BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE STYCZEŃ 2016

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1005647 przez Ewelina87

andzia_zg napisał: Madziaska mielismy propozycje Czaruś (Cezary) ale teściowa tez mówiła, że Czaruś jej sie kojarzy z psem, znajomi tez mówili, że słyszeli ze tak nazywaja psy wiec zrezygnowalismy z tego imienia mimo, że bardzo nam sie podoba i nawet przez jakis czas mówiłam do brzucha Czarek.

A jesli chodzi o brzuszki to faktycznie mamusie w kolejnej ciazy maja wieksze brzuszki. Wszystkie sa mega zgrabne.

Olałabym to, co ludzie mówią!!

PS. Wózek dziś przyszedł :D

Później wstawię fotkę :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1005660 przez Basiula
Ewelina pochwal się wózkiem :D my się rozglądamy na razie, a kupić chcemy tak w listopadzie :)

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1005701 przez andzia_zg
Ja na szczęście wózek mam po starszym synku wiec ominął mnie teraz ten wydatek.
Ewelina czekamy na zdjęcie :-)

[*] Aniołek 10.2014

9 lata 3 miesiąc temu #1005725 przez agamo
O rany ale sie rozpisalyscie
Andzia imię wybierzcie jakie sie wam podoba i nikomu nie mówcie dopiero jak sie urodzi i nikt wam wtedy nie powie ze sie z psem kojarzy Nigdy nie ma tak zeby sie wszystkim dogodzilo a imię wam ma pasować i maleństwu Tak na marginesie Cezary ale świetne imię mnie sie bardzo podoba!! Z naszych typów na chłopca miało byc Leszek, Kuba, Bartek i Bogdan (o tym myśleliśmy przy pierwszym synku)

Co do słodyczy ranyyyyy ja tez tak mam ze codziennie cos słodkiego musi byc Do pracy zawsze ciastko i jesCze jakies pomadki ale duuuupa urośnie juz to widzę :p W poprzedniej ciazy z synkiem na poczatku słodkie mi przeszkadzało i nawet slodzilam mniej a w ostatnim trymestrze tak mnie wzięło ze codziennie musiał byc magnum almond w lodowce tzn w lodowce zapas a codziennie jedlam No i boczki rosły :p hehehe

Konflikt krwi mamy Tutaj procedura jest ze w 28 tyg dostaje rutynowo zastrzyk i pozniej po porodzie w zalerznosci od grupy krwi dziecka Pierworodny ma grupę krwi po mnie wiec zastrzyki juz nie dostałam A teraz mam sie umówić wlasnie na kolejny zastrzyk tym razem w 25 tyg.
Dobra nie pamietam co tam jeszcze pisalyscie podczytam was jeszcze raz jutro bo juz lecę spać U nas ostatnio mało czasu bo byliśmy w lesie na grzybkach :) ale piękne okazy dzisiaj sie juz susza Ummm juz czuje ten smak uszek z barszczem na wigilie :) mniam :)

Aga

9 lata 3 miesiąc temu #1005757 przez baby_55
Agamo zrobiłaś mi smaku na uszka

Madziaska to zdroweczka dla Hanuli, z tymi alergiami to teraz masakra

Agnessa Nie zrobili Wam testów bo poniżej 3 roku życia wychodzą niemiarodajne, z tego co mi wiadomo to można dopiero po skończeniu 3 lat próbować, żeby to miało sens

Basiula witaj, śliczny zgrabniutki brzusio :-)

Miluniaa a lekarz nie przepisał ci żadnych leków, że sama szukałeś w aptece? Nie wolno tego bagatelizować, moja koleżanka przez zapalenie pęcherza wylądowała w szpitalu

Ewelina dawaj foty wózka :-) a co do humoru to ja wczoraj miałam ciężki dzień dzisiaj zapowiada się już lepiej ;-) co do słodkości, to ja na początku nie mogłam patrzeć na slodkie a teraz czasem mnie weźmie i mam takie napady ze zjadlabym na raz tabliczkę czekolady :-D. Hahahah

Andzia olej opinie innych, to Wam ma się podobać imię a nie ludziom, moja koleżanka dala synkowi na imię Feliks mimo, że w rodzinie jej mówili, że brzydko, nieładnie, że dziwne imię itp, a teraz wszyscy się przyzwyczaili i nikt tego nie komentuje, u nas jeszcze przed pierwszym miało być Kuba lub Nikola jak się okazało, że synek to wyszło, że jednak Adrian bo Jakub juz nam tak nie pasowało, wiec to się wszystko zmienia :-P

Idę się kawy napić, bo mi znowu ciśnienie spadło na dno :-P. Chyba zaraz zasnę a musze na zakupy skoczyć, coś ogarnąć w domu, pranie zrobić i obiad ugotować. Właśnie co robicie dzisiaj na obiad? Ja z racji gorąca idę na łatwiznę i będzie makaron z sosem pomidorowo-serowym Mmmmm uwielbiam
Podziękowania: Basiula

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1005761 przez Miluniaa

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1005771 przez agnesssa
Agamo No nieźle, w ciaży z Maksem miałam identycznie, początek ciąży też wymiotowałam do końca 4 m-ca i słodycze mnie obrzydzały ale ostatni trymestr musiałam codziennie zjeść porcję lodów ;) A ja nabrałam ochoty na zbieranie grzybów :)

Andzia Ja bym się kompletnie nie przejmowała tym co ludzie gadają, zresztą jak wybraliśmy imię Maksymilian to też mi dużo osób mówiło, że Maks to jak pies :angry: A w Du..ie z nimi jakoś teraz nikt na mojego syna nie woła, że ma "pieskie imię" ;) Teraz tez marudzi moja mam i babcia że marcelina nie specjalnie, bo Marcysia będą wołać i że wiocha, a mi to nie robi, będzie Marcysia i tyle :laugh:

Ewelina jestem ciekawa tego Twojego wózka, słyszałam od mojej koleżanki że była zadowolona z tego Carmela (bo o ile dobrze pamiętam to właśnie ten wybraliście :huh: )

Basiula Śliczny brzusio :)

Baby Zależy od lekarza z tymi testami, w moim rodzinnym mieście jak mama była kilka razy u lekarza z Maksem to się dziwiła, że nadal nie ma testów zrobionych skoro za każdym razem z tymi samymi objawami przychodzimy. Makaron z sosem pomidorowym to nasze ulubione danie :cheer: Ale ja dzisiaj mam ochotę na rybę i surówkę z kiszonej kapuchy ;)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011
Podziękowania: Basiula

9 lata 3 miesiąc temu #1005776 przez Basiula
U mnie dziś na obiad gołąbki :-)

9 lata 3 miesiąc temu #1005788 przez madziaska
Witam :)

Ależ u nas dzisiaj cieplutko, lato w pełni :)

Andzia, nie słuchaj ludzi. Nie znam żadnego psa o imieniu Czarek ;) Ja jak mówię w rodzinie jakieś propozycje imienia dla małej, to też słyszę, że brzydkie, albo kojarzy się z jakąś ciotką ;) To nasze dziecko i my wybierzemy jak się będzie nazywało ;)

Ja wózek też mam z głowy ;)

Agnessa, mi też lekarka mówiła, że przed 3 r.ż raczej nie robi się testów, bo właśnie niemiarodajne. Teraz możesz już zrobić, Maks prawie ma trzy latka, a i okres do robienia testów odpowiedni.

U mnie też dzisiaj gołąbki ;)

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1005826 przez Miluniaa

9 lata 3 miesiąc temu #1005846 przez asz_ka
Hej dziewczyny :) rzadko pisze bo krucho u mnie z czasem, ale staram się na bieżąco czytać. Któraś w Was pytała o wiek dzieci, tak więc najstarsza córka Zosia ma teraz 4,5 roku, Franek 3 a Basia w sierpniu skończyła roczek :) a teraz będziemy mieli Jasia. Co do imion to wogóle nie należy się przejmować opinią innych. U nas w sumie teściowie mieli obiekcje do każdego wybranego przez nas imienia i próbowali nas przekonać do swoich typów. A teraz się przyzwyczaili i już nic nie gadają. Jeżeli chodzi o smaki to ja zdecydowanie w tej ciąży nie mam parcia na słodycze. W sumie to jak dla mnie to mogły by teraz nie istnieć, za to w poprzedniej ciąży strasznie się nimi objadałam :P teraz za to ubóstwiam mięso :laugh: pisałyście też o wózkach... my niestety albo stety wszystko dla małego mamy więc do kupienia mam tylko koszule do karmienia bo mi się pokurczyły w praniu i w sumie to tyle bo nawet podkłady poporodowe jeszcze mam :) no może żeby nie było że Jaś nic nowego nie będzie miał kupie mu jakiś ciepły kocyk :)

U mnie dzisiaj na obiad karkówka z pieca, ryż i buraczki :)

9 lata 3 miesiąc temu #1005856 przez madziaska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aszka, podziwiam Cię kobieto ! ;) Taka mała różnica wieku między dzieciaczkami. Zosia rocznikiem z moją Hania ;) Hania z grudnia 2011. No i to imię bardzo mi się podoba, choć osratnio siostra mi odradzala, bo mamy ciotkę Zoske, której nie lubi. Aż sie we mnie zagotowalo jak powiedziała, że okropne imię, aż ją otrzepalo jak sobie pomyslala o nim. Wariatka ! ;)

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1005871 przez asz_ka
Madziaska W sumie to planowaliśmy miec dzieci z mała różnica wieku, żeby miały dobry kontakt za sobą i póki co to sie sprawdza :) Zosia z Frankiem juz się super ze soba bawią. Kłócią i szarpia też się super :P ale to chyba nie do uniknięcia jak się ma rodzęństwo. Basia też już chciałaby sie z nimi bawić ale jeszcze trochę nie nadąża :P oczywiście nie mówię że jest lekko. Ciężko jest przy wyjściu do sklepu jak każdy biegnie w swoją stronę czy myciu zwłaszcza że mąż dużo pracuje ale daje rade :) a co do imienia Zosia to Zośki to fajne dziewczyny. Nasza Zosia-samosia jest z kwietnia :)

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1005897 przez Ewelina87

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 3 miesiąc temu #1005926 przez Basiula
Ewelina śliczny wózeczek :)
Podziękowania: Ewelina87

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka