- Otrzymane podziękowania: 8
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE STYCZEŃ 2016
MAMUSIE STYCZEŃ 2016
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A u nas albo cisza albo nawał postów

Ja dzisiaj po wizycie w szpitalu miałam wizytę z lekarzem ze względu na moja pierwsza cc Babka powiedziała mi ze pewnie nie urodziłam Kacperka naturalnie bo był dla mnie za duży (3,72kg) a ja ze za drobna Co prawda ostatnio uświadomiłam sobie ze Kacper miał duża głowę na poczatku i musieliśmy chodzić do kontroli i mierzyć regularnie ale wszystko było ok Wiec moze duża główka tez swoje dała Ale z tego co pamietam to Kacper nawet nie zszedł w kanał rodny wiec nie wiem czy głowa ma jakies znaczenie jak on całkiem wysoko jeszcze był Tak czy owak powiedziałam ze nie zdecydowałam jeszcze Choc nastawiam sie na cc wole sobie jeszcze jednak zostawic pole do wyboru choć zdania pewnie nie zmienię. No i dalej nie czuje ruchów a to juz 17 tydzien Martwiłam sie juz tym od paru dni No i lekarka sie mnie zapytała czy chciałabym posłuchać serduszka Oczywiscie ze chciałam Dziewczyny jaki kamień spadł mi z serca jak usłyszałam to pukanie ummmm Az sobie wzdychnelam z ulgi a lekarka sie porostu zaczęła śmiać chyba widziała ze tego mi było trzeba Zapytałam do kiedy powinnam najpozniej poczuć ruchy powiedziała ze 19-20 tydzien najpozniej (w drugiej ciazy) mimo iz w pierwszej czułam juz w 18 tygodniu regularnie codziennie. Także czekam ale płochliwe to moje dziecko bo po paru stuknieciach szybko uciekło Albo to maleństwo takie spokojne albo dopiero wszystko przed nami

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Fajnie, że już Ci wszystkie dolegliwości minęły u mnie też podobnie, czasem tylko jak pobiegać z dzieciakami to mnie kluje w pachwinach, wiec muszę wtedy usiąść a poza tym ok.
Wczoraj miałam gorszy dzień i średnio się czułam, byłam ospala i wszystko mnie bolało, ale to przez pogodę, lało większość dnia, dzisiaj ma być lepiej

Agamo fajnie, że posłuchałas serduszka, ja wczoraj się jakoś tak martwiłam w pracy i maluch chyba to poczuł bo mnie pozaczepial troszkę :-P
Zmierzylam się dzisiaj rano i znowu mu przybyło 2cm w obwodzie a waga dalej stoi w miejscu :-P w tych aplikacjach ciążowych mi wyskakuje, że mam niedowage hahahha :-D bo wg nich powinno mi co najmniej 2kg przybyć :-P
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34

Zgadzam się z baby co do ubranek, niektóre po praniu sa szersze niż dłuższe

Baby, moja waga też w miejscu stoi, +1 kg od 5 tygodni, a brzuch rośnie

Agamo, dobrze, że się uspokoilas słysząc serduszko

Ja czuję maluszka codziennie

- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A ja codziennie czuje łaskotki i bąbelki hiihi nie moge sie doczekać kiedy dostane mocnego kopniaka

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Potwierdzam z bodziakami to czasami po jednym praniu jak szmata wyglądały

A ja ruchy czuję bardzo nieregularnie i przez to się zamartwiam, a nie mogę sobie przypomnieć jak było z Maksiem, nie mogę się doczekać poniedziałkowej wizyty bo jakoś się zamartwiam jak zwykle

Mi upał bardzo daje się we znaki, mam okropne zawroty głowy aż do omdleń czasami, więc siedzę w domu i się nie ruszam, burdel po remoncie stoi bo nie mam siły ruszyć palcem, dzisiaj mąż mebelki do Maksia pokoiku skręci do końca więc wieczorem może chociaż u niego skończymy

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- milcia80
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja mam ostatnio gorszy okres, zaczął się 18 tydzień i włączyło się myślenie. W poprzedniej ciąży to wtedy pękł mi pęcherz płodowy i zaczął koszmar. Niby o tym nie myślę ale co idę do wc to sprawdzam czy nie ma plamień, co wstaje z łóżka to myślę że znów mi zaczną lecieć wody. Staram się myśleć pozytywnie ale ciężko mi to wychodzi. Jeszcze wczoraj byłam u dr w szpitalu, chciał mi zrobić usg i sprawdzić jak moja szyjka. Więc szyjka długa na 4,5 cm wszystko pozamykane wszystko ok. tzn prawie wszystko...
Wczoraj w końcu dowiedzałam się oficjalnych wyników badań prenatalnych. No i mam podwyższone ryzyko że może wystąpić zespół Downa. Wyszło mi po przeliczeniach 1:220. Lekarz zapytał się czy zdecyduję się na amniopunkcję jednak ja nie chcę ryzykować ze względu na to że w poprzedniej ciąży pękł mi samoistnie pęcherz płodowy. a że przy amniopunkcji jest właśnie ryzyko pęknięcia błon dlatego nie zdecyduję się.
Wiem że to są tylko statystyki ale od wczoraj ciągle o tym myślę i oczywiście szperam w necie

Wstawiam zdjęcia mojej Kruszynki i mojego brzuszka.
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 16
U nas skwar i remont małego pokoju dla Synusia

Naczytałam się Was i ogólnie napiszę o tym, co zapamiętałam

* Bicie serduszka działa na mnie tak samo- ULGA!

* Zgadzam się, że metki często kłamią- niby bawełna, a g*wno prawda. Mam pytanie do Mamuś, które już mają Dzieciątka na świecie- używałyście ubranek z Pepco?
* Któraś z Was pisała też o tym, że jej Dziecię miało sporo ponad 3 kg. Mój mąż miał ponad 4kg i urodził się drogą naturalną, a teściowa drobniutka była

* milcia - Nie zazdroszczę Ci tych przeżyć i wierzę, że czujesz się przygnębiona. Wierzę jednak też w to, że wszystko okaże się w porządku :*
- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34

Brzusio sliczny, malenstwo cudne

Ewelina, ja kupuje czasami w pepco. Trzeba uważać, bo nie wszystkie ubranka są dobre jakościowo. Zauważyłam niejednokrotnie, ze mają identyczne ubranka jak w h&m, smyku czy reserved, tylko o połowę tańsze. Pewnie ten sam producent szyl

Agnessa, czekam na wieści z jutrzejszej wizyty

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ewelina chyba na te porody dużych dzieci wiele czynników sie składa i miednica i drogi rodne kobiety i wielkość głowy dziecka i pewnie szczescia troche tez

Co do pepco nie miałam żadnych małych ciuszków z pepco za to pozniej na pierwsze lato kupowałam Kacperkowi podkoszulki i byłam bardzo zadowolona super bawełna nic sie nie działo ale tak jak pisze Madziaska słyszałam ze zdarzają sie dobre ciuszki a i zdarzają sie szmaty. Ja akurat sama wybierałam te podkoszulki to widziałam co brałam ale to tez chyba kwestia wprawy jak cos kupisz i sie przejedziesz to materiał juz zapamiętasz i potem juz takiego unikasz Ja tak sie wlasnie na Pierwszym synku nauczyłam.
- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Powoli zaczynam sie zabierac za wyprawke zeby mi na ostatni miesiac nie zostalo, bo wtedy finansowo sie odczuje, a ja lubie byc przygotowana ;p;p
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 16

agamo- najlepsze jest to, że mąż był klopsem we wczesnym dzieciństwie, a później do teraz to szczypior

Miluniaa Tak... wreszcie lżej było w nocy i z rana

My też właśnie zaczęliśmy remont już teraz i na czasie będziemy oglądać wózki i łóżeczka (bo jak już Wam pisałam- od września będę miała łikendowego męża i nie będzie kiedy tego wszystkiego ogarnąć). To drugie już oglądaliśmy w Ikei, ale... za tę cenę regulacja na 2 stopnie, gdzie najwyższe jest naprawdę nisko, to zrezygnowaliśmy. Nie będę przecież w pół się zginać po Bąbla, jak istnieją łóżeczka, w których najwyższy poziom jest bezpieczny dla matki i dziecka (i są tańsze).
Teraz mam do Was pytanie odnośnie wózków. Mamy w aucie ISOFIX i oczywiście fotelik chcemy TYLKO z tą opcją. Pytanie odnosi się do tego czy opłaca się kupować wózki 3 w 1 z opcją ISOFIX czy lepiej kupić wózek głęboki+ spacerówka i osobno fotelik?