BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE STYCZEŃ 2016

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1004488 przez agnesssa
Hej mamusie :)

Asz_ka
Witaj, fajnie że dołączyłaś :) Opowiedz jak się czujesz, jak się ma Twoje maleństwo? Czy znacie już płeć - generalnie opowiedz nam o sobie :cheer: I od razu dopisuję Cię do naszej tabelki :)

Madziaska Ciesze się, że z szyjką nie jest tak źle :) Nie zostaje Ci nic innego jak odpoczywać razy dwa :laugh:

Milunia godzina na dostarczenie to chyba jakiś mit, nie raz czekałam w kolejce do laboratorium trwającej ponad godzinę :P jak by po godzinie próbka była nie ważna to większość moich badań byłaby nieprawidłowa :huh: Ale skoro wytrzymałaś to spoko.

Ewelina
czarna herbata, zwłaszcza mocna jest gorsza od kawy nawet, tak więc ja czarnej praktycznie nie pijam w ogóle :) Też musiałam szybko w ciążowe spodnie wskoczyć bo brzuch mi rośnie w zawrotnym tempie, całe szczęście na razie tylko brzuch ;)

Camilie Jak moja Marcela się wierci to czują jak kopie rozciąga się i przemieszcza w brzuchu, a jak ma czkawkę to miarowo podskakuje w brzuchu :) Często jej się ta czkawka pojawia :) O pajączkach poinformuj swojego gina, bo to niby normalny objaw ale lepiej się podpytać :huh:

Ja ostatnio budzę się już kilka razy w nocy na sikanie, i już się zaczęły problemy ze spaniem w nocy, w poprzedniej ciąży trochę później się to zaczęło :dry:

Jak dobrze że to już piątek, wykończona ostatnio jestem, w pracy już wysiedzieć nie mogę, ciągnie mnie brzuch i kręgosłup daje się mocno we znaki :dry: A tu jeszcze 1,5 miesiąca muszę wytrzymać :blink:

docs.google.com/spreadsheets/d/10vDdIazi...kH4/edit?usp=sharing

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1004546 przez Miluniaa

9 lata 6 miesiąc temu #1004651 przez agamo
O jak ja tego nie nawidze!!! Napisałam esej i sie wszystko skasowało!!!! Wrrrrrrrr

Asz_ka witamy czuj sie jak u siebie :)

Aganessa mam identyczniebudze sie juz na sikanie w nocy Na tyle dobrze ze narazie tylko raz. A brzuch ranyyy rosnie i rosnie i sama nie wiem jak to możliwe ze juz Zaczyna mi ciążyć i skóra czuje ze juz napięta :-/ oj bedzie cieżko A i z praca czuje tak samo jeszcze mi tyle zostało a najchętniej juz bym nie chodziła Ja znow mam prace bardzo aktywna duzo chodzę cały czas w ruchu Na ta aktywność nie narzekam bo i w "formie" jestem ale pod koniec dnia taka padnieta ze nie mam juz sił na nic I padam do łóżka o 21 No cóż wstawanie o 4 chyba dla mnie najgorsze.

Miluniaa buciki śliczne Ja wczoraj wyprawkę prałam bo pozniej zima i wszystko bym musiała suszyć w domu kilka dni a teraz jeden dzien ładnie wyschnięte Wiec poskładane ładnie a za prasowanie sie wezme dopiero w grudniu jak bede na wolnym :) No i szukam wlasnie jakichs fajnych bucikow i czapeczek No i rajstopki musze jeszcze kupic resztę juz chyba mam Jakies ewentualne drobiazgi.

Ewelina spodnie ciążowe ja juz dawno tylko ich używam Brzuszek szybko urósł i juz wszystko mi przeszkadzało Wczoraj zapakowalam wszystkie normalne spodnie i do schowka.

Aga

9 lata 6 miesiąc temu #1004659 przez Ewelina87
Hihihi, tylko że u mnie własnie brzuszek późno się pojawił :P. Dziwne to jest, bo urosłam w biodrach od razu, ale okiem tego nie widać, tylko po spodniach :D

Asz_ka- witaj! :)

Miluniaa- sama nosiłabym takie paputki :D

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1004674 przez madziaska
Cześć dziewczyny :)

Asz_ka, witaj :)

Milunia, słodkie paputki :)

Agnessa, oj bidna jesteś z tym spaniem. Ja od początku tylko raz na siusianie wstaje w nocy, a rano i tak pęcherz mi pęka ;) Jeszcze troszkę popracujesz i odpoczniesz ;) Jak Maksio w przedszkolu???

Co do ubrań ciążowych, to noszę spodnie. Wchodzę we wszystkie sprzed ciąży, tylko dopiąć się nie mogę ;) W pupie i w biodrach są ok. Kupiłam w H&M, dobrze, ze był rozm 34, bo wszystkie inne jakieś za wielkie. W C&A ogromne spodnie, tak jakby ciężarna = z otyłą ;) Rozglądam się za kurtkami na zimę, narazie w jesienne się dopinam. Tylko ciekawe czy znajdę taką że by w ramionach nie była za szeroka, tylko miejsce na brzuch...

Dziewczyny pokażcie swoje brzuszki jak już urosły ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1004690 przez Miluniaa

9 lata 6 miesiąc temu #1004692 przez Ewelina87
madziaska :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: 34?? Ja H&M 38 muszę mieć ciążowe, a szczuplutka jestem. Za to krótkie spodenki ciążowe H&M 34 musiałabym mieć. Głupie te rozmiarówki mają. To Ty lookaj często do H&M za spodniami 34, bo własnie na ten rozmiar promocje są częste.

Postaram się pstryknąć fotkę brzuszka (wreszcie :P).

9 lata 6 miesiąc temu #1004697 przez Miluniaa
A ja jak wystartowałam z wagą 49 lub 50 to teraz 55 . Ludzie mowia, ze na buzi troszke widać, a tak to nie ale jak robie z boku zdjecie brzucha to wyglada jakbym jakas mocno przy kosci byla... dziwne

9 lata 6 miesiąc temu #1004698 przez Ewelina87

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #1004700 przez Miluniaa
Ooo juz łożeczko masz postawione ! ale super ja niestety nie moge sobie pozwolic bo mam za male mieszkanie dopiero gdzies w grudniu pewnie postawimy ;/

9 lata 6 miesiąc temu #1004705 przez madziaska
Super brzuszki :)
Ewelina, no 34, ja wąska jestem. Mam z poprzedniej ciąży 36, ale musiałam zwezyc nogawki. Później pewnie będę poszerzać ;)

U mnie waga z 49 wzrosła do 52 ;)

W poniedziałek wybieram się na strych. Musze zobaczyć co tam mam po Hani. Chyba prac jeszcze nie będę.

9 lata 6 miesiąc temu #1004707 przez asz_ka
Dziękuję za przyjęcie do grupy. Obecnie jestem w czwartej ciąży. W domu mam 2 dziewczynki i chłopca. Teraz też będzie chłopiec wiec w sumie idealnie udało się trafić :P czuje się super w sumie najlepiej ze wszystkich ciąż. I gdyby nie rosnący brzuch (który jest juz naprawdę spory) to bym nawet nie widziala ze jestem w ciąży. Widzę że wrzucacie zdjęcia swoich brzuszków. Wszystkie są cudne :) ja postaram się swój wrzucić jakos wieczorkiem. Uciekam bo szarancza wzywa :P następnym razem postaram się już każdej z Was osobno odpisać.

9 lata 6 miesiąc temu #1004711 przez Ewelina87

asz_ka napisał: Dziękuję za przyjęcie do grupy. Obecnie jestem w czwartej ciąży. W domu mam 2 dziewczynki i chłopca. Teraz też będzie chłopiec wiec w sumie idealnie udało się trafić :P czuje się super w sumie najlepiej ze wszystkich ciąż. I gdyby nie rosnący brzuch (który jest juz naprawdę spory) to bym nawet nie widziala ze jestem w ciąży. Widzę że wrzucacie zdjęcia swoich brzuszków. Wszystkie są cudne :) ja postaram się swój wrzucić jakos wieczorkiem. Uciekam bo szarancza wzywa :P następnym razem postaram się już każdej z Was osobno odpisać.

Ale jaja! jesteśmy identycznie w ciąży :D

9 lata 6 miesiąc temu #1004721 przez Miluniaa
Ciekawe czy urodzicie w ten sam dzień :D:D:D :lol:

9 lata 6 miesiąc temu #1004760 przez Ewelina87

Miluniaa napisał: Ciekawe czy urodzicie w ten sam dzień :D:D:D :lol:

Pękłabym ze śmiechu, jakby jeszcze asz_ka rodziła w tym samym szpitalu :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka