- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE STYCZEŃ 2016
MAMUSIE STYCZEŃ 2016
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Mnie coś zaczęło mocniej podbrzusze pobolewać i rano leciutko plamiłam, więc umówiłam się dla uspokojenia do lekarza na czwartek a teraz się bardziej oszczędzam. Niby przy mojej delikatnej szyjce lekarz mówił, ze mogę czasem leo plamic i to ok, ale jednak plamienie i mocniejze bóle wolę skonsultować, bo różnie bywa

Nunaa na kiedy masz termin? Agnessa doda Cię potem do naszej tabelki styczniowej
Dziewczyny myślicie juz o wózkach, szykowaniu wyprawki itp?
Ja przez koleżankę jak juz pisałam wcześniej zachorowałam na bugaboo cameleon i rozglądam się na razie tak ogólnie jakie są ceny używanych i gdzie bedzie nam sie bardziej opłacało kupić. bo na nowy 1000E to się nie zbiorę

A co do reszty, łóżeczka nie kupujemy, bo przy żadnym maluchu nie używaliśmy, długo spały z nami a potem od razu do normalnego łóżeczka po roku. Ciuszki jeśli będzie dziewczynka (a takie mam przeczucie i tak podpowiada kalendarz chiński) mam po Niśce u znajomych, bo im pożyczaliśmy wszystkie. Zostaje więc tylko wózek i jakieś drobiazgi do szpitala i tyle

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nunaa*
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Terminy mam aż trzy

Dziewczyny wierzycie w te kalendarze płci ? Ja się bardzo nastawiłam na dziewczynke i generalnie wszystko wskzaywało na płeć piękną łącznie z chińskim kalendarzem a na scanie w 13tc lekarz powiedział,że wygląda na chłopaka. Trochę mi się przez to nastawienie zrobiło smutno,że znowu chłopak . W sierpniu mam kolejny scan i już mówią płeć jak się chce wiedzieć i o ile dobrze sie ułoży

Ja dokupuje tylko do mojej spacerówki po starszym gondole. Mam tak kapitalny wózek i nie chce innego , aczkolwiek w oko wpadł mi silver cross pioneer .Wcześniej miałam mutsy evo - nigdy więcej.
Musimy kupić jeszcze fotelik samochodowy, bujaczek lezaczek ,huśtawke i kosz mojżesza, jakas mate edukacyjną .Czyli standard z pierwszej ciąży który sprawdził się wyśmienicie.Gdybym planowała już wtedy drugą ciąże to zostawiłabym te rzeczy a tak spieniężyłam je eeeh. bo po co miały leżeć. Został mi tylko klin, wałeczki i becik i najlepsze sztuki ubrań

My kupujemy zamiast łóżeczka łóżko superking size żebyśmy się w 4 zmieścili

- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 16

Mi się wydaje, że też odczuwałam ruchy

I nadal sikam jak opętana

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Witaj nunaa miło ze dolaczylas.
Ja z zakupów niewiele bo odrazu planowaliśmy druga ciaze wiec wszystko trzymałam Jedyne co zakupiłam juz to kolyske bo była okazja to kupiliśmy i mam tez u jednej babeczki zaklepany kosz mojzeszowy także i to bedzie nasz "nowy" nabytek Wózek mam po Kacperku nie byłam z niego zadowolona ale nie opłaca mi sie kupować nowego a za to mam spacerówke z której jestem mega zadowolona wiec jak tylko będziemy mogli w nia przeskoczymy A resztę wszystko mam.
Co do boli i klucia to i mnie ostatnio coraz czesciej dopada za to brzuch rany rosnie aż sie boje co to bedzie.
Co do płci przed zajściem bardzo chcieliśmy dziewczynke na poczatku ciazy tez nawet do brzuszka mowilam na ona a teraz zaczęłam o tym głębiej myślec i wiecie co odmieniło mi sie chce drugiego chłopca. Chciałabym zeby Kacper miał brata zeby razem grali w piłkę jeździli autkami mieli wspólny pokój itp i zamarzł mi sie drugi syn. Nie wiem czy to hormony czy o co chodzi ale mi sie odmieniło wiec teraz chyba najlepiej niebede myślec o tym bo zwariuje co ma byc to bedzie i juz.
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
A tak poza tym to mi już minęła jelitowka to dziś w nocy wymiotowal mój synek. Masakra. Najpierw mąż,potem ja,a na końcu dziecko. Nikogo nie oszczędzilo. Po tym nocnym "sprzątaniu " teraz mnie aż pobolewa brzuch.
A tak poza tym to dziś mega ukrop :/
- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174

A wozek mam zamiar kupic wrzesień , październik

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Kupowanie pieluch w 8 tyg to przesada :-D gdzie ja bym to miała trzymać i po co :-P
Ale jak byłam w sobotę na wyprzedaży w next, to kupilam zestaw trzech pajacykow a co, niech ma maluszek coś nowego a nie tylko uzywane po starszym rodzenstwie

Tak przy okazji tematu wyprawki, mieście się jeszcze w zwykle ciuchy? Ja niestety nie a nie mam nic z ciążowych i miałam kupować, ale udało mi się trafić fajny gadżet w mothercare, nazywa się belly belt, to jest taki zestaw min pasek z dziurką i guzikami i można dzięki temu zakładać normalne ciuchy

Jeszcze jedna sprawa, czym smarujecie brzuszki? Ja smaruję Bio oil i balsamem z masłem kakaowym, na zmianę, ludze się, że tym razem jednak nie pojawia się rozstępy jak w poprzednich obu ciążach :-P
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
baby- ja nie mieściłam się w połowę rzeczy praktycznie od pierwszych tygodni. Siostra kupiła mi dresowe spodnie ciążowe, to noszę po domu, na wyjście nic nie mam i kombinuję (na lato mam 3 pary alladynek, co mnie ratuje

EDIT:
PS. ja smaruję się od początku Dzidziusiem

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
baby_55 napisał: Ja w pl tez dużo biegałam po lumpeksach, ale tutaj to mało jeden tylko malutki w okolicy, czy dwa, a ciążowych tam wcale nie ma, więc kupilam sobie taki zestaw i mam spokój
przecież nie dam 30-40euro za jedne spodnie, bo jedne to i tak za malo
Dokładnie! I to tylko na ciążę, nie przydadzą się bez ciąży... (mam nadzieję, że się nie przydadzą i zgubimy pociążowe brzuszki szybko!

- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Baby ja ciuchów ciążowych tez mam po ostatniej ciazy Poluje tylko teraz na jakas kurtkę zimowa bo taka napewno bedzie mi potrzebna. Ale tez nie planuje nowej szukam jakiejś używanej w idealnym stanie bo jak zobaczyłam ceny nowych to mnie przeraziło. No i jakas bluzę ciepła juz kupiłam i pare bluzek z dł rękawem tez ale nie robię dużych zakupów Spodni mam sporo także nie kupuje Z takim pasem odpinanym u mnie nie przejdzie bo mam taki brzuch ze jak siedze to mnie nawet zamek w spodniach uwiera wiec sie nie nadaje Ale w ciążowych chodzę póki co tylko do pracy bo tam musze czuć sie wygodnie a na wyjścia czy koło domu to albo luźne dresy albo sukienki i niektóre legginsy czy rurki mam rożnych rozmiarów wiec wchodzę bo po pierwszej ciazy musiałam kupic różna rozmiarówke bo odrazu w swoje ciuchy nie weszłam wiec teraz jak znalazł.
- nunaa*
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Smaruje brzuch i piersi w razie "w" ,kupiłam w Polsce zestaw taki jak miałam w pierwszej ciąży i sprawdził się idealnie czyli dax cosmetics seria perfecta mama.
aaa poradźcie jak wstawić na dole strony ten suwaczek ?
Jelitówka to jest masakra, dużo probiotyków trzeba brać i będzie lepiej

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Ile przytylyscie juz od początku ciąży?
Jeśli chodzi o ciuchy to ja na razie kupiłam sobie rybaczki rozmiar większe,jeansy tez ale jeansy juz mnie cisną bo brzuch rośnie mi dużo szybciej niż w pierwszej ciąży. boje się,że dużo przytyje bo w pierwszej ciąży przytyłam aż 21 kg mimo,że nie było tego aż tak widać.