BezpiecznaCiaza112023

Marcóweczki 2016

9 lata 4 miesiąc temu #995554 przez Gabiś
Super, że nas coraz więcej :-)

Ja też mam takie upławy...hmmm, czyli ok. Gdzieś czytałam, że tak może być i w poprzedniej ciąży też tak było.

A ja już nie wyrabiam z moją 5 latką..... Dziś przez przypadek spotkałyśmy starą znajomą moich rodziców i Oliwia oczywiście pierwsze co to wali prosto z mostu: "a moja mama jest w ciąży" :angry: :huh: Już po prostu mam dosyć, mówi każdemu, zaraz się pojawia tysiące pytań, tak? naprawdę? a kiedy poród?...wrrrrr.....ale Młoda się cieszy i nie rozumie, żeby nie gadać na prawo i lewo.

Mój brzuch Paulina też wywala, też mam swój wielki, a jeszcze maleństwo rośnie. Najlepiej mi w dresach, legginsach, reszta mnie ciśnie :-/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #995557 przez Gabiś
Tak sobie jeszcze czytam troszkę o tygodniach ciąży i teraz się katuję myślami, bo wyciągnęłam te swoje 3 pozytywne testy ciążowe i pierwszy jaki wykazał 2 kreski to test z 28 czerwca. Test podobno wykazuje ciążę po około 8-10 dniach od zapłodnienia, a najlepiej po 14 dniach,to mi wychodzi własnie ten mój 13 czerwca, gdy się kochaliśmy i czułam owulację. I to by wychodziło na 6 tydzień 4 dzień licząc od zapłodnienia a 8 tydzień, prawie 9ty licząc od OM. ale USG mówiło co inaczej. Jedyna szansa, to się uspokoić na kolejnej wizycie.

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #995571 przez PaulinaJ
Gabiś spokojnie :) nie czytaj tyle i nie myśl za dużo bo to wcale na dobre nie wychodzi. Jest dobrze przecież :) i będzie. A organizm to nie komputer i nie zawsze jest tak jak myślimy, że jest :P

9 lata 4 miesiąc temu #995587 przez zoi
Gabiś, witaj w klubie młodszej ciąży. Ale jak się rozwija to trzeba myśleć pozytywnie :)

Aaa, któraś pytała mnie o moje bety...chyba bez sensu podawać, bo to bardzo indywidualna sprawa, poza tym ja już sama nie wiem w którym byłam wtedy dpo i który to miałby być dzień ciąży... miałam 2 usg i wg każdego inny wiek ciążowy, z om co innego, z moich obserwacji jeszcze coś innego...

9 lata 4 miesiąc temu #995659 przez Gabiś
Zoi - widzę, że my z suwaczka czyli z OM mamy podobnie 9 tydzień, a z USG co innego. Może faktycznie jak mówi Paulina trzeba myśleć pozytywnie. A do następnej wizyty tak długo czekać...aż do 25 sierpnia... :(

U nas przeraźliwie wieje, miałam iść z Oliwią na spacer, potem do rodziców, bo rodzinka z Katowic przyjechała, ale łepetynę urywa, a ja od wczoraj coś kicham i katar lekki mam. Jeszcze mi teraz choróbsko potrzebne... :(

9 lata 4 miesiąc temu #995662 przez PaulinaJ
Gabiś faktycznie długo do tej wizyty...czemu aż tyle?

U nas też wieje strasznie . . . nic tylko w domu siedzieć.

9 lata 4 miesiąc temu #995673 przez Aruneczka
cześć ;)

Od wczoraj nie mogę się obudzić - ciągle śpię...

Dziewczynki głowy do góry ! Skoro dzieciaczki się rozwijają, miałyście nieregularne okresy... Wiem, że to ciężko się nie denerwować, ale nerwami nic nie pomożecie sobie a tym bardziej brzusiowi. Trzeba być dobrej myśli ;)

Ja już jutro usg - już się nie mogę doczekać ;) Po raz pierwszy zobaczę maluśkie serduszko ;))

9 lata 4 miesiąc temu #995683 przez MatkaWariatka86
U mnie też ciąza młodsza o 6 dni. Serce bije jak dzwon więc nie ma co się przejmować! :) :) :) :)
Wściekła jestem bo przyjechałyśmy na wakaje a pogoda za przeproszeniem z dupy ;( :( :( pada, wieje i zimno jak cholera!! :blink: :dry: na łeb już dostaję w tej chacie:(

PaulinaJ ja też wizyta 10 sierpnia :) :) :laugh: :cheer: :laugh:

9 lata 4 miesiąc temu #995684 przez moniab26
Aruneczka mam tak samo ze spaniem, siedzę w pracy i po prostu zasypiam. Czekam do wizyty 4 sierpnia i uciekam na zwolnienie bo nie wyrabiam w tym smrodzie ( pracuję przy produkcji zabawek i zapach rozgrzanego tworzywa mnie po prostu rozwala, zwłaszcza, że w tej ciąży i tak ciągle :sick: )
A jeśli chodzi o brzuszek to mój też wystartował jak oszalały, waga nie wzrosła ale brzuch się powiększył i tez to odczuwam po spodniach, ale dobrze, niech sobie rośnie :-)

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

9 lata 4 miesiąc temu #995687 przez Aruneczka
Monia - hehehe wiem o czym mówisz z zapachami... ja nie mogę otworzyć lodówki, śmierdzi mi wszystko. Uciekaj na zwolnienie, takie zapachy to nic dobrego dla Ciebie
Mi brzuszka nic a nic nie widać, pewnie wyskoczy jak będę jechać na wesele do kuzyna hehehe :p

9 lata 4 miesiąc temu #995689 przez PaulinaJ
Aruneczka No to powodzenia na jutrzejszej wizycie :)

MatkaWariatka Ooo fajnie, że nie będę sama :D

9 lata 4 miesiąc temu #995727 przez Sonia
Dziewczyny trzymajcie kciuki jutro za Nas bo o 10 mam wizytę i trochę się denerwuje.

9 lata 4 miesiąc temu #995728 przez PaulinaJ
Sonia Kciuki zaciśnięte :) Będzie ok. spokojnie :kiss:

9 lata 4 miesiąc temu #995729 przez Sonia
Aruneczka na którą masz jutro wizytę? Trzymam kciuki :)

9 lata 4 miesiąc temu #995746 przez natkka
Aruneczka faktycznie powinnaś jak najszybciej iść na zwolnienie bo takie zapachy nie służą ani tobie ani maleństwu :)
Ja dzisiaj idę na wizytę na 17 30, mam nadzieję, że będzie dobrze :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka