BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE STYCZEŃ 2016

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #997879 przez madziaska
Dzień dobry :)

Śliczne brzuszki :)

Milcia, a konsultowałaś ten wynik z lekarzem???? Będzie wszystko dobrze :) Mojej znajomej lekarze mówi, że dziecko na pewno będzie miało zespół Downa, proponowali jej nawet aborcję. Nie zdecydowała się i urodziła zdrowego synka ;) Przezierność u Ciebie jak najbardziej ok i kość nosowa jest, więc Kochana wszystko będzie dobrze, zobaczysz ;)

Jejku, taki wybór w wózkach, nie wiadomo na jaki się zdecydować ;)

Agnessa, jak wizyta ???????? ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #997886 przez agnesssa
Hej Hej :)

Ale dużo postów :cheer: Nie dam rady teraz nadrobić ;)

Więc powiem tylko, że wizyta Ok, nasza dzidzia waży 220g i nadal jest dziewczynką, za dwa tygodnie zapisałam się na badanie 4d jak tam również będzie lekarz mówił o córce to zacznę w to wierzyć ;) Ciśnienie niskie to nie problem mam tylko duuuużo odpoczywać, na co ostatnio nie mam czasu :P Ale mam nadzieję, że teraz już będzie spokojniej po tym remoncie :)

Brzuszki śliczne :)

A resztę napiszę kiedy będzie jakaś chwila ;)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #997902 przez Ewelina87
W sumie nie zauważyłam, że on (fotelik) nie jest przypinany. Muszę oblookać inne :P. Dobrze, że zwróciłyście na to uwagę- dzięki! :)
Przepis na lawendową lemoniadę:

- 2-3 łyżki cukru lub miodu
- 2 szklanki gorącej wody
- 4 łyżki suszonego kwiatu lawendy
- sok z 2 cytryn

Cukier/miód rozpuścić w wodzie. Dodać lawendę i odstawić na 15 minut. Odcedzić i mocno wycisnąć lawendę. Dodać sok z cytryn, wymieszać i włożyć do lodówki.

Na spróbowanie proponuję, abyście zrobiły z proporcji, które napisałam, a jak Wam zasmakuje, to od razu nawet potroić produkty. Lawendy można dodać 3 łyżki- myślę, że i tak będzie mocny aromatyczny wywar :)

MNIAM!! :)

Aaaaa- no i zapomniałam dodać, że ta lemoniada zmniejsza wzdęcia, działa bakteriobójczo i chroni przed zatruciami pokarmowymi :)

9 lata 8 miesiąc temu #998013 przez milcia80
Hej hej.
Ewelina87 przepis na pewno wypróbuję muszę tylko ususzyć lawende. Ciekawa jestem tego smaku :) zapach lawendy uwielbiam.
Madziaska tak tak wynik konsultowany z lekarzem. Właśnie ty mi wynikami z usg się pocieszam ze wyszły takie ładne.
Agnesssa super ze wszystko ok no i ze jest dziewczynką :) ciekawe czy u mnie zostanie dziewczynką czy może na następnej wizycie czasami antena się pokaże :D.

A ja dziś robiłam glukoze z obciążeniem i niestety po pierwszej jak i drugiej godzinie parametry przekroczone. Robiłam już teraz ponieważ glukoze miałam ostatnio pod normę A w poprzedniej ciąży niestety cukrzycę ciążowa. Czy któraś z Was może tego doswiadczyla w poprzedniej ciąży??
Będę musiała sie pilnowac i przejsc na diete.

Dagna nasz malutki Aniołeczek [*] (22 tc)

9 lata 8 miesiąc temu #998050 przez baby_55
Agnessa super, że wszystko dobrze, oby została juz dziewczynka :-)

Milcia musze powiedzieć, że moim najgorszym doświadczeniem z pierwszej ciąży było właśnie to badanie i cieszę się, że tutaj tego nie robią, bo miałam spokój przy Nisce, niestety teraz mnie to pewnie nie minie :sick:
Tutaj sprawdzają tylko czy niema cukru w moczu, jak nie to znaczy, że jest ok, swoją drogą są duże różnice w podejściu do ciąży i badań między pl i irl ;)

Moja koleżanka miała cukrzycę w ciąży i musiała się badać i mimo pilnowania diety, cukier jej skakał jak jadła bezcukrowe produkty a jak sobie pozwoliła na słodkie to było w normie :-P. Zastanawiałam siebie po co to robić, skoro organizm dziwnie reaguje :unsure:

Przepis chętnie wykorzystam jak gdzieś dostane lawende :-)

9 lata 7 miesiąc temu #998088 przez baby_55
Dzień dobry :-)
Dzisiaj ładna pogoda to mam dobry humor, co prawda idę do pracy ale jakoś lepiej się z łóżka wstaje ;-)
Miłego dnia dziewczyny :-)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #998100 przez Ewelina87
Cześć, Dziewczyny!

Agnessa- świetnie, że z dzidziusiem wszystko ok, no i... myślę, że jak nadal pindolka nie widać, to na pewno będzie dziewczynka :). U mnie dwóch lekarzy powiedziało, że to chłopiec, więc nie mam wątpliwości :)

Dziś jedziemy oblookać wózki- oczopląsów dostanę pewnie :P

Co sądzicie o tym?

www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=527

Tylko nie wiem czy koła są pompowane czy nie hmmm

EDIT po 4h :P

Sprawdziliśmy ten wózek, który podałam wyżej i został nam odradzony ze względu na brak atestu na fotelik.

Za to mamy na oku świetny www.dorjan.com.pl/pl/74,baby-boat plus dobry isofix- wychodzi około 1600zł.

Kolor BB-09, który nota-bene był w sklepie- piękny :)

Podobno super sprzedają się te wózki i być może niedługo będzie na nie promocja :)

Za to w ogóle nie sprzedają im się Maxi Cosi.

Uważamy, że sprzedawca godny zaufania, za to byliśmy po drodze w innym sklepie w poszukiwaniu łóżeczek i... trafiliśmy tam na naklejki ścienne, których nigdzie nie mogliśmy dostać :). No i tam właśnie pani sprzedawczyni zaczęła nam wciskać takie g*wna, których wprost mówiliśmy, że nie chcemy, a ta swoje. Szybko się zmyła, bo widziała, że i tak postawimy na swoim- takich sprzedawców nie lubię :P

No i kupiliśmy pełno naklejek z serii Myszki Miki- jedna juz jest na ścianie :)

9 lata 7 miesiąc temu #998253 przez baby_55
Nie słyszałam o żadnym z tych wózków, natomiast większość dobrych wozkow ma adaptery do fotelików maxi cosi, a te sprzedają się lepiej pewnie przez allegro, bo są znacznie tańsze niż w sklepie stacjonarnym :-P
Nie neguje zdania sprzedawcy, weź tylko pod uwagę, że on może mieć większą prowizje od sprzedaży jakiegoś konkretnego modelu wózka, wiec najlepiej iść do kilku sklepów i posłuchać co mają do powiedzenia, a potem zastanowić się co dla was jest ważne w wózku, dla niektórych lepiej jak jesteście, dla innychwazne ze by miał nisko rączkę, wysoko rączkę itp, itd

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #998264 przez madziaska
Dzień dobry :)

Nie wypowiem się na temat tych wózków, bo musialabym zobaczyć, a i tak pewnie pod wzgl technicznym nie potrafilabym ocenić. Maxi cosi pewnie się nie sprzedaje, bo bardzo drogi, zwlaszcza w sklepie ;) Tak jak pisze baby na allegro jest taniej. Sa wózki, które maja swoją renomę, sa drogie, ale moim zdaniem bardzo dobre. Cos za coś ;) Ja nie chce oceniać, bo każdy ma swoje zdanie, ale w naszych realich wózek 3w1 za np 1200 zl raczej "porzadny" nie będzie. Nie wiem, może się mylę. Niestety cena często idzie w parze z jakością ;) Mnie się podobają te drogie wózki oczywiście i bardzo chcialabym taki, ale nie dam 4 tys za wózek ;) Teraz pojezdze stara gondola, ale spacerowke chce kupić porządna, bo ja będę wykorzystywać najdłużej.

Ja dzisiaj mam wizytę ;)

Milego dnia :)

9 lata 7 miesiąc temu #998265 przez agamo
Ja ogolnie na temat wózków tych tu sie nie wypowiem ale moge cos powiedzieć z własnego doświadczenia Ja jak kupowałam wózek zastanawiałam sie czy kupować używany drogi wózek znanej firmy czy za te same pieniądze kupic nowy mniej znanej firmy. zdecydowałam ze lepiej nowy i to był mój błąd Niestety z wózka nie byłam zadowolona w spacerówke Kacperka miałam moze dwa razy i bardzo szybko zaczęłam szukać parasolki Tym razem zdecydowałam sie na kupno znanej renomowanej firmy ale używany Kupiłam maclarena 3miesiecznego z gwarancja i praktycznie idealnym stanie Wogole nie było widac by ktos nim wogole wyjeżdzał a zapłaciłam za niego chyba z 800zl taniej. Żałuje ze tak nie zrobiłam z wózkiem 3w1 bo naprawdę mozna idealny stan znaleźć a kwota juz bardziej przystępna a wózek obiecuje ze bedzie o niebo lepszy. Ja swój zostawiłam bo nie miałam głowy do sprzedawania i poNiej kupowania kolejnego bo wiedziałam ze chcemy drugiego dzidziusia szybko a mieliśmy na głowie dwie przeprowadzki wiec tylko przenosiliśmy pudło A bardzo żałuje ze nie sprzedałam tego dziada i teraz miałabym cos porządnego.

Aga

9 lata 7 miesiąc temu #998266 przez madziaska
agamo, zgadzam się z Tobą w 100 % ;)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #998280 przez Ewelina87

baby_55 napisał: Nie słyszałam o żadnym z tych wózków, natomiast większość dobrych wozkow ma adaptery do fotelików maxi cosi, a te sprzedają się lepiej pewnie przez allegro, bo są znacznie tańsze niż w sklepie stacjonarnym :-P
Nie neguje zdania sprzedawcy, weź tylko pod uwagę, że on może mieć większą prowizje od sprzedaży jakiegoś konkretnego modelu wózka, wiec najlepiej iść do kilku sklepów i posłuchać co mają do powiedzenia, a potem zastanowić się co dla was jest ważne w wózku, dla niektórych lepiej jak jesteście, dla innychwazne ze by miał nisko rączkę, wysoko rączkę itp, itd

Przecież jeszcze nie kupujemy i logiczne, że będziemy chodzić po innych sklepach i "wyczajać" opinię. Nie jesteśmy głupi i parametry i swoje wymagania mamy. Mam wrażenie, że to, co piszesz jest trochę aroganckie. Chcę znać Waszą opinię, ale nie jestem głupia, żeby nie wypróbować wózka, poczytać opinii, sprawdzić wszystko zanim kupię, a nie sugerować się tylko zdaniem sprzedawcy... Na pewno Maxi Cosi gorzej sprzedają się w sklepach, bo ludzie w sklepie sprawdzą, a zamówią na allegro :P.

Czytam dużo opinii na temat każdego wózka i ten "nasz obecny" ma bardzo dobre opinie. No i przejrzałam sporo różnych stron z opiniami, nie skupiłam się na jednej...

No i... każdy wózek ma możliwość "wtyczki" (adaptery) do KAŻDEGO fotelika samochodowego- taka informacja dla Was, jakbyście potrzebowały :)

madziaska napisał: Dzień dobry :)

Nie wypowiem się na temat tych wózków, bo musialabym zobaczyć, a i tak pewnie pod wzgl technicznym nie potrafilabym ocenić. Maxi cosi pewnie się nie sprzedaje, bo bardzo drogi, zwlaszcza w sklepie ;) Tak jak pisze baby na allegro jest taniej. Sa wózki, które maja swoją renomę, sa drogie, ale moim zdaniem bardzo dobre. Cos za coś ;) Ja nie chce oceniać, bo każdy ma swoje zdanie, ale w naszych realich wózek 3w1 za np 1200 zl raczej "porzadny" nie będzie. Nie wiem, może się mylę. Niestety cena często idzie w parze z jakością ;) Mnie się podobają te drogie wózki oczywiście i bardzo chcialabym taki, ale nie dam 4 tys za wózek ;) Teraz pojezdze stara gondola, ale spacerowke chce kupić porządna, bo ja będę wykorzystywać najdłużej.

Ja dzisiaj mam wizytę ;)

Milego dnia :)

To jest polska firma, dlatego są tańsze. Wszystko ma porzadne- zwłaszcza fotelik, który nie jest jakimś gównem złożonym z 5ciu części, które mogą rozwalić się nawet przy noszeniu dzidzi :P.

Tak, zgadzam się, że spacerówka musi być porządna, bo to akurat jest najbardziej używane. My mamy w piwnicy taka większą, dla starszego dziecka, porządna, więc nie musimy się o to martwić :).

Czekamy na relację po wizycie :)

agamo napisał: Ja ogolnie na temat wózków tych tu sie nie wypowiem ale moge cos powiedzieć z własnego doświadczenia Ja jak kupowałam wózek zastanawiałam sie czy kupować używany drogi wózek znanej firmy czy za te same pieniądze kupic nowy mniej znanej firmy. zdecydowałam ze lepiej nowy i to był mój błąd Niestety z wózka nie byłam zadowolona w spacerówke Kacperka miałam moze dwa razy i bardzo szybko zaczęłam szukać parasolki Tym razem zdecydowałam sie na kupno znanej renomowanej firmy ale używany Kupiłam maclarena 3miesiecznego z gwarancja i praktycznie idealnym stanie Wogole nie było widac by ktos nim wogole wyjeżdzał a zapłaciłam za niego chyba z 800zl taniej. Żałuje ze tak nie zrobiłam z wózkiem 3w1 bo naprawdę mozna idealny stan znaleźć a kwota juz bardziej przystępna a wózek obiecuje ze bedzie o niebo lepszy. Ja swój zostawiłam bo nie miałam głowy do sprzedawania i poNiej kupowania kolejnego bo wiedziałam ze chcemy drugiego dzidziusia szybko a mieliśmy na głowie dwie przeprowadzki wiec tylko przenosiliśmy pudło A bardzo żałuje ze nie sprzedałam tego dziada i teraz miałabym cos porządnego.

Też o tym myslałam, aby kupić uzywany wózek 3w1 z wyższej półki. Czasu jest jeszcze troszkę, więc zobaczymy co ostatecznie zrobimy :).

PS. Prowadziłam wózek za 6000zł i bardzo mi nie odpowiadał, dlatego ja też tak marką i ceną (tych bardzo drogich) się nie sugeruję. Zwłaszcza, że najzwyczajniej w świecie nie stać nas na wózek za kilka tysięcy...
Macie juz jakieś łóżeczka na oku?

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #998298 przez baby_55
Nie miałam zamiaru być arogancka a jedynie wyraziłam swoją opinię, następnym razem po prostu nie będę komentować...

9 lata 7 miesiąc temu #998301 przez Ewelina87

baby_55 napisał: Nie miałam zamiaru być arogancka a jedynie wyraziłam swoją opinię, następnym razem po prostu nie będę komentować...

Oj tam, nie fochuj (jest takie słowo? :D) się ;)

9 lata 7 miesiąc temu #998308 przez madziaska
Ewelina, nie denerwuj się ;) To tylko rady ;) My podwojne czy potrójne mamy pewnie będziemy jeszcze nie raz się tu "wymadrzac", bo przerabialysmy juz wszystko i to kie tak dawno.

Jesli chodzi o łóżeczko, to kupujemy zwykłe, drewnianie, bez szuflady z z materacem kokos, pianka, gryka. Ostatnio mialam szufladę i tylko się w niej kurzylo. No i pościeli na pewno na poczatku nie będę kupowała, koldra jest wielka, a poduszki tym bardziej przy noworodku nie będę używać. Na początek wystarczy prześcieradło i rożek ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka