- Otrzymane podziękowania: 174
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE STYCZEŃ 2016
MAMUSIE STYCZEŃ 2016
- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja tez zadnych aplikacji w telefonie nie mam

Ostatnio czytalam o wrozbie imion na plec pierwszego dziecka

Niby zabawa ale czemu nie u mnie wychodzi chłopczyk

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 16
Miluniaa napisał: nuna w sume to nie wiem czy na poczatku czy na koncu hihih
Ja tez zadnych aplikacji w telefonie nie mam
Ostatnio czytalam o wrozbie imion na plec pierwszego dzieckaImie Twoje + imie meza = trzeba policzyc sume ja wyjdzie parzysta to dziewczynka, a jak nie to chlopiec np. Iga (3) + Adam (4) = 7 chlopiec
Niby zabawa ale czemu nie u mnie wychodzi chłopczyk:P:P
Hahaha, co za bzdura, jak za czasów podstawówki były takie wróżby z imionami i nazwiskami, że liczyło się na ile % chłopak z dziewczyną pasują do siebie

Wg tego u nas dziewczynka

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Poza tym myślałam,że jelitowka dawno już za nami a dziś mojego synka znów goni na kibelek

Jeśli chodzi o aplikacje na telefon to nie znam żadnych.
A co do pieluch to tez uważałam,że u nas z odpieluchowaniem nie ma szans,bo na widok nocnika był ryk,ale sposobem nagród się udało. od 1 lipca jestem z nim w domu i ładnie robi na nocnik. pampers jest tylko do spania
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34

U nas pogorszenie pogody. Zimno się zrobiło i padał deszcz. I tak źle i tak nie dobrze

U nas odpieluchowanie poszło szybko, jak córka miała 1,5 roku. Hania miała sklejone wargi sromowe, co zostało stwierdzone właśnie w tym okresie, a pielucha mogła to pogorszyć, a że była już późna wiosna i bardzo ciepło uznałam, że to dobry czas. Oczywiście pielucha w nocy nadal była. Nie wiem czy to nie było za wcześnie, bo zdarzyło się, że popuszczała. To było bardzo niepokojące. Potrafiła popuścić, siąść na nocnik, zejść i znowu popuścić. Chodziliśmy po lekarzach i wyszedł jej niewielki zastój w pęcherzu. Ona strasznie emocjonalnie reaguje na różne sytuacje. Kiedy było coś stresującego po prostu popuszczała. Tak było np. jak zaczęła chodzić do przedszkola. Ja jestem zdania, że wszystko w swoim czasie. Nie ma co się spieszyć. Jeśli dziecko nie jest gotowe i np. panicznie boi się nocnika trzeba odpuścić i spróbować za jakiś czas

Agamo, no ja właśnie chciałabym dziewczynkę, bo dziewczyny bawiłyby się razem, wspólny pokój itp.

Nuna, nie używam żadnej aplikacji

Milunia, mam liczyć głoski, czy litery. Bo jeśli głoski, to się zgadza, a jeśli litery to niestety pudło

Andzia, kurka niedobrze z tą jelitówką. Żeby Ci się maluch nie odwodnił

Mój maluszek od dwóch dni rano i wieczorem daje znaki

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
U mnie to liczenie sie ne zgadza bo wychodzi na dziewczynkę

Pogoda znowu fatalna, leje prawie cały dzień, normalnie masakra, moje dzieciaki nie wiedzą już co ze soba zrobić i wariują, ciężko ich ogarnąć.
Na szczęście poszli już spać, więc do rana trochę spokoju

Ja też nie mam żadnej aplikacji i o żadnej nie słyszałam

co do płci to jakoś tak głupio sama się nastawiałam a dziewczynkę i teraz przez to czuję się trochę rozczarowana, w końcu mamy już parkę więc nie ma znaczenia, byleby zdrowe było

tylko mam mnóstwo ciuszków po Niśce więc nie musiałabym nic prawie kupować, no ale nieważne czy chłopczyk, czy dziewczynka
ach i najważniejsze,
udało nam sie dzisiaj kupić wózek

trafiła sie okazja taki jak nam sie podoba i kupiliśmy, zaszalelliśmy i już mamy spokój

używany tylko 7 miesięcy więc prawie nowy iuniwersaly kolor

dzieciaki się dzisiaj w nim woziły na zmianę wiec go szybko złożyłam i schowałam dlatego zdjęcie tylko z neta
- nunaa*
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
W DDTVN jakoś ponad rok temu były babki ktore od 4-go miesiąca wysadzały niemowlaki i żekomo je nauczyły hmm. Ja też sugerowałam się opinia fizjoterapeuty,że dziecka do 2 r.ż się nie sadza na nocnik bo niby mięśnie odbytu nie są wykształcone i może sie nabawić wypadania czy szczelin odbytu bo nocnik to że w dziurze siedzi a nie pupą bla bla bla - jaka prawda- kto to wie ...?
Ewelina
ja mam dwie aplikacje w tel. i dwie w tablecie pokazuje Ci w którym tygodniu ciąży jesteś, czego się możesz spodziewać jak rozwija się dziecko tylko szkoda że wg jednego terminu OM wszystkie cztery apki pokazuja co innego

asystent ciążowy-16tc1dn, moja ciąża-17tc, hi mommy 17tc 2dni babybump-16tc,2dn ...
baby
wózek baaaardzo fajny !

Miałam fatalny sen, sniło mi się,że najpierw małe bardzo kopało a potem poszły wody płodowe i poroniłam wybudziłam się w stresie i pierwsze co zaczełam się dotykać czy sucho wszędzie i było uuuf ale napięcie mnie nie opuszcza mimo to .
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Dzisiaj nieco lepiej z pogodą, przynajmniej nie leje od samego rana

Jessssuuu jakie mam ostatnio smaki, ciągle na coś innego :-P Normalnie masakra, nie nadążam za swoimi humorami

W żadnej ciąży tak nie miałam, na śniadanie prawie codziennie kanapka z pomidorem, nic innego mi nie smakuje, na obiad najlepiej zupa, ale problem jaka...
Raz kapuściana mi smakuje, raz tylko rosół a innego dnia tylko krupnik :-D
No i nie mogę patrzeć na ser żółty, słodycze mi też raczej nie podchodzą poza oponkami z czekoladą
Ach i owoce mogę jeść na kilogramy

Miłego dnia dziewczynki

- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja 1 trymestrze mialam codziennie jakies sny teraz juz troche sie uspokoilo

I moj apetyt tez jest nie do zniesienia dzisiaj mleko uwielbiam jutro nie moge patrzec itp.
Dzisiaj w nocy sie przewracalam na bok tak mnie mocno zakulo z prawej strony ze sie wystraszylam i juz do rana pozycji nie zmianialam tylko sprawdzalam czy sucho wszedzie

Mam nadzieje, ze po czwartku troche sie uspokoje...
- nunaa*
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

U nas pogoda tez się polepszyła -bez deszczy póki co ale chmury się zbierają. Nawet wstalismy skoro świt czyli o 7:30

Przed ciążą też mówiłam sobie, ze jak będę po raz kolejny w ciąży to będę się nią cieszyć i na luzie traktować nie to co z pierwszą- stres podtrzymanie i leżenie bo już wiem co i jak - guzik ! wszystko się zapomina i stres dalej towarzyszy a zaczęło się właściwie niedawno.
Ale mi smaka zrobiłyście- mam w lodówce śledzie hmm i pomidora

Miłego dnia

- KarinaP
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Widzialam wasze ladne brzuszki…ja nie mam wogole przytylam co prawda 4kg ale to po czesci przez to ze zaczelam jezdzic do pracy zamiast chodzic 4km.
Widzialam ze ktos mial jeszcze problem z nudnosciami…(z czasem naucze sie waszych nickow heh )
mnie meczylo od rana do nocy bez chwili przerwy Mam chory blednik wiec z podwojna sila dostawalam po dupie Znalazlam sok do wody imbirony z Belvior Fruit Farms…jak reka odial, ale musialam popijac caly czas nawet przy lozku mialam rozcienczona porcje.Puscilo po 3 tygodniach A wiec polecam imbir
Z ciekawosci zapytam czy robilyscie wrozby z obraczka na nici? Wierzycie w takie ‘czary’?
Pozdrawiam was goraco
- KarinaP
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- KarinaP
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

O jakiej wrozbie z obrączka mówisz? Nie słyszałam...
Ja tylko sprawdzałam z ciekawości kalendarz chiński, bo dotychczas się sprawdzilo, teraz wychodzi dziewczynka, ale lekarz mówił, że na 80% chłopiec, wiec wychodzi, że się nie sprawdzi :-P
Macie już wybrane jakieś imiona dziewczyny?
U nas będzie Julita albo Oskar

Co do Dzisiejszego dnia, to jak to mówią nie chwal dnia... Ble, ble, ble
No więc trzy razy lało, na zmianę ze słońcem a późnym południem spadł grad....
Także tego...

A żeby tego było mało to w pracy mnie cały Dzień modlili a zaraz po przyjściu

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
I dwie dziewczynki i dwóch chłopców

Nie znalazłam tylko czy kolejność ma znaczenie, tzn kolejność pojawiania się płci