BezpiecznaCiaza112023

Marcóweczki 2016

9 lata 2 miesiąc temu #1007269 przez Gosia 2712
Hejka :)
Heh troche zabiegany dzisiaj dzien mialam :S

Paulina teraz juz tak bede miec wizyty, bo w koncu moj gin wraca :P

Monia ja na kazdej wizycie mam usg i szczerze mowiac gdyby mi nie zrobil to na pewno bym sie odezwala, nie po to place tyle kasy, zeby malesntwa nawet nie zobaczyc... :S Niby juz na poczatku gin mi powiedzial, ze to chyba synus jest ale bylo tak wczesnie, ze wolalabym teraz zeby mi potwierdzil... Byloby pewniejsze...

Patrysia mi na wzdecia bardzo kawa pomaga :) zawsze rano pije i nie mam problemu :) A mozna wiedziec dla czego bierzesz clexan? niestety ja tez sie z nim mecze :P :S

Natkka zdrowka :) heh az sie boje co mi wyjdzie z tej krzywej... :S jeszcze tego badania nigdy nie mialam ... nigdy nie dotrwalam az tak dlugo :S

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 2 miesiąc temu #1007273 przez moniab26
Gosia 2712 nigdy nie piłaś glukozy do badania? No to wszystko jeszcze przed tobą - a samo badanie bardzo ... hmmm słodkie ;) , ja sobie dodaję sok z cytryny do tego syropu żeby troszkę zniwelować ten mdły smak.

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

9 lata 2 miesiąc temu #1007274 przez PaulinaJ
Dla mnie nie było w ciąży nic gorszego niż krzywa. Cytryna mi wcale nie pomogła . Dla mnie jest to tak słodkie, że aż gorzkie i drapie w gardło ;-) HORROR.

9 lata 2 miesiąc temu #1007275 przez Gosia 2712
Monia nie ,wlasnie nie pilam jeszcze, bo to najczesciej zlecaja po 20tyg, i w ostatniej ciazy mialam juz zlecone ale w 22tyg wyladowalam w szpitalu... Dobrze ze ta cytryne mozna dodac :P gdzies za slodkim to ja w tej ciazy nie przepadam :P

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 2 miesiąc temu #1007281 przez malutkamilka
Dziewczyny a tego obciążenia to nie ma przypadkiem 75g glukozy na szklankę? Bo z tego co pamiętam to w aptece mi sprzedali ta mniejsza pojemność i musialam powtarzać większą dawkę...

ja glukozę zniosłam dobrze, jedynie jakieś 1,5 godziny od wypicia zrobilo mi się słabo i mroczki przed oczami miałam ale wyniki wyszły ok.

Natkka zdrowka slonce, ja na razie miałam na każdej wizycie USG.

A ja dziś dałam czasu, pomyłam trzy okna razem z futrynami i parapetami... Założyłam rolety na nie a w domu w którym jeszcze mieszkam popakowałam wiekszosc rzeczy, i czeka mnie jeszcze składanie prania a jutro prasowanie i zapieranie bialych skarpetek - niestety mania chodzenia boso... I na 12 na budowie bo gościu z banku przyjedzie skontrolować etap wykonanych prac zanim dadzą kolejną transzę...

9 lata 2 miesiąc temu #1007282 przez PaulinaJ
Jest mniejsza dawka i większa :) ja miałam 50 :)

9 lata 2 miesiąc temu #1007319 przez moniab26
Dokładnie tak jak pisze Paulina - zależy jaką zleci lekarz. Ja rozpuszczam w pół szklanki wody żeby szybciej to zmęczyć i jak dotąd - a miałam już kilka razy robione - tylko raz zwróciłam i od tego czasu dodaję cytrynę, tak mi poleciła babka z laboratorium.
malutkamilka przy przeprowadzce zawsze dużo pracy ale przyznaj, że robisz to z ekscytacją i radością - przynajmniej ja tak miałam

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1007323 przez malutkamilka
Tonie wiem czemu mi kazałtą większa jak super wyniki miałam nadczczo i po tej 50-siątce.

monia no pewnie że z radością :D nie mogłam się doczekać aż młoda poloży się spać :D
Mąż mówi że dziś mam wziąść leżak i leżeć i pachnieć ale ja tak nie potradię :D

9 lata 2 miesiąc temu #1007348 przez Gosia 2712
Hejka :)
Kurde ostatnio te noce to dla mnie masakra :S spac nie moge, budze sie co chwile, jak juz usne to mi sie jakies glupoty snia, albo sikac mi sie zachce i musze wstac :S W dzien nie umie zasnac i chodze jakas taka nie do zycia :S :dry:

A co do tej krzywej cukrowej to slyszalam, ze tez jest dwupunktowa i trzypunktowa, czyli ze pobieraja po 2 lub 3 godzinach... Ze to zalezy jak lekarz zaleci... Ale nie wiem czy to prawda... :whistle:
Swoja droga ciekawe jak mi zrobia ta krzywa jak ja biore encorton, a on bardzo zaburza glukoze i jak robilam z krwi to co chwile wychodzil mi inny wynik... :whistle: raz mialam ponizej normy,raz za wysoka a raz idealna :P

A tu wam sie pochwale moim maluszkiem :) spi wyciagniety w najlepsze :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 2 miesiąc temu #1007356 przez Aruneczka
Hejka;)
Długo mnie nie było, ale urwanie głowy mam straszliwe, jeszcze na dokładkę młodsza córcia znów chora; (
U lekarza byłam w zeszłym tygodniu, z maluszkiem wszystko ok, płci nie znam gdyż wg lekarza jest za wcześnie i powie mi dopiero ok 20tygodnia. Fotki nie dostałam z usg; ( Kojejna wizyta 16.10 wiec jeszcze dluuuugo.
Gosiu śliczny spioszek;)

9 lata 2 miesiąc temu #1007357 przez PaulinaJ
Gosia super maluszek :) Ja miałam pobieraną krew po 2 h :) a ja jak usnę to śpię jak dziecko ... rano mam za to wielki problem ze wstaniem :D Mania po 7 litości nie ma i wstaje.

9 lata 2 miesiąc temu #1007360 przez Gosia 2712
Aruneczka zdrowka dla corci :) fajnie ze z maluszkiem wszystko ok :) zagladaj do nas jak tylko bedziesz miec czas :)

Paulina jak ja Ci zazdroszcze spania :P :whistle: tez bym tak chciala :P :whistle: u mnie najgorsze jest to, ze przez pol nocy nie spie, obudze sie o 5 jak M. do pracy wychodzi i pozniej dopiero usne ok 7 ale to wtedy moge spac nawet do 11 :P i wtedy mi sie najlepiej spi :whistle: :whistle:

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1007368 przez PaulinaJ
Ale spać chodzę późno :D Czasami jak się filmem zajmę to 1-2 w nocy :D a potem się głupia dziwię, że nie mogę ranoo wstać haha

9 lata 2 miesiąc temu #1007376 przez Gosia 2712
A to ja chodze ostatnio tak ok 23 :P czasami jak M. wraca z pracy o 24 to czekam na niego :P :whistle: teraz mi sie tak poprzestawialo, bo ja to ogolnie uwielbiam spac :P :lol: :lol:

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 2 miesiąc temu #1007391 przez patrysia305
Clexane biorę ponieważ pierwszą ciążę niestety poroniłam po czym po zbadaniu przeciwciał przeciwjądrowych wyszedł wynik pozytywny.

Teraz w sumie biorę go profilaktycznie po to aby przepływy były lepsze. itp a Wy dziewczyny dlaczego.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka