BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE STYCZEŃ 2016

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1003652 przez Ewelina87
agamo- gratuluję córuni :):) :):):)

agnesssa- super, że wszystko ok z dzidziusiem :)

Jejuuu, dziewczyny jak ten czas leci! "Przed chwilą" nie znałyśmy płci naszych dzieciątek, a teraz tabelka już prawie pełna!

U mnie ruchy są od początku widoczne :P. Ostatnio przez 2-3 dni były głębsze i nie było ich widać, ani czuć pod dłonią, ale szybko mój synuś wrócił do poprzedniej zabawy ;).

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #1003656 przez Miluniaa
agamo super ! Ale tabelka idzie rowno :D tyle samo dziewczynek co chlopcow :)
Ja ruchy czuje dos wyraznie ale nie widac jeszcze na zewnatrz chyba przez te lozysko z przodu :)

9 lata 6 miesiąc temu #1003694 przez Ewelina87
Dziewczyny- mam pytanie- co polecacie do picia na ciepło w ciąży? Rano piję Inkę, a herbaty staram się pić bardzo mało. Myślałam o jakimś syropie owocowym do rozcieńczania, ale który wybrać i gdzie kupić? Ja bez ciepłych napojów nie umiem funkcjonować :P.

Żadnych herbapoli, paoli itp. nie kupuję, bo to sama chemia- może coś w sklepach ze zdrową żywnością jest, co?

9 lata 6 miesiąc temu #1003702 przez madziaska
Agamo, gratuluję córeczki :) Będzie parka :)

Agnessa, jejku Twoje maleństwo waży już prawie pół kg. Kawał babki :) No i super, że imię już wybraliście :)

Ewelina, ja za dużo ciepłych napoi nie piję. Rano piję słabą kawę z mlekiem, w ciągu dnia czasami inkę. Herbaty nie piję, jakoś nie mam ochoty. Poza tym wodę niegazowaną i dużo kompotu.

9 lata 6 miesiąc temu #1003706 przez Ewelina87

madziaska napisał: Agamo, gratuluję córeczki :) Będzie parka :)

Agnessa, jejku Twoje maleństwo waży już prawie pół kg. Kawał babki :) No i super, że imię już wybraliście :)

Ewelina, ja za dużo ciepłych napoi nie piję. Rano piję słabą kawę z mlekiem, w ciągu dnia czasami inkę. Herbaty nie piję, jakoś nie mam ochoty. Poza tym wodę niegazowaną i dużo kompotu.

A ja zmarzlak jestem i jak mi zimno, to gorący napój poprawia mi ukrwienie i humor :P.

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1003710 przez madziaska

Ewelina87 napisał:

madziaska napisał: Agamo, gratuluję córeczki :) Będzie parka :)

A ja zmarzlak jestem i jak mi zimno, to gorący napój poprawia mi ukrwienie i humor :P.

Ja mam świeżą mięte (choć tej za dużo w ciąży nie można) i lipę, więc niebawem pewnie zacznę zwłaszcza tą drugą pić w okresie jesiennym. Mama zrobiła mi soki z malin, do tego miód. Może taki zestaw Ci podpasuje??? ;)

Aaaa, jeszcze kakao piję ;)

9 lata 6 miesiąc temu #1003725 przez Ewelina87

madziaska napisał: Ja mam świeżą mięte (choć tej za dużo w ciąży nie można) i lipę, więc niebawem pewnie zacznę zwłaszcza tą drugą pić w okresie jesiennym. Mama zrobiła mi soki z malin, do tego miód. Może taki zestaw Ci podpasuje??? ;)

Aaaa, jeszcze kakao piję ;)

Ja kakao rzadko, bo się nim wręcz opijam :P, lipę podejrzewam o działania alergiczne (i jak na złość przy testach alergicznych zabrakło lipy- można rzec- co za lipa!), a sok z malin własnie chcę, ale kupić i nie wiem gdzie i jaki. U nas nikt nie ma malin, przynajmniej na tyle dużo, by zrobić z nich przetwory :P. Mam piwnicę zawaloną kompotami z czereśni, bo akurat sama robię, ale troszkę mi się znudziły :P

9 lata 6 miesiąc temu #1003749 przez Miluniaa
Uwielbiam kakao :woohoo: :woohoo: :woohoo: i czekolade na goraco tez :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Tak narobiłyscie mi checi, że dzisiaj wieczorem bede robic;p;p

9 lata 6 miesiąc temu #1003758 przez agamo
Dzieki dziewczyny
Aganessa mam tez taka nadzieje ze wszytko bedzie dobrze Jestem zdania ze inaczej byc nie moze

Co do imion jeszcze mnie sie zawsze Łucja podobało ale mój mężu jest na nie jak tylko usłyszał Co do ruchów to u nas na brzuchu odrazu było widac za to czuć nie bardzo czułam Nie mam pojęcia jak to możliwe a jednak.

Ummmmm lipa U mnie babcia robiła syrop z lipy pychota Wieki nie piłam A na ciepło pije sok malinowy domowej roboty (tez babciny) w tym roku dostałam 10 dużych butelek dla mnie i Kacperka i aż żal przyznać ze nie duzo zostało wiec trzymam na nasze przeziebienia. Ja kawy musiałam zaprzestać kompletnie Inkę piłam w pierwszej ciazy a teraz kompletnie mi nie podchodzi Za to zaczęły mnie łapać skurcze w łydkach wiec z magnezem cieżko także wszystko co wypłukuje zaprzestałam pic Moje napoje w ciagu dnia to jedna cherbata na śniadanie i przez resztę dnia woda plus sok pomarańczowy na lepsze przyswajanie magnezu Czasem robię sobie słodka chwile wiec to cos ciepłego No i wlasnie czasem rozcieńczam sokiem syropem jak nie babcinym to kupnym

Aga

9 lata 6 miesiąc temu #1003794 przez andzia_zg
Ja z ciepłych napojów rano pije owocowa herbatę a przez cały dzień soki. U nas ostatnio zimno,dziś rano tylko 8 stopni, wiec trzeba będzie zacząć pić coś ciepłego,tylko podobno dużo soku z malin tez nie można bo mogą wywołać skurcze.

W przyszłym tygodniu w piątek idę zrobić krzywa cukrowa. Fuj :/

[*] Aniołek 10.2014

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1003812 przez madziaska
Cześć dziewczynki :)

Ciepło się tu zrobiło od ciepłych płynów ;)

Andzia, to nie chodzi sok z malin, tylko napar z gałązek malin, które prawdopodobnie wywołują skurcze ;)

A my po połówkowym 4d. Dzidziuś wzorowy. Wszystko zdrowiutkie i na swoim miejscu ;) 460 gram i 28 cm :) No i....DZIEWCZYNKA NA 100% !!!! :cheer:
Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #1003849 przez Ewelina87

madziaska napisał: Cześć dziewczynki :)

Ciepło się tu zrobiło od ciepłych płynów ;)

Andzia, to nie chodzi sok z malin, tylko napar z gałązek malin, które prawdopodobnie wywołują skurcze ;)

A my po połówkowym 4d. Dzidziuś wzorowy. Wszystko zdrowiutkie i na swoim miejscu ;) 460 gram i 28 cm :) No i....DZIEWCZYNKA NA 100% !!!! :cheer:

A dokładniej z liści malin :)

Buziuchna śliczna naszej dziewczynki! :) Gratuluję i oby tak dalej ze zdrówkiem :*

9 lata 6 miesiąc temu #1003866 przez agnesssa
Madziaska Śliczna dziewczynka :laugh: Gratuluję córeczki drugiej, to się Hania pewnie cieszy na siostrzyczkę :)

Andzia A ty już na krzywą cukrową? To badanie się robi między 24 a 28 tygodniem ciąży. Mi lekarka powiedziała że najlepiej koło 27 tygodnia robić więc ja idę dopiero za 4 tygodnie :blink: Mam nadzieję, że jakoś to będzie :P

Ewelina Do tej pory piłam jedną herbatę dziennie, zieloną z jaśminem do śniadania- moją ulubioną :cheer: A potem właściwie tylko wodę, okazjonalnie kawę, inka w tej ciąży w ogóle mi nie smakuje, a szkoda bo ogólnie to lubię :unsure: Ale faktycznie teraz jak się zimno zrobiło to brakuje ciełego napoju więc dodatkowo piję rumianek :)

Ja malinki dostaje już przetworzone z babcinego ogródka ;) Ale nie ma tego za dużo i trzymam na przeziębienie u Maksa :huh:

Agamo Też mnie skurcze zaczęły łapać w łydkach, muszę sobie magnez kupić jakiś dobry właśnie :unsure:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

9 lata 6 miesiąc temu #1003889 przez andzia_zg
Madziaska gratuluję zdrowiutkiej córeczki :-)

Agnessa mi lekarz kazał zrobić krzywa cukrowa na następną wizytę,która mam 1 wrzesnia. W poprzedniej ciąży chyba też robiłam krzywa jakoś po 20 tc a chodziłam do innego lekarza.

[*] Aniołek 10.2014

9 lata 6 miesiąc temu #1003930 przez Miluniaa
Madziaska gratulacje !!!
Agamo ja jak na obcasach pochodze to wtedy w nocy mnie łapią skurcze łydek magnezu nie bralam bo sie boje cokolwiek lykac chcialam skonsultowac z lekarzem ;)
Ewelina ja tez inke czasami popijam w sumie to bardzo lubie z mleczkiem :woohoo:
Wczoraj narzekałam, ze nie widac jak mała kopie to mi dzisiaj tak skopała brzuszek, że az caly chodził i mamusia sie ze wzruszenia rozplakala :whistle: :whistle:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka