BezpiecznaCiaza112023

Marcóweczki 2016

9 lata 8 miesiąc temu #994222 przez Gosia 2712
Weronika Jaś tez nam sie podoba :) i nawet ostatnio maz czesciej to imie wspomina niz Piotrus :P

Jak ja wam zazdroszcze tego spania :dry: jestem w dzien zmeczona a jak sie poloze to nie umie zasnac :S czasami o 20 poloze sie spac a i tak zasypiam ok 1 w nocy a wstaje juz o 8 :S

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #994225 przez PaulinaJ
Ja z Marysią też przesypiałam ciągle dnie i noce ;p teraz niestety choć bym chciała to nie mam jak haha :P no i wole się przemęczyć i pójść spać wieczorem niż później się kulać po łóżku :)

9 lata 8 miesiąc temu #994226 przez Gabiś
Cześć, ja już po wizycie. Mam mętlik w głowie. Z pierwszego dnia ostatniej miesiączki wychodzi 8t2dz, tak też mam na suwaczku,ale wg USG to 5t6dz. Dwa tygodnie różnicy. Pani doktor każe się nie stresować,że coś jest nie tak i dziecko jest za małe na swój wiek, ale że ta ciąża jest młodsza po prostu i jeśli okres ostatnio był nieregularny to ona stawia na późniejszy termin zapłodnienia. Wobec tego nie mam tak mocnych objawów typu wymioty bo one dopiero przyjdą

9 lata 8 miesiąc temu #994229 przez Gabiś
....znowu mi posta ucięło..... :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

...ale widzieliśmy z mężem serduszko, nasz bąbelek ma 0,26cm , pani doktor pokazała pępowinę i całą resztę, ale trzeba było się wpatrywać, bo zależy pod jakim kątem i ujęciem, raz było widać raz nie. Terminy porodu mam dwa 1 marca i 16 marca. Mam masę badań do zrobienia i wizytę 25 sierpnia.
Mam teraz uważać bo jeśli to 5 tydzień to jest bardzo ważny, mam unikać chorych, wirusów, odpoczywać, oszczędzać się.

Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #994232 przez Gosia 2712
Gabis a jest to mozliwe zeby do zaplodnienia doszlo pozniej? wiesz chyba kiedy byly staranka...? Nie martw sie bo fasolka moze nadgonic i wcale nie jest powiedziane ze jest mlodsza... moja tak mnie zrobila w konia jak poszlam w 4tyg4dniu okazalo sie ze jest duzo mlodsza, bylam zrezygnowana bo myslalam ze sie nie rozwinie a na nastepnym usg nadgonila ta roznice i juz serduszko bylo... wiec glowa do gory :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 8 miesiąc temu #994233 przez PaulinaJ
Gabiś śliczna fasolka ! I może faktycznie doszło do zapłodnienia później :) Ja też mam nieregularne miesiączki więc pewnie będzie inaczej niż na pasku ;) Ważne , że serduszki bije ładnie :)

9 lata 8 miesiąc temu #994234 przez Gosia 2712
AAAAA nie doczytalam tego drugiego posta bo go nie bylo... Gabis jak jest serduszko to jest dobrze a to ze mlodsza to sie nie martw :) moze nadgonic najwazniejsze ze sie rozwija i serduszko bije :) gratuluje :) sliczna fasolka

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 8 miesiąc temu #994235 przez Gabiś
Gosiu - może tak być, ja byłam cały czas pewna, że to było 11 czerwca - wtedy pierwszy raz od 3 m-cy bardzo mocno czułam owulację. Ale teraz tak myślę, że może po prostu pobolewał mnie brzuch a nie jajnik. Starania były dzień przed 11 czerwca czyli owulacją (chyba że jak pisałam, zdawało mi się), a potem w środku tygodnia i w weekend. 2 czy 3 miesiące okres był nieregularnie, więc wszystko jest możliwe. Chyba. Nawet na tym pierwszym USG u tego gbura lekarza, gdzie widział tylko pęcherzyk też napisał, że ciąża wcześniejsza niż ja sobie liczyłam.

9 lata 8 miesiąc temu #994236 przez PaulinaJ
Tak to jest przy nieregularnych miesiączkach :P

9 lata 8 miesiąc temu #994237 przez Gosia 2712
Gabis nie doczytalam poprostu tego drugiego posta (chyba w tym samym czasie pisalysmy :P ) jak bije serduszko to najwazniejsze :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 8 miesiąc temu #994240 przez Gabiś
Bije serduszko bije i to jak pięknie :-)

Staram się nie myśleć inaczej jak o tym, że doszło do zapłodnienia później. W sumie jak sobie tak pomyślę, to właśnie się wkurzałam na męża, że jak mnie jajnik bolał to imprezował z bratem :P potem się na siebie boczyliśmy i byłam na 200% pewna, że z ciąży nici. Dlatego test był mega zaskoczeniem :-) Coś w tym jest :-)

9 lata 8 miesiąc temu #994244 przez MatkaWariatka86
Gabiś jak biję serduszko to najważniejsze :laugh: :cheer:

Kużwaaa kto wymyślił bunt dwulatka?!?! Dzisiaj ta moja Mała Gadzina przeszła samą siebie... ryk, ryk i jeszcze raz ryk i tupanie nogami. Na szczesci ju śpi uffff ;)

Od jakichś dwóch dni mam meeeega ochote na słone a najlepiej słone chipsy .... :huh: :huh: i najlepiej pringelsy :dry: :huh: :dry: wiem że niezdrowe i niewskazane aleeee ja mam takie ciśnienie na nie że jak ich nie zjem to się popłacze :P ;) :cheer: ;) :P

9 lata 8 miesiąc temu #994250 przez PaulinaJ
Matka dasz wiarę, że u nas chyba jeszcze buntu nie było :P

A ja zmieniłam datę wizyty :0 jadę w ten piątek. Hihi :D Szybciej <3

9 lata 8 miesiąc temu #994260 przez MatkaWariatka86
PaulinaJ jeszcze dwa tyg temu u Nas tez nie było buntu ,a teraz to jak by mi ktoś dziecko podmienil :( :dry: Mój Mąż jak zobaczył pi raz pierwszy jej atak to stwierdził że Młoda chyba jest na coś chora :( :laugh: a Ona po prostu charakterna Gadzina po Mamusi :laugh: :cheer: ;) :P

9 lata 8 miesiąc temu #994309 przez natkka
Ale dziewczyny napisałyście :)
Gabiś super, że serduszko bije :) może faktycznie do zapłodnienia doszło później :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka