- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE STYCZEŃ 2016
MAMUSIE STYCZEŃ 2016
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Mamusie mam do Was nietypowe pytanie. W czwartek jadę nad morze. Zapowiadają,że ma być bardzo ciepło i w związku z tym takie pytanie: czy mogę na plaży chodzić w stroju kąpielowym? Bo mój brzuch juz dość mocno widać. Mam małe dziecko wiec niemożliwością jest bym cały czas siedziała w namiocie plażowym. Na pewno trochę będę musiała z nim iść do wody czy pobawić się na brzegu. A wiecie jacy są ludzie. Przecież nie mogę kisic się w 30 stopniach w spodniach czy koszulce. Opalać się nie zamierzam,bo nie wolno ale chyba polazic w stroju kąpielowym czy popluskac się trochę w morzu to chyba mi wolno. Ciąża to chyba nie choroba. Boje się wytykania palcami itp. Co o tym myślicie? Doradźcie. Tez macie brzuszki i najlepiej wiecie.
- ewelaa712
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Andzia w żadnym wypadku i nigdy nie zwazaj na innych!! Ty wiesz co dla ciebie lepsze! Jesli ktos cie wytknie palcem pokaz mu jezyk Jesli chamsko ci cos powie to mu odpyskaj Nie cierpię jak w Pl ludzie sie czepiają nie ich ciało nie ich dzieci i niech życie wiec niech spieprzają! Sorki za taka nerwówkę ale nie wyobrażam sobie jak ludzie tak moga Mnie przez całe dwa lata nikt nigdy nie zwrócił uwagi a słyszałam ze w Pl ludzie czepiają sie bardzo do tego jak kto ubiera dzieci No i mi sie trafiło jak byłam nad morzem w tym roku miałam nie przyjemna wymianę zdań z pewnym panem ktory był oburzony ze moje dziecko bez czapki nad morzem a chłodno! Powiedziałam mu co mysle i pan ładnie sie odczepił

- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 16
Miluniaa napisał: Andzia ja normalnie chodze w stroju tylko kupilam sobie jednoczesciowy zeby promieniowania na brzuszek nie bylo
ale duzo widzialam w 2 czesciowych
Uważam, że dobrze, że masz jednoczęściowy strój- na pewno dużo lepszy w przypadku ciąży niż dwuczęściowy. Jeśli będziesz pilnować, aby często kremować się filtrem minimum 30 i będziesz nosić kapelusik, to wszystko będzie ok. Myślę, że nie powinien nikt Ciebie wytykać palcami ani nic podobnego- jeśli nie będziesz robić nic, co może zagrażać ciąży (typu picie alkoholu, palenia papierosów, czy "rzucania" brzuszkiem itp.

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14

- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Andzia tak trzymaj! I udanego urlopu!
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Andzia ja właśnie wróciłam z nad morza, miałam normalnie stój jednoczęściowy, byle brzuszek przed słońcem przesłonić, dużo siedziała w cieniu ale i też na słońcu, bo za Maksem trzeba biegać i nawet się kąpałam, ja się czułam dobrze, a jeżeli komuś to przeszkadzało to w mojej opinii może sobie gadać co chce, ludzie są dziwni i różne głupoty wygadują, najważniejsze to się nie przejmować

Milunia U nas przeziernosć wyniosła 1,7. Jak się martwisz to może lepiej pogadaj z lekarzem na następnej wizycie dla pewności, albo idz jeszcze do innego lekarza na konsultacje

Agamo Co za typ, nie kumam po co ludzie się wtrącają w nie swoje sprawy a już zwłaszcza w ubiór dziecka

docs.google.com/spreadsheets/d/10vDdIazi...PGyMIhkH4/edit#gid=0
Remont wre

Ja ruchy czułam już od jakiegoś czasu ale od zeszłego tygodnia zdarzają się nawet solidne kopnięcia

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

A z tego co mi lekarka mówiła, jak się jej pytałam czy mogę już czuć ruchy w 16tc to mówiła, że to mało prawdopodobne że dopiero koło 20tc można na pewni stwierdzić że się ruchy czuje.