- Otrzymane podziękowania: 174
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE STYCZEŃ 2016
MAMUSIE STYCZEŃ 2016
- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8

Madziaska dziękuje Kacperkowi juz przeszło choć cholera wie co to było po trzech dniach wysokiej gorączki czwartego przyszedł zablokowany nos a piątego wszystko przeszło jak gdyby nigdy nic Myslalam ze to moze piątki kolejne nam sie wybijają ale jeszcze nigdy nie mieliśmy temp przy zębach a i to jeszcze taka wąsko ale chyba wszystko na to wskazuje.
I mam podobnie do ciebie z lekami tylko w ostateczności Ale w ciazy bo tak normalnie to biorę jak mi sie cos dzieje bo nie lubię cierpieć

Mam nadzieje ze bede miec teraz wiecej czasu do was zaglądać bo ostatnio cieżko było. Jedyny problem to w dni wolne od pracy tyle w domu na mnie czeka ze kompletnie nie mam czasu zerknąć na komórkę czy internet. No i chyba wkoncu przychodzi do mnie etap powrotu do sił Mimo iz na mdłości nie cierpiałam ani teraz ani wczesniej to wiecznie zmęczona i senna byłam A wczoraj tyle energi nabrałam ze nawet sie wzięłam za robienie swojskiego makaronu

Miluniaa oj rozumiem cie z tym ze jesli chodzi o wykształcenie a prace to porażka Zastanawiam sie jak sie maja wymogi do takiej sprzątaczki w szkole Moze sie okazać ze wymogiem było wykształcenie pedagogiczne! :-/ aż nóż sie w kieszeni otwiera!
Co do samopoczucia vs pogoda Zapraszam do mnie u nas 26 stopni słoneczko wiatrek uwielbiam taka pogodę!
Mamusie w kolejnej ciazy kiedy czulyscie bądz czy juz czujecie ruchy? Znajoma w drugiej ciazy juz w 13 tygodniu czuła :o i tak juz sie nie moge doczekac ze nasłuchuje i czekam ale u nas narazie cisza
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 16
A co do kłucia- jeśli nie utrzymuje się ten ból bardzo długo i silnie, to myślę, że to nic powaznego

agamo- no, tak... piątki to tak zwane zatokowe zęby, więc rzeczywiście może bardzo boleć itd. :/. Czytałam, że jeśli jest gorączka, to lepiej zgłosić się do lekarza. Niby zdarzają sie przypadki gorączki przy ząbkach, ale własnie było napisane, aby lepiej skonsultować to z lekarzem. Nie wiem, co Ty na to?
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
A tak poza tym to wczoraj wieczorem dopadła mnie jelitówka. Czuje sie masakrycznie. Myślalam, że w nocy wyleca mi wszystkie wnętrzności. Dzis juz nie wymiotuje i nie latam na kibelek ale czuje sie mega źle. Nie moge jesc,tylko troche pije. Nie mam juz siły.
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 16
andzia_zg napisał: agamo ja teraz jestem z drugiej ciąży i 2-3 razy w 12 tc poczulam,ze dzidzia sie rusza. To było zupełnie coś innego niz ruchy jelit itp.Od tamtej pory cisza (dzis równo 14t0d)
A tak poza tym to wczoraj wieczorem dopadła mnie jelitówka. Czuje sie masakrycznie. Myślalam, że w nocy wyleca mi wszystkie wnętrzności. Dzis juz nie wymiotuje i nie latam na kibelek ale czuje sie mega źle. Nie moge jesc,tylko troche pije. Nie mam juz siły.
Oj, Kochana- Ty musisz DUŻO pić, a nie trochę. Może gorzka czekolada, banany? Kurczę, współczuję :*
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34

Pewnie macica się rozciąga i stąd bóle. W pierwszej ciąży bardziej odczuwałam jak mi się wszystko rozsuwało, jak macica się rozciąga. Teraz nie odczuwam za wiele. Czasami tylko jak szybko wstanę z łóżka to mnie zakłuje.
Agamo, cieszę się, że Kacperkowi już lepiej. Może to trzydniówka???
Oj tak, w domu ciągle jakaś praca, zwłaszcza jak jest już w nim jeden mały lokator

Wczoraj poczułam lekkie „pukanie” w brzuchu i jestem pewna, że to dziecko. Wcześniej były ruchy jelit, które są bardzo podobne. Te wczorajsze jednak ewidentnie były ruchami maluszka

Andzia, współczuję jelitówki Zdrówka !!!
- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Madziaska trzydniówke juz przechodziliśmy raz w tym roku w styczniu ponoć dwa razy miec nie mozna No i nie było wysypki po gdzie za pierwszym razem to go tak obsypalo ze aż sie przestraszylam bo aż płomienie. I tez niw moge narzekać bo Kacper tez umie sam sie bawić problemem było to ze ja nie miałam sił ani chęci zeby cokolwiek robić

Andzia jelitowka ooo boshe wspolczuje to chyba najgorsze co cie moze złapać w ciazy Kuruj sie tam i duuuzo zdrowka i niech szybko przechodzi!
No i zazdroszcze wam tych ruchów Ja w pierwszej ciazy pierwsze regularne i w 100% pewne miałam w 18 tygodniu i po pierwszym kopniaku juz nie ustępowały były codziennie Natomiast czułam cos co mysle ze tez były ruchy ale jednorazowe i dosłownie dwa smyrniecia chyba w 14 tygodniu i tak sie nie moge doczekac Choc wydaje mi sie ze z usg Kacper był bardziej szalenczo ruchliwy a ta dzidzia na usg delikatne ruchy rączek i nóżek robiła Moze spokojniejsze dziecko bedzie? Taaaaa marzenia ściętej głowy

- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
U mnie wsio Oki, mdłości odeszły na szczęście,
Zaczęła czuć delikatne ruchy, nie codziennie jeszcze ale już są
Ciągle jestem głodna i jem coś a waga i tak stoi w miejscu

Zaczelismymyslec nad wózkiem i zachorowała na bugaboo cameleon

Buziaki dla wszystkich maluszków :-*
- nunaa*
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Chciałabym do Was dołączyć -mogę?

Jestem w 15tc to moja druga ciąża.Z pierwszej mam 25 miesięcznego synka

Od ostatnich dwóch dni czuję lekkie ruchy bobasa więc jestem spokojniejsza a dzisiaj na wizycie z położną słuchał bicia serducha

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Pamiętam, że przy pierwszej ciąży bardzo się stresowalam, bo ciąża była zagrożona, wiec leżałam w domu i wtedy bardziej na to patrzysz kiedy się maluch rusza a kiedy nie i czy wystarczająco się dzisiaj ruszał itp
Przy drugiej już było łatwiej, bo cały dzień na nogach, wiec wieczorem jak się polozysz wreszcie na spokojnie, to maluch tez zaczyna się ruszać i jest ok

Teraz tez tak będzie pewnie, bo cały dzień biegam i dopiero wieczorem jest czas żeby położyć się czy usiąść i odpocząć
Udanego dnia i postaram się wieczorkiem wpaść

- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jak u Was mija dzień ? U mnie wczoraj zimno, a dzisiaj znow upał