- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE STYCZEŃ 2016
MAMUSIE STYCZEŃ 2016
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
Milcia wierzę, ze tym razem wszystko skończy się dobrze, a co do wyników pappa to jak dla mnie lpiej właśnie nie robic bo tylko sie człowiek strachu naje a okaze się że maluch idealnie zdrowy, zbaczysz :*
Agnessa czekam na wieści po wizycie

Miluniaa ja nadl wolę Polskie ciepełko niz irlandzkie ziiiimno

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 16

U mnie dziś zaczął się 5. miesiąc (wg tego jak ja liczę, a widziałam dziesiątki różnych obliczeń tygodni i miesięcy ciązy

Czyli uważasz, że normalny fotelik plus bazę? A te już z bazą są gorsze? W tym akurat jestem zielona :/
EDIT: spójrz na to- już z bazą. Co o nim myślisz?
www.maxi-cosi.com/pl-pl/produkty/fotelik...l%C4%99/milofix.aspx
EDIT 2- OMG... znalazłam cenę tego fotelika- 1 199 zł. Czy fotelik z funkcją isofix zawsze jest taki drogi?
EDIT3-
Miluniaa napisał: A ja z kolei pochwale sie
:D wybrałam wozek bedzie taki allegro.pl/wozek-dzieciecy-3w1-carmela-c...law-i5267431393.html
chorowalam na x landery ale sa ciezkie i mierzylismy zaden nam do bagarznika by nie wszedl, a ten jest super skladany i ma superasne opinie no i wg mnie jest pieknyi te skorzane elementy mmmm no i wybralismy jeszcze zakardowa tkaninę
To jest ten Twój? artykulydzieciece.pl/wozki-3w1-gondola-s...w1-carmela-2014.html
Bo tutaj jest ciut tańszy

* A tutaj z bazą isofix- www.entliczekpentliczeksklep.pl/wozki-dz...a-isofix_p_1046.html
Hmmm... cenowo wygląda fajnie, skoro z bazą.
Baby- jakie jest Twoje zdanie na taki pomysł?
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34

Ewelina, ja wszędzie widzialam, ze 4 miesiac kończy się w 18, 5 tyg.

- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
madziaska napisał: Wow, baby duży brzuszek
cudny !
Ewelina, ja wszędzie widzialam, ze 4 miesiac kończy się w 18, 5 tyg.U mnie by się zgadzało, ze za tydzień zacznie sie 5 miesiąc
Nie podpowiem za bardzo co do wózka. Mialam x landera 3w1. Gondola super, spacerowka beznadziejna, wielka, fotelik ok. Takim sposobem kupowałam spacerowke i jeszcze parasolke na wczasy
Akurat ten 3w1 miałam od siostry, wiec nie było czego żałować
czyli wg tego kiedy jest połowa tygodnia, jeśli dziś zaczynam 18. tydzień?

- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
madziaska napisał: W czwartek w poludnie
W przyszłym tygodniu.
Porąbane to liczenie na miesiące. Nie dziwię się, że wieeeele kobiet pytanych "który to miesiąc" odpowiada "** tydzień" po prostu

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
- milcia80
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Miluniaa też tak sobie zaczęłam tłumaczyć że te 220 nie jest tak mało, że przezierność i kość nosową miałam w porządku. A kiedy będziesz miala wyniki?
baby_55 właśnie człowiek jest głupi bo nie wie czy lepiej robić te badania czy nie.
agamo dzieciątko tak machało rączkami i doktor tak uchwycił, że wygląda jakby ssało palec

baby_55, agamo śliczne brzuszki

Moje dzieciątko też mi daje już kopniaczki od jakiegos czasu, ale jeszcze nieregularnie i jak ich nie czuję to oczywiście stresik.
Aha doktor ostatnio na wizycie widział dziewczynkę ale głowy dać nie chciał, powiedział że to dla niego za wcześnie

Co do wózków mój faworyt to camarelo carrera. W zeszłym roku już go sobie upatrzyłam i teraz na pewno taki będziemy mieć

Co do wyprawki to zacznę się rozglądać i kupować pewnie po 25 tc. Teraz jeszcze troszkę za wcześnie, poczekam. Ale nie powiem czasami coś na allegro pooglądam, a to łóżeczko czy pościel.
Dokładnie na każdej stronie inaczej miesiace podają, wolę liczyć i podawać w tygodniach

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Baby piękny brzusio i jaki spory Chyba póki co największy

Ewelina bo tak zawsze jest kraglutkie grubaski sie rodzą biedne matki maja cieżko rodzic pozniej cieżko nosić a potem takie szczypiory chodzą noooo!

Co do miesięcy gdzies znalazłam podział na miesiące ale cieżko wyliczyć tak naprawdę bo wiele tych przykładowych kalendarzy jeden miesiąc liczą za wiecej a drugi za mniej tygodni a przecież powinno byc w miarę porówno Dzisiaj mowilam znajomemu w pracy ze prawie piąty miesiąc wiec w sumie daleko od "prawdy" nie byłam daleko ale zadko kiedy liczę w miesiacach choć większość ludzi tak wlasnie pyta
- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174

- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- milcia80
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Przeziernosc miałam 1.6, kość nosowa widoczna.
Ja czekałam na wyniki ponad miesiąc. Akurat im się skończyła licencja na przeziernosc i czekali na nią i przez to nie mogli dokończyć moich wyliczeń. Nawet nie wiedziałam ze na każdy parametr ma się osobną licencję...
No to wyniki będą na dniach

Tak tak camarelo slicznosci

- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Postaram się jutro pokazać Wam mój

Na pewno pierwszym wózkiem, jaki będę oglądać, to jest własnie ten Camarelo

agamo- ja rodząc się miałam 3,2 kg, więc musiałabym obliczyć średnią z mojej i męża wagi

Miluniaa- to jest to. Mama musi być spokojna i radosna, aby dzidziuś był zadowolony, a tyle zmartwień podczas ciąży jest co nie miara

PS. Chcecie rewelacyjny przepis na lawendową lemoniadę?
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
Do tego idealne są maxi cosi cabriofix, city i pebble, jeśli kupisz ten ostatni z bazą familyfix, to potem baza ci zostaje a dokupujesz do niej kolejny fotelik np priori i masz na kilka lat spokój, oczywiscie jesli uważasz, że wyciąganie maluszka z fotelika to nie problem, to możesz kupić tamten fotelik, ale waszym przypadku gdy rodzimy w zimie, wygodniej jest nakryć maluszka lekko pieluszka przy mocnym mrozie i przenieść w foteliku, bo to dodatkowa ochrona
Przepis dawaj

Agamo, Miluniaa śliczne brzuszki

Pisalyscie o wadze dzieci, moja znajoma urodziła w 2godz. Naturalnie, bez nacinania córeczkę 5kg

- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-