- Otrzymane podziękowania: 16
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE STYCZEŃ 2016
MAMUSIE STYCZEŃ 2016
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
andzia_zg napisał: Witam cieplutko
U mnie w końcu dziś cieplej i mogłam wyjść z synkiem na spacerek.
Ja juz zaczynam odliczanie: za 6 dni w końcu urlop i jedziemy nad morze.juz się nie mogę doczekać.
A w jakie miejsce dokładnie jedziesz? Nie wiem czy już pisałaś, bo jest nas tu sporo i już mogę nie pamiętać

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
andzia_zg napisał: W tym roku jedziemy do Dziwnówka
fiu fiuuuu

Wybiła 13:00 Mąż zaczyna urlop jupiiiiiiiiiiiiiiiiii

- ewelaa712
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- ewelaa712
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34

Ja dzisiaj kończę 16 tydzień i mam 1 kg na plusie. W poprzedniej ciąży też na początku wolno przybieralam, w sumie 13 kg. Jak było u Ciebie w poprzednich ciazach ?
- ewelaa712
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
madziaska napisał: Witaj Ewelaa
Ja dzisiaj kończę 16 tydzień i mam 1 kg na plusie. W poprzedniej ciąży też na początku wolno przybieralam, w sumie 13 kg. Jak było u Ciebie w poprzednich ciazach ?
Ja też mało przybrałam. 1 może 1,5kg. Mam nadzieję, że to ok.
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Tyle naskrobałyście stron, że chyba nie dam rady nadrobić po wakacjach

Tak ogólnie to witam nowe mamusie, proszę o podanie przewidywanego terminu porodu z OM żebym mogła Was dodać do naszej listy a żebym nie musiała szukać w postach

Na szybciocha napiszę, ze mdłości dalej się mnie imają, chociaż z mniejszym natężeniem, po spacerach boli mnie blizna po cięciu i to mnie martwi, chociaż może to normalne... nie wiem

Wagowo to ja od początku ciąży mam to samo, raz kg więcej raz kg mniej, ale jak na to że przy wymiotach w poprzedniej ciąży zjechałam 5 kg to traz waga stoi

- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Szkoda, że wymioty nadal Cie męczą, mnie ostatnio jeden dzień coś dopadło ale poza tym na szczęście spokój
andzia zazdroszczę urlopu
Ja zaczęłam odliczanie do powrotu, 31.08 wracamy do domku, do naszego ukochanego mieszkanka w Krakowie, już się nie mogę doczekać, choć już siedzimy i pakujemy, bo za te 4 lata tutaj uzbieralo się przy dwojce dzieci trochę rzeczy :-P
Co do wagi to u mnie ani grama nie przybyło, nawet jestem skłonna stwierdzić, że 1 kg ubyło, bo jak się ważyłam na początku maja to było 59 a wtedy juz przecież byłam w ciąży, ale u mnie to przez to, że mam chcice na owoce i soki i warzywa, a nie mogę patrzeć na słodkie :-P
Ewelaa712 moi tezie nie mogą doczekać, po,każdej wizycie, czekają na zdjęcie maluszka i pytają czy pan doktor zbadał dzidziusia i czy wszystko u niego dobrze

Dzisiaj znowu deszczowo, sennie i męcząco, calutki dzień ziewam, prawie non stop wiec czas już iść spać, dobranoc mamuśki
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
U nas na plusie ostatnio było 1,5kg ale musze sie zważyć mysle ze moze teraz 2kg juz bedzie W pierwszej ciazy przytyłam 14kg i mysle ze teraz moze byc podobnie bo wtedy tez miałam taki początek Ze pierwsze miesiące traciłam ze dwa kg (mimo iz nie miałam mdłości ani wymiotów) a potem pomału nadrabiałam Z ta różnica ze teraz brzuch mi rosnie o wiele szybciej Albo moze szybko urósł do pewnego stanu i teraz juz przystopował a w pierwszej ciazy miałam malutki dopiero w ósmym miesiącu mi wywaliło na maxa. Ile macie dziewczyny wiecej w obwodzie? Duże juz brzuszki u was?
Zazdroszcze ze wasze starsze rodzeństwo tak nie moze sie doczekac dzidziusia u nas Kacper kompletnie nie kuma o co chodzi Wie gdzie jest dzidzi ale to tylko jak pytam Ciekawa jestem jaka bedzie jego reakcja jak zaczną sie kopniaki

- milcia80
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Dziękuję za przyjęcie

Mój maluszek ma już 12 cm. Doktor powiedział że wygląda mu na dziewczynkę ale nie daje żadnej gwarancji że tak jest bo to za wcześnie. Więc zobaczymy na następnej wizycie czy faktycznie to dziewczynka będzie

No i czuję już ruchy, dziś to nawet bardzo wyraźnie

Co do kg to ja mam na plusie 2 kg. Jestem zdziwiona że tylko tyle bo patrząc na mój brzuch powiedziałabym że przytyłam 5 kg. Jak mi się uda wkleję swój brzuszek.
Pisałyście o aplikacjach na telefon. Ja mam dwie Asystent ciążowy oraz Moja ciąża i dodatkowo zainstalowałam sobie suwaczek

Agnesssa moj termin to 4.01.2015 r. jest to termin przyjęty przez dr na podstawie usg z początków ciąży, ponieważ z OM jest niewiarygodny. Trochę miałam zamieszania z owulacją która mi się przesunęła o ok. 2 tygodnie. Dlatego wszędzie podaje termin z usg.