BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE STYCZEŃ 2016

9 lata 8 miesiąc temu #995910 przez Ewelina87

andzia_zg napisał: Witam cieplutko
U mnie w końcu dziś cieplej i mogłam wyjść z synkiem na spacerek.
Ja juz zaczynam odliczanie: za 6 dni w końcu urlop i jedziemy nad morze.juz się nie mogę doczekać.

A w jakie miejsce dokładnie jedziesz? Nie wiem czy już pisałaś, bo jest nas tu sporo i już mogę nie pamiętać ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #995927 przez andzia_zg
W tym roku jedziemy do Dziwnówka

[*] Aniołek 10.2014

9 lata 8 miesiąc temu #995943 przez Ewelina87

andzia_zg napisał: W tym roku jedziemy do Dziwnówka

fiu fiuuuu :) Kawał drogi :)
Wybiła 13:00 Mąż zaczyna urlop jupiiiiiiiiiiiiiiiiii :)

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #995979 przez ewelaa712
między chłopakami jest sześć lat różnicy wiec nie polecam starszy ucieka przed młodszym ma swoje sprawy i swojch kolegów a miedzy Mciejem i Mają jest dwa lata i jest super oczywiście nieobchodzi sie bez kłutni ale na ogół bawia sie razem i pilnują sie wzajemnie no a teraz bedzie Młosz 12 lat starszy , Maciej 6 lat a Maja 4 lata no zobaczymy jak to bedzie te młodsze a szczególnie Maja niemoze sie doczekac po każdej wizycie u lekarza czeka aż przyniose dzidziusia ...... mam tylko nadzieje że podołam nie fizycznie a psychicznie he

9 lata 8 miesiąc temu #995980 przez ewelaa712
hej dziewczyny a powiedzcie wy mi jak z waszą wagą bo ja 16 tydzień a juz 7 na plus aż sie boje co bedzie dalej

9 lata 8 miesiąc temu #995985 przez madziaska
Witaj Ewelaa :)

Ja dzisiaj kończę 16 tydzień i mam 1 kg na plusie. W poprzedniej ciąży też na początku wolno przybieralam, w sumie 13 kg. Jak było u Ciebie w poprzednich ciazach ?

9 lata 8 miesiąc temu #995992 przez ewelaa712
w poprzednich ciążach niestety też szybko i dużo przybierałam na wadze po 25 kg z każdym

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #996005 przez andzia_zg
Ja też sporo przybieram na wadze. Przed pierwszą ciąża byłam mega chuda,wprost szczypior. W ciąży przytyłam 21kg teraz tez widzę,że waga proporcjonalnie do tamtej ciąży idzie mi do góry wiec podejrzewam,że też mogę tyle przytyć. Co prawda jestem bardzo wysoka i tego aż tak nie widać ale noszenie takiego ciężaru nie jest latwe

[*] Aniołek 10.2014

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #996033 przez Ewelina87

madziaska napisał: Witaj Ewelaa :)

Ja dzisiaj kończę 16 tydzień i mam 1 kg na plusie. W poprzedniej ciąży też na początku wolno przybieralam, w sumie 13 kg. Jak było u Ciebie w poprzednich ciazach ?

Ja też mało przybrałam. 1 może 1,5kg. Mam nadzieję, że to ok.

9 lata 8 miesiąc temu #996035 przez agnesssa
Dzień dobry Wam mamusie :)

Tyle naskrobałyście stron, że chyba nie dam rady nadrobić po wakacjach ;)

Tak ogólnie to witam nowe mamusie, proszę o podanie przewidywanego terminu porodu z OM żebym mogła Was dodać do naszej listy a żebym nie musiała szukać w postach :)

Na szybciocha napiszę, ze mdłości dalej się mnie imają, chociaż z mniejszym natężeniem, po spacerach boli mnie blizna po cięciu i to mnie martwi, chociaż może to normalne... nie wiem :huh: Wróciliśmy z nad morza i zaczęliśmy remontować mieszkanie i jak to zazwyczaj bywa miało iść gładko a już tynk z scian poodchodził i się sprawy komplikują :unsure: Ale mąż to ogarnie tylko się czasowo wydłuży :dry:

Wagowo to ja od początku ciąży mam to samo, raz kg więcej raz kg mniej, ale jak na to że przy wymiotach w poprzedniej ciąży zjechałam 5 kg to traz waga stoi :huh: Z Maksem przybrałam w sumie koło 8 kg teraz wolałabym, żeby więcej nie było przy mojej nadwadze, ale wszystko wyjdzie w praniu ;)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

9 lata 8 miesiąc temu #996037 przez Ewelina87
agnesssa- super, że już jesteś :). Udały się wakacje?

Oj, Ty biedna nadal z tymi wymiotami :/

9 lata 8 miesiąc temu #996039 przez Miluniaa
a ja w 7 tyg ciazy wage mialam taka sama jak w 14 nawet grama nie przytylam i tez nie wiem czy to dobrze ...

9 lata 8 miesiąc temu #996067 przez baby_55
agnessa witaj po urlopie, nie zazdroszczę problemów z remontem, grunt, że mąż da sobie z tym radę :-)
Szkoda, że wymioty nadal Cie męczą, mnie ostatnio jeden dzień coś dopadło ale poza tym na szczęście spokój

andzia zazdroszczę urlopu

Ja zaczęłam odliczanie do powrotu, 31.08 wracamy do domku, do naszego ukochanego mieszkanka w Krakowie, już się nie mogę doczekać, choć już siedzimy i pakujemy, bo za te 4 lata tutaj uzbieralo się przy dwojce dzieci trochę rzeczy :-P

Co do wagi to u mnie ani grama nie przybyło, nawet jestem skłonna stwierdzić, że 1 kg ubyło, bo jak się ważyłam na początku maja to było 59 a wtedy juz przecież byłam w ciąży, ale u mnie to przez to, że mam chcice na owoce i soki i warzywa, a nie mogę patrzeć na słodkie :-P

Ewelaa712 moi tezie nie mogą doczekać, po,każdej wizycie, czekają na zdjęcie maluszka i pytają czy pan doktor zbadał dzidziusia i czy wszystko u niego dobrze :cheer:

Dzisiaj znowu deszczowo, sennie i męcząco, calutki dzień ziewam, prawie non stop wiec czas już iść spać, dobranoc mamuśki

9 lata 8 miesiąc temu #996076 przez agamo
Dzien dobry dziewczyny
U nas na plusie ostatnio było 1,5kg ale musze sie zważyć mysle ze moze teraz 2kg juz bedzie W pierwszej ciazy przytyłam 14kg i mysle ze teraz moze byc podobnie bo wtedy tez miałam taki początek Ze pierwsze miesiące traciłam ze dwa kg (mimo iz nie miałam mdłości ani wymiotów) a potem pomału nadrabiałam Z ta różnica ze teraz brzuch mi rosnie o wiele szybciej Albo moze szybko urósł do pewnego stanu i teraz juz przystopował a w pierwszej ciazy miałam malutki dopiero w ósmym miesiącu mi wywaliło na maxa. Ile macie dziewczyny wiecej w obwodzie? Duże juz brzuszki u was?
Zazdroszcze ze wasze starsze rodzeństwo tak nie moze sie doczekac dzidziusia u nas Kacper kompletnie nie kuma o co chodzi Wie gdzie jest dzidzi ale to tylko jak pytam Ciekawa jestem jaka bedzie jego reakcja jak zaczną sie kopniaki :D

Aga

9 lata 8 miesiąc temu #996104 przez milcia80
Cześć Dziewczyny.
Dziękuję za przyjęcie :) muszę Was nadrobić, coś ostatnio nie mam weny na pisanie jakiś dół mnie załapał. Troszkę mi lepiej bo wczoraj widziałam moją Kruszynkę :)
Mój maluszek ma już 12 cm. Doktor powiedział że wygląda mu na dziewczynkę ale nie daje żadnej gwarancji że tak jest bo to za wcześnie. Więc zobaczymy na następnej wizycie czy faktycznie to dziewczynka będzie :) A ogólnie to u mnie też wszystko ok, wszystko pozamykane szyjka dluuuga 4,5 cm. Na następną wizytę którą mam 26.08 mam zrobić mocz morfologię i obciążenie glukozą w związku z tym że w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę ciążową no i w tej chwili też mam cukier na granicy.
No i czuję już ruchy, dziś to nawet bardzo wyraźnie :) cieszę się z tego bardzo :)
Co do kg to ja mam na plusie 2 kg. Jestem zdziwiona że tylko tyle bo patrząc na mój brzuch powiedziałabym że przytyłam 5 kg. Jak mi się uda wkleję swój brzuszek.
Pisałyście o aplikacjach na telefon. Ja mam dwie Asystent ciążowy oraz Moja ciąża i dodatkowo zainstalowałam sobie suwaczek :D

Agnesssa moj termin to 4.01.2015 r. jest to termin przyjęty przez dr na podstawie usg z początków ciąży, ponieważ z OM jest niewiarygodny. Trochę miałam zamieszania z owulacją która mi się przesunęła o ok. 2 tygodnie. Dlatego wszędzie podaje termin z usg.

Dagna nasz malutki Aniołeczek [*] (22 tc)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka