. jak masować etc- i mężowi pokazać co ma robić :D

Nat19 - fajnie, że sobie odświeżyłaś trochę język angielski przy okazji tej rozmowy. Ja w pracy "zajmowałam się" klientami zagranicznymi, więc też mi się zdarzało gadać po angielsku. Też w zeszłym roku byłam na podyplomowych - takich BUSINESS ENGLISH po angielsku właśnie. Zawsze się człowiek trochę rozwinie bardziej i dowie czegoś nowego. Po porodzie myślę, żeby sobie jakiś kurs też machnąć :P tylko się zastanawiam jeszcze jaki :) Jeśli chodzi o jazdę samochodem to mi mąż nie pozwala wsiadać za kierownicę już teraz i mnie wszędzie wozi, bo mówi, że jestem zabardzo rozkojarzona i się martwi że mi się coś stanie :P A ja się w sumie nie upieram - uwielbiam jazdę samochodem - ale są sytuacje, że się stresuję za kierownicą a jak mam taką możliwość to wolę unikać stresu w ciąży ;)
A z tym rozkojarzeniem - to ja w ogóle mam coś takiego, że np coś mówię i myślę, już o jakiejś innej rzeczy i potem gadam jakieś głupoty :P ostatnio mówię do mojego męża, że "jak chce to mu powyrywam te włosy pensetą" - a zapytałam "czy powyrywać Ci te zęby pensetą" :P i to tylko jeden z licznych przykładów :P ale przynajmniej jest się z czego pośmiać ;)
3 mam kciuki, żebyś wszystko pozaliczała na uczelni jak najszybciej i miała spokój :)

Kasiorek - eh paprocany tak blisko a ja tam jeszcze nigdy nie byłam :P "z cyklu cudze chwalicie a swego nie znacie". Musimy sobie zrobić wycieczkę tam kiedyś ;) Ale to już chyba po porodzie :) Teraz spacery w moim wydaniu to porażka :P Ja też czuję, że mały jest obrócony bo kopie mnie strasznie wysoko ;) ale to dobrze. Faktycznie z tym fryzjerem to się może lepiej wstrzymaj, bo wygodniej w spiętych. Tym bardziej, że lato niedługo. Taki kalafiorek też bym wsunęła...
Też ostatnio wyjątkowo przesypiam całą noc, czasem nad ranem jedynie się obudzę tak ok 7:00 i lecę do kibelka, a potem spowrotem w kimono :) Nie wiem od czego to zależy :P Ale trzeba korzystać, bo potem dzidziuś już nam nie da pospać w nocy.

Kasia
- może będzie tak, że jak zobaczysz malutką to będziesz wiedziała, które imię do niej bardziej pasuje :) Moim zdaniem i Lena i Kornelia ładnie. Ale Lena chyba bardziej popularne. Jakbyś zauważyła, że jest promocja w rossmanie na te pampersy to daj znać :D Też chce kupić z tej firmy ;) A z tym ubieraniem to pewnie kwestia wprawy, tylko jak ze wszystkim najgorsze początki pewnie będą :P Wczoraj coś oglądaliśmy z moim mężem TV i pokazywali jaka bieda jest w NIGERII - i tak mnie naszło, że w sumie się tak przejmuje tymi kremikami, ubrankami, czy będzie mu ciepło, czy nie dostanie alergii - a w tych biednych krajach też te niemowlaki jakoś przeżywają i to jakich chusteczek nawilżających używa mama jest chyba najmniejszym problemem ;P :D więc nie będzie źle :D :D może marne pocieszenie , haha ale zawsze jakieś ;D

Tysiak-
uuu to może nie szalej tak i więcej RELAKSUU :D

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #984631 przez Lusek
Hejko Kobitki ranusio :cheer:

Widzę że cicho na forum bo piękna pogoda :cheer: ale super pewnie trzeba korzystać. ;) :P A w dłuuuuugi weekend ma być ciepło od 25-30 stopni hehe :silly:
Ja walczę z porządkami może uda mi się posegregować ciuszki i jutro zacznę już pranie bo pięknie ciepło więc wyschnie hehe :P ;).
A miałam dziś jechać po wóz ale mąż za długo w pracy a sklep tylko do 18 :angry: :dry: i dupa ehhhh. Stałam dzisiaj przy kocykach dla maluszków i kurde chyba z 30 min i wiecie że nie kupiłam :angry: :unsure: :S normalnie nie mogę się zdecydować :(

meridika Twój torcik rewelacja fajnie wygląda i mówisz że wszystko robisz tak samo tylko dodajesz truskawki ;) :) fajny pomysł.
Oooo to miałaś sporo gości ;) :P milusio :)
No cieplutko jest fajnie :cheer: biedny ten pies obrońca że się tak burzy boi :)
Ja tez muszę zrobić badania ale ciężko rano wstać hehe :P wiem coś o tym :P A no jak wszystko skompletujesz całość to wtedy odpalaj pralkę :P he ja też jakoś się zabieram jak sójka za morze hehe ;) :P z tym praniem :cheer: ;)
Jeśli chodzi o torbę to też będę pakować bo już wszystkie kobitki mają a ja daleko w polu a tak masz rację spokój psychiczny najważniejszy ;) :) mam tez taką obawę że nie wyrobię się a mąż potem nie będzie wiedział co i jak ;) :) Bo w sumie to ja wszystkim dryguję i wiem co i jak ;) :)
Wiesz co ta tantum rosa to do przemywania krocza i podobno szybciej się goi i tak nie boli :) więc kupiłam w saszetkach bo w sprayu nie ma :)
Koszule to S i M : allegro.pl/koszula-nocna-esotiq-do-karmi...a-s-i5186364550.html już kiedyś któraś wstawiała ją . NO byłam w biedronce i nie znalazłam a w innych sklepach to takie szmaty były .
Wow masz aż 3 szt nieźle ja tylko dwie i tak rodzić będę w jednej z nich ;)
Tak muszę już tą wyprawkę zbierać bo jakoś tak się tym martwię że coraz bliżej a mało mam a na ostatnią chwilę to nie lubię zbierać i kompletować wszystkiego ;)
Dobrze pytaj co chcesz bo u mnie szkoła już się skończyła bo ostatnio to chodziliśmy 3 razy w tygodniu ;) :P NO waga idzie w górę ale tez po mnie nie widać że jakoś tyję tylko dzidzia rośnie ;) :) a pewnie nie ma co potem będziemy się przejmować jak zrzucić a połowa pewnie zejdzie od razu hehe ;) :P a co do pasa to chyba kupię albo tak jak mówisz męża wyślę ;) :) no ale chyba trzeba będzie ten pas kupić lub bieliznę wyszczuplającą :)
Piękny brzusio :woohoo: :blink: :silly:
Zdjęcia mieszkanka super ;) :)
Pampersy pampersa 1 za 45zł w carefurze.

kasiorek 0310 no niespodzianka będzieto fakt ;)
NO już z apteki wszystko kupione :) także mam z tym chociaż spokój ;)
Jeśli chodzi o włoski to spytaj się niech Ci fryzjerka doradzi ja mam taką super że ona się pyta i co Jola możemy poszaleć a ja mówię tak tylko nie na łyso hehe :P i powiem Ci że naprawdę jestem z niej zadowolona. Wcześniej chodziłam do innej i w kółko to samo mi czesała i ścinała :unsure: w końcu znudziło mi się i teraz mam na takiego boba czy coś może wstawię fotkę :

Fajnie że się wysypiasz ;) :) no i pochwal się szlafroczkiem jak przyjdzie ;) :)
Dobrze że w 3 spędzacie czas, tak jak pisałam że to bardzo ważne dla synka również ;)

nat19 to masz szpital w domku ;)
Uważaj żeby nie podłapać od męża jakiegoś choróbstwa bo to teraz Ci nie potrzebne w tym stanie :P ;)
A no tak jak facecik jest chory to do niczego się nie nadaje .... :P już niedługo będziesz miała 2 dzieci w domku hehe :P ;) :)
Pewnie niech się szybko kuruje ;) :)
Jak tam sesja pozaliczana?? czy jeszcze jakieś egzaminy masz ?
No ja też lubię latte, ale z tymi energolami to uważaj nie za dużo :P ;)
A co do kupna ekspersu to lepiej poczekać uzbierać więcej i kupić lepszy ja tak zrobiłam i nie żałuję :) ;)
Jak coś to zapraszam na latte ;) :) najlepsze w Gdańsku albo w trójmieście hehe :laugh: ;) Nawet lepsze niż w Mc Donald

Ale dziś szykuje się gorący dzień
Pozdrawiam i będę później ;) :)

Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #984653 przez czajusiątko
Witajcie kochane :)
Jej, aż mi głupio, bo nie mam Was kiedy czytać, a co dopiero odpisywać :( biegamy z Oliwią po dworze, bo pogoda piękna, w sąsiedztwie znajomi na wakacje z dzieciakami, więc hulaj dusza :P staram się zaglądać i doczytywać po łebkach, ale i tak zaraz zapominam co komu i jak...

Lusek super fryzurka, bardzo Ci w niej do twarzy :) mała jak ładnie waży, super, że już się obróciła :) cociaż o to będziesz spokojniejsza :)

Meridka super Twój brzusio zgrabniusi. Sypialnia też fiu fiu, mi się ten wrzosowy świt bardzo podoba :) ja czasem do tej pory musze się 3 minuty zastanowić w co ubrac Oliwię, ale raczej wolę ubrać ją lżej i zabrać w torbę dodtakowy ciuszek niż żeby ją przegrzać. Zwłaszcza u takich maluchów trzeba uważć, żeby nie było dzieciątku za gorąco, bo zaraz potówki i te sprawy. Zresztą tak jak piszą dziewczyny najlepiej sprawdzać na karczku, czy nie jest dzieciątku zimno.

Kasiorek no właśnie może z tymi włosami lepiej tak żeby dało radę je związać. Ja osobiście nie umiem funkcjonować w domu w rozpuszczonych, bo zaraz wszędzie ich pełno. a ciasto robiłam krem bananowy na biszkoptach i na górze ptasie mleczko- musiałam sobie radzić bez piekarnika, bo nawalił- ale jak dla mnie pychota B)

Tysiak jak nie chce to nic na siłę, przyjdzie jego czas to zacznie siadać :)

Kasia oj Ty cały czas na wysokich obrotach, ale już niedługo będziecie cieszyć oko swoim własnym urządzonym mieszkankiem :)

Nat no z jednej strony fajnie, że Twój S chce sie tylko kształcić, ale z drugiej strony to faktycznie uciążliwe, zwłaszcza teraz kiedy będzie potrzebny w domu.

My byliśmy na dzień dziecka w aquaparku w Tarnwskich Górach. Wypad super udany, dzieci przeszczęśliwe, Oliwia się mega wyszalała, musimy koniecznie ją jeszcze kiedyś tam zabrać, bo fajnie podłapała pływanie w kółku :)
Tak poza tym u nas ok, Zosia się kręci. Dziś popołudniu mam wizytę u gina :)

9 lata 6 miesiąc temu #984680 przez Lusek
Heloł jestem już po zakupach :)
Zjadłam 2 śniadanko i teraz kawka a potem tez zabiorę się za pranie mam płyny Lovella do prania :silly: i ruszam z praniem

czajusiątko Dzięki za komplemencik na fryz ;) :)
Ooooo fajnie że byliście w aquaparku rewelacja ;) :) to Oliwka się wyszalała. Dobrze że na dworzu lata piękna pogoda to trzeba korzystać co :silly: :)
NO to zdaj relację z wizyty :) jak tam się miewacie z Zosią :)

9 lata 6 miesiąc temu #984681 przez Magiczna
Hej. Ja na szybko po wizycie...
Mam miękką szyjkę, dostałam z powrotem luteinę i aspargin i nakaz żeby jeszcze więcej odpoczywać ... Teraz się martwię.. Czy któraś z Was ma może taki problem? :(
Przepraszam ,że nie poodpisuję ale nie mogę się skupić normalnie... :unsure:

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #984684 przez kasiorek0310
Witam sie ja kolejna partia rzeczy schnie od rana a kolejna czeka w pralce a tak bez zmian powoli do przodu kolejne zakupy zrobione w hurtowni wiec maz w piątek podjedzie i odbierze i zostaną pierdołki do mycia malego :) i butelka

meridka Sypialni superowa taka w dwóch kolorach o kurcze biedaczek z twojego psa jak sie boi burzy mój tez sie bal na szczęście leży sobie już w ziemi wiesz myśmy tez nigdy nie byli a nie raz sie juz tamtędy przyjeżdżało ale miejsce urokliwe wiec na pewno jeszcze nie raz sie tam pojawimy ja niestety o 7 mam pobudke i juz spac nie potrafię dalej tak sie nauczyłam tym bardziej ze malego do przedszkola ale dobrze bo dzien mam wtedy dlugi więcej porobię

Lusek Pewno segreguj i korzystaj z pogody ladnei wszystko schnie wiec rewelacja bedzie z głowy i pozostanie nam tylko czekać na nasze maluchy oby udalo sie odebrać wózek bo ciekawa jestem jak wygląda na żywo fryzurke masz bardzo fajna pasuje ci do buzi ale ja bym sie nie odnalazła w takich krótkich włosach niestety mialam raz i potem klnelam bo ani spiąć ani nic a nie lubię jak mi cos goni do oczu, ja tez juz po kawusi za chwiel biore sie za obiad a dzis kuchnia serwuje zupkę kalafiorowa trzeba korzystać jak sa nasze

czajusiątko Fajniutko jak korzystacie z pogody nie dziwie ci sie tym bardziej ze macie ogrod i miejsce na to wiec żal by bylo nie korzystac z tego w pełni usprawiedliwione ja niestety nie mam ani kawałka ogródka ani balkonu bo pewno bym przesiadywała całe dnie tam ja mam tak samo jak ty a teraz mam taka długość co zwiarze w kuca koka wiec zawsze jakas alternatywa jest a tak tylko krotkie i by mi sie plątały pod oczami a tego bardzo nie lubie wiec chyba puki co zostanie tak jak jest fajny pomysł na takie ciasto a masz gdzies przepis an niego w necie ? bo chetnie wezmę. Super jak wypad do aqua parku sie udal Oli sie wybawiła i kazdy skorzystał fajne sa takie wypady rodzinne o zas bedzie podglądać Zosie fajniutko masz ja muszę czekać do 26 czerwca i czekamy na relacje z wizyty czy wsio ok :)

Magiczna Ja mam to samo od ostatniej wizyty kazała sie oszczędzać jak najwięcej leżeć i odpoczywać ale żadnych tabletek mi nie dala tylko zapisala sobie numer jakbym do niej dzwoniła zeby wiedziała kto to ale nie liczę żeby dotrwała do wizyty glowa do góry będzie dobrze a poza tym wsio ok z maluszkiem ?

A tak to znowu mam truskawkowy i nosze sie z pieczeniem ciasta truskawkowego takiego szybkiego a poza tym u nas już sa po 6zl wiec w piątek bierzemy i pakujemy do słoików na zimę kompoty i dżemy będzie jak znalazł pychotka zobaczymy jak to wszystko wyjdzie

milego dnia i korzystajcie z pogody na długi weekend tez ma byc pięknie :D

9 lata 6 miesiąc temu #984703 przez natinka
Witam się chociaż na chwilkę :-)
Poczytuję was, ale nawet nie mam czasu każdej odpisać, ale wszystko nadrobię obiecuję ;)
Pogoda cudości,aż chce się wszystko robić. U nas ok :-) Huśtawka już gotowa,więc dużo czasu spędzam w ogrodzie :) ostatnio jakoś mam powera do wszystkiego :) chyba się czuję najlepiej z całej ciąży. Wczoraj byłam w Ikei, kupiłam trochę szpargołów (normalnie wszystko bym tam kupowała jak sroka, wszytstko mi się podoba, lubię ich styl :P :P )
Jutro czeka mnie nieszczęsna glukoza :( :( Próbuje się nastawić jakoś psychicznie,no ale nie wychodzi niestety :( w poniedziałek wizyta,nie mogę się doczekać czy wszystko w porządku! Dzisiaj dzwoniła do mnie dziewczyna, z którą leżałam w szpitalu w kwietniu, urodziła córeczkę miesiąc wcześniej, ale duża jak na wcześniaka (2900) Pocieszyła mnie, bo mówi, że nie było aż tak źle jak niektórzy straszą ;) U nas też pranie ostrą parą ruszyło (ja używam płyn Lovela, bo są mięciutkie ubranka po nim i dodaję troszkę białego Lenora-sensitive dla uczuleniowców). Jutro prasowanie czeka jeszcze i praktycznie wyprawka zakończona ;)
A 20.06. wyjeżdżamy na Słowację na kilka dni (mam nadzieję,że nie urodzę jeszcze ;) bo mąż ma urlop i przy okazji maraton pobiegnie,więc skorzystamy całą rodzinką z wypoczynku ;)
Pędzę obiadek robić, zawiozę mojemu J do pracy, ucieszy się. Kupiłam dużo owoców świeżutkich i będą naleśniki z bitą śmietanką ;) na deser ;)

9 lata 6 miesiąc temu #984709 przez Magiczna
kasiorek Czemu nie liczysz że dotrwasz do wizyty?? Aż tak? Reszta okej, serduszko ładnie bije, ciśnienie dobre a usg mam teraz 15.06 to będę więcej wiedziała.

9 lata 6 miesiąc temu #984715 przez kasiorek0310
Magiczna bo to z drugim maluchem.Szybko tym bardziej ze skurcze mnie męczą wszystko na dole boli i ciągnie i czuć jak mały napiera na szyjkę wiec jest bardzo.nisko choć byłoby wskazane dotrwać i.w lipcu urodzić zobaczymy momencie będzie tak.źle wiesz po rozmowie z.moja gin nie wskazuje nic na to żeby wytrzymał za szybko chce wyjść i wagowe szybko przybiera mimo że Duo leżę i odpoczywam to szyjka kluje i to nie raz dziennie zobaczymy

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka