BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE STYCZEŃ 2016

9 lata 7 miesiąc temu #1001091 przez Ewelina87
Agnesssa- Gratuluję potwierdzenia tożsamości Dzidzi :D

Machanie rączą super :D

Brzuszek masz śliczny- mój to 1/3 Twojego :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1001119 przez Miluniaa
agnesssa ale masz duży brzuszek moj na polowe taki ;p;p;p
ewelina mamy jeszcze 4 dni :D:D:D

A ja dzisiaj zachęcona świetnymi komentarzami zamowilam sobie książkę "W oczekiwaniu na dziecko" słyszałam, że tam pieknie rozpisany jest każdy tydzień, rożne bole też, porod itp :) poczytam to dam Wam znać czy serio sie oplaca kupić
W empiku 50 zł , ja kupilam na allegro wydanie 2015 za 35zl. z przesyłką wiec nie jest źle. Dużo jest też używanych ale sie nie opłaca nie dość, że rocznik starszy to i wcale taniej nie wychodzi :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1001162 przez madziaska
Agnessa, Maksiu będzie super starszym bratem. Biedny się poplakal.

My po wizycie. Szyjka mi się trochę skróciła :dry: Mam się nie martwić, tylko jak to lekarz stwierdził " nie szaleć". Czas chyba faktycznie zwolnić. A mialam w przyszłym tyg okna myć ;) Dzidziuś zdrowo rośnie, nadal wiekszy niż z terminu OM. No i siusiaka dalej nie widać :) :) :)
Podziękowania: agnesssa

9 lata 7 miesiąc temu #1001184 przez Miluniaa
madziaska lepiej daruj te okna ja umyłam i taki w nocy miałam strach przeciazylam brzuszek ... popros kogos a jak nie masz to zostaw ja w zyciu juz w ciazy nie umyje ...

9 lata 7 miesiąc temu #1001209 przez madziaska
Miluniaa, nie będę myła. Chyba, że jedno dziennie ;) Na początku lipca mama mi myła, ale już są tak brudne, że wstyd ;) Pewnie i tym razem mama mi pomoże ;)

Za dwa tyg. kolejna wizyta (połówkowe). I dobrze, bo martwię się tą szyjką. Spodziewałam się, że tak może być, bo podczas porodu pękła mi więc jest pewnie słabsza. Oby wytrzymała do końca :dry:

9 lata 7 miesiąc temu #1001213 przez agamo
Baby gratuluje synusia!!

Aganessa a tobie gratuluje córeczki! Rany robi sie coraz ciekawiej U nas jeszcze tydzien i tez sie dowiemy. No i zdjecia super Brzunio tez juz masz pokaźny U mnie jedni mowia ze mam wielki drudzy ze za mały :p i wez tu człowieku badz mądry Najlepiej nie sluchac nauczyłam sie tak w pierwszej ciazy. A co do tabelki to juz w niej jestem :p termin mi sie tylko przesunął o jeden dzien z 14.01 na 15.01 a imiona w miarę tez mamy wybrane ale czekam najpierw na płeć wtedy zdecydujemy na 100%.

Madziaska jasne okna nie uciekną Zawsze jakiś chętny sie znajdzie A jak nie chętny to ten przymuszony :p

Aga

9 lata 7 miesiąc temu #1001273 przez milcia80
Witajcie :)
Ja mam dużo do nadrobienia ale to nie dziś.
Wczoraj miałam wizytę i usg połówkowe. No i jest niespodzianka bo dzidzi wyrosla antenka haha i będzie wg doktora na 100% chłopak :) śmiałam się w głos jak to powiedział. A Tatuś jaki szczęśliwy :)
Będzie mały Edgar :) dobrze zw sie nie nastawialam jeszcze na dziewczynkę tylko czekałam do tej wizyty.
Mały waży już 436 G i wszystkie parametry w normie. Cieszę się bardzo.
Kopniaki czuje coraz mocniejsze i już nawet czasami brzuszek podskakuje.
A i potwierdzoną mam cukrzycę. Jutro jadę na konsultację do diabetologa.
Widziałam Wasze fotki i śliczne macie brzuszki :) A jak nadrobie co skrobalyscie to odpisze.
A dziś nie wytrzymałam i kupiłam pierwsze body :) takie śliczne z pieskiem w 5-10-15 :D

Dagna nasz malutki Aniołeczek [*] (22 tc)

9 lata 7 miesiąc temu #1001292 przez agnesssa
Dzień dobry :)

Ewelinka
Ja generalnie jestem duża to i brzuszek mam duży ;) Ale fakt, że w tej ciąży dużo szybciej mi wyskoczył i szybciej rośnie :)

Milunia To czekam na recenzję książki :)

Madziaska Ja myślę, że Maks już tęskni za mamą i w ogóle już rozbity był :blush: Faktycznie się oszczędzaj, to dopiero połowa ciąży więc lepiej, żeby Twoja szyjka się wstrzymała :huh: Odpoczywaj ile się da, wiem, ze łatwo się mówi jak w domu pociecha rośnie, ale Haniula na pewno Ci pomoże :kiss: A mama na pewno Ci pomyje okna :)

Agamo Mi jedna babka jak pytała na kiedy mam termin i powiedziałam że styczeń to się wielce zdziwiła, bo myślała, że ja już do porodu idę a chyba aż tak wielki nie jest ten mój bebzonik ;)

Milcia No proszę jaka niespodzianka, dlatego właśnie bałam się nastawiać, że to jednak dziewczynka bo antenkę łatwiej potwierdzić :) Gratuluję :) Przykro mi, że masz cukrzycę, ale mam nadzieję, że z diabetologiem ustalicie dietę i wszystko będzie dobrze :)

Nasza tabelka
docs.google.com/spreadsheets/d/10vDdIazi...kH4/edit?usp=sharing

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

9 lata 7 miesiąc temu #1001340 przez Miluniaa
Patrze przewaga chlopcow :) moze i ja sie dowiem w poniedziałek:)

Kupilam swojemu bączkowi dzisiaj leżaczek :) Dokładnie taki
archiwum.allegro.pl/oferta/fisher-price-...565-i4206492697.html :whistle: :whistle:

9 lata 7 miesiąc temu #1001450 przez agamo
Miluniaa gratuluje synka! Ja tez czekam do wiadomości kto tam siedzi i cos wtedy kupie Jesli chłopak to jakies ładne pajace do szpitala i cos fajnego na wyjście Choc strzelam ze i tak pewnie bedzie to kombinezon ktory juz mam na szczęście w neutralnym kolorze. A jak dziewczynka to czekają mnie duuuuuze zakupy i aż mnie przeraża kupowanie całej wyprawki Mam kilka rzeczy neutralnych po Kacperku ale jakies typowe dziewczęce tez chce jej kupic.

Aganessa bo ludzie to nawet wyczucia nie maja Az taki brzuch na poród to ty chyba jeszcze nie masz prawda? fakt zdarzają sie kobiety co idą ba porodówke i wogole po nich nie widac ze sa w ciazy Jak leżałam w szpitalu na wywołaniu pierwszej ciazy to na sale przyszła taka babeczka 38 lat pierwsze dziecko Bardzo męska budowę ciała miała i taka ubita była Brzucha typowo ciążąwego nie miała raczej taki tłuściutki niz okrągły czy na boczki No naprawdę wogole nie wygladała a była juz po terminie dwa tygodnie bo przyszła na wywołanie tak jak ja.

A co do bujaczka leżaczka Ja kupiłam poleconego od znajomej z fisher price ale taki do 18kg I powiem ze zdecydowanie moge polecić Moj Kacper prawie dwa latka a nadal go używa Wiec mimo iz wiecej kosztuje to naprawdę warto dołożyć bo dziecko skorzysta z niego dłużej

Aga

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1001641 przez Miluniaa
Agamo ale to nie ja pisalam o synku :P:P ale mam nadzieje, że gratulacje beda uzasadnione i w poniedziałek dowiem się , że synuś :D:D:D Jak na razie nie dziekuje zeby nie zapeszyc hihihi

A lezaczek tak mi sie podobał, że nie mogłam sie powstrzymać :D jeszcze ten wodospad na gorze mmm cudowne :)

A u mnie chyba od 2 dni czuje ruchy nie jest mozliwe zeby jelita tak mocno czuc szczegolnie podczas kąpieli lub jak leze na plecach :D no wiec chyba nie ma złudzeń, że to bączek ;p;p

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1001820 przez Ewelina87

Miluniaa napisał: Agamo ale to nie ja pisalam o synku :P:P ale mam nadzieje, że gratulacje beda uzasadnione i w poniedziałek dowiem się , że synuś :D:D:D Jak na razie nie dziekuje zeby nie zapeszyc hihihi

A lezaczek tak mi sie podobał, że nie mogłam sie powstrzymać :D jeszcze ten wodospad na gorze mmm cudowne :)

A u mnie chyba od 2 dni czuje ruchy nie jest mozliwe zeby jelita tak mocno czuc szczegolnie podczas kąpieli lub jak leze na plecach :D no wiec chyba nie ma złudzeń, że to bączek ;p;p

Mały/a robi puk puk mamusi :)

U mnie nadal w jednym miejscu najbardziej kopie :). Godzina wizyty nam się przesunęła na około 18:00, bo mąż idzie na pogrzeb kolegi.

Dostajemy powoli dary od każdego :D

I tak oto własnie mamy m.in. 3 rożki hahaha :D

PS. Tak o tej zgadze pisałyście, że i ja wieczorami od kilku dni mam zgagę. Ale wypijam dużą szklankę mleka dla dzieci 3,8% (mniam! :D) i jest ok :)

Miluniaa- jejuuuuuu- ale jestem niecierpliwa- chcę już wiedzieć czy wszystko jest ok z Dzidziusiem ;)

Aaaaa! I leżaczek super!! :)

9 lata 7 miesiąc temu #1001873 przez Miluniaa
A ja przezywam plec jak juz bym chciała wiedziec ajj :D mam na 14 wiec jutro bede siedziala jak na szpilkach :pinch:

9 lata 7 miesiąc temu #1001876 przez madziaska
Dziewczyny, powodzenia na wizytach :) Dajcie znać ;)

Oj ja też jestem ciekawa czy nadal siuraka nie będzie ;) Wizyta 10.09 i chyba wcześniej 4 d ;)

Miluniaa, lezaczek super sprawa. Mi się bardzo przydał. Chyba do roku go używałam. Wszystko moglam zrobić, a Hania koło mnie siedziała ;)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1001964 przez agnesssa
Milunia Zdecydowanie leżaczek przydatna sprawa, u nas też długo funkcjonował :)

Czekam z niecierpliwością co tam u Waszych maluszków słychać :)

Ewelina
W ciąży z Maksiem tylko mleko mi pomagało na zgagę, fakt że tylko na chwilę ale właśnie dlatego hektolitry mleka wypijałam :laugh:

Agamo Dlatego ja się nie przejmuje gadaniem ludzi, bo po co mam się denerwować, ;)

A ja wczoraj pierwsze zakupy ciuszkowe poczyniłam, i się śmiałam do brzucha żeby teraz już nie robiła sobie żartów i żeby siusiak nie wyrósł ;)
tak mi się spodobały te ubranka że szok, a już myślałam, że nie będę umiała dla dziewczynki nic kupić ;)

Załącznik nie został znaleziony

A tu takie większe trochę na ok 9mcy

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka