- Otrzymane podziękowania: 71
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE STYCZEŃ 2016
MAMUSIE STYCZEŃ 2016
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Pozdrawiam wszystkie ciężarówki. Milunia, powodzenia na wizycie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 16
Nefri napisał: Przepraszam, że się wtrącę dziewczyny
Ja mam termin na grudzień 2015 i tak czasem Was podczytuję z racji, że terminy mamy bliskie i chciałam tylko napisać odnośnie posta Agamo, że nieprawdą jest, że w Polsce kobieta po cc nie ma wyboru przy drugiej ciąży. Otóż ma jak najbardziej, lekarz w takiej sytuacji się pyta, jak chce kobieta rodzić. Ja już po takiej rozmowie z moją gin jestem, bo pierwszy poród miałam cc. Mówię o Warszawie, nie wiem jak jest w innych miastach.
Pozdrawiam wszystkie ciężarówki. Milunia, powodzenia na wizycie
A jak długo po pierwszym cc trzeba się regenerować, by następny poród mógł być naturalny? To ma jakieś znaczenie?
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34

Baby, super wózek, ten sam kolor co na zdjęciu ?
Ja też mam smaki na owoce, warzywa też zajadam. Mięso tylko na obiad, wędlin nie ruszam

Jeśli chodzi o imiona, to nie wybraliśmy jeszcze. Czekam aż poznamy płeć. Choć bardzo podoba mi się BLANKA, dla chłopca nie mam pojęcia

Nie fajnie, że nadal łapią Cię wymioty

Wracając do nocnika, to też jestem zdania, że można wcześniej oswajać. My też ok. roku oswajaliśmy, tzn nocnik był w zasięgu wzroku, nie sadzałam raczej, chyba, że Hania sama usiadła. Siusiały do niego lalki, misie itp. No, ale sadzanie 4-miesięcznego dziecka to dla mnie lekka przesada

Co do snów, to też je często miałam w I trymestrze. Śniły mi się okropne rzeczy związane z ciążą. Teraz tez śnię, ale to chyba dlatego, że za dłuuuugo śpię

Miluniaa, mnie też czasami coś zakłuje. Wieczorami brzuch ciągnie, też się martwię. Bliscy pewnie się martwią o Ciebie Odpoczywaj póki możesz

Karina, witaj We wróżby nie wierze i nie robię

Andzia, mi z kolei każdy wmawia chłopczyka. Żeby do pary był

Nie mam pojęcia, czy przy ewentualnej zmianie lekarza przepisuje się kartę.
Agamo, współczuję tak wczesnego wstawania.
Zgadzam się z Nefri. Ja też słyszałam, że lekarz pyta, czy robić cc, jeśli poprzednio kobieta rodziła w taki sposób.
Zgadzam się również z tym, żeby nie słuchać opowieści o poradach, bo każdy jest inny. Znam dziewczyny, których poród był baaaardzo krótki i prawie bezbolesny. Mój może nie był długi, ale nie wspominam go dobrze. Denerwuje mnie jednak jak ktoś miał lekki poród i mówi, że niektóre dziewczyny przesadzają. Uwierzcie mi, że poród może być bardzo bolesny, zwłaszcza jak ma się bóle krzyżowe, a pomiędzy skurczami nie ma przerw. No, ale tak jak pisałam wcześniej każdy jest jest inny. Ja Wam życzę samych przyjemnych i szybkich narodzin maluszków

Miałam mieć jutro wizytę. Dzwoniłam wczoraj żeby się zarejestrować i okazało się, że lekarz od tygodnia na urlopie. Pani nie wiedziała kiedy wraca !!! Mam dzwonić w przyszłym tyg. Kurcze, wkurzyłam się, bo może się okazać, że w przyszły czwartek nadal go nie będzie i wtedy przerwa między wizytami wyniesie 5 tygodni !!!! Wolałabym żeby mnie zbadał, zajrzał gdzie trzeba, zwłaszcza, że podczas pierwszego porodu bardzo popękałam, w tym szyjka, nacinana też byłam

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Ja np boje się,bo ordynator szpitala w którym będę rodzic chce tylko SN i często jak nawet jest już ciężko przy porodzie i coś jest nie tak to nadal każe rodzic SN. A ja bym jednak chciała cc po tym jak mnie na szybkiego cieli i szyli.
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- KarinaP
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- nunaa*
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Co się tyczy cesarki to wiem tylko po znajomych,że po pierwszej miały zakaz zajścia w ciąże po minimum 2 latach od pierwszej cesarki. Jedna zaszła w pół roku po pierwszej co groziło śmiercią jej albo dziecku ale na szczęście wszystko skończyło się ok i drugą cesarką -zalecenie lekarza. Kolejna kumpela zaszła w ciąże po 3 latach i teraz w uk usilnie namawiali ją na poród sn ale jednak uparła się na cc to miała cc. W Polsce chodziłam prywatnie do gina i na pierwszej wizycie zakomunikował,że mam rodzić naturalnie i zazwyczaj tak jest,że kobiety są nawet przymuszane do porodu SN chyba,ze właśnie zapłaci się o ile ginekolog prowadzący pracuje w danym szpitalu i jest przekupny

agamo
dzięki, jak coś będę pisać

Karina
w hampshire mieszkam.
- ewelaa712
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174

A ja dzisiaj kupiłam sobie z okazji powiekszajacego sie brzuszka balsam przeciwrozstepom palmers cocoa