BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE STYCZEŃ 2016

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1004766 przez andzia_zg
A to mój brzuch tydzień temu i starszy braciszek

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #1004768 przez andzia_zg
[
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[*] Aniołek 10.2014
Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #1004812 przez agamo
Rany dziewczyny a fotki wam pomniejszają brzuszki? Bo mój to taka bambaryla mi sie wydaje :p hehehe

Ja kurtkę zimowa juz mam z h&m kupiłam z drugiej ręki juz wyprana dawno i leży w szafie czeka na zimę Szukałam wczesniej bo widziałam ze utrafie w lepsza cene bo na długo przed sezonem jeszcze :)
Co do spodni z Kacperkiem rosnąl mi brzusio i biodra Teraz póki co narazie sam brzusio wiec w rozmiarówke wchodzę swoja ale ciążowa
A tu nasz brzuchol :)

Aga

Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #1004813 przez agamo
A zapomniałam napisac co musze wpisać przed zdjęciem i po by był ukryty bo tej opcji na komórce nie mam :(

Aga

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1004839 przez andzia_zg
agamo mi bardzo zdjęcie pomniejsza brzuch. Na żywo jest większy. A to zdjęcie jest sprzed tygodnia.

Jeśli chcesz ukryć zdjęcie to na początek wpisujesz
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[*] Aniołek 10.2014

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1004840 przez baby_55
Asz-ka witaj kochana :-) opowiadaj co u ciebie, jak maluchy :-)

Agnessa współczuję dobrze, że już coraz bliżej :-) Ja musiałam większość dnia stać a to też nie za wygodnie, na szczęście już odpoczywam w domku :-) choć przy rozpakowywaniuz dwójką dzieci to za dużo powiedziane. ;-)

Agamo moj tez wielgachny, nie przejmuj się ;-)

Dziewczyny wszystkie macie piękne domki dla maluszków

Mnie przybyło ledwie 3,5kg i wszystko brzuch i cycki, wiec w rozmiarówke wchodzę bez problemu ;-)
Co do sikania to na szczęście w nocy śpię spokojnie tylko rano aż mnie boli wszystko i pierwsze co to lecę do toalety :-P

Leżę sobie właśnie na sofie i odpoczywam, bo mąż zabrał dzieciaki na spacer, ale luz :-D
Idę się jednak wziąć za coś bo mają nas dzisiaj znajomi z dziećmi odwiedzić, to ukrece jakieś ciacho i pasuje coś z tych kartonów usunac, żeby było więcej miejsca w salonie :-P. Tak więc koniec przyjemności ;-)
Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #1004857 przez agamo
Andzia wielkie dzieki A to hide to jest tylko ukryte czy tylko dla zalogowanych Bo pamietam ze dawniej to były dwie rzeczy :)

Baby Ooo tu widzę wielkość podobna do mojej :) Ja ostatnio sie wazylam i juz 6kg na plusie a jakies półtora tygodnia temu jak sprawdzałam to tylko 3,5kg dlatego byłam w szoku Ale brzuchol rosnie wiec sie nie dziwie.

A tak z ciekawości Bo wiadomo nie liczę w miesiacach ale jak ktos pyta to odpowiadam ze jestem juz w 6stym bo zerkam czasem na taka rozpiskę jak poniżej A weszłam na zapytaj polozna na 22 tydzien na opis dzidziusia itp a tam piszą miedzy 4 a 5 miesiącem ???!!! Yyyy to juz wogole dziwne mi sie wydawało

Aga

Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #1004875 przez Ewelina87
Ojej, ale brzuszki śliczne :)

Mój też jest ciut większy niż na zdjęciu- następnym razem zrobię gołe zdjęcie :P

agamo- super! Ja na innym kompie mam linka do liczenia miesięcy i tam mam, że 6. zaczyna się od 23. tygodnia. To Twoje wydaje mi się jeszcze bardziej precyzyjne :)

Dzisiejszej nocy miałam koszmarną zgagę! Paliło okropnie! Mąż się obudził i przyniósł mi mleko i całe szczęście pomogło właściwie od razu... Inaczej miałabym całkowicie nieprzespaną noc. A za tydzień mąż wyjeżdża do Wrocławia i nie będzie miał kto mi podać mleka w nocy :(. Jedynie weekendowo i w święta :P

9 lata 6 miesiąc temu #1004940 przez madziaska
:)

Ojjjj, sliczne brzuszki. Każdy inny, ale każdy wyjątkowy :)
Mój też większy niż na zdjęciu ;)

agamo, ja też biorę pod uwagę podany przez Ciebie podział na miesiące ciąży. Najbardziej wydaje mi się logiczny ;) Tam wychodzi, że miesiąc to troszkę więcej niż 4 tyg., no i tak też jest. My jesteśmy dokładnie w takiej samej ciąży jeśli chodzi o termin ;) Czyli co już 6 miesiąc???? Wow, ale ten czas leci ;)

Asz_ka, super gromadka, fajnie :) No i podziwiam Cię ;) W jakim wieku masz dzieciaczki ?

Ewelina, czyli mąż wyjeżdża ? Dobrze, że chociaż w weekendy będziecie się widzieli.

My siedzimy w domku, Hania ma katar, więc zostawiłam ją w domu, żeby czegoś gorszego z przedszkola nie przyniosła. Dzisiaj chyba pójdę na strych po ubranka. Któraś posała, że kupiła Lovele w promocji w Biedronce. Ja też ;) 26 zł. za 3 litrowy płyn do prania. No i kupiłam parę rzeczy w Pepco dla małej, nie mogłam się oprzeć. Kocyk z minky, dwie bawełniane pieluszki, bodziaki z dł, i kr. rękawkiem, półśpiochy. Jejku, jakie to maleńkie ;)

9 lata 6 miesiąc temu #1004947 przez Ewelina87

madziaska napisał: :Ewelina, czyli mąż wyjeżdża ? Dobrze, że chociaż w weekendy będziecie się widzieli.

My siedzimy w domku, Hania ma katar, więc zostawiłam ją w domu, żeby czegoś gorszego z przedszkola nie przyniosła. Dzisiaj chyba pójdę na strych po ubranka. Któraś posała, że kupiła Lovele w promocji w Biedronce. Ja też ;) 26 zł. za 3 litrowy płyn do prania. No i kupiłam parę rzeczy w Pepco dla małej, nie mogłam się oprzeć. Kocyk z minky, dwie bawełniane pieluszki, bodziaki z dł, i kr. rękawkiem, półśpiochy. Jejku, jakie to maleńkie ;)

Rok będziemy weekendowym małżeństwem :(
A mała biedna katar złapała pewnie od tej szalonej pogody. Z upału zaraz w chłód :/.

Ja Lovelę kupiłam w promocji z Auchan proszek 1.8kg plus płyn do prania 1,5l za 26zł. No i... mam zamiar za jakiś czas poprać wszystko, co otrzymaliśmy dla Januszka :P.

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1004952 przez agnesssa
Hej Mamusie :)

Wszystkie brzuszki cudne, wg mnie widać który brzuszek ma już rodzeństwo, te są jednak większe ;) Wydaje mi się, że ciążowe brzuszki są przecudne w każdej postaci czy też większe czy mniejsze :laugh:

Ja mam jakieś 2-3kg na plus, biodra mam i tak szerokie i na szczęście tam nic nie rośnie ;)

Madziaska Zdrówka dla Hanulki :kiss: Maks też ma jakiś dziwny katar, podciąga nosem ale z nosa nic nie leci, nie wiem czy to jakaś alergia przypadkiem :huh:

Ewelina Współczuję, że mąż wyjeżdża, nie cierpię jak mojego nie ma w domu :blush:

Asz_ka
Zdecydowanie jesteś najbardziej doświadczoną mamusią :) A parka razy dwa to fajnie udało się wstrzelić ;)

Mulinia To już szalejesz z wyprawką :) Poprane poprasowane, ja nawet nie mam nic przygotowane ;)

Baby No tak myślałam, ze przy dzieciaczkach rozpakowywanie to nie takie hop siup ;) Ale Ty jesteś jak jakaś torpeda ;) Wszystko ogarniesz w mig :)

Agamo Przezorny zawsze ubezpieczony i kurtkę już masz :) Bardzo lubię ciążowe ubrania z H&M :) Też nie kumam tego liczenia miesięcy, więc ja zawsze mówię na chłopski rozum, skoro rodzę na początku stycznia a ciąża trwa pełne 9 mcy, a przede mną jeszcze pełne 3 miesiące ciąży (czyli 7mc 8mc i 9mc) więc jestem w 6 miesiącu :P Nie wiem czy mnie zrozumiecie :laugh: :laugh:

Andzia Przystojniak z Twojego synka :)

A to mój zeszłotygodniowy brzuszek

docs.google.com/spreadsheets/d/10vDdIazi...kH4/edit?usp=sharing

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011
Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #1005030 przez andzia_zg
agamo trzeba być zalogowanym żeby widzieć zdjęcie

A ja już 6kg na plusie :/

Zauważyłam, że dzidzia w brzuchu bardziej woli spać w dzień niż w nocy. Wczoraj meczylam się do drugiej w nocy,a pęcherz mam tak skopany,że szok. A do tego ta zgaga. Dziś w nocy nie obyło się bez rennie. juz sobie wyobrażam jak przy takim trybie spania dzidzi w brzuchu będę w funkcjonować po porodzie z dwójką dzieci. Kosmos bo w dzień się wtedy nie przespie,bo starszy synek nie da spać a noc będzie zawalona wiec będę taki zombie ze szok

[*] Aniołek 10.2014

9 lata 6 miesiąc temu #1005049 przez agamo
Ewelina ciesze sie ze mogłam ci pomóż. Fakt mysle ze rozliczenie dziewięć miesięcy tak ze każdy miesiąc ma tyle samo tygodni ma sens.

Madziaska Noooo leci i to bardzo chyba jak sie ma juz pociechy w domu to leci o wiele szybciej Albo ja juz stara jestem :p hehehe ale i dobrze bo ja nie przepadam za stanem ciążowym wiec czym bliżej do narodzin tym lepiej :)

Aganessa brzusio tez podobny do tych "kolejnych ciążowych" fakt ze szybciej i łatwiej chyba ma rosnąć teraz ciekawa jestem czy na koniec tez bedzie większy A i brzusia wszystkie jedne piękne i te małe i te wielkie Ja w pierwszej ciazy miałam malutki prawie nie widoczny na tym etapie W pracy babki po 50-tce sie ze mnie śmiały ze ja w ciazy mam mniejszy niz one a one w ciazy nie sa :p za to w 8 mcu tak urósł ze do porodu szlam z olbrzymem :) A kurtka juz jest hehehe przezorna albo oszczędna :p była okazja to juz kupiłam bo ja uwielbiam okazje :) a i wole miec z głowy takie zakupy w razie w jakby zima mnie zaskoczyła bo pewnie w swoje zimowe juz sie nie zmieszczę

Andzia to kg mamy tak samo :) a od ilu zaczynałaś ? Bo ja od 51kg Co do ruchów to z tym rożnie Moj pierworodny był w nocy aktywny i wieczorami w dzien siedział cicho ale miał stałe pory na kopniaki przypominające ze wszystko ok No i jak sie urodził bardzo szybko zaczął przesypiać noce A i pierwszy miesiąc tez nie budził sie co dwie godziny Jak mój maz wrócił do pracy po tacierzyńskim to nikt mu nie mogl uwierzyć ze dziecko mu sie urodziło a nie chodzi jak zombi :p hehehe Takze tobie i sobie tego tym razem życzę :) chyba ze jeszcze ktos chce to i wam rownież :)

Aga

9 lata 6 miesiąc temu #1005100 przez andzia_zg
agamo ja tym razem startowałem z wagą 61kg bo jestem wysoka i trochę mi zostało po poprzedniej ciąży

[*] Aniołek 10.2014

9 lata 6 miesiąc temu #1005167 przez agamo
Andzia aaaa to ty z tych o ciężkich kościach jestes :) bo szczuplutka na fotce ja zas z tych niskopiennych :p hehehe

A tak z innej beczki ma tu któraś mamusia konflikt syrologiczny?

Aga

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka