BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE STYCZEŃ 2016

9 lata 3 miesiąc temu #1005949 przez Miluniaa
No, no Ewelina ale pojazd :cheer: super!
Podziękowania: Ewelina87

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1006025 przez agamo
Basiulka witaj i jaki zgrabny brzusio!

Aszka wiek maluchów super wcale sie nie dziwie ze nie chcieliście dużej różnicy My tez nie chcieliśmy by była duża miedzy jednym a drugim z tym ze u nas narazie na dwójce stop Chcielibyśmy trójkę ale narazie chyba cieżko by było finansowo wiec narazie koniec U was juz piękna gromadka i tez cie podziwiam jak wszystko ogarniasz ze przy tylu maluchach masz w domu jeszcze obiad to dla mnie mistrzostwo!

Ewelina wózek śliczny bardzo podobają mi sie białe ramy U nas miałam wózek po starszym ale ostatnio go sprzedałam i kupiłam inny Mam nadzieje ze z tego bede zadowolona!

Agnessa to miałyśmy całkiem podobnie z ta roznica ze ja ani w tej ani w poprzedniej ciazy nie miałam ani mdłości ani wymiotów

Miluniaa czkawka świetna sprawa pamietam ze uwielbiałam w pierwszej ciazy a mały miał ja czesto No ale nigdy nie udało nam sie jej uchwycić na usg zreszta miałam tylko trzy usg wiec nie mam co sie dziwić

Aga

Podziękowania: Ewelina87, Basiula

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1006107 przez andzia_zg
Ewelina super wózek :-) kolory tez śliczne :-)

Jesli No nie wiem. Nie wiem czy będziemy mieć 3 dziecko czy juz nie. Poza tym dzieci rosną i za jakiś czas wyjadą na studia u po co nam wtedy wielkie mieszkanie chodzi o różnice wieku to tez chciałam aby różnica nie była zbyt duża,ale niestety druga ciążę poronilam i musiałam troszkę odczekać aby zajść w następną wiec u nas różnica wieku będzie 3 lata

Dziś miałam robiona krzywa cukrowa.Trzymajcie kciuki by wyniki były ok. Lekarz kazał zrobić mi ją teraz mimo,że się robi po 24 tc. Może to dlatego,że ostatnio mam trochę kłopoty ze zdrowiem. W tym miesiącu ciągle musze latać do lekarzy i to wszystko prywatnie,bo z NFZ się nie mogę doprosic. Jutro kolejna wizyta u kolejnego specjalisty i znów pójdzie kasa :/ ale jak trzeba to trzeba.

[*] Aniołek 10.2014

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1006451 przez Miluniaa

9 lata 3 miesiąc temu #1006484 przez Ewelina87

Miluniaa napisał: Witam sie przy niedzieli :)
Wczoraj wybieralam dla niej sukieneczke w sklepie to kopała jak szalona chyba jej sie podobala to wzielam :D:D
Wieczoram tez zaczela harce to kazalam babci polozyc reke zeby poczula kopniaka i chyba mala wyczula ze inna reka bo az do rana byla cisza B)

hihihi :)

U nasz szafa zawalona ubraniami! Dostaliśmy mnóstwo ubranek :). Mamy też przewijak oraz fotelik-bujaczek :)
Dziś znowu miałam atak bólu przy pachwinach- tym razem No-Spa dała radę...
No i... własnie od dziś odliczam czas do powrotu mężusia.

9 lata 3 miesiąc temu #1006487 przez Miluniaa
ehh nienawidze rozstan zawsze przezywam :( wspolczuje ... musisz miec tylko nadzieje, ze czas szybko zleci i niebawem bedziesz z mezem

9 lata 3 miesiąc temu #1006493 przez Ewelina87

Miluniaa napisał: ehh nienawidze rozstan zawsze przezywam :( wspolczuje ... musisz miec tylko nadzieje, ze czas szybko zleci i niebawem bedziesz z mezem

Jak tylko będę pewna, że w piątki będzie wracał, to będzie mi lżej na sercu. Jutro wszystkiego się dowiem. Dobrze, że są telefony komórkowe i skype- zawsze milej jest usłyszeć czy zobaczyć chociaż na ekranie Ukochanego :)

9 lata 3 miesiąc temu #1006579 przez agamo
Andzia u nas w sumie rocznikowo tez trzy lata a miesiącami 2 lata i 4mce U nas w sumie tak wyszło bo miałam pierwsze cc wiec nie chciałam sie starać odrazu jak dopiero po ponad roku a ze troche sie staraliśmy to tak wyszło Ale tak sobie mysle ze taka roznica tez nie jest jeszcze duża. I jak twoje wyniki cukrzycowe?

Ewelina życzę szybkiego powrotu meza do domu A te dni rozłąki niech szybko lecą ze nim sie obejrzysz a on znow bedzie w domu.
Ja z moim nie wyobrażam sobie takiej rozłąki ale wiadomo że rożnie bywa Ciesze sie ze moge go miec przy sobie bo i w jednej firmie pracujemy Choc nie powiem najlepiej to ja bym w domu siedziała a maz niech pracuje :p bo ja taka kura domowa mogłabym w domu z dziećmi siedzieć.

Aga

9 lata 3 miesiąc temu #1006599 przez Ewelina87

agamo napisał: Andzia u nas w sumie rocznikowo tez trzy lata a miesiącami 2 lata i 4mce U nas w sumie tak wyszło bo miałam pierwsze cc wiec nie chciałam sie starać odrazu jak dopiero po ponad roku a ze troche sie staraliśmy to tak wyszło Ale tak sobie mysle ze taka roznica tez nie jest jeszcze duża. I jak twoje wyniki cukrzycowe?

Ewelina życzę szybkiego powrotu meza do domu A te dni rozłąki niech szybko lecą ze nim sie obejrzysz a on znow bedzie w domu.
Ja z moim nie wyobrażam sobie takiej rozłąki ale wiadomo że rożnie bywa Ciesze sie ze moge go miec przy sobie bo i w jednej firmie pracujemy Choc nie powiem najlepiej to ja bym w domu siedziała a maz niech pracuje :p bo ja taka kura domowa mogłabym w domu z dziećmi siedzieć.

Dziękuję ;). Ten rok będzie dla nas ciężki jeśli chodzi o rozłąkę, ale po powrocie będzie nam dużo lepiej. Ciężko pracowaliśmy na ten wyjazd, więc w tym kierunku myślę. Najbardziej nie lubię po prostu samotności- samotne obiady, wieczory, noce :(. I na 100% w ten piątek i następny nie przyjedzie, a nie wiem jak będzie dalej :(.

Dziś mam obiad z wczoraj, więc nawet i 2 dni jeszcze będę go jadła, ale na dłuższa metę kto lubi gotowac dla samego siebie? :P

9 lata 3 miesiąc temu #1006647 przez baby_55
Asz-ka taka różnica jak między naszymi starszakami jest super :-) tylko u nas trzecie i czwarte będzie po dłuższej przerwie niż u was ;-)

ewelina Nie cierpię rozstan, my nie potrafiliśmy być osobno dłużej niż 3 mies. więc podziwiam
Wozeczek bardzo ładny :-)

Miluniaa dobrze, że to jednak skonsultować z lekarzem

Agnessa ja to o testach słyszałam od niejednego lekarza, z tym, że teraz już Maks kończy 3 latka wiec spokojnie możesz zrobić :-)

Byliśmy wczoraj w Gliwicach, powiedziałam trochę w jednej pozycji w,samochodzie i potem niezbyt dobrze się czułam, brzuch miałam prawiemjak kamień, ale wzięłam magnez, poszłam spać i dzisiaj juz lepiej :-)

9 lata 3 miesiąc temu #1006715 przez milcia80
Hej Dziewczyny :) Ale naskrobałyście, będę miała co czytać :D
U mnie jak narazie ok. Walczę z dietą cukrzycową i różnie mi to wychodzi, czasami mnie to dobija, bo niby wydaje mi się że jem tak jak powinnam a cukier jednak wysoki.
Oprócz tego w środę mam wizytę i już się doczekać nie mogę :)
Synuś daje o sobie znać coraz mocniej. Najbardziej fika ok 9 rano. Dziś mi brzuch tańczył, super widok :)
Jak Wasze brzuszki?? Mój rośnie i się zastanawiam jak będzie wyglądać w 9 mcu bo już teraz jest spory.

A słuchajcie macie może już takie skurcze przepowiadające??? Od jakiegoś czasu mam skurcze, tzn bardziej jest to taki ucisk, jakby na pęcherz i po chwili przechodzi. Nie jest to bolesne ale takie upierdliwe. Muszę doktorowi w środę o tym powiedzieć.

Aha w Poznaniu w dniach 17-18 października będą targi Happy Baby. Będzie można zrobić min. usg 3 D z tego co czytałam za darmo. Zastanawiam się czy się nie wybrać. Tzn jak się będę dobrze czuła to pewnie się zjawie :)

Muszę doczytać co tam u Was i odp.

Dagna nasz malutki Aniołeczek [*] (22 tc)

9 lata 3 miesiąc temu #1006790 przez andzia_zg
agamo mam już wyniki krzywej. Uff nie mam cukrzycy. Bałam się jak będzie teraz bo z synkiem miałam blisko granicy a teraz wynik 114 po 2 godz wiec ok.

[*] Aniołek 10.2014

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1006870 przez Ewelina87
milcia- współczuję diety...
Mój brzuszek nie jest taki wielki- przynajmniej jak ja to widzę, bo w lustrze troszkę inaczej wygląda :P.

Skurcze przepowiadające chyba mam, ale to, o czym Ty piszesz- z pęcherzem to chyba nie to :P Ja to mam pod prysznicem czasem- takie uczucie jakby zasysał się pęcherz :P

andzia- super, że nie masz cukrzycy :):):):)

madziaska napisał: Agamo, mnie także czas w tej ciąży niesamowicie zapierdziela ;) Fajnie, że masz już kurtkę na zimę. Ja ciągle zaglądam na allegro za używką, ale z rozm 34 jest kiepsko, tylko nowe. Chyba będę musiała kupić nową, a szkoda mi kasy ;) U nas konfliktu nie ma.

allegro.pl/hm-mama-slim-vintage-rurki-su...-34-i5682876613.html

U tej babeczki, co ja kupowałam :)

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1006871 przez madziaska
hej dziewczyny :)

Czytam na bieżąco, ale weny na pisanie brak ;)

Ewelina, pewnie czas bez męża Ci się dłuży. Ojjj, teraz takie czasy, że za pracą trzeba często wyjeżdżać, albo na miejscu pracować całymi dniami.
Fajnie, że dostajecie tak dużo rzeczy dla małego. To bardzo duża pomoc.
Aaa i wózek fajny. Teraz takie cuda są. Nasz wózek to już raczej przeżytek, ale jakoś przekulamy tą zimę ;) Szkoda mi kasy na nowy ;)

milcia, współczuje diety. Ja to teraz cały czas jem, masakra jakaś. Na wagę przestałam wchodzić ;)

andzia, super, że wyniki krzywej ok :)

Ja od kilku tygodni odczuwa, bóle przepowiadające. Brzuch mi czasem na kilka sekund twardnieje. Często też brzuch ciągnie mi w dół. Z Hanią też tak miałam.

Wyciągnęłam w końcu ubranka po Hani. Myśałam, że jest tego więcej, tzn tych malusich rozmiarów, bo w tych większych mam bardzo dużo. Na 56 kilka rzeczy muszę dokupić, bo zanim mała założy 62 to trochę minie. Pieluchy tez dokupię, bo te co mam to już sprane. Rożek mam jeden, a przydałby się drugi. W każdym razie troszkętrzeba kupić ;)

Ooo, Ewelina, dzięki za link :) Spodni już nie kupię. Mam dwie pary jeansów ciążowych. Teraz kupiłam w H&M leginsy ciążowe, bardzo fajne. Myślę, że starczy ;) Kurtkę chyba wezmę od mamy. Przymierzałam jej jedną zimową i jest ok, na brzuch jeszcze trochę miejsca zostało ;) No, ale jakby któraś wpadła w oko używka 34 to dajcie znać ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1006949 przez Basiula
Hej dziewczyny :-)

Kupiliśmy dziś wózek całkowicie spontanicznie :D a w planach mieliśmy to dopiero na listopad :-P jak widać plany poszły w dal, zarzekałam się, że będzie to nowy wózek ale trafiła się mega okazja i aż szkoda było nie skorzystać ;)

Milcia80 witaj :) ja też od czasu do czasu odczuwam 'te' skurcze, odczuwam je jakby w dole brzucha coś twardniało na kilka sekund, nie boli ani nic tylko takie dziwne uczucie ;-)

Mój brzuszek jako, że to pierwszy maluszek , nie jest duży ani mały ;-P chodź ostatnio troszkę się powiększył co było dla mnie odczuwalne, dziwny ból pleców i ciągnięcie w brzuchu :dry: ale odpoczynek w łóżku pomógł :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka