- Otrzymane podziękowania: 34
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE STYCZEŃ 2016
MAMUSIE STYCZEŃ 2016
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)

Nuna, wow, to faktycznie chudzinka z Ciebie

Ojjj, my z refluksem też się męczyłyśmy. Hania miała przez pierwsze 7 miesięcy i też wiele razy ratowałam ją, kiedy przestawała oddychać. Straszne to było.
Miluniaa, w drugim trymestrze ma się dużo sił, przynajmniej ja tak miałam i teraz też to zauważyłam, choć dla mnie pierwszy też nie był najgorszy. W trzecim trymestrze przy Hani z kolei włączyło mi się „wicie gniazda”

Witaj milcia

A ja zjadłabym pierogi z jagodami, śmietaną i cukrem

Agamo, ja też mam obawy jak sobie poradzę z dwójką. Choć Hania jest już duża, to jednak trzeba będzie jej też poświęcać dużo czasu. Nie chcę żeby czuła się pokrzywdzona.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nunaa*
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Współczuje Ci straty, to na pewno było straszne jeszcze w zaawansowanej ciąży

Z tym drugim trymestrem niby wszystko super i bezpiecznie ale dlaczego tak często się sika !

Udało mi się odpieluchować mojego uparciuch-było ciężko .Drugi dzień pod rzad siku i kupka na nocnik uuuuuuuf jaka to ulga i oszczędność

Pogodę mamy depresyjną dosłownie cały dzien leje bez 5 minut przerwy, dobrze że mi dziecko nie szaleje tylko umie się sobą zająć bo chyba bym ześwirowała

- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174
Co do przyplywu energii w 2 trymestrze to u mnie brak ;p mecze sie strasznie i nie mam sily na nic nawet spacer to zadyszka no mam nadzieje, ze to na dniach minie.
- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Milunia, sliczny brzuszek

- nunaa*
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
piękny brzuszek

madziaskaa
ma 25 miesięcy

Dzisiaj pogodę mamy bardziej do życia, słoneczko wyszło i przypływ energii jest

miłego dnia
- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

To fajnie, że macie troche energii u mnie dale brak ale nastroje jakies dziwne dzisiaj jechalismy przy kosciele i zobaczylam panne mloda w sukni to lzy mi naplynely ;p;p
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
Jestem dziewczyny, jakoś mi zlecialo za szybko i nie miałam kiedy napisać
Po wizycie wsio Oki, Dzidziulek rośnie, paluszki, rączki, nóżki na swoim miejscu, kręgosłup i główka tez pięknie widoczne, serduszko bije mocno i miarowo, mierzy 83mm waży 92g i wg pomiarów nadal wskazuje na tydzień więcej niż wg om, no i wbrew moim przeczuciom lekarz na 80% ale jednak obstawia
Chłopca, widać tylko siusiaka, wiec może to być lechtaczka która na tym etapie czasem mocno wystaje i przypomina chłopca, wiec jeszcze mam nadzieje, ze nie ma racji, no ale...
Trochę za bardzo się na tą dziewczynkę nastawialam i teraz czuję lekkie rozczarowanie, ale to hormony pewnie wariuja, wiec się nie przejmuje, ważne żeby zdrowe było

Dziewczyny ale chudziny jestescie, ja przed pierwszą ciąża ważyłam poniżej 50kg, jakos przed mniej wiecej 2-3 mies. Przybyło mi 4 kg wiec waga startowa przed pierwszą ciąża 54 kg a teraz druga i trzecia ciąża waga startowa 58kg i póki co nic się nie zmieniło a brzuszek juz dość pokaźny, nawet lekarz mówił, że duży jak na 14tyg
- nunaa*
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
to rewelacja,że wszystko dobrze i dzidziulek rośnie

Milunia
ale to juz na poczatku jak widać,czy w bardziej zaawansowanej ciąży ? Moja koleżanka miała śliczną piłkę nie był rozlany brzuszek i urodziła dziewczynkę

- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja z Hania nie mialam rozlanego brzucha

- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 16

U nas kolejny pochmurny dzień, wczoraj właściwie sobota cała deszczowa, ale ja tam lubię taką pogodę

Popsuł nam się nawilżacz powietrza, dlatego będziemy zmuszeni kupić nowy, bo raczej naprawa nie będzie się opłacać

Milunia- brzuszek piękny!!

Baby- cieszę się, że z Dzidziusiem wszystko dobrze- oby tak dalej

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8

Madziaska mam identycznie pierwszy trymestr cały czas bym spała a teraz mam sile by ugotować posprzątać i jeszcze z małym na spacer wyjsć
Baby super wiesci fajnie ze miałaś teraz usg ja na swoje musze czekać aż do września i ostatnio mam jakies zle przeczucia nie wiem czemu chciałabym juz chyba poczuć ruchy albo niech mi chociarz ktos powie ze wszystko z maleństwem jest w porządku bo zaczynam sie martwić nie wiem czemu.
Nunaa zazdroszcze odpieluchowania U mnie Kacper 22 miesiące i nie wyglada na to aby nam sie udało odejść od pampersow w najbliższym czasie chociarz probojemy Musze sie za to wziac bo z moja sennością w pierwszym trymestrze poprostu nie miałam na to sił Wiem moje lenistwo ale cieżko to zrobic pracując na pełny etat a nikt inny tylko ja proboje go nauczyć :-/
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8

- nunaa*
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
nie stresuj się , jeszcze miesiąc temu nie było mowy o odpieluchowaniu ani założeniu pieluchomajtek - musiał byc tradycyjny pampers albo histeria. A ostatnio zdjął pieluche i z gołym zadkiem latał zasikał podłoge chyba z 5x zanim wyraził zgode na nocnik za lizaka

U nas było fatalnie dzisiaj -cały dzień lało ale prognozy na ten tydzień widzę optymistyczne w app

Dziewczyny używacie aplikacje ciążowe na telefon ?
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 16
nunaa* napisał: agamo
nie stresuj się , jeszcze miesiąc temu nie było mowy o odpieluchowaniu ani założeniu pieluchomajtek - musiał byc tradycyjny pampers albo histeria. A ostatnio zdjął pieluche i z gołym zadkiem latał zasikał podłoge chyba z 5x zanim wyraził zgode na nocnik za lizakai samo poszło.Wiem że drugie zaczne wczesniej odpieluchowywać bo jednak jest łatwiej.
U nas było fatalnie dzisiaj -cały dzień lało ale prognozy na ten tydzień widzę optymistyczne w app.
Dziewczyny używacie aplikacje ciążowe na telefon ?
Wcześniej, czyli kiedy? Warto wiedzieć kiedy najlepiej zrezygnować z pampersa

Ja nie używam żadnych aplikacji, a na czym ona polega? ;>