BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE STYCZEŃ 2016

9 lata 8 miesiąc temu #996193 przez baby_55
Wpadam tylko się przywitać i lecę do spania, jestem padnięta
Milej nocki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #996209 przez Miluniaa
Witajcie !
Jaka mialyscie przeziernosc karku na prenatalnym ??

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #996211 przez madziaska
Miluniaa, nie wiem. Lekarz zapomniał wydrukować pomiary, ale jak badał to mówił, ze wszystko bardzo dobrze, więc nie wnikalam ;)

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #996213 przez andzia_zg
Miluniaa u nas przeziernosc była 1,7mm

Mamusie mam do Was nietypowe pytanie. W czwartek jadę nad morze. Zapowiadają,że ma być bardzo ciepło i w związku z tym takie pytanie: czy mogę na plaży chodzić w stroju kąpielowym? Bo mój brzuch juz dość mocno widać. Mam małe dziecko wiec niemożliwością jest bym cały czas siedziała w namiocie plażowym. Na pewno trochę będę musiała z nim iść do wody czy pobawić się na brzegu. A wiecie jacy są ludzie. Przecież nie mogę kisic się w 30 stopniach w spodniach czy koszulce. Opalać się nie zamierzam,bo nie wolno ale chyba polazic w stroju kąpielowym czy popluskac się trochę w morzu to chyba mi wolno. Ciąża to chyba nie choroba. Boje się wytykania palcami itp. Co o tym myślicie? Doradźcie. Tez macie brzuszki i najlepiej wiecie.

[*] Aniołek 10.2014

9 lata 8 miesiąc temu #996226 przez ewelaa712
hej ja bylam nad morzem na poczatku lipca mój brzuszek niebył jeszcze tak widoczny ale widziałam mnóstwo kobiet z brzuszkami i napewno nie przejmowały sie tym ze sa w ciazy i na plazy oczywiscie nie lezały plackiem ale spacerowały brzegiem i bawiły sie z dzieciaczkami wiec mojm zdaniem niema co wpadac w paranoje tylko wskakiwac w kostium i korzystac z urlopu

9 lata 8 miesiąc temu #996237 przez Miluniaa
Andzia ja normalnie chodze w stroju tylko kupilam sobie jednoczesciowy zeby promieniowania na brzuszek nie bylo ;) ale duzo widzialam w 2 czesciowych :)

9 lata 8 miesiąc temu #996253 przez agamo
Miluniaa sprawdzę czy mi napisali w papierach A czemu sie martwisz?

Andzia w żadnym wypadku i nigdy nie zwazaj na innych!! Ty wiesz co dla ciebie lepsze! Jesli ktos cie wytknie palcem pokaz mu jezyk Jesli chamsko ci cos powie to mu odpyskaj Nie cierpię jak w Pl ludzie sie czepiają nie ich ciało nie ich dzieci i niech życie wiec niech spieprzają! Sorki za taka nerwówkę ale nie wyobrażam sobie jak ludzie tak moga Mnie przez całe dwa lata nikt nigdy nie zwrócił uwagi a słyszałam ze w Pl ludzie czepiają sie bardzo do tego jak kto ubiera dzieci No i mi sie trafiło jak byłam nad morzem w tym roku miałam nie przyjemna wymianę zdań z pewnym panem ktory był oburzony ze moje dziecko bez czapki nad morzem a chłodno! Powiedziałam mu co mysle i pan ładnie sie odczepił :p nie bedzie mi jakiś durny chłop mówił jak mam dziecko wychowywać a juz tym bardziej co ja powinnam robić Także kochana strój zakładaj i sie nie przejmuj Ja byłam w tym roku nad morzem i normalnie w dwu częściowym stroju chodziłam a byłam juz w ciazy ale niestety 30 stopni nie było i dosc wiało wiec sie nie przegrzewalam

Aga

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #996254 przez Ewelina87

Miluniaa napisał: Andzia ja normalnie chodze w stroju tylko kupilam sobie jednoczesciowy zeby promieniowania na brzuszek nie bylo ;) ale duzo widzialam w 2 czesciowych :)

Uważam, że dobrze, że masz jednoczęściowy strój- na pewno dużo lepszy w przypadku ciąży niż dwuczęściowy. Jeśli będziesz pilnować, aby często kremować się filtrem minimum 30 i będziesz nosić kapelusik, to wszystko będzie ok. Myślę, że nie powinien nikt Ciebie wytykać palcami ani nic podobnego- jeśli nie będziesz robić nic, co może zagrażać ciąży (typu picie alkoholu, palenia papierosów, czy "rzucania" brzuszkiem itp. :P), to raczej nie znajdzie się nikt, kto będzie zwracał Ci uwagę :). Masz małe dziecko i przecież to normalne, że możesz razem z nim troszkę pobyć w wodzie. Sama będziesz czuła kiedy zmykać pod daszek ;).

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #996270 przez andzia_zg
Dzięki dziewczyny :-) postaram się milo spędzić czas i nie będę zwracała uwagi na odcinki ludzi :-)

[*] Aniołek 10.2014

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #996271 przez Miluniaa
agamo bo naczytalam sie w necie ze....

9 lata 8 miesiąc temu #996319 przez agamo
Miluniaa u nas w 13tygodniu mieliśmy przyziemność 1.8mm Ale martwisz sie syndromem downa? Dziwne to bo u nas ani słowa ci nie powiedzą o przyziernosci a wyniku genetycznym ponieważ twierdza ze sam jeden wynik jest niekompletny i tylko z badaniem krwi ma sie poprawny wynik badania Także u nas pozniej przesyłany jest list jakie jest prawdopodobieństwo ze dziecko jest chore Masz cos takiego? Mysle ze wlasnie sama przyziernoscia nie masz co sie martwić

Andzia tak trzymaj! I udanego urlopu!

Aga

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #996327 przez agnesssa
Milcia nie ma problemu taki termin jak mi podasz , taki wpiszę :)

Andzia ja właśnie wróciłam z nad morza, miałam normalnie stój jednoczęściowy, byle brzuszek przed słońcem przesłonić, dużo siedziała w cieniu ale i też na słońcu, bo za Maksem trzeba biegać i nawet się kąpałam, ja się czułam dobrze, a jeżeli komuś to przeszkadzało to w mojej opinii może sobie gadać co chce, ludzie są dziwni i różne głupoty wygadują, najważniejsze to się nie przejmować :) Udanego plażowania :)

Milunia U nas przeziernosć wyniosła 1,7. Jak się martwisz to może lepiej pogadaj z lekarzem na następnej wizycie dla pewności, albo idz jeszcze do innego lekarza na konsultacje :blink:

Agamo Co za typ, nie kumam po co ludzie się wtrącają w nie swoje sprawy a już zwłaszcza w ubiór dziecka :huh:

docs.google.com/spreadsheets/d/10vDdIazi...PGyMIhkH4/edit#gid=0

Remont wre :) W sumie jak na to ile się po drodze wysypało, to zostało już tylko pomalować salon, reszta mieszkania skońćzona, no i wiadomo sprzątanie po remoncie co jest chyba gorsze niż sam remont :P A że szlifowanie ścian było to kurzawa jest wszędzie :unsure:

Ja ruchy czułam już od jakiegoś czasu ale od zeszłego tygodnia zdarzają się nawet solidne kopnięcia :cheer:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

9 lata 8 miesiąc temu #996346 przez agamo
Agnessa zazdroszcze tych ruchów Ja zaczynam sie martwić Z Kacperkiem czułam ruchy juz w 18 tygodniu mowia ze w drugiej ciazy szybciej a tu juz 16 tydzien i nic A te dni do następnego usg sie tak dłużą :( jeszcze miesiąc a ja juz czarne myśli czy wszystko ok? Nie wiem czy to hormony czy o co chodzi ale cos sie tym razem obawiam

Aga

9 lata 8 miesiąc temu #996360 przez agamo
Dziewczyny takie pytanko do kiedy powinnam czuć juz ruchy w drugiej ciazy?

Aga

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #996362 przez agnesssa
Agamo Nie ma czego zazdrościć, w każdej chwili możesz poczuć ;) A tak po za tym, to jeszcze nie jest tak że codziennie cały czas czuję, tylko np raz dziennie albo raz na dwa dni i powiem Ci, że jak tylko nie czuję to się też ogromnie martwię :huh: Ja wizytę mam za tydzień i się doczekać nie mogę :)

A z tego co mi lekarka mówiła, jak się jej pytałam czy mogę już czuć ruchy w 16tc to mówiła, że to mało prawdopodobne że dopiero koło 20tc można na pewni stwierdzić że się ruchy czuje.

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka