- Otrzymane podziękowania: 16
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE STYCZEŃ 2016
MAMUSIE STYCZEŃ 2016
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Miluniaa napisał: I teraz Wam troche sie pożale skończyła mi sie umowa o prace i poszłam sie zarejestrować do up wczoraj musiałam złożyć podpis i pani urzedniczka do mnie z tekstem żebym tylko do 21 stycznia zdarzyła urodzić to macierzyński bede miała (termin mam na 29 stycznia) to ja do niej mowie, że raczej nie ma szans dla mnie liczy sie dziecko, a ona z tekstem żebym 20 okna umyła ... o boze masakra bede 20 stycznia myła okna zeby dostać ich beznadziejny zasilek i narazac dziecko
![]()
![]()
I druga rzecz dzisiaj sie obudziłam moze o 12 w nocy z okropnym bolem brzucha ... lezałam nieruchomo i modlilam sie zeby tylko z dzidzia bylo ok po 15 minutach gdzies przeszlo i juz odpukac nie wrocilo teraz siedze sie zastanawiam czy to zołądek czy może za duzo sie napracowałam w poniedziałek bo dorwałam sie jak głupia do sprzatania ... teraz mam wyrzuty sumienia i cały dzień leże boje sie cokolwiek ruszyc...
Ja pierdziele, wystarczyło, jakby powiedziała, że super jakbyś urodziła przed 21 stycznia, bo dostaniesz macierzyński, resztę mogła se darować- zwłaszcza po Twojej reakcji.
agnessa- super, że wreszcie przeszły Ci wymioty!
U mnie też ruchy są wreszcie widoczne

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Miluniaa brzusio śliczny A babka w urzędzie sie nie przejmuj A swoja droga mycie okien nie koniecznie musi pomóż Ja próbowałam wszystkiego a mój Kacper przenoszony 16 dni i po 18h po przebiciu wód emergency cc bo na 7cm stanęło

Ze nie wspomne leżąc w szpitalu na wywołaniu zapodawali mi żel i ja sru na spacer po parku razem z mężem ze moje łóżko wiecznie puste Jedynie pytałam kiedy ma byc lekarz żebym wrocila na czas Seksy schody mycie okien nic nie pomogło. Dziecko samo sobie czas wybierze.
Madziaska ja tak jak ty czekam na płeć Z pierwszym tez czekałam na płeć i pamietam ze jak wyszłam ze szpitala po usg prosto do sklepu z mężem poszliśmy po śpiochy dla małego. Teraz tez czekam a to juz w przyszły czwartek.
Agnessa świetne wiesci z wymiotami Swoja droga bardzo wspolczuje! No i niezły specjalista kiedy masz wizyte?
Eh ruchy ruchy i jeszcze raz ruchy Odwieczny mój problem w tej ciazy Czuje ledwo co Małe smyrniecia a najśmiesniejsze jest to ze brzuch mi sie przy nich rusza tyle ze ja ledwo co to czuje Jak to możliwe? Moj maz wola popatrz widziałaś a ja yyy widziałam ale nie czułam?! Troche wszystkim ponarzekalam ze sie boje czy wszystko ok z maleństwem skoro nie kopie tylko gdzies tam czasem lekko polaskocze ze aż sama nie jestem pewna czy to to! (Wstyd druga ciaza a ja nie wiem o co chodzi ) i to moje dziecię dzisiaj rano zaczęło intensywniejsze ruchy Dalej to nie kopniaki jak mojego Kacperka ale juz bardziej wyraźne ze wiem ze to nic innego jak moje maleństwo. Eh wiem ze każda ciaza inna i wszyscy mi to mowia ale kurcze Kacperka czułam juz w 18 tyg a tu druga ciaza i 19tydxien 4dzien i ja dopiero cos zaczynam czuć Gdzie polozna mi powiedziała ze do 19/20 tygodnia powinnam czuć juz ruchy Nie chce mowić co by sie działo w ten weekend jakby nadal cisza była. Leniwe to moje dziecko chyba
- kakadu
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
kakadu napisał: Witaj Ewelinka 87, zaciekawił mnie Twój post.... skonczyła ci się umowa o prace no ok- ale l4 zus powinien Ci normalnie płacic- nalezy Ci się zgodnie z kodeksem pracy
To do Miluni powinno się odnosić

agamo- oby w następny czwartek okazało się wszystko w porządku

- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Jeśli chodzi o bóle brzucha to ja na szczęście na razie nie mam ale wiem,że miga być bardzo bolesne. W poprzedniej ciąży bolały mnie pachwiny i miałam bóle krzyżowe.
Jeśli chodzi o wizyty u gina to we wtorek mam wizyte i usg polowkowe. Juz się nie mogę doczekać.
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34

Miluniaa, to kiedy Ci się ta umowa skończyła ??? Końcem czerwca ? Ja miałam taką sytuację w poprzedniej ciąży. Tzn. miałam etat w szkole na czas nieokreślony i pół etatu w przedszkolu do końca czerwca. Umowa mi się skończyła jak już byłam po 3 miesiącu i automatycznie została przedłużona do dnia porodu. Tym samym na L4 do grudnia miałam dwie pensje, a później dwa macierzyńskie

Ewelina, mnie też czasem plecy bolą jak wstanę rano. Jeszcze mojego C ze strychu nie zdjęłam, muszę się w końcu zmobilizować, bo będzie tylko gorzej

Agnessa, ja Twój brzuch widziałam i jest śliczny

Kurcze, mylą mi się agamo z andzią

Moje dziecko bardzo aktywne. Kopniaczki są przez cały dzień. Lubię to

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
Agamo fajnie, że już są ruchy

Miluniaa no juz mogła sobie darować te durne komentarze, głupi basztyl i tyle, a poza tym weszły albo wchodzą niedługo nowe przepisy i nawet jak ci macierzyński nie przysługuje to powinnaś dostać 1000zl wiec spokojnie
Agnessa czekamy na wieści po wizycie, mnie też już zgaga meczy wiec wiem co czujesz :-P
Ja po wizycie, ewidentnie chłopak będzie siusiaka od razu wypatrzylam

Z maleństwem wszystko ok, rośnie zdrowo, rączki, nóżki na miejscu i wszystkie organy tez, nawet język nam pokazał :-D
Jesteśmy w wirze pakowania, wiec nie wiem kiedy znajdę czas na pisanie

- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
baby_55 napisał: Ja po wizycie, ewidentnie chłopak będzie siusiaka od razu wypatrzylam
Z maleństwem wszystko ok, rośnie zdrowo, rączki, nóżki na miejscu i wszystkie organy tez, nawet język nam pokazał :-D
Jesteśmy w wirze pakowania, wiec nie wiem kiedy znajdę czas na pisanie
No i czad!! Gratuluję zdrowiutkiego synusia

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Agamo Z tą koncentracją to i u mnie kiepsko wygląda, a jak mi to w pracy przeszkadza

Ewelina Takie małe w tych brzuszkach schowane a takie przekorne

Milunia Ludzie czasami nie mają wyczucia, mam nadzieję, ze się nie przejęłaś tą głupią babą

Andzia No właśnie z pierwszym też szybciej robiłam zakupy, a teraz tak mi szybko czas ucieka że nie zdążyłam się obejrzeć a połowa ciąży za mną

Madziaska Oby ten ból to nie było nic groźnego, trzymam kciuki za wizytę i koniecznie daj znać jak jak tam po

Nie mam kiedy w domu do zdjęć dotrzeć, to wrzucę Wam to z przed 2 tygodni z moim Maksiem
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Wczorajsza wizyta przebiegła super, nasza DZIEWCZYNKA waży już 360g wszystkie parametry są dobre więc rodzice szczęśliwi, lekarz nie miał wątpliwości co do płci więc teraz w końcu zaczęłam wierzyć, że Maks będzie miał siostrzyczkę

A tu nasza Alicja?, Marcelina?, Ania?....... jeszcze nie wiemy jakie imię wybierzemy

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A tu macha rączką rodzicom

A dziewczyny uzupełniłam tabelkę w te info które pamiętałam, piszcie jak kogoś, albo jakieś info pominęłam bo skleroza nie boli

docs.google.com/spreadsheets/d/10vDdIazi...kH4/edit?usp=sharing
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Hania z nami pójdzie na 4d na początku września

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42