BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE STYCZEŃ 2016

9 lata 8 miesiąc temu #995512 przez Nefri
Przepraszam, że się wtrącę dziewczyny ;) Ja mam termin na grudzień 2015 i tak czasem Was podczytuję z racji, że terminy mamy bliskie i chciałam tylko napisać odnośnie posta Agamo, że nieprawdą jest, że w Polsce kobieta po cc nie ma wyboru przy drugiej ciąży. Otóż ma jak najbardziej, lekarz w takiej sytuacji się pyta, jak chce kobieta rodzić. Ja już po takiej rozmowie z moją gin jestem, bo pierwszy poród miałam cc. Mówię o Warszawie, nie wiem jak jest w innych miastach.
Pozdrawiam wszystkie ciężarówki. Milunia, powodzenia na wizycie ;)
Podziękowania: Miluniaa

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #995517 przez Ewelina87

Nefri napisał: Przepraszam, że się wtrącę dziewczyny ;) Ja mam termin na grudzień 2015 i tak czasem Was podczytuję z racji, że terminy mamy bliskie i chciałam tylko napisać odnośnie posta Agamo, że nieprawdą jest, że w Polsce kobieta po cc nie ma wyboru przy drugiej ciąży. Otóż ma jak najbardziej, lekarz w takiej sytuacji się pyta, jak chce kobieta rodzić. Ja już po takiej rozmowie z moją gin jestem, bo pierwszy poród miałam cc. Mówię o Warszawie, nie wiem jak jest w innych miastach.
Pozdrawiam wszystkie ciężarówki. Milunia, powodzenia na wizycie ;)

A jak długo po pierwszym cc trzeba się regenerować, by następny poród mógł być naturalny? To ma jakieś znaczenie?

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #995520 przez madziaska
:) :) :)

Baby, super wózek, ten sam kolor co na zdjęciu ?
Ja też mam smaki na owoce, warzywa też zajadam. Mięso tylko na obiad, wędlin nie ruszam ;)
Jeśli chodzi o imiona, to nie wybraliśmy jeszcze. Czekam aż poznamy płeć. Choć bardzo podoba mi się BLANKA, dla chłopca nie mam pojęcia ;)
Nie fajnie, że nadal łapią Cię wymioty :(

Wracając do nocnika, to też jestem zdania, że można wcześniej oswajać. My też ok. roku oswajaliśmy, tzn nocnik był w zasięgu wzroku, nie sadzałam raczej, chyba, że Hania sama usiadła. Siusiały do niego lalki, misie itp. No, ale sadzanie 4-miesięcznego dziecka to dla mnie lekka przesada ;)

Co do snów, to też je często miałam w I trymestrze. Śniły mi się okropne rzeczy związane z ciążą. Teraz tez śnię, ale to chyba dlatego, że za dłuuuugo śpię ;)

Miluniaa, mnie też czasami coś zakłuje. Wieczorami brzuch ciągnie, też się martwię. Bliscy pewnie się martwią o Ciebie Odpoczywaj póki możesz ;)

Karina, witaj We wróżby nie wierze i nie robię ;) Może Ty też nie rób, skoro tak to później przeżywasz. szkoda Twoich nerwów. Stres teraz niewskazany ;)

Andzia, mi z kolei każdy wmawia chłopczyka. Żeby do pary był ;)
Nie mam pojęcia, czy przy ewentualnej zmianie lekarza przepisuje się kartę.

Agamo, współczuję tak wczesnego wstawania.

Zgadzam się z Nefri. Ja też słyszałam, że lekarz pyta, czy robić cc, jeśli poprzednio kobieta rodziła w taki sposób.

Zgadzam się również z tym, żeby nie słuchać opowieści o poradach, bo każdy jest inny. Znam dziewczyny, których poród był baaaardzo krótki i prawie bezbolesny. Mój może nie był długi, ale nie wspominam go dobrze. Denerwuje mnie jednak jak ktoś miał lekki poród i mówi, że niektóre dziewczyny przesadzają. Uwierzcie mi, że poród może być bardzo bolesny, zwłaszcza jak ma się bóle krzyżowe, a pomiędzy skurczami nie ma przerw. No, ale tak jak pisałam wcześniej każdy jest jest inny. Ja Wam życzę samych przyjemnych i szybkich narodzin maluszków ;)

Miałam mieć jutro wizytę. Dzwoniłam wczoraj żeby się zarejestrować i okazało się, że lekarz od tygodnia na urlopie. Pani nie wiedziała kiedy wraca !!! Mam dzwonić w przyszłym tyg. Kurcze, wkurzyłam się, bo może się okazać, że w przyszły czwartek nadal go nie będzie i wtedy przerwa między wizytami wyniesie 5 tygodni !!!! Wolałabym żeby mnie zbadał, zajrzał gdzie trzeba, zwłaszcza, że podczas pierwszego porodu bardzo popękałam, w tym szyjka, nacinana też byłam :(

9 lata 8 miesiąc temu #995521 przez Nefri
Ewelina87 ja rodziłam przez cc w grudniu 2013 (nie planowałam tego, przez 16 godzin rodziłam naturalnie, ale nie szło :( ) i teraz już mogę teoretycznie rodzić naturalnie, dlatego też moja gin się mnie pytała, jak będę chciała rodzić.

9 lata 8 miesiąc temu #995523 przez andzia_zg
Podobno o tym czy po pierwszym cc można rodzic SN decyduje grubość blizny, która mierzy lekarz na usg.
Ja np boje się,bo ordynator szpitala w którym będę rodzic chce tylko SN i często jak nawet jest już ciężko przy porodzie i coś jest nie tak to nadal każe rodzic SN. A ja bym jednak chciała cc po tym jak mnie na szybkiego cieli i szyli.

[*] Aniołek 10.2014

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #995526 przez madziaska
Andzia, nie dziwie się, że chcesz CC. Może faktycznie zmień lekarza, zwlaszcza, że ten obecny jest tak drogi.

9 lata 8 miesiąc temu #995528 przez Nefri
No niestety niektóre szpitale, żeby nie zaniżać sobie statystyk, tak strasznie cisną na SN, czasem kiedy poród okazuje się zbyt trudny i wskazane byłoby cc...

9 lata 8 miesiąc temu #995530 przez madziaska
Za sn chyba więcej kasy dostają. Obiło mi się kiedyś o uszy.

9 lata 8 miesiąc temu #995532 przez agamo
Nefri ja słyszałam o takich przypadkach jak sie chodzi prywatnie Na fundusz z tego co wiem raczej lekarz decyduje Chociarz to pewnie i to zalerzy na jakiego lekarza sie trafi i czemu była cc Byłam w Pl u gina prywatnie bo chciałam sobie potwierdzić ciaze i on powiedział mi ze w Pl kobieta nie ma wyboru bo z nim rozmawiałam o porodzie w Uk i mowilam mu ze bede miec wybor Zalecił żebym jednak miała druga cc i powiedział ze on by mi w Pl zalecił cc natomiast mówił ze wybor i ostatnie zdanie w Pl należy do lekarza Pewnie jedni sie kierują pacjentem a inni własnymi pobudkami :-/

Aga

9 lata 8 miesiąc temu #995534 przez madziaska
W Pl nie ma na pewno wyboru jak nie ma żadnych wskazań do CC. Jak jest wszystko ok, to trzeba rodzic SN. Chyba, że się zapłaci ;)

9 lata 8 miesiąc temu #995541 przez andzia_zg
Na następnej wizycie zapytam jakie jest jego zdanie na temat mojego porodu. Ciekawe czy od razu mnie zbyje tekstem typu "jest za wcześnie na takie decyzje" czy w końcu choć raz odpowie mi na moje pytanie.

[*] Aniołek 10.2014

9 lata 8 miesiąc temu #995542 przez KarinaP
Ojeju Andzia zapytaj sie go za co mu placisz jesli bedzie ci narzekac... jeszcze takie chore kwoty...Za wczesnie czy nie, porozmawiac mozna o sposobach porodu ,naswietlic kobiecie jak to sie odbywa i o mozliwych powiklaniach. Moim zdaniem z takimi decyzjami trzeba sie dobrze prespac. Doktor powinien pomagac nie utrudniac.... Moj maz zawsze mowi...'nie pasuje? to 'Panorama Firm' w reke i szukaj kogos innego :P

9 lata 8 miesiąc temu #995556 przez nunaa*
ile doświadczeń tyle opinii :) ja rodziłam sn i teraz chociażby się waliło i paliło nie wyobrażam sobie innego porodu tylko sn tym bardziej,że chce poród w domu.

Co się tyczy cesarki to wiem tylko po znajomych,że po pierwszej miały zakaz zajścia w ciąże po minimum 2 latach od pierwszej cesarki. Jedna zaszła w pół roku po pierwszej co groziło śmiercią jej albo dziecku ale na szczęście wszystko skończyło się ok i drugą cesarką -zalecenie lekarza. Kolejna kumpela zaszła w ciąże po 3 latach i teraz w uk usilnie namawiali ją na poród sn ale jednak uparła się na cc to miała cc. W Polsce chodziłam prywatnie do gina i na pierwszej wizycie zakomunikował,że mam rodzić naturalnie i zazwyczaj tak jest,że kobiety są nawet przymuszane do porodu SN chyba,ze właśnie zapłaci się o ile ginekolog prowadzący pracuje w danym szpitalu i jest przekupny ;) mało to przypadków że dopiero w stanie zagrożenia życia dziecka robią cc?jak było z Majką z Bonifatrów w Katowicach albo bliźniakami tego olimpijczyka ... :/

agamo
dzięki, jak coś będę pisać :) w sumie u nas chwalą sobie opiekę. Najbardziej boje się tego,że tutaj nie nacinają tylko się pęka jak leci a jak wody odpłyną czy zielone czy nie to czekają te 48h na akcje -bez sensu.

Karina
w hampshire mieszkam.

9 lata 8 miesiąc temu #995566 przez ewelaa712
hej dziewczyny chciałabym sie do was przyłaczyc jestem w 16 tyg termin mam na 15 stycznia a i dodam ze to moje czzwarte dzieciatko

9 lata 8 miesiąc temu #995569 przez Miluniaa
ewela witaj ! zapraszamy :)

A ja dzisiaj kupiłam sobie z okazji powiekszajacego sie brzuszka balsam przeciwrozstepom palmers cocoa :) na poczatku smarowalam oliwka ale denerwowalo mnie ze jest tlusta i nieprzyjemnie bylo na skorze jak na razie z balsamem jest ok szybko sie wchlania moze zapach nie za szczegolny troche czekoladowy ale da sie przezyc :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka