BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE STYCZEŃ 2016

9 lata 3 miesiąc temu #1005416 przez Basiula
Witam wszystkie przyszłe mamusie styczniowe :) postanowiłam się dołączyć do tematu. Mam termin na 25 styczeń. Pozdrawiam :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1005478 przez andzia_zg
Cześć Basiula witamy :-)
Jak się czujesz? To Twoja która ciąża? Będzie synuś czy córeczka?

[*] Aniołek 10.2014
Podziękowania: Basiula

9 lata 3 miesiąc temu #1005481 przez agnesssa
Agamo No właśnie mój zdecydowanie jest z tych dużych, ale ostatnio mniej rośnie niż na początku, obawiam się że za miesiąc znowu przyspieszy i w tedy w grudniu na bank nie zmieszczę się w żadną kurtkę :P Bo ja duża jestem już i bez brzuszka ;)
My z mężem nie mamy konfliktu, ale moi rodzice i dziadkowie mają, czemu pytasz? Wy macie z mężem?

Basiula Witaj, fajnie, że dołączyłaś :) Opowiadaj jak ciąża mija i w ogóle :) No i dopisuję Cię do naszej tabelki :) Link poniżej

docs.google.com/spreadsheets/d/10vDdIazi...kH4/edit?usp=sharing

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

9 lata 3 miesiąc temu #1005496 przez Basiula
Bardzo mi miło :-) więc u mnie to pierwsza ciąża :) planowana i od razu się udało :P jeżeli chodzi o samopoczucie to do końca trzeciego miesiąca nudności, które trwały cały dzień i wymioty sporadyczne :/ najgorzej było zjeść śniadanie :O do 15tc nic nie przytyłam, nawet schudłam, a po 15 do teraz mam w plusie 4kg ;-P . Niestety nadal maluszek to kinder niespodzianka :D za każdym razem tak się układa, że nie ma szans nic podejrzeć :) ale ja od samego początku czuje, że będzie syn :D mam ogromną ochotę od początku na mięso, a wszystkie znajome, które spodziewały się dziewczynki miały obrzydzenie do mięsa :) nie wiem takie moje przeczucia :P 24 września mam prenatalne i liczę, że w końcu poznamy płeć :D pozdrawiam :)

9 lata 3 miesiąc temu #1005497 przez Ewelina87
Basiula, witaj! :)

U nas nie ma konfliktu.

Dzisiaj mało spałam i mam wk*rwa :P

9 lata 3 miesiąc temu #1005498 przez agnesssa
Basiula Fajnie, że udało się za pierwszym razem :) Tylko pogratulować :) U mnie mdłości i wymioty minęły całkiem niedawno dopiero, ale teraz zgaga męczy :P Ja w poprzedniej ciąży z synkiem też nie mogłam patrzeć na mięso, nawet kurczak nie wchodził w grę ;) Więc smaki chyba mają mało wspólnego z płcią ;) Ale skoro masz takie przeczucie to może faktycznie się uda :cheer:

Ewelina A co tam jesteś w ciąży i możesz mieć wqrwa nawet bez powodu ;) :laugh:

Dziewczyny czy tylko ja mam ostatnio takie napady na słodkie? Masakra codziennie muszę zjeść coś słodkiego, jak tak będę ładnie podjadała to za chwilę waga dopiero ruszy w górę :ohmy: A nie mogę sobie odmówić :blush: :unsure:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

9 lata 3 miesiąc temu #1005499 przez Basiula
Witam :)
Ja na razie dobrze sypiam :)
U nas też nie ma konfliktu .

9 lata 3 miesiąc temu #1005502 przez Ewelina87
agnesssa- tylko szkoda mi mojego Bąbelka, który odczuwa moje nerwy :(

A na słodkie miałam przez kilka dni ochotę do wczoraj :P. Aż mnie nosiło, ale opamiętałam się, bo boję się cukrzycy :P. Staram się mieć zawsze w domu grapefruita, żeby zbijał cukier :P ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1005506 przez Basiula
Wiem hehe :) u każdej z nas jest inaczej :D ale mam właśnie takie ogromne przeczucie na synka, ale śmieje się i nie zaskoczy mnie jak to będzie dziewczynka :D
Ps. Ja też od pewnego czasu mam ochotę na słodkie :P kinder czekolada bądź ciasteczka :P a na samym początku miałam obrzydzenie do słodkiego, nawet herbatę gorzką piłam co normalnie by nie przeszło :)

9 lata 3 miesiąc temu #1005515 przez Ewelina87

Basiula napisał: Wiem hehe :) u każdej z nas jest inaczej :D ale mam właśnie takie ogromne przeczucie na synka, ale śmieje się i nie zaskoczy mnie jak to będzie dziewczynka :D
Ps. Ja też od pewnego czasu mam ochotę na słodkie :P kinder czekolada bądź ciasteczka :P a na samym początku miałam obrzydzenie do słodkiego, nawet herbatę gorzką piłam co normalnie by nie przeszło :)

Ja też od początku czułam, że będzie synuś :). Ale... w 100% będzie pewność po porodzie hahaha :D

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1005518 przez madziaska
Hej hej :) :) :)

Agnessa, my przygodę z katarem zaczęłyśmy jak Hania poszła do przedszkola. Właściwie nie tyle z katarem co z zapchanym nosem. Niestety kilka razy skończyło się to zapaleniem ucha. Hania zaczęła gorzej słyszeć, poszliśmy do laryngologa, który stwierdził powiększony trzeci migdał i zalecał zabieg. Nie bardzo mi to wszystko pasowało, bo Hanka nie chrapała w nocy, nie spała z otwartą buzią. Po prostu miała zapchany nos. Z resztą pani dr sprawdziła tego migdała „gołym” okiem, a jego w ten sposób nie można zobaczyć. Sama w pracy wysyłam dzieciaki do laryngologa jak podejrzewam przerośnięte migdały, więc tym bardziej coś było nie tak. Dobrze, że mój mąż jest przewrażliwiony (na pewno bardziej niż ja ;) ) i pojechaliśmy na konsultacje do kliniki laryngologicznej we Wroc. Lekarz zbadał specjalną aparaturą i żaden migdał nie był przerośnięty. Podejrzewamy alergię. Z pokarmów ki nic nie wyszło, muszę jeszcze zrobić jej testy na pyłki. Teraz jak tylko ma katar zostawiam ją w domu, bo boję się zapalenia ucha i niedosłuchu. Ale się rozpisałam ;)

Śliczny, okrąglutki brzusio :kiss:

Oj o słodyczach mi nawet nie mów. Strasznie ostatnio mi się chce ;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ewelina, rok szybko minie ;) Wiem, łatwo się mówi. Życzę wytrwałości 
Ja w tej ciąży strasznie nerwowa jestem, często ryczę sama nie wiedząc dlaczego. No zołza ze mnie okropna ;)
Miałaś problemy z cukrzycą, że obawiasz się jeść słodycze?

Andzia, może tak źle nie będzie i maluch jednak będzie spał w nocy ;) Moja mała w nocy śpi, zobaczymy jak to będzie po drugiej stronie.

Agamo, mnie także czas w tej ciąży niesamowicie zapierdziela ;) Fajnie, że masz już kurtkę na zimę. Ja ciągle zaglądam na allegro za używką, ale z rozm 34 jest kiepsko, tylko nowe. Chyba będę musiała kupić nową, a szkoda mi kasy ;) U nas konfliktu nie ma.

Basiula, witaj :) Gratuluję ciąży, zwłaszcza, że tak szybko się udało. U mnie w jednej i drugiej ciąży mięso nie podchodziło. Wędlin w ogóle nie jem. Mięso tylko podczas obiadu, bo jednak trzeba je jeść ;) Za to owoce i warzywa mogę jeść cały czas.

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1005524 przez Ewelina87
madziaska- nie, nie miałam i boję się mieć :P

9 lata 3 miesiąc temu #1005527 przez madziaska

Ewelina87 napisał: madziaska- nie, nie miałam i boję się mieć :P

Ja myślę, że Ci nie zaszkodzi ;) Jak masz smaka, to jedz bez wyrzutów ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1005533 przez Basiula
Dokładnie:D mam nadzieje, że kolejnym razem się ładnie ułoży i się dowiemy :D bardzo się nie umie doczekać :)

9 lata 3 miesiąc temu #1005534 przez Ewelina87

madziaska napisał:

Ewelina87 napisał: madziaska- nie, nie miałam i boję się mieć :P

Ja myślę, że Ci nie zaszkodzi ;) Jak masz smaka, to jedz bez wyrzutów ;)

Od tego naszego gadania musiałam zjeść kilka rurek z kremem :P.

Idę po jeszcze :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka