BezpiecznaCiaza112023

Marcóweczki 2016

9 lata 8 miesiąc temu #994105 przez Gosia 2712
To ja wam powiem ze moje ciaze wygladaja wszystkie tak samo...Jedynie jak z Zuzia jak bylam w ciazy to przez dwa tygodnie bardzo meczyly mnie wymioty, a w sumie to spalam i wymiotowalam na zmiane... Potem przeszlo i znowu nic nie mialam oprocz wiekszych piersi, ktore nawet nie bolaly tylko byly pelniejsze... i teraz tez tak mam...

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #994108 przez MatkaWariatka86
U mnie w pierwszej ciąży wymioty do 3 miesąca , cycuchy od samego początku większe o 3 rozm ( do końca ciązy urosł o 5 rozm :blink: ) jeżeli chodzi o smaki to litrami piłam sok pomarańczowy zagryzałam słodyczami i golonką na zmiane :woohoo: :laugh: :cheer: ;) :P Generalnie nie czułam że jestem w ciązy poza rosnącym brzuchem!
W tej ciązy mdłości , cycuchy już powiększone o 2 rozm no i przeogromny smak na kwaśne :laugh: :cheer: ;) :P B) ogórki jem kg , wiśnie :) :laugh: :cheer:
senna jestem jak cholera :angry: nic mi się nie chcę i nie mam mocy do działania. Do pierwszej ciązy podeszłam " na lajcie" :P ;) tak w tej jestem zestresowania sama nie wiem czym :(

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #994112 przez Gabiś
MatkaWariatka - to Ci powiem, że ja też mam stresa i też nie wiem czemu. Przeżywam gorzej niż pierwszym razem, uważam na siebie jakbym z jajkiem chodziła bez kitu. Pierwszym razem spokój, a teraz jak nie normalna :-)

Faktem jest, że czuję się inaczej niż pierwszym razem, poza tym przeżywam te swoje kłopoty z tarczycą i może dlatego tak się denerwuję :-/

9 lata 8 miesiąc temu #994113 przez MatkaWariatka86
Gabiś u mnie też tarczyca i chyba to mnie tak stresuje

9 lata 8 miesiąc temu #994114 przez Gosia 2712
Ja jeszcze z Zuzia jadlam ciagle mandarynki i czekalam tylko na kwasna hehe :-P

Dziewczyny wiem ze to moze jeszcze wczesnie ale myslalyscie juz nad imieniem dla malenstwa?

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 8 miesiąc temu #994116 przez malutkamilka
My przy pierwszej ciąży mieliśmy dwa typy na imie dla dziewczynki i ani jednego dla chłopca - jakoś nie leżało nam żadne. Wybraliśmy dla córki Wiktoria a teraz jak będzie córka to Klaudia. Jak chłopka hmmm trzeba będzie coś wybrać.

9 lata 8 miesiąc temu #994119 przez Gosia 2712
MalutkaMilka Klaudie to fajne dziewczyny :whistle: :whistle: :P moja siosrta ma tak na imie :P

U nas od poczatku pierwszej ciazy bylo mowione ze chlopczyk bedzie Piotrus, chociaz podobaja mi sie jeszcze Adrian, Natan i Milan... A dziewczynka to raczej Iga bedzie :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 8 miesiąc temu #994149 przez natkka
Ja jem same kwaśne rzecz - śliwki, jabłka, grejpfruty :)
My już od dawna mamy imiona i dla chłopca - Franciszek Marian a dla dziewczynki Antonina Maria :)

9 lata 8 miesiąc temu #994154 przez Natalia1991
hej dziewczyny :) Ja w pierwszej ciązy młości i wymioty ale tylko te ranne, samą żółcią bllleeeee... miałam do 6 miesiaca chyba barddzoooooooo dluggggoooo! Siku co chwila. Ale oprócz apetytu na coś specjalnego na obiad, a zaraz potem czekolade nic wiecej...... Teraz mdłosci tez tylko ranne, tzn muli to mnie cale do poludnia dopiero kolo 15 czuje sie juz normalnie, wymiotuje nie zawsze, jakis specjalnych zachcianek na jedzienie nie mam, sikam co godzine, poltorej, No ale piersi nabrzmiale i bolące ałłł... Nawet jak sobie o nich pomyślalam to bola ;p

Imienia nie mamy wybranego, po tej ciazy obumarlej najpierw musze sie upewnic ze jest wszystko wporzatku, a to juz w PONIEDZIAŁEK!!!!!!!! :D

9 lata 8 miesiąc temu #994155 przez Natalia1991
A Nasz dwuletni Kawaler to Bartosz <3 :*

9 lata 8 miesiąc temu #994169 przez PaulinaJ
u nas Mieszko bądź Jadzia :)

9 lata 8 miesiąc temu #994184 przez MatkaWariatka86
U Nas jest Nina już i tak myślałam nad Brunem albo może Kostkiem a dla dziewuszki Zoja albo Mia :cheer:

A do Bartoszów mam słabość :cheer: :laugh: :P fajne chłopaki :P :P :laugh:

9 lata 8 miesiąc temu #994212 przez Weronika Rogala
Hej dziewczynki! No to same ciekawostki mam do czytania dzięki Wam. Ja dziś w pracy ostatnie 2 godziny nie wiedziałam co mam zrobić ze sobą, byłam taka zmęczona i śpiąca, ( zaraz idę leżuchać :) Bardzo boli mnie kark.. to chyba przez to że ostatnio zasypiam byle gdzie i byle jak, muszę poprosić męża o masaż:D

Co do imion to u nas jak będzie chłopak to Jan na 100%- pomysł męża i powiedział że tak musi być i koniec, ma szczęście że mi też sie to imię podoba.
Co do dziewczynki to mam kilka typów ale może się zmieni: Halszka, Helenka albo Wanda.

P.S czeka mnie jeszcze prasowanie... nie mam siły :(

9 lata 8 miesiąc temu #994213 przez Weronika Rogala

PaulinaJ napisał: u nas Mieszko bądź Jadzia :)

Mi też się bardzo podoba to imię;) ale mąż mnie skrytykował i że musi być Jan po dziadku

9 lata 8 miesiąc temu #994219 przez PaulinaJ
no to właśnie Mieszko ma być i koniec z "rozkazu" mego męża hah ;) ale mi też się podoba :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka