- Otrzymane podziękowania: 34
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE STYCZEŃ 2016
MAMUSIE STYCZEŃ 2016
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 16
Miluniaa napisał: hmm a ja poza kwasem nic nie brałam moze powinnam ? kurcze sama nie wiem a ten femibion patrze strasznie drogi tym bardziej ze polowa tabletek to sklad tych preparatow z tranem , dziewczyny a Wy cos bierzecie?
Mi Pani dr "kazała" przestac brać kwas, bo bierze sie go przez pierwszy trymestr. Dodatkowych witamin żadnych nie biorę, bo mam dobre wyniki (oczywiście jem ich dużo z owocami i warzywami

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174

- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Miluniaa napisał: To w takim razie ja juz tez nie kupuje bo ostatnia dzisiaj tabletka mi zostala, a z witaminami sie wstrzymam do 31 i zapytam lekarza:) jak narazie jem duzo owocow i warzyw wiec troche dostarczam witamin
Oooo, mamy tego samego dnia wizytę

Zamówiliśmy łóżeczko- proste białe za 180zł

Chcemy też kupić materacyk lateksowy

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Musze od niego wziąć zaświadczenie do Ryanair, żeby mi nie robili problemów na lotnisku

Ewelina dobry pomysł, zwierzak tez się musi oswoić

- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174

Ewelina na ktora masz wizyte ?? Ja już sie doczekać nie moge poznam plec w koncu ;p;p
A mnie ostatnio meczy zgaga od 2 trymestru praktycznie codziennie żeby nie mleko to nie wiem co bym zrobila ...
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Byłam wczoraj w lidlu bo były u nas poduszki dla kobiet w ciazy W pierwszej ciazy takiej nie kupowałam kładłam Jaśka miedzy kolanami i wystarczało choc biodra bolały mnie pod koniec straszliwie Tym razem pomyslałam o poduszce i dzisiaj pierwsza noc hmm niezle ale chyba musze sie przyzwyczaić póki co jest taka długa ze korzystamy z niej razem z mężem Aaaa zapomniałam wam napisac bo mój maz w drugiej ciazy tak jak i w pierwszej ma wszystkie objawy ciążowe

No i najbardziej uwielbia ja mój niespełna dwulatek otula sie nia kładzie sie na niej robi sobie tunel Hahaha No cuda Śmieje sie ze tato musi kupic druga.
Chciałam zapytać czy juz wszyscy czujecie ruchy U nas dalej cisza Gdzies tam cos poczuje jakies delikatne smyrniecie ale w poprzedniej ciazy to juz miałam regularne kopnięcia takie w miarę konkretne jak na ten etap A teraz cisza

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

W 5 10 15 jest wyprzedaż do -80% jakby któraś była zainteresowana, można zamówić na stronie internetowej
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

agamo ja mam taką poduszkę w kształcie C. Na początku też ciężko było mi się do niej przyzwyczaić, wręcz spać nie mogłam i odstawiłam ją na jakiś czas. Teraz od dwóch dni z nią śpię i wreszcie wysypiam się porządnie

Ja ruchów nie czuję, bo od kilku dni mam problem z wypróżnianiem i to, co czuję raczej jest pracą jelit... Jem taki kisielek dla kobiet w ciąży z problemem zaparć i wzdęć, ale... mało co to pomaga, kurczę. Staram się, aby wszystko ze mnie zeszło, bo boję się, że te złogi mogą zaszkodzić Bąblowi, a wiadomo, że toksyny mogą przedostać się przez łożysko

A te kłucia, agamo, to raczej więzadła, które się rozciągają, ale tak czy siak- warto powiedzieć o tym lekarzowi- każda z nas woli dmuchać na zimne

Baby- zaraz looknę co tam mają w 5 10 15

Aaaaa i pochwalę się Wam, że zamówiłam jeansy ciążowe na Allegro, które dziś przyszły

Daję Wam linka do tej kobitki, może znajdziecie coś dla siebie

Moje spodnie: allegro.pl/hm-mama-skinny-rurki-super-roz-38-i5590568117.html

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A poduchę mam taka zwykła tylko dluuuuuga Spalo mi sie z nia dobrze tylko sie budziłam przy każdym obrocie bo musiam ja targać za sobą

No i w tej ciazy nie odmawiałam sobie kawy bo mam problemy z bardzo niskim ciśnieniem Ale dzisiaj w nocy złapał mnie skurcz w łydce wiec chyba czas odstawić kawusie kochana Byleby mi przeszły dolegliwości z powodu niedocisnienia
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Tak, poduszkę mam pod głową i między nogami, dlatego nie mogłam się przyzwyczaić. Ale teraz kładę się po przeciwnej stronie łóżka i leżąc na lewym boku, poduszkę mam na plecach i ładnie chroni mi plecki od ściany

A na skurcze może gorzka czekolada?

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Co do czekolady nie lubię bardzo ani czekolady ani pomadek czekoladowych wiec odpada Ale pamietam ze magnez jest w migdałach Bo w ostatniej ciazy duzo ich wlasnie jadłam No i odstawilam kawę kompletnie i herbatę ograniczając do jednej dziennie i problemu juz z magnezem nie było wiec i teraz tak sproboje
- Ewelina87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
agamo napisał: Ewelina jeszcze mi sie przypomniało jedz pełnoziarniste pieczywo tez pomaga Jakies zbożowe ciastka jesli juz sięgasz po słodycze.
Co do czekolady nie lubię bardzo ani czekolady ani pomadek czekoladowych wiec odpada Ale pamietam ze magnez jest w migdałach Bo w ostatniej ciazy duzo ich wlasnie jadłam No i odstawilam kawę kompletnie i herbatę ograniczając do jednej dziennie i problemu juz z magnezem nie było wiec i teraz tak sproboje
Jem własnie pełnoziarniste

- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34
agamo, ja też mam poduche w kształcie C od mathercare. Jest super

Ruchy czuję już regularnie przez cały dzień. Widać już przez skórę. To kwestia indywidualna, więc nie stresuj się

Miluniaa, współczuję zgagi