- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE STYCZEŃ 2016
MAMUSIE STYCZEŃ 2016
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
Trzymanie obrączki nad brzuchem jak kółeczka kręci to chłopiec a jak buja na boki to dziewczynka

Wychodzi z tego dziewczynka jak i z kalendarza chińskiego i z moich przeczuc tylko lekarz twierdzi co innego :-P :-D
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nunaa*
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

U nas jak urodziłaby się dziewczynka to albo Leah albo Lena ,chłopiec Ian
Tu nie lało co prawda i nawet słonca troche było ale ogrzewanie musiałam włączyć - było nieznośnie zimno :/
Chyba lata w tym roku na wyspach nie będzie, przyszły rok spędzam 2 m-ce w Polsce wtedy na pewno ogrzejemy się z angielskiej wilgoci

Dziewczyny, siedze na fb w grupie ciąża poród uk i boje się tu rodzić

We wróżby nie wierzę

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14

Co do wróżby z obrączka to słyszałam o takiej

Strasznie mnie ciekawi czy będzie chłopiec czy dziewczynka. Mam już synka wiec ciekawe co będzie teraz. Synuś mówi,że chciałby dziewczynkę, wszyscy mi życzą dziewczynki do pary a ja się zastanawiam co będzie,bo w rodzinie męża same chłopaki.
A co do imion to jeśli byłby chłopiec to. Byłby Czarus a na dziewczynkę nie mam jakoś pomysłu. Od dawna dumam i nie wiem.
- KarinaP
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Nunaa jestesmy w Lincolnshire a Ty w ktorej? tez sie boje rodzic moja siosrta miala dwa straszne porody urodzila blizniaki (chlopczyk naturanie sie urodzil a dziewczynka cesarka bo sie zle ulozyla) w 27tyg. chlopczyk po kilu tyg. Byl roslina mimio ze oddychal sam, bledy lekarzy…po roku siostra znow trafila na pododowke I kazali jej rodzic naturalnie mimio ze rok wczesniej miala cesarke… na poczetku 12 tyg mialam podejzenie ciazy pozamacicznej trafilam na oddzial I musialam czeka 19h na usg bo obslugiwali tylko do 17:30 a mysmy do szitala przyjechali o 17 I juz nie mogli naz wcisnac…zostalam na noc I o 12 nastepnego dnia po calodobowej agoni laskawie nas zaprosili na usg…
Wchodze dzis do biura I smrod domestosa ze az w nosie kreci mamy nowa sprzateczke co chyba zamiast zakretke wlala cala butelke ;( otworzylam wszystkie okna zeby przewietrzyc ale nic nie pomaga, zoladek zaczal bolec, ale sa i*ioci co wchodza I mowia ale ladnie pachnie druga polowa i*iotow zamknela okna bo zimno I mecze sie w smrodzie jakbym stala nad kiblem zalanym domestosem wrrrrr….
Dziewczyny jak macie sie ze spaniem? Kiedy chodze siku okolo 1 nie moge juz zasnac I na takim czuwaniu spie do samego rana
Milego dnia

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
A co do porodu to ja też się go strasznie boje,bo przy pierwszym porodzie o mało co a stracilam synka. Dobrze,że była koleżanka teściowej,bo gdyby nie ona to miałabym vacuum i nie byłoby szans wyciągnąć tak dziecka,bo był owiniety pepowina i był na pepowinie węzeł. Dzięki niej w ostatniej chwili mnie pocieli i mały urodził się przez cc. Chciałabym dlatego mieć teraz cc bo boje się po tym co przeszłam za pierwszym razem ale najgorsze jest to ze ordynator w moim szpitalu jest przeciwny cc i każe do końca rodzic SN. Boje się strasznie.
- KarinaP
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 16
Czasem ciężko się niektóre z Was czyta, bo piszecie chaotycznie bez znaków interpunkcyjnych i z literówkami, przez które często zastanawiam się co to miało być za słowo

U nas dziś słoneczko, ale nie wiem czy jest ciepło/gorąco czy chłodno. Mam dziś sporo pracy w domu, w sumie jak od początku tygodnia

A co do wróżby z obrączki- znam, ale nie robiłam

- KarinaP
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Mmmmmm o ogoreczki

- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
KarinaP napisał: Buu
Ja nie mam polskiej klawiatury a dostep do ustawien zablokowany przez pracodawce
pisze na Wordzie I potem wklejam, to zjada polowe wszystkiego. Po co maja w pracy widziec co robie
Mmmmmm o ogoreczkiwczoraj wypilam z pol szkalnki wody z ogorkow taka ochota naszla....tylko ze suszylo i, litr wody wypilam... siku co 15 min
co domowe to domowe
Nie, nie. Nie chodzi mi absolutnie o brak polskich znaków- jest Was sporo spoza PL, więc to jest zrozumiałe

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
Jeśli chodzi o poród w wodzie to u mnie w moim miasteczku tego nie ma.
W ogóle to myślę nad zmianą lekarza,bo ten,do którego chodzę zdziera kasę,na prenatalnych nawet nie pokazał mi dzidziusia w 3d a wziął 300zł.
Oriebtujecie się może jak to jest z karta ciąży przy zmianie lekarza? Lekarz przepisuje ja czy są dwie różne?
- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174

Co do tych wrozb z obraczka nad brzuchem to ja nie robie bo zwyczajnie sie boje kiedys czytalam, ze z wrozbami takimi tez trzeba uwazac ile prawdy w tym nie wiem ale nic mi sie nie stanie jak nie zrobie ;pp
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Karina witamy!!
Co do wróżb nie wierze w zadne ani wróżby ani kalendarze wiec nie sprawdzam Dowiem sie na usg co prawda dopiero we wrześniu ale teraz juz nie mam parcia bo jest mi kompletnie obojetne Najwazniejsze zeby ten mój serdelek mały był zdrowy. Bo ostatnio boje sie o to maleństwo coraz bardziej nie wiem czemu byc moze dlatego ze wiem ze sie tak nie oszczędzam jak oszczędzałam sie w pierwszej ciazy
Co do postów dwóch jeden pod drugim to robię tak bo mi tak wygodniej z komórki sie pisze bo jak mam za długa wiadomosc to nie widzę co juz napisałam do kogo Albo jak mi sie cos przypomni a staram sie sprawdzać co napisałam wczesniej bo słownik mi zmienia wiec łatwiej mi z krótkimi wiadomościami
Co do spania to sie nie wypowiadam bo ja do pracy wstaje o 4 rano

Aaaa i z ta cc Wiem ze w Uk jak sie miało pierwsza cc to drugi poród jest wyborem matki ale wiem ze w Pl tak nie ma Bo w Pl decyduje lekarz Słyszałam czesto ze kobiety w takich przypadkach chodziły prywatnie do ordynatorów badz zwykłych ginekologów ktorzy pracują w szpitalach co chcą rodzic i sie dogadywaly
Co do imion to nie mamy jeszcze pewniaków Myślimy o dziewczynce Emilia a o chłopcu Bartosz choć Jakub swego czasu braliśmy pod uwagę Co śmieszne nie braliśmy tych imion pod uwagę w pierwszej ciazy

Nunaa nie czytaj

- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
agamo- współczuję Ci nieprzespanych nocy :/. Dość, że to uciążliwe samo w sobie, to jeszcze dla ciężarnej to podwójne zmęczenie i wysiłek.
Ja śpię w miarę ok, ale budzę się każdej nocy. Teraz juz tak nie muszę wstawać siku w nocy czy zaraz po położeniu się do łóżka jak było jeszcze niedawno. Opanowałam sztukę niespożywania nic płynnego w ciągu godziny przed snem

Imię napiszę Wam jak będę pewna płci

- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Miluniaa napisał: A ja już jutro mam wizyte ... ale sie boje
Trzymamy kciuki, aby wszystko było dobrze