- Otrzymane podziękowania: 42
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE STYCZEŃ 2016
MAMUSIE STYCZEŃ 2016
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D

Andzia Nie zazdroszczę prasowania w tym upale

Powiem Wam że upały, które uwielbiam źle na mnie działają, ciśnienie mi tak spada, że nie mam siły ręki podnieść, bardzie ciężko mi się zajmować moim pełnym energii prawie trzylatkiem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 16
andzia_zg napisał: Cześć dziewczyny
Nie będzie mnie mnie teraz przez tydzień,bo jedziemy na urlop nad morze. Wyjeżdżamy dziś w nocy wiec czeka mnie dzień prasowania, pakowania itp. Do zobaczenia
Udanego wypoczynku!! :*
agnesssa dziękuję

Mnie tez czeka prasowanie. Właśnie mąż umył okna w d. pokoju, a mnie po wypraniu firan (makarony) i zasłon czeka... prasowanie zasłon

Nie mam pojęcia jak to jest z ciśnieniem w ciąży, ale na pewno tętno jest wyższe. Może zadzwoń do swojego lekarza i zapytaj. Zawsze lepsze to, niż zamartwianie się na zapas

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Ewelina gratuluje wiadomości ze bedzie synek
Aganessa ja tez jestem niskociśnieniowcem W pierwszej ciazy cały czas niskie i było wporzadku W tej ciazy niestety juz gorzej Cisnienie mam nizutkie bo 90/60 ostatnio u położnej 90/58 :-/ No ale teraz zaczęły mi sie dziać cuda bo dostaje ogromnych boli głowy Ostatnio w nocy tak bolało ze zdecydowałam sie siegnąć po tabletkę jednak bol był silniejszy i z bólu wymiotowałam (pierwszy raz w zyciu mi sie zdarzyło) Jak cisnienie mi spada zaczynam miec problemy ze wzrokiem tj obraz mi sie zawęża i ogolnie jestem słaba Zdarzyło mi sie tak dwa razy i zaczęłam czytać na necie bo bałam sie jeździć autem Dowiedziałam sie ze jest cos takiego jak niedocisnienie o czym nie miałam pojęcia i kupiłam ciśnieniomierz bo wole byc pod kontrola a i czytałam ze niskie cisnienie nie jest niebezpieczne dla dziecka chyba ze byś zasłabła to wiadomo niebezpieczeństwo ze cos sobie zrobisz upadając Ja wróciłam do picia kawy która w pierwszej ciazy kompletnie odstawilam tym razem sie nie udało nie pic Mam nadzieje ze dzidzi nie zaszkodzę. Podobno słone i słodkie tez wskazane jesc wiec podjadam bo akurat to pierwsze lubię to sobie nie oszczędzam

- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174
agamo ja tez jestem niskocisnieniowcem i rozjasnilas mi skad te bole glowy ostatnio mam bardzo czesto lekarz moj powiedzial ze najlepiej wziac efelargan jak bardzo mocno boli ten do picia ale najzwyklejszy bez dodatkow tylko sam paracetamol .
Ewelina maż myje okna ? wow moj to by nie wiedzial od czego zaczac by pewnie gorzej wygadaly jak przed hihi ja moze sobie pod koniec wakacji powolutku umyje ale chyba same szyby bez futryn to wtedy raz raz, a nie bedzie mnie tak razilo po oczach ze brudne ;p;p
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Miluniaa- tak, myje. Zawsze daję mu instrukcję jak ma coś zrobić i robi to często bardzo dobrze

Całe okna w dużym pokoju gotowe. Dobrze, że zdążyłam wyprasować zasłony przed tą największą gorączką.
Teraz odkurza i myje podłogi- ja je pastuję

A w tle lecą kołysanki dla naszego synka, bo już uszka słyszą

- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

chorowalam na x landery ale sa ciezkie i mierzylismy zaden nam do bagarznika by nie wszedl, a ten jest super skladany i ma superasne opinie no i wg mnie jest piekny

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
Mój mąż też myje okna i wszystko inne też robi jak potrzeba, ale ja tam wchodzę na drabinę czy krzesła, już się tak nie rozczulił jak w pierwszej ciazy :-P. Wtedy to bardzo na wszystko uwazalismy :-P
Miluniaa bardzo ładny wozeczek
Agnessa samo ciśnienie nie jest niebezpieczne, ale dla własnego lepszego samopoczucia jak ci bardzo spada to można słaba kawę 1-2 filiżanki dziennie wypijać, dziecku to nie zaszkodzi a ty poczujesz się lepiej
Andzia udanego urlopu, odpoczywaj i wracaj do nas

Nie lubię prasowania dlatego baaardzo rzadko prasuje, odpuściłam sobie w pewnym momencie, bo dwójką dzieci, Dom i praca to za dużo, żebym jeszcze się bawiła wieczorami w prasowanie, a olać to :-P
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Miluniaa napisał: A ja z kolei pochwale sie
:D wybrałam wozek bedzie taki allegro.pl/wozek-dzieciecy-3w1-carmela-c...law-i5267431393.html
chorowalam na x landery ale sa ciezkie i mierzylismy zaden nam do bagarznika by nie wszedl, a ten jest super skladany i ma superasne opinie no i wg mnie jest pieknyi te skorzane elementy mmmm no i wybralismy jeszcze zakardowa tkaninę
Zapiszę sobie nazwę tego wózka i muszę go sprawdzić na własnej skórze

- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34

Agnessa, ja tez mam baaardzo niskie ciśnienie. Czasami 80/50. Wysokie jest niebezpieczne dla maluszka

Trzymam kciuki za poniedzialkowa wizytę , to będzie już polowkowe ? Ja się zapisałam na 4d polowkowe na początek września.
Ewelina, fajnie, że mąż Ci pomaga

Miluniaa, fajny wózek, cena też ok

Baby, zazdroszczę podejścia do prasowania

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Madziaska To będzie 19 tydzień więc pewnie jeszcze nie połówkowe, na 4d też się chce zapisać i cały dzień wczoraj wydzwaniałam w poszukiwaniu dobrego specjalisty i tam gdzie chciałam się udać to im głowica się popsuła od sprzętu

Milniua Bardzo fajny ten wózek, pooglądałam sobie filmiki z YT i dość funkcjonalny jest, ja na razie mam w głowie mętlik jeżeli chodzi o wózek i w ogóle z Maksiem w 5mc już miałam kupiony a teraz nawet jeszcze się nad niczym nie zastanawiałam

A propo męża i prac domowych, mój mąż robi wszystko to co ja w domu

- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

I pieluszki jesli sie kupi 2 szt to wychodzi 50 zl to bardzo tanio bo wychodzi ponad 150 pieluszek sama sie zastanawiam czy nie kupic i nie rzucic na gore w szafe ;p;p
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

A co do bodziakow to niestety przekonałam się, że lepiej droższe porządne kupić, bo to się dużo używa i czasem 2-3 prania i ścierka się z tego robi, a jak się kupi coś dobrej jakości, to tak jak u mnie dwójką obleciala w wielu rzeczach i jeszcze córka znajomych i nadal świetnie wyglądają, warto dobrze oglądnąć materiał, jakiej jakości bawełna to jest
Agnessa mam tą samą metodę, dobrze strzepne, delikatnie wieszam i prasować nie trzeba, co do podziału obowiązków u nas to samo, oboje pracujemy i oboje robimy, zresztą był moment taki jak studiowałam, że ja tylko gotowałam a mąż resztę bo studia co weekend cały tydzień praca i nie miałam kiedy cokolwiek więcej robic :-P
Ale dzisiaj fajny dzień był, wolne, wiec popralam co nieco, szybki obiad, makaron z sosem pomidorowo-serowym

Jak Wam dzisiaj dzień minął?
- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A poza tym u mnie w sumie bez zmian 2 trymest chyba juz u mnie zawitał na dobre nie mam zadnych wymiotów ogolnie czuje sie super oprocz tego ze czesto dokuczaja mi bole glowy .
Ale na tym forum ostatnio cicho normalnie nie ma co poczytac ;d;d;d
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34

U nas godzona 20, 30 stopni i Hania kąpie się w basenie

Miluniaa, gdzie te bodziaki ? Ja zacznę coś kupować jak poznam płeć i przejrzę co już mam