BezpiecznaCiaza112023

Marcóweczki 2016

9 lata 3 miesiąc temu #1006557 przez natkka
|Hej Dziewczyny,
Ja przez weekend bawiłam we wrocławiu, poszliśmy do zoo i powiem wam, że dawno się tak nie zmęczyłam. Mam strasznie słabą kondycję :] Dzisiaj w planach sprzątanie bo mam taką masakrę w domu, że szok :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1006573 przez malutkamilka
Cześć Mamuśki, ja się muszę wziąć za obiad i jakieś drobne ogarnięcie chałupy bo odkurzacz mi padł....

Paulinka znam to zkąś.... ja mam pół hektara do koszenia.... ale kosze tylko 1/4 bo reszte trzeba podkaszarką :D

ja dzis w planach jak mloda pojdzie spac mam zamiar pociac material i lekko sfastrygowac zaslonki do corki pokoju i chyba skocze dzis badz jutro do kuzynki by mi obszyla na maszynie.
Mój dzis zamontowal juz drzwi do prysznica i ma zamiar polozyc flizeline w pokoju Wiki i sypialni i zagruntowac a jutro kuchnie szpachluje bo mebelki maja przyjechac.

Moja zakatarzona- raczej nic jej nie leci z nosa ale jakis taki przypchany, marudna jest strasznie.

Wczoraj moje dziecie drugie dalo o sobie znac- kopac nie kopalo ale wypychalo sie i gniotlo mnie w jednym miejscu :D

9 lata 3 miesiąc temu #1006585 przez natkka
malutkamilka - widzę, że plany naprawdę plany bardzo ambitne. Ja póki co odłożyłam sprzątanie bo oglądam mecz polska - usa w siatkówce :D
Ja na razie jakoś bardzo nie czuje ruchów, czasem mam takie wrażenie łaskotania, ale też nie codziennie :) trochę mnie to stresuje i nie mogę się już doczekać wizyty u gin żeby skontrolowała czy wszystko z maluszkiem ok :)

9 lata 3 miesiąc temu #1006596 przez malutkamilka
Natkka to moze byc to:D ja juz wlasnie w skonczonym 17 tygodniu czulam pierwsze pukniecie - sporadyczne raz na 2-3 dni a czesciej pekniecia baniek mydlanych :D
No a tydzien dwa pozniej juz kopniaki :D

Alez mnie moj przed chwilka wkurzyl. nie dosc ze odkurzacz sie rozkraczyl to ten cos bral z szafy i stroncil kwiatka i ziemia rozsypala sie na dywanie.....
wiec zaczynam latac na miotle bo mloda spi.
Jak skoncze to wrzuce fotki ubranek co kupilam

9 lata 3 miesiąc temu #1006602 przez natkka
to dobrze :) też mi się tak wydawało, ale nie mam w tym żadnych doświadczeń :)
Niestety faceci nie zawsze myślą co robią :) czekamy na zdjęcia :)

9 lata 3 miesiąc temu #1006625 przez PaulinaJ
Malutka haha ale nam chodziło o inne koszenie :whistle:

9 lata 3 miesiąc temu #1006628 przez malutkamilka
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa koszenie prywatnego trawnika :D :D :D a widzicie jak to jest jak się myśli o wielu rzeczach na raz to nie potrafi sie czytać między wierszami

9 lata 3 miesiąc temu #1006632 przez moniab26
Qrcze dzisiaj dzień sprzątania czy jak, wszystkie na miotłach latają, ja też właśnie skończyłam sypialnię sprzątać i jeszcze w kuchni ogarnę zanim po młodego pojadę bo jak wróci to już nie ma sprzątania.

malutkamilka pochwal się zakupami. Ja póki co tylko oglądam w necie bo po pierwsze nie wiem jeszcze co będzie a po drugie wiecie jak u mnie było - -nie chcę zapeszyć. Ale przyznam szczerze, że te różowe ubranka dla dziewczynek są śliczne i po cichutku liczę właśnie na dziewczynkę, chociaż wszyscy mi mówią, że będzie chłopak ( to byłby już czwarty z kolei - mój S. chyba się na wojnę szykuje :P ;) )

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

9 lata 3 miesiąc temu #1006636 przez malutkamilka
Mi sie wydaje ze moj maz tez liczyl na syna.... co mnie troche smuci.... mimo ze pisal ze mu to obojetnie aby bylo zdrowe tak teraz mowi ze zawsze bedzie mozna pokoj przedzielic na pol bo duzy, ze bedzie jak tam u jego jakiejs ciotki, ze pierwsze dwie corki a potem syn, ze moze zrobimy badania bo moze ja chlopakow nie moge miec.... bo jego kuzynka robila jakies szczegolowe badania bo w ciaze nie mogla zajsc 9 lat od pierwszej ciazy i jak sie udawalo to poronienie i wyszlo ze ponoc mesko plec eliminuje jej organizm....

A ja na przekor wszystkim nie bede mowic co bedzie powiem ze pepowina byla medzy nogami i tyle. no i przede wszystkim dopeiro po polowkowych bede poczyniac wieksze zakupy bo juz plec wtedy bedzie w 90% pewna :D

a zakupy to skromen bo czaus nie mialam za wiele ale pierwsze kroczki poczynione

Załączniki:

9 lata 3 miesiąc temu #1006645 przez Gosia 2712
Hejka :)
A mi sie zachcialo dzisiaj leczo ugotowac i pol dnia w kuchni stalam :whistle: przy okazji troche ogarnelam w domu i teraz moge odpoczywac i czekac na M. az wroci z pracy :)
AAA no oczywiscie pojadlam juz, bo od samego zapachu glodna sie zrobilam :P :whistle: :whistle:

Malutkamilka sliczne zakupy :)

tez bym juz chciala kupowac dla malenstwa, ale tak jak Monia troche sie boje i stwierdzilam, ze zakupy zostawie na styczen... Chociaz nie powiem, bo kusza te piekne rzeczy dla dzieci :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

9 lata 3 miesiąc temu #1006699 przez Gosia 2712
Paulina jak tam po wizycie? Daj znac :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 3 miesiąc temu #1006704 przez moniab26
Gosia 2712 kuszą kuszą, ja mam już na Allegro kilkanaście aukcji obserwowanych z ubrankami dla maluszków, większość unisex żeby problemu później nie było ;) robię tez sobie listę rzeczy, które muszę kupić i chociaż to drugie dziecko to spis już całkiem pokaźny, ale czekam też do stycznia jak Gosia, do tego czasu odkładam co miesiąc kasę bo jak ruszę już na zakupy to zaszaleję :laugh:

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

9 lata 3 miesiąc temu #1006707 przez Gosia 2712
Monia hehe dokladnie mam to samo, teraz odkladam kase a w styczniu jak rusze na zakupy to chybe bede musiala autobus wypozyczyc, zeby sie z tym wszystko zabrac hehhe :P :whistle: :lol:

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1006720 przez PaulinaJ
cześć cześć :)

Na wizycie wszystko okej :D Maluch rośnie sobie ładnie. Jest większy niż powinien, ale Maryś też duża się rodziła (4080g) . Waży 184g. Długość już nie mierzył. Chcieliśmy zobaczyć czy ptaszek dalej jest ptaszkiem, ale skubany siedział jakoś po turecku , że nic nie było widać hehe. Kolej a wizyta standardowo za 3 tyg. Badania do zrobienia mocz, morfologia i HBs. Powoli zbliżamy się do połowy i krzywej cukrowej . . . nie dam rady jej zrobić i nie wiem co teraz. Mogę się codziennie kłuć i mierzyć glukometrem, ale badania nie dam rady zrobić. A pytałam kiedy robi się u nas CC planowane i robią ok. 10 dni wcześniej więc będę pewnie miała dwoje lutowych dzieciaków :D

Malutka piękne łaszki :) ja też powoli zbieram.

Jutro będę się umawiać na połówkowe :)
Załączniki:

9 lata 3 miesiąc temu #1006729 przez Gosia 2712
Paulina swietne wiesci :) maluszek super rosnie :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka