- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2015
Sierpniówki 2015
- nat19
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- meridka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
LUSEK- właśnie też słyszałam, że nie powinno się mieszać tych płynów do kąpieli + później natłuszczać. A w sumie taki masaż po kąpieli oliwką ma bardzo dobroczynny wpływ, więc chyba zostanę przy oliwce a do kąpieli jakieś mydełko - tylko jeszcze nie wiem jakie A Ty masz jakąś listę kosmetyków, listę wyprawkową?
NAT - fajnie, że Twój S. się interesuje takimi rzeczami mój w ogóle twierdzi, że jego to nie kręci i że on co będzie trzeba to ogarnie już po porodzie i mam zrozumieć, że ja jestem kobietą a on facetem - i się tak nie będzie nakręcał na to wszystko jak ja ehh... tak więc przemycam mu informacje po prostu w rozmowach, żeby go chociaż trochę przygotować. Czasem sobie myślę, że może ja faktycznie trochę przesadzam z niektórymi pierdołkami Martwię się na zapas etc- a w sumie pewnie i tak wszystko wyjdzie dopiero "w praniu" - metodą prób i błędów ;P
Zdaję sobie sprawę, że te moje zakupki wyprawkowe takie nieporadne narazie Czuję się jednak jakaś taka spokojniejsza jak już coś tam kupiłam Od czegoś trzeba zacząć
Dzisiaj pierwsza noc w naszej sypialni! W końcu przenieślismy się z salonu Jeszcze wszystko nie jest gotowe, ale zostały już bardziej takie szczegóły. Także ja dzisiaj będę robić porządki w szafie i komodzie, żeby zrobić miejsce dla naszego przyszłego lokatora A potem kupię w końcu ten proszek i zacznę coś prać ;P bo czuję, że jestem po tyłach Ale póki co chyba zrobię sobie kawkę i pójdę na chwilkę na słoneczko.
- czajusiątko
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Ja tylko szybciutko zamelduję, że po prenatalnych u nas wszystko ok Zosia zdrowiutka, pięknie wyeksponowała swoją kobiecość, także nie ma żadnych wątpliwości co do płci Waży troszkę ponad 1500 g i ma długie rączki i nóżki pani dr nawet udało się dojrzeć arę włosków na główce
Piszę do Was w trakcie robienia ciasta, muszę jeszcze ogarnąć chałupkę, bo jutro czekamy na wizytę przyjaciół ze Szkocji, przylatują dziś w nocy, już się nie mogę doczekać Oliwia w końcu będzie miała towarzystwo, bo Amelka jest raptem 4 miesiące starsza od niej, a Kubuś rok młodszy, także będzie gwarno i wesoło
Może jak się wyrobię to napiszę cosik jeszcze wieczorem
- Lusek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Obiadek już zjedzony hehe mężuś zadowolony ale na jutro jeszcze zupki będzie hehe
Zakupy zrobiłam tylko koszyk mam jeszcze do kupienia ale to później podjadę hehe i będę składać prezencik.
kasiorek0310 no oby pogoda już przyszła w końcu bo jest taka byle jaka... raz chmury raz słonko jak ciepło raz zimno
Fajnie że porobiłaś porządki
Jeśli chodzi o podkłady to też się zastanawiam jakie kupić coś w biedronce jest DADDA podkłady 10 szt po 12 zł jakoś tak ale czy są dobre, są też chusteczki mokre daddy ale nie wiem czy kupować bo jeśli to kicha Mówisz że johnsona najlepsze ,a podkłady biały jeleń jeszcze nie widziałam
Sama nie wiem jest tyle tego że szok. A maltan to nie jest na brodawki???
nat19 mówisz liliputek będzie to fajnie u mnie pewnie też bo drobna jestem a gin powiedział że co ja chce rodzić wielkie dzieci, jestem mała to i dziecko będzie drobne hehe
Wiem że teraz się nie trujecie ale jak po ciąży to też za dużo nie pijcie bo to sama chemia no może jeden na tydzień hehe
meridika coś Ty ja nie mam i tak podczytuję was , jest tego tyle że sama nie wiem co kupić muszę zobaczyć jakiej firmy co mam i wtedy kupić wszystko to samo żeby wiedzieć jak coś będzie uczulać. Sama nie wiem co jest dobre a co nie dlatego tak zwlekam z zakupem
Ja też jestem w tyle w praniem nic nie mam posegregowane i poprane ... ja dopiero jestem w polu.
czajusiątko fajnie że Zosia zdrowa i jest Zosią , Miłego pieczenia ciacha i powodzenia z gośćmi
AAaaaa no fajnie że będzie miała długie nogi noooo laseczka jak nic
- Lusek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dobranoc i dobrej nocki wszystkim ciężaróweczkom i tym maluszkom w brzusiach
Wyspanej nocki
- 8kasia8
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
meridka moja siostra używała tych podkładów i mówi, że 3 paczki co najmniej a w paczce 10szt. i myślę z 5 paczek kupić a te co Ty piszesz to w sumie na łóżko się kładzie i myślę, że takie to w szpitalu sami dają
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ja laktatora na razie żadnego nie kupuję, mam nadzieję, że nie będzie wcale potrzebny
no w końcu, jak się okazuje to nie tylko mój mąż jest zdziwiony, bo większość po cichu liczyła na chłopczyka ale wszyscy się jednak cieszą też mu mówię, że będzie ją kochał bardziej niż gdyby miał synka
a w tej wyprawce - to do czego termometr mamy mieć?
ale super, że już sypialnia prawie gotowa!
natinka no naprawdę spisał się synek! piękna laurka i taka nietypowa bo na papierowym talerzyku, miał pomysł, a te błędy są po prostu słodkie!
też mam tę gazetę z tym planem porodu ale nie wiem czy go wykorzystam
kasiorek no miałaś rację, że będzie dziewczynka
mąż już się przestawił, pyta jak tam MAŁA w brzuszku i komentuje, że się MAŁA rozpycha, więc jest fajnie
no teraz to dopiero zacznę zbierać ciuszki dla małej, pewnie jak wejdę do sklepu i coś mi się spodoba to już nie będę mogła się oprzeć tak jak wcześniej ale też muszę pamiętać, że sporo rzeczy dostanę więc nie ma sensu za wiele kupować nowego
ale mi smaku plackami ziemniaczanymi zrobiłaś...
agnieszka zgadza się, mamy przewagę płci pięknej wśród naszych maluszków
Lusek ale Ci mama deser wymyśliła, musiał być pyszny co?
ale zazdroszczę Ci tej szkoły, taki masaż musiał być przyjemny, a teraz jak mąż już wie jak to pewnie w domu powtarza?
no pamiętam, że Twoja też się ukrywała i do tej pory jeszcze pewności stuprocentowej nie masz
nie naprawiamy bo już nie ma sensu, poza tym dziś zobaczyłam, że nie ma z metr tego kabla, ktoś sobie go zapierdzielił, przedwczoraj był tylko przecięty a dziś patrze, że dosłownie brakuje części... ehhh wcześniej też już nam przecinali ale to sąsiedzi z piętra niżej, postraszyliśmy ich policja i przestali ale jakiś czas temu się wyprowadzili i teraz to mieszkanie jest puste a mimo to kabel znowu w tym samym miejscu przecięty...
chyba jednak jeszcze nie będziemy, na płytki na podłogę do łazienki i korytarza musimy czekać do środy, dogadaliśmy się z właścicielem, że jeszcze tydzień posiedzimy tutaj... nie da rady prędzej....
ale miałaś genialny pomysł z tym koszykiem pełnym rozmaitości! u nas w jednym sklepie można takie kupić i zazwyczaj coś dokładaliśmy od siebie a Ty cały skompletowałaś sama, super!
nat
no właśnie siedzi mi w głowie Kornelia, zdrabniać by było ładnie Kornelcia, Kornelka, Nelka, Nela ale w dorosłości nie wiem czy nie miałaby za złe i myślimy nad innym ale nic nie wymyśliliśmy na razie...
podziwiam, ze Twój S. tak się angażuje, że nawet o połogu daje radę poczytać mój to nawet ciężko ma pojąć jak ja znoszę te rozpychanie w brzuszku...
dla chcącego nic trudnego, na pewno dacie radę i sami wykończyć
ucz się, ucz, musi być 5 w indeksie!
czajusiątko ale super, że badanie ok i że malutka tak ładnie rośnie, mała modeleczka!
o to przyjemny czas się zapowiada dla Was w miłym gronie
dziś dopiero 23 więc udało mi się szybciej ogarnąć, wczoraj w ogóle nie dałam rady napisać... teraz też już padam
lecę pod prysznic i spać, mąż jeszcze dziś na nocce, tak się za nim stęskniłam przez ten tydzień jak nie spaliśmy razem, że chyba jutro wieczorem nie odkleję się od niego, bo rano to i tak nie ma sensu z nim leżeć, bo zaraz zasypia zmęczony...
dobranoc PA!
- meridka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kasiorek0310
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikodem 28.06.2011 :D
- Otrzymane podziękowania: 8
nat19 i jak z tym spotkaniem udało sie cokolwiek załatwić myśmy tez wszystko robili sami wiesz chęci i motywacja a wszystko sie uda
meridka Wiesz potem łatwiej znależć to co nie odpowiada maluchowi a tak doszukiwanie sie szkoda czasu trzeba sobie ułatwiać zycie a nie go komplikować ja miłam i jedno i drugie oba dobre jak dla mnie wiec musisz znależć co tobie bedzie wygodniej u nas ani jedne ani drugie nigdy nie uczuliły wiec tyle dobrze teraz mam te z biedronki dady co były w promocji 4pak po 17 z groszem i tez bylam z nich zadowolona a chyba ze tak ja sie na szczęście mieszczę i oby tak zostało yhy chyab ze tak bo ja zas mam tylko bephanten zobaczymy jak sie u nas sprawdzi wcześniej miałam i byl ok w razie co bede pamiętać czemu nieporadne na poczatku takie sa ale po 1 maluchu juz będziesz wiedziała co i jak kupować dla kolejnego. Superowo jak sie udało przenieść do sypialni wreszcie to teraz pokaz efekt końcowy ciekawa jestem jak sie zmieniła
czajusiątko Fajnie jak Zosia dalej Zosia i ze wszystko w porządku i waga ładna oj bedzie długonoga laseczka a jak tam ciacho jakie robiłas ja musze jakies z rabarbarem zrobić ale nie mam pomysłu udanych odwiedzin przyjaciół
Lusek to dobrze jak sie udało zrobić obiad i cala reszte oby oby trzeba prac i prasować co by potem nie być zaskoczonym ze juz a nic nie mam ja bylam zadowolona z tych chusteczek dadow i teraz tez je kupiłam ten 4pack caly wiesz jak nie spróbujesz to sama sie nie przekonasz czy ci odpowiadają i malantan i bephanten daja na brodawki wiec nie wiem który lepszy bede dopiero testować, pomysł na prezent extra dziadek będzie zadowolony
8kasia8 Wiesz te duze podkłady 40x60 to dobre na lozko i do porodu u nas nie dawali niczego nawet jak leżałaś to musiałaś miec swoje bo jeszcze sa te podklady poporodowe bella mama czy jakoś tak to ich schodzi sporo ale ja je wykorzystałam w szpitalu potem w domu przeszłam na duze podpaski i bylo ok dobrze jak sie przestawił moze sie droczył z toba ale faceci kochają córeczki bedzie jego oczkiem w głowie i superowo wiadomo ze samemu cos sie kupi jak ja mimo ze mam i tak kupie czasem jak mi cos wpadnie w oko nie da sie powstrzymać tak mnie naszło ale nie za fajnie bo caly dzien mi sie odbijaly to jzu nie dla mnie a imie bardzo ładne Kornelia rzadko spotykane i na pewno nie bedzie miala za złe ze takie imie wybrałaś
Nic zmykam cos zjeść moze synek w koncu padnie na drzemkę to i ja chwile odpocznę a potem ciasto i deserki bo kupiliśmy truskawki nie idzie sie im oprzeć a co tam my z synkeim lubimy za to malż nie bardzo
- Lusek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Pojechałam rano do fryzjerki mojej trochę mi zeszło no do 10:30 potem do domku po męża bo spał po nocce NO żeby zakupy zrobić dla maluszka i dla mnie
Ha pokupowaliśmy pieluszki pampers 1 jedno opakowanie bo mam jeszcze 1 z happy więc luz. podkłady te co wy kupiłyście i jeszcze takie z canpolu takie na noc. Kremy oliwki,chustki nawilżone 2 pak +2pak gratis to co pisałyście no i wkładki laktacyjne.NO i majtki poporodowe ale 1 pacz bo nie było 2 ale dokupię. A i tego mini białego jelenia żel pod prysznic i żel do higieny intymnej.
W sumie teraz z apteki rzeczy mi zostały tantum rosa,jakieś tam sól itp.
8kasia8 no właśnie kupiłam te podkłady 2 paczki i jeszcze takie z canpolu na noc czy coś ale to może jeszcze jedną dokupię albo jak coś to męża wyślę
Na samo łóżko położę takie podkłady jak do przewijania maluszka, myślę że starczy chyba 25 szt za 20 zł z happy coś takiego, bo też w biedronce są za 13zł 10szt DADDA.
No mam poszalała z tym deserkiem ale naprawdę pyszny gruszki zapiekane z bananem w środku i polane musem truskawkowym no polecam
No masuje masuje fajnie relaksuje się przy tym ale jak wraca zmęczony to już go nie męczę tylko jak mnie plecy trochę bolą czy coś
Fajnie się do męża przytulić hehe bo ja też jestem przyzwyczajona jak jest w nocy a jak chodzi na nocki to tak jakoś pustki hehe wiatr w łóżku hula i zimno
Z tym kablem to lipa złodzieje jacyś kurka pewnie dla miedzi kradną wiesz ale kurde 1m kabla to grosze ale na wódkę zawsze starczy hehe
Spokojnie jak tylko płytki przyjdą to już pójdzie , no właśnie to czekanie to tylko przedłuża czas przeprowadzki ale spokojnie doczekacie się
Dzięki za pochwałki prezentu, wiem że są takie gotowe tylko wiesz ja wolę tak sama pozbierać pod daną osobę, no i co ta osoba lub osoby lubią
meridika o takich też podkładach myślę takie no do przewijania się na nie mówi hehe
kasiorek0310 no i prawidłowo że nie jedziecie ? a macie daleko? nas też kiedyś stawiali przed faktem dokonany że musimy i tyle ale jak parę razy się przeciwstawiliśmy to teraz się pytają czy mamy czas czy możemy itp
Pewnie we troje spędźcie czas żeby się sobą nacieszyć.
Super wam się udało z tym autkiem no kurde daj 250zł a 700zł no jest mega różnica super
O to może jeszcze te DADDY kupie tych chustek idzie pewnie dużo
No taki tylko dla niego prezent-myślę że będzie zadowolony. Jutro się okaże . Bo tak na prawdę nie wiadomo co kupić takiej osobie
Smacznego deserku
- nat19
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kasiorek0310
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikodem 28.06.2011 :D
- Otrzymane podziękowania: 8
Lusek O a co za zmianę zrobiłaś u fryzjera ? ja się nosze caly czas z tym ale chyba jednak poczekam do porodu i wtedy na spokojnie sobie pójdę o i małe zakupy dla malucha i ciebie superowo a jakie brałaś majtki te jednorazowe czy wielorazowe ja miałam w 1 ciazy te jednorazowe i strasznie dupa sie w tym pociła wiec z polecenia tym razem kupuje wielorazowe siateczkowe . Nie nie mamy daleko bo jakieś 10 minut autem i nie pojechaliśmy potem mi jeszcze mama dzwoniła zeby to i tamto kupic jak usłyszała ze przecież my nic nie powiedzieli ze będziemy to foch bo ona tyle nakupiła i kto to teraz zje i ze mamy sobie robić jak chcemy bo nie po jej myśli i w efekcie pojechaliśmy na tychy na paprocany woda piasek pełno zieleni wiec przyjemnie spacerek sie udał synek miał wycieczkę i spędziliśmy czas we 3 a nie na siedzeniu i jedzeniu wiec dla mnie rewelacja wszyscy zadowoleni a bedzie wiedziała ze nic na sile nie da sie ustawiać bo ona sobie cos umyśli i wszyscy maja tak chciec jak ona i jak prezent dziadkowi przypadł do gustu? ostatnie tygodnie we 3 wiec trzeba korzystać puki można
nat19 No to niezle masz z swoim ale to dobrze jak sie dokształca i poszerza swoje kwalifikacje oby jednak udąlo mu sie wszystko tak jak zaplanowal a tobie udało sie z sesja i maluch poczeka az będzie bo pewno potem będziecie mogli powiedzieć ze sami sobie tak zrobiliscie a to jeszcze większa satysfakcja w efektów pewno jak juz robic to takie na lata a nie po kilku zas sie w to babrać
miłego dnia dzis na obiad serwujemy kalafiorek w bulce pychotka az ślinka cieknie na sama mysl a juz od dawna za mna chodził poza tym małz kupił dzisiaj materac do łóżeczka wiec wszystkie większe gabaryty mamy jzu za soba zostały jeszcze inne drobiazgi ale to mam pana z allegro co sprawdzony z poprzedniej ciazy wiec u niego wszystko zakupie i małż tylko odbierze i bedzie koniec zakupów spakować torbę i czekac pozostaje a ja bede spokojniejsza
tysiiak a jaki magnez bierzesz?
- Lusek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Doczyta was później.
WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ LEPSZEGO Z OKAZJI DNIA DZIECKA DLA WAS I DLA WASZYCH POCIECH TYCH W BRZUSIACH I TY POZA JUŻ Bo w końcu to my też jesteśmy dziećmi naszych rodziców hehe
Tak szybko to pokupowałam już z apteki wszystko (chyba ). Potem napisze co i jak .
Jadę teraz do ginki, zobaczymy co wymyśli.
Buziaki zdam relację jak będę .
- meridka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pogłaszczcie dzisiaj brzuszki od wirtualnej e-cioci na dzień dziecka
Do nas dzisiaj zawitają moi rodzice na dzień dziecka, więc piekę tort bezowy Ach nie wiem czy wytrzymam do wieczora żeby go nie zjeść www.makecookingeasier.pl/na-slodko/tort-bezowo-jagodowy/ ja robię z truskawkami- przepis sprawdzony, więc polecam jakby któraś miała ochotę na coś słodkiego, prostego i przede wszystkim szybkiego Byliśmy z mężem z rana na szybkich zakupach, a teraz zostałam sama, więc mam chwilę żeby się tutaj zameldować. U nas super pogoda. Przyszła mi dzisiaj paczka z tej apteki ogarnę się z tym tortem i zaraz będę przeglądać Wczoraj też posegregowałam sobie ciuszki, które dostałam w spadku od chrześniaka Trochę tego jest, myślę, że chyba nie będę zbyt wiele dokupować. Jct zawsze mogę jeszcze coś dokupić później. W ogóle póki co jakoś tak nie wiem czy będę umiała ogarnąć jak ubierać Kornelka ;P Tzn... żeby go nie przegrzewać ani żeby mu zimno nie było. Wiem że jest ta zasada "o jedną warstwę więcej niż dorosła osoba". Ciekawe jaka nam się pogoda trafi jak będziemy rodzić... Ja mam w sumie głównie body z długim rękawem takie bawełniane (bo chrześniak urodził się w marcu) i nie wiem czy dokupywać więcej tych z krótkim rękawem - bo mam tylko 3 szt. i na to się chyba ubiera po prostu PAJACYK albo ŚPIOSZKI + bawełniana czapeczka i skarpetki na rączki - i na lato chyba wystarczy ? w ogóle od kiedy można z takim niemowlakiem na spacer wychodzić ? albo na dwór go wystawiać ? (oczywiście do cienia)
Jutro chyba podjedziemy po to łóżeczko i wózek - bo wcześniej nie miałam gdzie tego trzymać. A teraz w miarę się poukładaliśmy
- meridka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Uff wypakowałam tą naszą pakę z apteki Póki co powkładałam te drobniejsze rzeczy do komody, a resztę do szafy. ale będę to musiała jakoś mądrze porozdzielać, żeby mi potem było wygodnie przy "zabiegach pielęgnacyjnych" na komodzie ;P kurcze... to jeszcze nie cały sprzęt który jest potrzebny tj nie mam jeszcze smoczków, butelek, pampersów, kocyków, wszystkich kosmetyków ;P - a tu już pół komody zawalone - KORNELKOWYMI SZPARGOŁAMI i część szafy Zaraz się okaże że jego rzeczy więcej zajmują niż moje i męża razem wzięte ;P
Ach mała rzecz a tyle radochy mam z tych malutkich, słodkich pierdółek
p.s z wszystkich zakupów jestem zadowolona ale te majciochy to chyba przesadziłam :> wzięłam sobie "M" chociaż zawsze noszę "S" i jakiś taki spadochron ale w sumie 7zł to mi się nie opłaca tego odsyłać może jak wrócę do domu po porodzie i będę tam wkładać te seksi podkłady higieniczne -to te majciochy będą jak znalazł a jak nie to będę skakać z nimi z balkonu i latać co by się nie zmarnowały
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
No a taki noworodek to bodziak, śpioszki albo tak jak ja preferuje pół śpiochy, skarpetusie i nawet niekoniecznie czepeczka jak będzie z 30 stopni Przeciez jak dziecko bedzie w gondoli to tam tymbardziej go nie owieje
Na dwór już po wyjściu ze szpitala możnaby latem wyjść Z kubą chyba ze 2 dni w domu siedziałam
Magnez ja zawsze inny chyba kupuje ... teraz mam neomag bodajże miałam też magne b6 i rózne inne