- Otrzymane podziękowania: 16
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE STYCZEŃ 2016
MAMUSIE STYCZEŃ 2016
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
andzia_zg napisał: To chyba pobiłam rekord z kg w poprzedniej ciąży. Ogólnie byłam przed ciążą tak chuda,że szok.po ciąży została oponka. Wiec po tej ciąży trzeba zacząć dbać o kondycję
ale ogólnie jestem szczupła,tylko,że jestem wysoka wiec może stąd te kg.
A tak w ogóle to z jakich rejonów Polski jesteście?
Jakie witaminy jecie w ciąży?
Trochę wypytuje,bo próbuje jakoś Was zapamietac
Ja jestem z kuj.-pom.
Witamin, ani nic oprócz kwasu foliowego nie biorę. Póki mam dobre wyniki, to nic nie biorę- oby tak dalej

U mnie też kg mało na plusie. Zaraz przed ciążą miałam jakieś 48kg, które często mi się wahały (47-49). Po biodrach, piersiach widać, że jestem większa (jak się ubieram już w ogóle

Coś agnesssy nie widać, mam nadzieję, że wakacje jej się udają mimo pogody

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Ewelina kurcze u mnie brzuch juz taki ze spokojnie z 6kg wizualnie mogłabym miec na plusie musze sie ofocic i wam pokazać

- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34
- nunaa*
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Pogode mamy dobijającą dzisiaj niby nie leje ale chyba zacznie a chciałam na miasto jechać po polskie świeżutkie mięsko :/ i zastanawiam się czy wózek brać czy młodemu nogi poćwiczyć .Z wózkiem wygodnie bo wpakuje wszystko do niego ale czy do autobusu czy przy deszczy to wózek mi się nie sprawdza
Miłego dnia Wam zycze

- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Tez się wybieram ma zakupy. Zjadlam obiad i nie mogę się ruszać

- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

madziaska- a Ty co dobrego jadłaś?

PS. Dziewczyny, znacie może jakies strony internetowe z aktualnymi warsztatami dla przyszłych rodziców? Takie, by były podzielone na miejscowości? Najlepiej bezpłatne, bo wiem, że takich jest sporo, ale obecnie nie widzę nic. W zeszłym roku, jak nasi przyjaciele byli w ciązy, to korzystali z takich warsztatów niejednokrotnie, a jak my chcemy, to nic nie jest organizowane :/. A męża nie będę mieć na co dzień od połowy września (aż do sierpnia), dlatego chciałabym znaleźć coś na "teraz", byśmy zdążyli oboje skorzystać np. z warsztatów pierwszej pomocy przy zakrztuszeniach itp.
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ewelina zabije za te pierogi jak wlasnie wracam z pracy do domu glooooodna jak diabli a tam czeka na mnie kalafiorowa z wczoraj :-/ chyba jutro zrobię pierogi na złość

U mnie pogoda super słoneczko wiatrek ale pewnie żadnego spaceru z małym juz nie zalicze pewnie posiedzimy na ogrodzie czyt będziemy biegać grać w piłkę skakać i matka chyba padnie na trawniku ale co tam warto

- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja dzisiaj serwowałam schab ze sliwką z pieczonymi ziemniakami i gotowaną marchewką na słodko

agamo, za niedługo będziesz potrzebowała jeszcze więcej kondycji żeby dwójkę zabawiać

- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nunaa*
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
mam 165cm taki standardzik

Ewelina
jak masz facebooka to poszukaj sobie strony bezpieczny maluch tam sa info o edycjach szkoleń i zalajkuj sobie, oni dosyc czesto dawali jakieś info.
Są też były informacje na stronie fundacji rodzić po ludzku o rożnych kursach itp. www.rodzicpoludzku.pl/Kursy-i-szkolenia/Kursy-i-szkolenia.html
a nóż Cie coś zainteresuje

Madziaska masz rację, kursy kursami a rzeczywistość weryfikuje

Ale fajnie macie dziewczyny, ja dopiero w sierpniu mam oglądanie

- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174

Jak tam samopoczucie dziewczynki ??? Ponoć 2 trymestr to najpiekniejszy okres ciazy ja zaczynam w niedziele(wg. kalendarza haczewskiego) , a wg tygodni no to dzis takze cieszmy sie tym pieknym stanem w 3trym juz bedzie ciezko ;p;p
- milcia80
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Chciałabym do Was dołączyć

Termin mam na 4.01.2016. Aktualnie jestem w 16 + 4.
Moze cos o mnie. Mam na imię Milena mam 35 lat. mieszkam w wielkopolsce.
Jest to moja druga ciąża. Pierwsza straciłam w 22 tc w październiku zeszłego roku. Ciężko się było pozbierać po utracie córeczki. Ja bardzo chciałam być w kolejnej ciąży jak tylko dostalibysmy zielone światło partner jednak nie. Ale jednak zaczęliśmy starania i w drugim cyklu się udało.
Boję się ciągle ze znów się coś przydarzy. Wtedy piekły mi błony plodowe w18 tc. Im bliżej tego terminu tym się bardziej boje. Niestety nie znaleziono przyczyny pęknięcia błon.
Za tydzien mam wizytę i już się nie mogę doczekać aby zobaczyć dzidziusia i poznać być mOże płeć

A która z Was teraz wizytuje?
Pozdrawiam serdecznie

- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

nunaa- dzięki bardzo!

Milcia- witaj! Trzymamy kciuki, aby nie powtórzyło się złe! I oby żadnej z nas to, ani nic podobnego nie spotkało!

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Milcia witamy Trzymam kciuki ale wierze ze w tej ciazy napewno bedzie dobrze i w styczniu będziemy sie tu chwalić fotkami tych małych szkrabów
Miluniaa u mnie trzeci trymestr nie był taki zły jak ostatnie tygodnie okropne i powiem ze najchętniej bym przeskoczyła cały ten okres ciazowania odrazu do etapu po porodzie

Madziaska Eh to jest cos czego sie troche obawiam jak sobie fizycznie poradzę z dwójka ale staram sie o tym nie myślec bo nic teraz nie poradzę Najwyzej pójdę na pełny etat a tatę wysle na pol etatu