BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE STYCZEŃ 2016

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #997682 przez baby_55
Ewelina z tego co wiem najlepiej w testach wychodzą maxi cosi foteliki więc warto w taki zainwestować my taki kupujemy plus do tego baza isofix

Milcia wierzę, ze tym razem wszystko skończy się dobrze, a co do wyników pappa to jak dla mnie lpiej właśnie nie robic bo tylko sie człowiek strachu naje a okaze się że maluch idealnie zdrowy, zbaczysz :*

Agnessa czekam na wieści po wizycie :)

Miluniaa ja nadl wolę Polskie ciepełko niz irlandzkie ziiiimno :P hehe punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #997688 przez Ewelina87
Baby! Brzuch masz przepiękny! I taki duuuży :)))))))

U mnie dziś zaczął się 5. miesiąc (wg tego jak ja liczę, a widziałam dziesiątki różnych obliczeń tygodni i miesięcy ciązy :P) i dopiero mi się lekko zaokrąglił brzuszek :)

Czyli uważasz, że normalny fotelik plus bazę? A te już z bazą są gorsze? W tym akurat jestem zielona :/

EDIT: spójrz na to- już z bazą. Co o nim myślisz?

www.maxi-cosi.com/pl-pl/produkty/fotelik...l%C4%99/milofix.aspx

EDIT 2- OMG... znalazłam cenę tego fotelika- 1 199 zł. Czy fotelik z funkcją isofix zawsze jest taki drogi?

EDIT3-

Miluniaa napisał: A ja z kolei pochwale sie :D:D wybrałam wozek bedzie taki allegro.pl/wozek-dzieciecy-3w1-carmela-c...law-i5267431393.html
chorowalam na x landery ale sa ciezkie i mierzylismy zaden nam do bagarznika by nie wszedl, a ten jest super skladany i ma superasne opinie no i wg mnie jest piekny :kiss: i te skorzane elementy mmmm no i wybralismy jeszcze zakardowa tkaninę :)

To jest ten Twój? artykulydzieciece.pl/wozki-3w1-gondola-s...w1-carmela-2014.html

Bo tutaj jest ciut tańszy :)

* A tutaj z bazą isofix- www.entliczekpentliczeksklep.pl/wozki-dz...a-isofix_p_1046.html

Hmmm... cenowo wygląda fajnie, skoro z bazą.

Baby- jakie jest Twoje zdanie na taki pomysł?

9 lata 7 miesiąc temu #997722 przez madziaska
Wow, baby duży brzuszek :) cudny ! :)

Ewelina, ja wszędzie widzialam, ze 4 miesiac kończy się w 18, 5 tyg. ;) U mnie by się zgadzało, ze za tydzień zacznie sie 5 miesiąc ;) Nie podpowiem za bardzo co do wózka. Mialam x landera 3w1. Gondola super, spacerowka beznadziejna, wielka, fotelik ok. Takim sposobem kupowałam spacerowke i jeszcze parasolke na wczasy ;) Akurat ten 3w1 miałam od siostry, wiec nie było czego żałować ;)

9 lata 7 miesiąc temu #997729 przez Ewelina87

madziaska napisał: Wow, baby duży brzuszek :) cudny ! :)

Ewelina, ja wszędzie widzialam, ze 4 miesiac kończy się w 18, 5 tyg. ;) U mnie by się zgadzało, ze za tydzień zacznie sie 5 miesiąc ;) Nie podpowiem za bardzo co do wózka. Mialam x landera 3w1. Gondola super, spacerowka beznadziejna, wielka, fotelik ok. Takim sposobem kupowałam spacerowke i jeszcze parasolke na wczasy ;) Akurat ten 3w1 miałam od siostry, wiec nie było czego żałować ;)

czyli wg tego kiedy jest połowa tygodnia, jeśli dziś zaczynam 18. tydzień? :P Środa? Czwartek? :P

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #997731 przez madziaska
W czwartek w poludnie ;) W przyszłym tygodniu.

9 lata 7 miesiąc temu #997734 przez Ewelina87

madziaska napisał: W czwartek w poludnie ;) W przyszłym tygodniu.

Porąbane to liczenie na miesiące. Nie dziwię się, że wieeeele kobiet pytanych "który to miesiąc" odpowiada "** tydzień" po prostu :P.

9 lata 7 miesiąc temu #997739 przez agamo
Chyba wkoncu da sie dołożyć zdjęcie z komórki A wiec mój brzusio

Aga

Załączniki:

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #997746 przez milcia80
Dziękuję Dziewczyny :) za ciepłe słowa :) powiem Wam że wczoraj jeszcze trochę czytałam, ale dziś jestem spokojniejsza. Co ma być to będzie, a stres mi teraz niepotrzebny i denerwować się na zapas też nie ma co :)
Miluniaa też tak sobie zaczęłam tłumaczyć że te 220 nie jest tak mało, że przezierność i kość nosową miałam w porządku. A kiedy będziesz miala wyniki?
baby_55 właśnie człowiek jest głupi bo nie wie czy lepiej robić te badania czy nie.
agamo dzieciątko tak machało rączkami i doktor tak uchwycił, że wygląda jakby ssało palec :)

baby_55, agamo śliczne brzuszki :)

Moje dzieciątko też mi daje już kopniaczki od jakiegos czasu, ale jeszcze nieregularnie i jak ich nie czuję to oczywiście stresik.
Aha doktor ostatnio na wizycie widział dziewczynkę ale głowy dać nie chciał, powiedział że to dla niego za wcześnie :) moze 26.08 się potwierdzi lub będzie zaskoczenie :)
Co do wózków mój faworyt to camarelo carrera. W zeszłym roku już go sobie upatrzyłam i teraz na pewno taki będziemy mieć :)
Co do wyprawki to zacznę się rozglądać i kupować pewnie po 25 tc. Teraz jeszcze troszkę za wcześnie, poczekam. Ale nie powiem czasami coś na allegro pooglądam, a to łóżeczko czy pościel.
Dokładnie na każdej stronie inaczej miesiace podają, wolę liczyć i podawać w tygodniach :)

Dagna nasz malutki Aniołeczek [*] (22 tc)

9 lata 7 miesiąc temu #997749 przez agamo
Wlasnie zauważyłam ze tyle postów było przed moim odkryciem ze moge zdjęcie dołożyć ze ja podjarana nie zauważyłam.

Baby piękny brzusio i jaki spory Chyba póki co największy :D

Ewelina bo tak zawsze jest kraglutkie grubaski sie rodzą biedne matki maja cieżko rodzic pozniej cieżko nosić a potem takie szczypiory chodzą noooo! :p ja nie powiem bo urodziłam sie podobno 3,900 gdzie na dziewczynke to dosc duzo i kluska do moze trzech lat byłam a potem niejadek sie zrobił i schudłam ze sie ze mnie śmiali ze mnie wiatr porwie do tej pory najszczuplejsza w rodzinie bo reszta kraglutka :) Nie przejmuj sie waga choć fakt czytałam ze dziecko ma duża szanse urodzić sie w podobnych wielkosciach do rodziców u nas Kacper urodził sie troszkę mniej niz ja i mój max A noz geny odziedziczy nie po tacie :)

Co do miesięcy gdzies znalazłam podział na miesiące ale cieżko wyliczyć tak naprawdę bo wiele tych przykładowych kalendarzy jeden miesiąc liczą za wiecej a drugi za mniej tygodni a przecież powinno byc w miarę porówno Dzisiaj mowilam znajomemu w pracy ze prawie piąty miesiąc wiec w sumie daleko od "prawdy" nie byłam daleko ale zadko kiedy liczę w miesiacach choć większość ludzi tak wlasnie pyta

Aga

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #997785 przez Miluniaa
Ewelina tak to mój wózek dokładnie camarelo carrera jestem w nim zakochana :woohoo: jest piekny, duzy, a zarazem lekki :) Fotelik samochodowy jest z okryciem na nozki i glowke co w styczniu ze szpitala bardzo mi sie przyda . Gondola jest na tyle duza, ze mowia ze dziecko do 6 mies spokojnie sie zmiesci, wiec tez z tego sie ciesze, bo bedzie wiosna i chce spacerowac. No i jest wysoki co czytalam, że w tych niskich dziecko wiecej spalin wdycha, a tutaj jest wyzej co nie przeszkadza dla nizszych osob bo ma regulowana raczkę :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #997786 przez Miluniaa
A to mój grubasek :)

9 lata 7 miesiąc temu #997801 przez milcia80
Miluniaa śliczny brzuszek :)
Przeziernosc miałam 1.6, kość nosowa widoczna.
Ja czekałam na wyniki ponad miesiąc. Akurat im się skończyła licencja na przeziernosc i czekali na nią i przez to nie mogli dokończyć moich wyliczeń. Nawet nie wiedziałam ze na każdy parametr ma się osobną licencję...
No to wyniki będą na dniach :) na pewno będZie ok :)
Tak tak camarelo slicznosci :) moja koleżanka ma Seville więc jak ja odwiedzę zobaczę go sobie na żywo :)

Dagna nasz malutki Aniołeczek [*] (22 tc)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #997804 przez Ewelina87
Dziewczyny, macie przepiękne brzuszki! :)

Postaram się jutro pokazać Wam mój :)

Na pewno pierwszym wózkiem, jaki będę oglądać, to jest własnie ten Camarelo :). Tak je zachwalacie, że warto go sprawdzić :)

agamo- ja rodząc się miałam 3,2 kg, więc musiałabym obliczyć średnią z mojej i męża wagi :D.

Miluniaa- to jest to. Mama musi być spokojna i radosna, aby dzidziuś był zadowolony, a tyle zmartwień podczas ciąży jest co nie miara :(

PS. Chcecie rewelacyjny przepis na lawendową lemoniadę?

9 lata 7 miesiąc temu #997827 przez baby_55
ewelina ten fotelik który pokazałas może i fajny jest ale ma jeden duży minus, nie przypniesz go do wozka, a to ważne przy maluszkach, bo niemusisz go wyciągac z fotelika, tylko wyciągasz cały fotelik z auta, dopinasz na adapterach do wózka i gotowe, możesz np na zakupy po markecie iść chociażby
Do tego idealne są maxi cosi cabriofix, city i pebble, jeśli kupisz ten ostatni z bazą familyfix, to potem baza ci zostaje a dokupujesz do niej kolejny fotelik np priori i masz na kilka lat spokój, oczywiscie jesli uważasz, że wyciąganie maluszka z fotelika to nie problem, to możesz kupić tamten fotelik, ale waszym przypadku gdy rodzimy w zimie, wygodniej jest nakryć maluszka lekko pieluszka przy mocnym mrozie i przenieść w foteliku, bo to dodatkowa ochrona

Przepis dawaj ;-)

Agamo, Miluniaa śliczne brzuszki :-)

Pisalyscie o wadze dzieci, moja znajoma urodziła w 2godz. Naturalnie, bez nacinania córeczkę 5kg :woohoo: to dopiero jest waga, a wcale nie jest gruba, czy duża, taka zwyczajna dziewczyna ;-), po prostu ma szerszą miednice i tyle :-)

9 lata 7 miesiąc temu #997863 przez Miluniaa
Ewelina baby ma racje my tez jak wybieralismy to ja patrzylam zeby sie wpinal na adaptery to bardzo wygodna funkcja:):):)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka