BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE STYCZEŃ 2016

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1002471 przez andzia_zg
U mnie też problem z imieniem. Jak miał się urodzić pierwszy synuś to od razu wiedziałam,że będzie to Wojtus. 2 lata temu jak byłam z synkiem w szpitalu to był taki fajny Czarus. Mąż powiedział, że bardzo mu się podoba to imię i jak będzie drugi synek to chciałby Czarusia. Mi już trochę przeszło to imię ale mąż mówi,że już przecież kiedyś ustaliliśmy a ja wymyślam. A on chce Czarka. No i chyba tak zostanie,bo nie są się go przekonać na inne imię. A co Wy myślicie o tym imieniu?

Ps. Tez was tak swędzi brzuch? Bo mnie tak. Dość szybko rośnie i szybko też idzie mi waga w górę bo jestem juz 5 kg na plusie.

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1002511 przez Miluniaa

9 lata 7 miesiąc temu #1002517 przez madziaska
Andzia, gratuluję zdrowego synka ;) Co do imion męskich nie bardzo pomogę, chyba żadne nie podoba mi się w 100% ;)
Brzuch mnie nie swędzi. Może smaruj częściej. U mnie + 2, 5 kg. Brzuch też juz duży ;)

Agnessa, ubranka naprawdę wyglądają super ;) Mam nadzieję, że nie będziesz musiała nic zmieniać w tabelce ;)

Miluniaa, nie bardzo mam czas na czytanie, ale chętnie posłucham ciekawostek ;)

My też nie wiemy jakie imię wybrać. Dla chłopca nie mam zielonego pojęcia ;) Dla dziewczynki : Blanka, Lena, Zosia... nie wiem ;)

9 lata 7 miesiąc temu #1002521 przez Camilie
agnesssa Pierwszy tymestr minął bez większych dolegliwości ciążowych, z wyjątkiem nudności, ale tylko przez 2 tyg. zdarzało mi się wymiotować, więc nie narzekam :) Za to ciągle jakieś inne przypadłości, które stresują....na początku ogromna torbiel, z której sączyła się krew, no i oczywiście był stres, żeby nie pękła, bo dzidzia maleńka i różnie może być. A teraz jak torbiel się zmniejszyła i znowu zaczęłam "szaleć" to szyjka się skróciła o połowę :S ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :)
co do imion to Marcelina śliczniaste :P też będzie na mojej liście (oczywiście jeśli będzie dziewczynka) :laugh:

Andzia co do imion męskich to mam tak samo jak madziaska - chyba żadne nie podoba mi się w 100% ;) aż się boję myśleć co to będzie jak się okaże, że będzie synuś :woohoo:

Moja mam zawsze się śmieje, że imiona kojarzą nam się z ludźmi, których znamy ;) No i potwierdza to Czaruś andzi Fajny chłopiec to i imię od razu ładne :)

Miluniaa chyba mnie zachęciłaś do kupna tej książki :cheer:

9 lata 7 miesiąc temu #1002524 przez Ewelina87

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Camilie- witaj! U mnie niedawno dopiero lekko wyskoczył brzuszek, więc to kwestia indywidualna :). No i widzę po awatarze, że z Ciebie też kociara :D.

andzia_zg napisał: Cześć laseczki.
Ja juz po usg polowkowym. Wszystkie pomiary ok. dzidzia zdrowo rosnie i lekarz potwierdził,że na 100% będzie to chłopak.

Hihihi! Gratuluję! Świetna nowina! :D

agnesssa- może popróbuj każde wybrane imię dopasować do nazwiska. Jest duża szansa, że któreś z imion bardzo przypasuje Ci, jeśli wypowiesz je na głos wraz z nazwiskiem.

Mam np. kolegę Marcina Marcinkowskiego- tego na pewno rodzice nie przemyśleli hahaha :D

Miluniaa- kiedyś chciałam kupić tę książkę, ale mam tyle literatury do nadrobienia, którą otrzymałam w darach, że nie mam czasu na inne książki :D. No i niedługo dostanę do przeczytania "Pierwszy rok z życia dziecka" :)
PS. kiedy masz następna wizytę? Ja 28 września :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1002539 przez Miluniaa
Ewelina ja mam 30 wrzesnia :) :) :)
Camilie w empiku 50 zł jak dla mnie bylo za duzo na allegro znalazlam nową wyd 2015 za 35 zl z przesyłką. Jest też duzo uzywek ale sie nie oplaca, bo albo rocznik juz starszy albo wcale taniej nie wychodzi jak nowa :)

9 lata 7 miesiąc temu #1002542 przez madziaska
Camilie, ja mam minimalnie szyjkę skróconą, strasznie mnie to stresuje. Wiem co czujesz. Bedzie dobrze ;) Zwolniłam obroty, nie dzwigam i mam nadzieje, że za tydzień okaże się, że wróciła do normy :)

Miluniaa, Ewelina, macie wizyty tylko raz w miesiącu ?

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1002552 przez andzia_zg
To będziemy cieszyć sie wizytami praktycznie dzien po dniu bo ja mam 1 pażdziernika :-)
Z moja szyjka na szczeście wszystko ok ale dziewczyny wy uważajcie na siebie. Leniuchujecie ile sie da, nie myjcie okien i nie szalejcie z porządkami, a wszystko będzie ok.

[*] Aniołek 10.2014

9 lata 7 miesiąc temu #1002590 przez Ewelina87

madziaska napisał: Miluniaa, Ewelina, macie wizyty tylko raz w miesiącu ?

Pewnie jakby działo się coś nie tak, to chodziłybyśmy częściej, ale wydaje mi się, że to normalne, że 1 wizyta na miesiąc. I całe szczęście, bo ja to jeszcze do endokrynologa latać muszę i oszalałabym, jakbym miała kilka razy w miesiącu latać po lekarzach :blink: . Teraz nawet nie dostałam skierowania na krew, tylko na sam mocz, więc o jedno kłucie w miesiącu mniej :D

9 lata 7 miesiąc temu #1002608 przez Miluniaa
A ja tam bym nie narzekala miec raz na 2 tygodnie ;p;p ale niestety u mnie lekarz jak sie nic nie dzieje chce mnie widziec raz na miesiąc :):):)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1002625 przez Ewelina87

Miluniaa napisał: A ja tam bym nie narzekala miec raz na 2 tygodnie ;p;p ale niestety u mnie lekarz jak sie nic nie dzieje chce mnie widziec raz na miesiąc :):):)

hahaha! Ale najlepiej, jakby lekarz do domu wraz ze sprzętem usg przychodził :D

PS. WARSZTATY Z MAMO TO JA!

babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

Ja jestem zapisana na 22 października :)
[/b]

9 lata 7 miesiąc temu #1002639 przez madziaska
Jak widać każdy lekarz inny ;) Mój każe przychodzić co trzy tyg. Ostatnio byłam po dwóch i dobrze, bo szyjka się skróciła, a czułam się bardzo dobrze i wcześniej wszystkie badania też były książkowe.

9 lata 7 miesiąc temu #1002764 przez Camilie
A widzicie, mnie pobolewał dół brzucha i lekarz powiedział, że przez skróconą szyjkę, bo dzidzia uciska :unsure: ja też mam wizyty raz w miesiącu, nawet teraz przy tej szyjcie :( i tak czytając o Waszych badaniach tknęło mnie, że nie mam ustalonego terminu usg połówkowego (u mnie tak dziwnie, ale na usg umawiam się oddzielnie) :huh: czyżby mój lekarz zapomniał? :unsure: Nic to, jak będę 14 na wizycie to mu przypomne :P mam nadzieję, że się wyrobię...

Ewelina87 o taaak! To mój mały łobuziak :P Trochę mam obawy jak z dzidzią będzie się obchodził, ale mam nadzieje, że jakoś nauczy się dobrych manier, bo na dzień dzisiejszy, po prostu zajmuje najbardziej odpowiadające mu kolana (nawet te, które widzi pierwszy raz) i już :P I trochę się boję, że takiego malucha przygniecie :sick:

Miluniaa dzięki za info, poszperam na allegro :)

madziaska oczywiście nie wyobrażam sobie, żeby miało być źle, ale gdzieś tam w środku zawsze jest niepokój :( i jak nie wierzyłam w zapeszanie itp. to teraz chyba będę się bałą cokolwiek dzidzi kupić :blink: no i tak zostane do końca bez niczego :laugh: taka zaskoczona, że wszystko ok :)

No właśnie dziewczyny: jak tam Wasze wyprawki? Kupujecie już coś? Ja jeszcze nic nie mam i powoli się stresuje, bo wszystko musimy kupić, bo to nasze pierwsze maleństwo i wśród znajomych też żadnych dzieci...

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1002770 przez Miluniaa

Ewelina87 napisał:
hahaha! Ale najlepiej, jakby lekarz do domu wraz ze sprzętem usg przychodził :D

Dokładnie tak , a wtedy to juz moze byc i co tydzień :D ja lubie ogladać swojego dziecia:D:D

Ja z kolei kupiłam leginsy ciążowe i mysle, że na jakies wyjscia mi starczy nie chce zaraz kupować niewiadomo ile wszystkie te swoje sprzed cazy nie jeansy mysle, ze normalnie naloze dresy tez wiec nie ma sensu, a tym bardziej patrzac na suwaczek nie wiem kiedy nam te polowy ciaz minely no szok :D jeszcze 2 tyle i bedziemy tulily swoje dzieciaczki :D:D

9 lata 7 miesiąc temu #1002802 przez andzia_zg
No strasznie szybko zleciala ta połowa ciąży.jak pomyślę,że za 4 miesiące juz poród to aż mam ciarki,że to już coraz bliżej.

Jeśli chodzi o wyprawke to mam wszystko po starszym synku wiec kupie tylko pieluchy tetrowe i flanelowe i ewentualnie może nowa pościel. Jeśli chodzi o ciuszki to ewentualnie dokupie coś w lidlu bo te rzeczy z lupilu z lidla są naprawdę fajne i niedrogie. A tak to zostanie kupno kosmetyków i tyle.

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka