BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE STYCZEŃ 2016

9 lata 7 miesiąc temu #998534 przez andzia_zg
Cześć. Laseczki :-)
Juz po urlopie ale niestety w ogóle nie skorzystałam z wczasów nad morzem. Pierwszego dnia zaczęło mi się coś robić ze stopami. Najpierw wyglądało to jak oparzenie słoneczne,a potem było już tylko gorzej. Zaczęły mi nogi puchnac,siniec. Nie wychodziłam nawet na plażę. Tyle z urlopu. Pojechałam tam aż do szpitala,tam skierowali mnie do przychodni. W przychodni wykluczyli oparzenie i podejrzewali coś alergicznego. Dostałam sterydy i na cito skierowanie do dermatologa. Potem się smakowała i pojechałam do rodziców. Duże miasto wiec chyba opieka lepsza. Wylądowałam na SOR. Tam mnie zbyli. dziś rano pojechałam do dermatologa. Tu mnie nastraszyla,że to też nie alergiczne i obawia się zatrucia ciążowego. ja juz strach w oczach. Dostałam skierowanie do szpitala. Tu od razu na wejściu wykluczyli zatrucie ciążowe. No i zostałam w szpitalu na dalszą diagnostykę. Nikt nie wie co mi jest,a stopy mam sine,aż granatowe. Ja podejrzewam,że to coś z krążeniem. Prawdopodobnie w poniedziałek mam mieć dopplera żył. Na razie zrobili tylko wyniki z krwi i usg dzidzi. Całe szczęście,że z dzidzia ok. A ja zostane w szpitalu na kilka dni aby porobiło mi badania.

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #998536 przez Ewelina87
Miluniaa- nie wiem, bo to różne głowki są i różnie wyglądają po porodzie naturalnym.

andzia- kurczę, zdrowia życzę i oby wszystko szybko powróciło do normy!

Biedna :( :*

9 lata 7 miesiąc temu #998539 przez madziaska
Andzie, jejku zdrówka !!!! :*

Miluniaa, moja Hanka przy narodzinach miala obwód główki 36 cm. Z tego co pamietam, zwykle sprzedają ogólnie na 0-3 miesięcy. I tak te czapki na początku wszystkie za duże ;)

9 lata 7 miesiąc temu #998542 przez agamo
Witaj Kasiula!!!

Miluniaa sprawdzę jak dotrę do domu po pracy i napisze ci ile mój miał. Choc u nas główka była spora.

Andzia rany julek wspolczuje Kij tam z urlopem byleby wszystko było wporzadku Dziwnie z tymi nogami aż sama nie wiem co powiedzieć.

Baby ale ci zazdroszcze przeprowadzki do Pl.

Madziaska Hahaha u nas czapeczki pasowały ale to wlasnie rożnie z tymi głowami bywa No i po cc mu nie zniekształciło wiec to tez moze troche dlatego Tylko miał taka gule ma ciemiaczku ale to dlatego chyba ze przez 18h był pchany a dobrze ulorzyc sie nie chciał wiec tak śmiesznie gule miał na środku głowy.

Aga

9 lata 7 miesiąc temu #998548 przez Miluniaa
Dzieki dziewczyny, bo mam kombinezonik zimowy bialy i musze czapeczke dokupic pewnie szukanie mi zejdzie bo nic mi sie nie podoba ;p;p ale wstrzymam sie do wrzesnia zeby plec poznac :)

9 lata 7 miesiąc temu #998566 przez agamo
Hahaha a to dobre sprawdziłam jaka duża Kacper miał główkę jak sie urodził i miał 35,5cm wiec wcale tak nie duzo widocznie pozniej mu szybko rosła stad te nasze dodatkowe wizyty na mierzenie główki pozniej.

Aga

9 lata 7 miesiąc temu #998572 przez madziaska
agamo, Hania miala duża glowke. Zawsze z usg wychodzila 2 tyg wieksza niz brzuszek. Ciągle się tym martwilam. Pewnie dlatego mnie tak porozrywalo ;)

9 lata 7 miesiąc temu #998581 przez baby_55
Miluniaa mój Adi miał 32cm a Niska 35cm

Andzia to mialas przejścia niezłe, oby się szybko wyjaśniło co to, zdroweczka życzę

Kasiula witaj

Agamo mnóstwo ludzi mówi mi to samo a ja juz się doczekać nie mogę :-P

9 lata 7 miesiąc temu #998588 przez baby_55
Znowu ostatnia wieczorem i pierwsza rano ;-)

Miłego dnia ja lecę do pracy :-)

9 lata 7 miesiąc temu #998740 przez Miluniaa
weekend i cisza :whistle:
dziewczyny bierzecie jeszcze kwas foliowy?? do kiedy trzeba brac ? mi sie wlasnie konczy zapomnialam zapytac lekarza

9 lata 7 miesiąc temu #998743 przez madziaska
Miluniaa, sam kwas foliowy bralam przed ciążą. Kiedy zaszłam zaczęłam brac Femibion i będę go zażywać do końca ciąży i przy karmieniu.

9 lata 7 miesiąc temu #998761 przez Miluniaa
hmm a ja poza kwasem nic nie brałam moze powinnam ? kurcze sama nie wiem a ten femibion patrze strasznie drogi tym bardziej ze polowa tabletek to sklad tych preparatow z tranem , dziewczyny a Wy cos bierzecie?

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #998769 przez madziaska
Miluniaa, ja biore jeszcze ten femibion classic, on kosztuke jak dobrze pamietam 30 zl za 60 tabl. Jak mi się skończy, to chcę ten z dha. W aptece 60 zł na miesiąc. Znalazlam na allegro za 60 zł dwa opakawania. W pierwszej ciąży bralam witaminy i teraz też biorę. Mialam do konca dobre wyniki, no ale przede wszystkim dla dziecka je biorę, choć wiem, że zdania w tej kwestii są podzielone ;)

9 lata 7 miesiąc temu #998784 przez Gosia 2712
Hej :) sorrka ze tak sie wtrace, ale czasami Was podczytuje :P i widze ze piszecie o witaminach Femibion, ja je bralam w poprzedniej ciazy i w aptece kosztowaly ok 60-70zl a w aptece internetowej kupilam za ok 36zl wiec poszukajcie sobie tam :) moze akurat bedzie taniej :) ja mialam dwa opakowania :) zamowilam od razu wieksza ilosc tak zeby mi starczylo na okres ciazy i zaplacilam tylko raz za przesylke :) Pozdrawiam Was :) i spokojnej ciazy :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

9 lata 7 miesiąc temu #998789 przez agamo
Ja biorę zestaw witamin Tak brałam w pierwszej ciazy i tak planuje teraz Ale moja polozna teraz (a jest inna niz w pierwszej ciazy) powiedziała mi ze po bodajże 12 tygodniu czy 14 juz nie jestem pewna wystarczy brać sama witaminę D o ile sie nie mylę

Aga

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka