BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE STYCZEŃ 2016

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #999317 przez Ewelina87

madziaska napisał: Ewelina, na zaparcia polecam błonnik dr popova, kupiłam od gina. Jest m.in. dla kobiet w ciąży, można kupić na allegro. Tylko trzeba stosować ściśle z zaleceniami. Mnie bardzo pomógł po porodzie na hemoroidy. Teraz też niestety walczę z tym problemem i wróciłam do picia blonnika

Ja jem ten kisielek, o którym Wam mówiłam. On własnie jest z wysoką zawartością błonnika itd.

img2.doz.pl/product/64386/scale/500x500

Ale jednak działają na mnie dobrze płatki zbożowe z jogurtem :). Wczoraj kupiłam nowa paczkę, bo się skończyły i dziś po śniadaniu udało się :D ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #999335 przez Miluniaa
Ja też wole naturalnymi środkami niż suplementami :) duzo wody i owocow i powinno byc lepiej :) ale na mnie dziala regularne dostarczanie wody wtedy nie powinno byc zaparc :)

9 lata 7 miesiąc temu #999563 przez andzia_zg
Cześć. Wyszłam juz ze szpitala. Stwierdzili,że na chwilę obecną oni mnie nie wylecza i jeśli nadal będę mieć sine stopy to mam iść do naczyniowca.

Chyba Was nie nadrobie,bo trochę dużo napisalyście przez te 2 tygodnie ale postaram się być na bieżąco.

[*] Aniołek 10.2014

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #999571 przez agamo
Ja nigdy nie miałam problemów z zaparciami Do momentu jak dwa tygodnie po porodzie mnie złapało Płakałam w kiblu płakałam przed pójściem do kibla Oj masakra była Nie wiedziałam co jest grane Nie sądziłam ze to moze by efekt "po porodzie" bo przez dwa tygodnie nie było najmniejszych problemów. Włączyłam dietę uważałam by duzo pic i jesc owoców duzo pelnoziarnistego chleba i było lepiej ale bez rewelacji Przeszło dopiero po 5 miesiacach kompletnie jak przestałam karmić piersią. Myślałam ze to hormony sama nie wiem Cieszylam sie ze problem znikł W tej ciazy zaczęło sie spowrotem znow płacz i rozpacz i nagle dostałam olśnienia to przez żelazo. Po porodzie zmieniłam tabletki na jakies tańsze jako suplementacja dla kobiet karmiących zostało mi kilka opakowań a nadają sie tez dla kobiet w ciazy wiec jak zaszłam w ciazy zaczęłam je brać i problem powrócił. Zmieniłam tabletki na te same (niestety droższe) ktore brałam podczas ciazy ostatnim razem i problemu nie ma. Jesli Ewelina bierzesz jakies żelazo to moze tez byc przyczyna zaparć.

Andzia jak to cie nie wyleczą? A to w szpitalu nie ma specjalistów? Chyba jakas ociemniała jestem. A stopy juz nie sine tak? A miałaś opuchliznę? Napewno dobrze byc w domu i oby wiecej juz sie nienpowtorzylo Zdrowka!

Aga

9 lata 7 miesiąc temu #999574 przez madziaska
Cześć :)

andzia, porażka !!! Nie wiedzą co Ci jest i wypuszczają do domu. Straszne to !

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #999649 przez andzia_zg
Dokładnie tak powiedzieli,że nie są w stanie mnie wyleczyc. Hmm... Ja myślę,że problem tkwi w tym,że po pierwsze nie do końca wiedzą co mi jest a po drugie w związku z tym,że jestem w ciąży to leżałam na ginekologii, a kazda konsultacja z lekarzem z innego oddziału szpitalnego wiąże się z tym,że są oni z tego rozliczani i nie dostaną za to kasy. Wiec woleli mnie wypuścić do domu kazali zrobić sobie samemu dopplera i iść do naczyniowca. Jednym słowem - nasza służba zdrowia.

A jeśli chodzi o nogi to jeszcze trochę sinieja. Moja teoria jest taka,że zawsze miałam problemy z krazeniem,pojechałam nad morze,tyle godzin w samochodzie a tu nagle przeszłam się brzegiem morza, naczynka nie wytrzymaly i trach... Popekaly. nic innego nie przychodzi mi do głowy.

[*] Aniołek 10.2014

9 lata 7 miesiąc temu #999755 przez baby_55
Andzia ręce i cycki opadają normalnie, masakra...
Oby szybko zeszło i juz nie wróciło, nie zazdroszczę

Weź jeszcze pod uwagę, że teraz mamy wiecej krwi w organizmie, wiec same naczynia są bardziej ponaciagane i mogą pękać, moim zdaniem to koniecznie trzeba sprawdzić dokładnie jaka przyczyna a nie odsyłac pacjentke do domu...

Co do zaparć to ja mam okropne po zelazie właśnie, tak jak i ty Agamo

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #999828 przez Ewelina87
Andzia- masakra!! Oby wszystko było dobrze i szybko wróciły do normy! Współczuję bardzo!

agamo- ja nic nie biorę. Jedyne tabletki, jakie biorę, to na tarczycę. Nic więcej nie łykam, ale odpukać- póki co, jest w miarę ok (brak zaparć) :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #999840 przez Miluniaa
Dziewczyny czujecie już takie konkretne ruchy ? bo ja nie ;/ nawet nie wiem czy to co czasami czuje to sa ruchy czy jelita ... a tak bym chciala poczuc maleństwo ... ja mam lozysko na przedniej stronie wiec moze i bedzie opoznione odczuwanie :pinch:

Co do witamin, zelaza itp ja tam nic jeszcze nie biore jem duzo owocow, warzyw i pije soki takie w butelce codziennie inny smak :D teraz pewnie mnie skieruje na jakies badanie to wyjdzie czy cos trzeba, bo przy ostatniej wizycie dostalam tylko pappa bez innych badan :)

9 lata 7 miesiąc temu #999855 przez Ewelina87

Miluniaa napisał: Dziewczyny czujecie już takie konkretne ruchy ? bo ja nie ;/ nawet nie wiem czy to co czasami czuje to sa ruchy czy jelita ... a tak bym chciala poczuc maleństwo ... ja mam lozysko na przedniej stronie wiec moze i bedzie opoznione odczuwanie :pinch:

Ja coś od wczoraj czuję, ale nie wiem czy to Januszek czy jelita. Ogólnie są momenty, kiedy jestem przekonana, że to nie jelita, ale kurczę teraz mamy tak wszystkie flaki poprzestawiane, że nie wiem co to :P

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #999866 przez andzia_zg
A ja już ruchy czuje dość mocno od ok 2 tygodni i to mniej więcej o stałych porach. Czasem dzidzia tak podskakuje,że nawet pod ręką juz czuć. prawdopodobnie będzie to chłopiec. Musze zapisać się na polowkowe, bo 1wrzesnia kończy mi się l4 wiec akurat będzie pora juz na polowkowe bo będzie 20 tc

Ooo... Właśnie moja dzidzia się obudziła i się mocno wierci :-)

Miluniaa Przy przodujacym łożysku ruchy czuje się dużo później wiec bez stresu

[*] Aniołek 10.2014

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #999872 przez Ewelina87

andzia_zg napisał: A ja już ruchy czuje dość mocno od ok 2 tygodni i to mniej więcej o stałych porach. Czasem dzidzia tak podskakuje,że nawet pod ręką juz czuć. prawdopodobnie będzie to chłopiec. Musze zapisać się na polowkowe, bo 1wrzesnia kończy mi się l4 wiec akurat będzie pora juz na polowkowe bo będzie 20 tc

Ooo... Właśnie moja dzidzia się obudziła i się mocno wierci :-)

Miluniaa Przy przodujacym łożysku ruchy czuje się dużo później wiec bez stresu

A powiedz mi czy to jest takie uczucie jakby taki balonik uderzał o ścianki brzucha? Mi często w jednym miejscu tak uderza, a Januszek to wiercipięta :P

Oczywiście w innych miejscach też, ale czasem w w jednym miejscu w ciągu godziny kilka razy to czuję.

I powiedzcie, Dziewczyny- na jakich partiach brzucha mam się skupiać. Czy tylko na wysokości pępka, czy na dole też czuć dzieciątko?

9 lata 7 miesiąc temu #999873 przez Miluniaa
Andzia ja mam łożysko na ścianie przedniej , przodujące to zupełnie co innego ... ;)

9 lata 7 miesiąc temu #999891 przez madziaska
Ja już bardzo wyraźnie czuje ruchy. Poniżej linii pępka. Z prawej rączki, z lewej nóżki ;) Przez skórę delikatnie widać.

9 lata 7 miesiąc temu #999916 przez andzia_zg
Ja czuję ruchy tez poniżej linii pępka, z prawej lub lewej strony. Takie wypychanie. często już wydać jak się unosi lekko brzuszek.

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka