- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE STYCZEŃ 2016
MAMUSIE STYCZEŃ 2016
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
W mieszkaniu masakra, kartony, walizki, nie ma się gdzie ruszyć, przeraza mnie to :-P Ale damy jakoś rade
Camilie witaj
Agnessa u mnie możesz wpisać Oskarek, dla chłopca od razu wybraliśmy Oskar a dla dziewczynki Julka, wiec nie ma problemu już
Ja sobie kupilam zamiast ciuchów ciążowych pasek belly belt
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Miluniaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34
Widziała ten pas na allegro za 50 zł. Fajny
Zapisałam się na poniedziałek na 4d polowkowe
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Camilie ja mam wózek i stojak do wanienki oraz przewijak, z ciuchów mam dużo po córce ale będzie syn, wiec muszę zobaczyć co tam mam unisex i resztę musze dokupić, ale żeby się za to wziąć muszę ogarnąć mieszkanie po przeprowadzce, jak będę mieć wszystko tutaj zrobione jak trzeba to dopiero będę kupować coś więcej
- Ewelina87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 16
Baby- super ta guma, ale u mnie się nie sprawdzi, bo 90% spodni mam w gumkę
Mam te jeansy, które kupiłam na Allegro i getry ciążowe. Jak coś więcej mi się uda w lumpeksach znaleźć, to na pewno jeszcze sobie coś dokupię, ale póki jest jeszcze lato, to noszę sukienki i alladynki, które nie uciskają.
I życzę powodzenia z ogarnięciem wszystkiego po przeprowadzce
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ewelina, słyszałam, że jak ma się zwierzatko w domu, to dobrze jak się dzidzia ur i jest jeszcze w szpitalu przynieść do domu np pieluszke dzieciatka zeby zwierzak oswoil się z zapachem. Moja mama ma kota, mieszka pod nami i ten przychodził do nas i wlazil do łóżeczka. Strasznie mnie to denerwowalo, od razu pościel do wymiany
Baby, nie przesadzaj z porzadkami
Dziewczyny brzuch mi się napina z jednej strony. Ok 3 razy na dobę i tylko gdy leżę na plecach. Niby to normalne, macica juz ćwiczy przed porodem, ale stresuje mnie to ze wzgl na moją szyjkę Tez Wam się to zdarza ? Z Hania tez tak mialam, ale szyjka była ok.
Agnessa, moje maleństwo też ma czkawke
Miłego dnia !
- Ewelina87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
madziaska napisał: Dzień dobry
Ewelina, słyszałam, że jak ma się zwierzatko w domu, to dobrze jak się dzidzia ur i jest jeszcze w szpitalu przynieść do domu np pieluszke dzieciatka zeby zwierzak oswoil się z zapachem. Moja mama ma kota, mieszka pod nami i ten przychodził do nas i wlazil do łóżeczka. Strasznie mnie to denerwowalo, od razu pościel do wymiany
Wiem, wiem . Dostanie też do powąchania dzieciątko
Obecnie do łóżeczka w ogóle nie próbuje wejść. Mam nadzieję, że tak pozostanie
Z szyjką nie mam pojęcia jak jest, ale wydaje mi się, że nie masz co się niepokoić, zwłaszcza, że znasz to z poprzedniej ciąży
- Miluniaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ilona88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie ruchy regularne od jakiś 2-3 tyg. Zawsze rano ok 9, chyba maleństwo się budzi Codziennie tez ok 22, potem chyba zasypia, bo do rana nic W ciągu dnia kilka aktywności. No i czkawka czasami
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- Ewelina87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Przepraszam za długa nieobecność Gratuluje wszystkim mamusia ktora znają juz płeć I u nas wiemy ze tym razem bedzie dziewczynka Wiec zaczynam kompletowanie wyprawki. No a rzeczy po synku trzymam do porodu i potem sprzedaje wszystko (wole przeczekać w razie w (No ale płeć nam potwierdzono na 98% wiec raczej im wierze) Co do imion to sama nie wiem ale chyba bedzie Emilia. Jeszcze mamy czas wiec moze sie odmienić bo mój maz cos zaczął marudzić. Wyszło nam na usg jakies delikatne problemy ale jestesmy dobrej myśli. Mamy kontrolne usg w 36 tygodniu.
Co do ruchów lozysko mam na przedniej ścianie potwierdzone i wysoko wiec dlatego ruchy czułam tak późno Maleńka leży nożkami w dół i czuje kopniaki bardzoooo nisko No i jest o wiele bardziej delikatniejsza w poprzedniej ciazy mały juz mnie ostro kopał i duzo wyżej i duzo wczesniej. Także cos innego. Mam nadzieje ze teraz juz bede czesciej i bede bardziej aktywna w rozmowie i na bierzaco
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Camilie Współczuję torbieli, ja miałam w listopadzie taką paskudę 5/5cm ale udało się farmakologicznie ją usunąć, a ze już w tedy staraliśmy się o dzidzie to bardzo panikowałam, mam nadzieję, że u Ciebie zniknie i nie będzie Was już straszyć. Co do wyprawki, jak lekarz ostatnio potwierdził płeć to robiłam pierwsze zakupy ciuszkowe, a reszta właściwie jest po pierwszym dziecku
Ewelina Przypasowanie do nazwiska to była pierwsza rzecz jaką robiliśmy Ale mamy takie nazwisko, ze wszystko praktycznie pasuje Jednak udało się w końcu wybrać
Madziaska Ja również mam wizyty co 4 tygodnie, i właściwie to starcza, bo wszystko jest ok, jak by się coś działo to pewnie wizyty musiałyby być częściej, nie zazdroszczę skróconej szyjki, odpoczywaj ile się da
Baby Fajnie, że w końcu jesteście w domu Współczuję ogarniania po przeprowadzce ale pewnie jest radocha bo w końcu ukochany Kraków
Ilona Gratki za chłopaka Ja czuję ruchy właściwie cały dzień, jak w pracy za długo pochylona siedzę to dostaje z kopa w przednią ściąnę brzucha żeby się wyprostować i zrobić małęj trochę miejsca, najwięcej rusza się ok 22 w tedy daje taneczny popis bo czuję jak się wierci po całym brzuchu, łącznie z wypinaniem i koniakami które czuć pod ręką A od kilku dni jest taka wiercipięta że nawet w nocy koło 3 budzę się, tak się wierci
Agamo Gratuluję dziewczynki Mam nadzieję, że Wasze problemy się rozwiążą i że z Waszą królewną wszystko ok
Ja właśnie wróciłam z wizyty, nasze szczęście waży już 490g i rozwija się prawidłowo, nie chciała za grosz pokazać buźki za to lekarka mogła dokładnie sprawdzić czy wszystko jest na swoim miejscu Wybraliśmy imię, zdecydowaliśmy się że to jest Marcelina Maksiowi też sie podoba i mówi że dzidzia to nasza Marcelinka Tak że będziemy mieli swoje M&Msy Maksiu&Marcelina
docs.google.com/spreadsheets/d/10vDdIazi...kH4/edit?usp=sharing