- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE STYCZEŃ 2016
MAMUSIE STYCZEŃ 2016
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
Co do Cc to przy drugim porodzie nie mają prawa zmusić cie do naturalnego jeśli pierwszy był Cc, takie są przepisy, wiec trzeba walczyć o swoje. Nie dajcie sobie wmówić, że jest inaczej, to są odgorne zalecenia dla całej polski, jak znajdę przepis konkretny to wam wrzucę
Na razie znalazłam info na blogu jakiejś położnej
polozna.blog.pl/2013/08/31/porod-po-cc/r
Tutaj jest więcej
m.canpolbabies.com/pl/advices/advice/mothers/1219
A tutaj macie rekomendacje Polskiego Towarz.ginekologicznego
pulsmedycyny.pl/2582141,72628,ciecie-ces...twa-ginekologicznego
Musi być pisemną zgodą rodzącej dołączona do dokumentacji, że chce spróbować naturalnie
Cytuję: "rodząca akceptuje próbę porodu drogami rodnymi i wyraża świadomą zgodę na próbę porodu drogami rodnymi, podpisaną w załączonej dokumentacji. "
Madziaska dokładnie ten kolor
Miluniaa trzymam kciuki i czekam na wieści po wizycie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14

- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 16

Co do nacinania- dobrze, że nie nacinają, jeśli nie ma takiej potrzeby. Kiedyś nacinali za każdym razem. Nieważne czy było to potrzebne czy nie- i to było bezsensowne.
U mnie leciutko brzuszek urósł, ale widać go bardziej po jedzeniu

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
W ogóle to polecam Wam zapoznać się ze standardami opieki okoloporodowej, żeby wiedzieć co Wam się należy w trakcie i po porodzie
Nunaa wiem z własnego doświadczenia, że nacięcie dłużej się goi niż lekkie naturalne pęknięcia, a doświadczona położna tak poprowadzi poród i mówi kiedy przeć a kiedy nie, żeby było jak najdelikatniej i by jak najlepiej ochronić krocze, nacięcie, wg Who jest konieczne w max 15% przypadków, pozostałe nacięcia są bez sensu i niekorzystne dla rodzącej, bo potem trudniej jest powrócić po porodzie do formy i współżycia
Przy pierwszym porodzie za moją zgodą mnie nacieli bo, po 16 godz. Nie miałam siły wyprzeć Adiego, byłam potwornie zmeczona i nie dałabym rady, przy drugim miałam lekkie pęknięcia, i chyba 1-2 szwy mi tylko założyli i było super, szybciutko doszłam do siebie, a po Adim do dzisiaj czuje przy złej pogodzie/zmianach takie jakby kłucie w okolicach tego nacięcia
Ewelaa712 ja będę mieć trzeciego maluszka, w jakim wieku masz dzieciaczki?
Moi mają 4,5 synek i 3 córka, a dokładnie w październiku skończy 3 latka
Dzisiaj piękna pogoda się jak na razie zapowiada, słoneczko świeci.
Wyprałam i powiesiłam ręczniki, pieczemy właśnie z dzieciakami izaure a na obiad marynują się od wczoraj kurczaki

Do tego będą pieczone ziemniaczki i surówka, Mmmmm już jestem głodna :-P
Co u Was dzisiaj dobrego?
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
Ale u mnie dziś wietrznie. Myślałam,że jest ciepło, bo przez okno świeci słońce a wyszłam z synkiem na dwor i myślałam,że mi łeb urwie. Od razu wróciłam do domu.
Coś mnie od wczoraj pobolewa brzuch-tak jak na okres. Czyżby dzidzia rosła...? Juz się nie mogę doczekać kiedy poznam płeć...
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
Co do fileta z indyka, bardzo lubię i często tak piekę, jeśli mogę coś doradzić, to nie wyciągaj z folii zanim dobrze nie wystygnie wtedy Ci nie wyschnie, pierwszy raz jak piekłam za szybko wyciagłam i dość suche mi wyszło

Ja tak Was pewnie będę zamęczać pytaniami o obiad :-P ale lubię gotować coś nowego, a tak można poznać od innych dziewczyn nowe przepisy i fajne pomysły na dania

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia

A jeśli chodzi o przepisy to ja też chętnie bym skorzystała jeśli robicie coś fajnego na obiadek

- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ostatnio nie mam pojęcia co gotować. Zaglądam do zamrażalki i mówię- "o! może to zrobię, ale w sumie nie wiem"

- ewelaa712
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174

Ja już po badaniach

Lekarz tez powiedzial, ze jesli chcemy mozemy zrobic pappa mimo ze wyniki wyszly dobre ale on poleca swoim pacjentkom, a ze mielismy dzisiaj ostatni dzien to polecielismy na krew

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
Miluniaa dobrze, że po badaniach wszystko ok, może następnym razem maluch pokaże co nieco

Ewelaa712 to w sumie duże dzieciaczki, najstarszy to już na pewno dużo pomaga co? A jako ceniasz z perspektywy taka różnice wieku między dziećmi, bo u mnie równo 1,5 roku między Adim i Niską i musze powiedzieć, że owszem było ciężko na początku, ale teraz jest rewelacja, razem się bawią, są bardzo za sobą, jak dla mnie idealna różnica
Zmykam juz chyba do spania, bo mi się oczy zaczynają zamykać,
dobrej nocy babeczki
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Pobudka dziewczyny, nie leniuchowac :-P
Wczoraj ostatnia, dzisiaj pierwsza

To mówię dzień dobry i uciekam, zaglądne wieczorkiem

- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Miluniaa napisał: Witajcie !
Ja już po badaniachwszystko wyszlo ok tylko dzidzia nie chciala wspolpracowac odwrocila sie pleckami ... niestety plci nie bylo nawet mowy zeby zobaczyc cale szczescie chwile sie przekrecila na boczek to mogl nosek zmierzyc. Uparty dziec strasznie lekarz machal brzuszkiem, a on raczkami wymachiwal i nawet nie pomyslal o zmianie pozycji
Lekarz tez powiedzial, ze jesli chcemy mozemy zrobic pappa mimo ze wyniki wyszly dobre ale on poleca swoim pacjentkom, a ze mielismy dzisiaj ostatni dzien to polecielismy na krewwyniki za 2 tyg
No i super!! Uffff

Wstydliwa ta Twoja Dzidzia hihihihi

Ciekawa jestem czy nasze Szczęście tez będzie takie wstydliwe w poniedziałek

Dziś u nas deszczyk, ale mi to nie przeszkadza. Szkoda mi tylko dzieciaczków, które nie mają urodziwych w pogodzie wakacji...
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
U mnie w końcu dziś cieplej i mogłam wyjść z synkiem na spacerek.
Ja juz zaczynam odliczanie: za 6 dni w końcu urlop i jedziemy nad morze.juz się nie mogę doczekać.