BezpiecznaCiaza112023

Marcóweczki 2016

9 lata 8 miesiąc temu #995471 przez Gabiś
Hejo,
dziewczyny śliczne fotki maluszków! No piękne :laugh:
Natalia nie martw się na zapas ja mam tak samo, też z usg wychodzi młodsza ciąża, miałam nieregularne miesiączki więc zobaczę na następnej wizycie co i jak.
Mój maluszek mniej mnie męczy, nie wymiotuje, mdli mnie ale idzie wytrzymać.
Wczoraj miałam wizytę u endo, USG tarczycy ok, i to raczej nie guzek na lewym płacie,wyniki w normie bez leków, no i najważniejsze: od poprzedniej wizyty która była miesiąc temu nic nie przytyłam!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #995473 przez PaulinaJ
Ja teraz będę robiła TSH jeszcze raz bo ginekolog zlecił ;-) mam nadzieje, że nie wzrosło. A co do wagi to u mnie póki co spadek o 2,2kg.

9 lata 8 miesiąc temu #995474 przez Gosia 2712
Hejka :)
A no cicho tu ostatnio :P Kurcze w nocy chyba 3 razy wstawalam na siku :whistle: a rano przed 8 to jest juz codziennie pobudka na sikunde :whistle: ale stwierdzilam ze i tak nie mam co robic to sobie jeszcze pospie i takim sposobem wstalam o 11 :P takze Paulina pobilam Cie hehe :P

MalutkaMilka ja bete w tamtym tyg mialam robiona a byl to 7t3dzien i mialam 115462,3 ale nie porownuj mojej do twojej czy do ktorejs innej dziewczyny bo beta to indywidualna sprawa jest i u kazdej inaczej rosnie, najwazniejsze jest to jak ona przyrasta, a teraz na etapie 8 tyg to wazne ze w ogole przyrasta, pytalam o to lekarza bo robilam w 6t3dz i mialam 57357.8 a po tyg urosla mi do 115462,3 tez sie wystraszylam bo dwudniowy przyrost wyszedl mi 22 % a to jest ponizej normy, a jak moj gin zobaczyl te wyniki to zrobil wielkie oczy i mowi ze swietna beta :) a jak sie zapytalam o ten przyrost to machnal reka i powiedzial ze teraz to ona sobie bedzie glupiec...

Matka udanych wakacji u babci :) dorze ze mdlosci ustaly oby ta dalej :)

Paulina hehehe wspolczuje wyjazdu do tesciowej :P :P heh ja niestety mieszkam z moja :unsure: :evil: :whistle:

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

9 lata 8 miesiąc temu #995476 przez PaulinaJ
Gosia oo to nie zazdroszczę :P Moja mieszka 200 km od nas a i tak potrafi namieszać :P

9 lata 8 miesiąc temu #995479 przez natkka
Cześć Dziewczyny, ja się średnio odzywam bo w dalszym ciągu czuje się bardzo źle, mało jem, J. się wkurza i traktuje mnie jak małe dziecko, które trzeba pilnować żeby zjadło cokolwiek :( jestem mega tym zmęczona, mdłości mnie wykończą :( ja schudłam od początku też już ponad 2 kg :( mam nadzieję, że dziecko przez to nic się nie stanie :(

9 lata 8 miesiąc temu #995481 przez Natalia1991
dziewczyny dzis zalapalam o czym mowil moj gin podczas ostatniej wizyty <,, zapisze luteine tak na wszelki wypadek, bo ciąża rozwija sie wolno....
-ja na to: poprzednia ciażą tak, czy ta tez?
- on: No poprzednia i ta.... nastala cisza........"">
I tak mysle od tego czasu i juz wiem jak 13.07robilam bete wskazywala na 4/5 tydzien ciazy na usg nic nie bylo widac, a teraz 27.07 czyli 2 tygodnie pozniej wg usg 6 tydzien ciazy.....
co wy o tym myslicie... bo teraz sie zmartwilam :S :S :S :S

9 lata 8 miesiąc temu #995485 przez malutkamilka
Natalka nao na mnie wygląda na to że u mnie też nic w 4/5 tygodniu lekarz nic nie widział a tydzien temu juz serce biło. A luteinkę ci dal bo może stwierdził że ciałko żółyte jest za słabe i wspomaga luteiną by nie spadl progesteron za nisko.
glowa do góry lekarz interweniuje wiec musi byc dobrze

9 lata 8 miesiąc temu #995498 przez Natalia1991
serduszko bije bo widzialam jak pulsuje:)

9 lata 8 miesiąc temu #995505 przez moniab26
Cześć dziewczyny, przyłączam się do was i ja, długo szukałam tego wątku aż wreszcie się udało.
Wczoraj miałam pierwsze usg i widziałam bijące serduszko mojej fasolki, w domku mam trzyletniego Oskarka i kilka niepowodzeń za sobą ale nie poddaję się i czekam na dobre zakończenie tym razem. Termin na 7 marca czyli jeszcze zimowy bobasek będzie

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

9 lata 8 miesiąc temu #995506 przez Gosia 2712
Moniab26 witaj :) i rozgosc sie :) fajnie ze jest nas coraz wiecej :)

Natalia skoro serduszko bije to najwazniejsze :) a lekarz na pewno wie co robi i skoro dal ci luteine to moze tak jak malutkamilka pisze poprostu chce pomoc cialku zoltemu lepiej pracowac i zeby ciaza lepiej sie trzymala

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #995536 przez PaulinaJ
moniab26 Witamy w gronie marcowych ciężarówek ;-)

Natalia głowa do góry ;-) ja też biorę Duphaston ... chyba każda, która przeszła coś wcześniej dostaje tabletki w razie co. spokojnie ;-) Jak serduszko bije to jest ok.

Dziewczyny też macie upławy białe/lekko żółtawe?

9 lata 8 miesiąc temu #995547 przez Weronika Rogala
Hej ! wreszcie wracam do żywych, wczorajszy basen jednak sie nie udal ale moze pojedziemy w weekend, Musze kupic nowy stroj bo stary juz sie nie nadaje... brzuszek rosnie jak szalony, a szczerze mówiac to myślałam że na tym etapie jeszcze nie bedze nic widac .... :dry:

Samopoczucie mam raz lepsze raz gorsze dziś jest znosnie. Mam taki nabrzmiały i goracy brzuch, ciągle mnie swedzie..tez tak miałyście?
Chyba powoli musze sie rozgladac za garderobą, zwlaszcza mam na myśli spodnie, bo dlugo tak nie pociagne ( w pracy jak siedze to sobie guzik rozpinam:p

Tymczasem szukam przepisu na ciasto drozdzowe z owocami:) NAszedł mnie smak

PaulinaJ- przez ostatnie kilka dnia zauwazyłam wlasnie takie lekkie plami na bieliźnie, ale to chyba wszystko oik ?

9 lata 8 miesiąc temu #995549 przez PaulinaJ
weronika z tego co czytam to tak ;-) więc mam nadzieje, że jest tak jak piszą :whistle: I mi brzuch wywala...nie dość, że mój własny mam duży to jeszcze domek rośnie :) A , że jak w tych wagowo sporych to już wogóle ;P

9 lata 8 miesiąc temu #995551 przez Gosia 2712
Weronika heh skad ja to znam :P mi teraz tylko leginsy zostaly do chodzenia bo w swoje jeansy niby wchodze ale jest mi w nich ciasno i guziki tez rozpinalam :P

Paulina
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Wiec skoro wszystkie to mamy to chyba jest normalne hehe :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 8 miesiąc temu #995552 przez PaulinaJ
ufff :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka