- Otrzymane podziękowania: 34
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE STYCZEŃ 2016
MAMUSIE STYCZEŃ 2016
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)

Śliczne brzuszki

Milcia, a konsultowałaś ten wynik z lekarzem???? Będzie wszystko dobrze

Jejku, taki wybór w wózkach, nie wiadomo na jaki się zdecydować

Agnessa, jak wizyta ????????

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Ale dużo postów

Więc powiem tylko, że wizyta Ok, nasza dzidzia waży 220g i nadal jest dziewczynką, za dwa tygodnie zapisałam się na badanie 4d jak tam również będzie lekarz mówił o córce to zacznę w to wierzyć

Brzuszki śliczne

A resztę napiszę kiedy będzie jakaś chwila

- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 16

Przepis na lawendową lemoniadę:
- 2-3 łyżki cukru lub miodu
- 2 szklanki gorącej wody
- 4 łyżki suszonego kwiatu lawendy
- sok z 2 cytryn
Cukier/miód rozpuścić w wodzie. Dodać lawendę i odstawić na 15 minut. Odcedzić i mocno wycisnąć lawendę. Dodać sok z cytryn, wymieszać i włożyć do lodówki.
Na spróbowanie proponuję, abyście zrobiły z proporcji, które napisałam, a jak Wam zasmakuje, to od razu nawet potroić produkty. Lawendy można dodać 3 łyżki- myślę, że i tak będzie mocny aromatyczny wywar

MNIAM!!

Aaaaa- no i zapomniałam dodać, że ta lemoniada zmniejsza wzdęcia, działa bakteriobójczo i chroni przed zatruciami pokarmowymi

- milcia80
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Ewelina87 przepis na pewno wypróbuję muszę tylko ususzyć lawende. Ciekawa jestem tego smaku

Madziaska tak tak wynik konsultowany z lekarzem. Właśnie ty mi wynikami z usg się pocieszam ze wyszły takie ładne.
Agnesssa super ze wszystko ok no i ze jest dziewczynką

A ja dziś robiłam glukoze z obciążeniem i niestety po pierwszej jak i drugiej godzinie parametry przekroczone. Robiłam już teraz ponieważ glukoze miałam ostatnio pod normę A w poprzedniej ciąży niestety cukrzycę ciążowa. Czy któraś z Was może tego doswiadczyla w poprzedniej ciąży??
Będę musiała sie pilnowac i przejsc na diete.
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Milcia musze powiedzieć, że moim najgorszym doświadczeniem z pierwszej ciąży było właśnie to badanie i cieszę się, że tutaj tego nie robią, bo miałam spokój przy Nisce, niestety teraz mnie to pewnie nie minie

Tutaj sprawdzają tylko czy niema cukru w moczu, jak nie to znaczy, że jest ok, swoją drogą są duże różnice w podejściu do ciąży i badań między pl i irl

Moja koleżanka miała cukrzycę w ciąży i musiała się badać i mimo pilnowania diety, cukier jej skakał jak jadła bezcukrowe produkty a jak sobie pozwoliła na słodkie to było w normie :-P. Zastanawiałam siebie po co to robić, skoro organizm dziwnie reaguje

Przepis chętnie wykorzystam jak gdzieś dostane lawende

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Dzisiaj ładna pogoda to mam dobry humor, co prawda idę do pracy ale jakoś lepiej się z łóżka wstaje

Miłego dnia dziewczyny

- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Agnessa- świetnie, że z dzidziusiem wszystko ok, no i... myślę, że jak nadal pindolka nie widać, to na pewno będzie dziewczynka

Dziś jedziemy oblookać wózki- oczopląsów dostanę pewnie

Co sądzicie o tym?
www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=527
Tylko nie wiem czy koła są pompowane czy nie hmmm
EDIT po 4h

Sprawdziliśmy ten wózek, który podałam wyżej i został nam odradzony ze względu na brak atestu na fotelik.
Za to mamy na oku świetny www.dorjan.com.pl/pl/74,baby-boat plus dobry isofix- wychodzi około 1600zł.
Kolor BB-09, który nota-bene był w sklepie- piękny

Podobno super sprzedają się te wózki i być może niedługo będzie na nie promocja

Za to w ogóle nie sprzedają im się Maxi Cosi.
Uważamy, że sprzedawca godny zaufania, za to byliśmy po drodze w innym sklepie w poszukiwaniu łóżeczek i... trafiliśmy tam na naklejki ścienne, których nigdzie nie mogliśmy dostać

No i kupiliśmy pełno naklejek z serii Myszki Miki- jedna juz jest na ścianie

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
Nie neguje zdania sprzedawcy, weź tylko pod uwagę, że on może mieć większą prowizje od sprzedaży jakiegoś konkretnego modelu wózka, wiec najlepiej iść do kilku sklepów i posłuchać co mają do powiedzenia, a potem zastanowić się co dla was jest ważne w wózku, dla niektórych lepiej jak jesteście, dla innychwazne ze by miał nisko rączkę, wysoko rączkę itp, itd
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nie wypowiem się na temat tych wózków, bo musialabym zobaczyć, a i tak pewnie pod wzgl technicznym nie potrafilabym ocenić. Maxi cosi pewnie się nie sprzedaje, bo bardzo drogi, zwlaszcza w sklepie

Ja dzisiaj mam wizytę

Milego dnia

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
baby_55 napisał: Nie słyszałam o żadnym z tych wózków, natomiast większość dobrych wozkow ma adaptery do fotelików maxi cosi, a te sprzedają się lepiej pewnie przez allegro, bo są znacznie tańsze niż w sklepie stacjonarnym :-P
Nie neguje zdania sprzedawcy, weź tylko pod uwagę, że on może mieć większą prowizje od sprzedaży jakiegoś konkretnego modelu wózka, wiec najlepiej iść do kilku sklepów i posłuchać co mają do powiedzenia, a potem zastanowić się co dla was jest ważne w wózku, dla niektórych lepiej jak jesteście, dla innychwazne ze by miał nisko rączkę, wysoko rączkę itp, itd
Przecież jeszcze nie kupujemy i logiczne, że będziemy chodzić po innych sklepach i "wyczajać" opinię. Nie jesteśmy głupi i parametry i swoje wymagania mamy. Mam wrażenie, że to, co piszesz jest trochę aroganckie. Chcę znać Waszą opinię, ale nie jestem głupia, żeby nie wypróbować wózka, poczytać opinii, sprawdzić wszystko zanim kupię, a nie sugerować się tylko zdaniem sprzedawcy... Na pewno Maxi Cosi gorzej sprzedają się w sklepach, bo ludzie w sklepie sprawdzą, a zamówią na allegro

Czytam dużo opinii na temat każdego wózka i ten "nasz obecny" ma bardzo dobre opinie. No i przejrzałam sporo różnych stron z opiniami, nie skupiłam się na jednej...
No i... każdy wózek ma możliwość "wtyczki" (adaptery) do KAŻDEGO fotelika samochodowego- taka informacja dla Was, jakbyście potrzebowały

madziaska napisał: Dzień dobry
Nie wypowiem się na temat tych wózków, bo musialabym zobaczyć, a i tak pewnie pod wzgl technicznym nie potrafilabym ocenić. Maxi cosi pewnie się nie sprzedaje, bo bardzo drogi, zwlaszcza w sklepieTak jak pisze baby na allegro jest taniej. Sa wózki, które maja swoją renomę, sa drogie, ale moim zdaniem bardzo dobre. Cos za coś
Ja nie chce oceniać, bo każdy ma swoje zdanie, ale w naszych realich wózek 3w1 za np 1200 zl raczej "porzadny" nie będzie. Nie wiem, może się mylę. Niestety cena często idzie w parze z jakością
Mnie się podobają te drogie wózki oczywiście i bardzo chcialabym taki, ale nie dam 4 tys za wózek
Teraz pojezdze stara gondola, ale spacerowke chce kupić porządna, bo ja będę wykorzystywać najdłużej.
Ja dzisiaj mam wizytę
Milego dnia
To jest polska firma, dlatego są tańsze. Wszystko ma porzadne- zwłaszcza fotelik, który nie jest jakimś gównem złożonym z 5ciu części, które mogą rozwalić się nawet przy noszeniu dzidzi

Tak, zgadzam się, że spacerówka musi być porządna, bo to akurat jest najbardziej używane. My mamy w piwnicy taka większą, dla starszego dziecka, porządna, więc nie musimy się o to martwić

Czekamy na relację po wizycie

agamo napisał: Ja ogolnie na temat wózków tych tu sie nie wypowiem ale moge cos powiedzieć z własnego doświadczenia Ja jak kupowałam wózek zastanawiałam sie czy kupować używany drogi wózek znanej firmy czy za te same pieniądze kupic nowy mniej znanej firmy. zdecydowałam ze lepiej nowy i to był mój błąd Niestety z wózka nie byłam zadowolona w spacerówke Kacperka miałam moze dwa razy i bardzo szybko zaczęłam szukać parasolki Tym razem zdecydowałam sie na kupno znanej renomowanej firmy ale używany Kupiłam maclarena 3miesiecznego z gwarancja i praktycznie idealnym stanie Wogole nie było widac by ktos nim wogole wyjeżdzał a zapłaciłam za niego chyba z 800zl taniej. Żałuje ze tak nie zrobiłam z wózkiem 3w1 bo naprawdę mozna idealny stan znaleźć a kwota juz bardziej przystępna a wózek obiecuje ze bedzie o niebo lepszy. Ja swój zostawiłam bo nie miałam głowy do sprzedawania i poNiej kupowania kolejnego bo wiedziałam ze chcemy drugiego dzidziusia szybko a mieliśmy na głowie dwie przeprowadzki wiec tylko przenosiliśmy pudło A bardzo żałuje ze nie sprzedałam tego dziada i teraz miałabym cos porządnego.
Też o tym myslałam, aby kupić uzywany wózek 3w1 z wyższej półki. Czasu jest jeszcze troszkę, więc zobaczymy co ostatecznie zrobimy

PS. Prowadziłam wózek za 6000zł i bardzo mi nie odpowiadał, dlatego ja też tak marką i ceną (tych bardzo drogich) się nie sugeruję. Zwłaszcza, że najzwyczajniej w świecie nie stać nas na wózek za kilka tysięcy...
Macie juz jakieś łóżeczka na oku?
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
baby_55 napisał: Nie miałam zamiaru być arogancka a jedynie wyraziłam swoją opinię, następnym razem po prostu nie będę komentować...
Oj tam, nie fochuj (jest takie słowo?

- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jesli chodzi o łóżeczko, to kupujemy zwykłe, drewnianie, bez szuflady z z materacem kokos, pianka, gryka. Ostatnio mialam szufladę i tylko się w niej kurzylo. No i pościeli na pewno na poczatku nie będę kupowała, koldra jest wielka, a poduszki tym bardziej przy noworodku nie będę używać. Na początek wystarczy prześcieradło i rożek