- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LUTY 2016
MAMUSIE LUTY 2016
- Elusia
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Asia U was mała różnica wieku więc myślę, że dwóch chłopaków to super sprawa i na pewno będą się świetnie dogadywać ja też już się przyzwyczaiłam do myśli, że będzie córcia, mam nadzieję, że się odnajdę w tej roli ) myślę, że Zuzia taka maalutka jest, bo w 23+1 ważyła 380g! więc duża różnica w wadze między naszymi szkrabikami
Ja na lumpku sobie kupiłam spodnie dżinsowe ciążowe dobrze leżą i jak nowe
Mnie też ostatnio skurcze w łydkach łapały:/ a przecież biorę ten aspargin...
Andziula gratulacje najważniejsze że wszystko dobrze jest
Agulka Urządzanie pokoju to najwspanialsze co może być, tyle radości:) no i ciuszki też! my właśnie kupiliśmy pierwszą rzecz dla Zuzi- kombinezonik Ignaś dostał do pokoju dywan z farmą od babci i jest przeszczęśliwy a za dwa tygodnie może w końcu będziemy mieli już szafę i będzie wszystko skończone nooo... łóżeczko dla malutkiej jeszcze nie pomalowane:P ale i tak na początku będzie u nas to łóżeczko:) Ja też z synkiem miesiąc przed porodem miałam wszystko uszykowane i już tylko czekałam- a później stwierdziłam, że za szybko bo na wolnym się nudziłam i usiedzieć nie mogłam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
w sobote byliśmy na tej imprezce, było super ależ sie wybawiłam było w sumie 7 par, wszyscy bardzo fajni,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
tak się wytańczyłam, ze na drugi dzień nie mogłamz łóżka wstać, brzuch i plecy bolały, ale co wytańczyłam to moje potrzebowałam tego, a brzuch jeszcze nie taki duży, wiec dałam rade
więcej takich wypadów poprosze
jak u Was po zmianie czasu ? u mnie o dziwo Kacper zasnął na nowych godzinach po 22, na mleko miał pobudke o 2 i 6, ale dospał do 7 , wiec miło potem szalał z kolegami, zasnął dopiero o 13.45 i śpi do teraz, czyli już ponad 2,5 godziny
Agulka ja też na przełomie grudnia/ stycznia chce miec torbe spakowana i skompletowana wyprawke, bo pierwszego synka urodziłam 3 tygodnie przed terminem, wiec teraz tez chce byc wczesniej gotowa
super, ze juz po remoncie my też
dobrze, ze u Ciebie wszystko w porządku :* ale bardzo dobrze, ze to skontrolowałaś ..
jak tam po glukozie ?
ja będę robić 9 listopada, dzień przed wizytą... ja jestem w 24 tc i też już 10 kg na plusie...
Andziulaa super, ze zajrzałaś, zaglądaj częśćiej
ależ piękne zdjecie ! śliczna dzidzia
Ty tylko 4 kg? zazdroszcze
Elusia no córa drobniutka ja właśnie też już sie przyzwyczaiłam do tego, ze będę miała dwóch łobuziaków zastanawiam sie nad tym asparginem, czy brać... w pierwszej ciaży brałam.. chyba musze gina zapytać...
no, ja z racji porodu przed terminem, już musze miec wszystko gotowe wcześniej
a to mój brzuszek w 23 t.c.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Andziulaa
- Wylogowany
- gaworzenie
No w sumie w tych całych 22 tc przytyłam 3,1 kg i jak narazie się cieszę bo mała tyje nie mamusia i oby tak już było do porodu hihi
Na ostatnim usg trzeba przyznać że tak ładnie się odwróciła i mama widziała całą buzie a co do tych prenatalnych jednak nie poszłam za dużo wydatków mieliśmy w tym miesiącu i w sumie nawet dobrze zrobiłam bo mój ginekolog małą dokładnie pooglądał pomierzył jest wszystko dobrze zaznacze że tak samo wszystko pomierzył jak na tych pierwszych prenatalnych tamten lekarz i nie musiałam płacić 400 zł wkońcu ginekolog też od tego jest żeby oglądać dzidzie za coś się też płaci co miesiąc ..
Asienka brzuszek świetny
- AgulkaKrk
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Asieńka cudny brzuchol W ogóle nie widać tych twoich 10kg Po glukozie ok. Samo wypicie nie było tragiczne W sumie to nie było nie przyjemne, tylko po prostu mega słodkie. Nie potrzebnie się obawiałam. Dowiedziałam sie jednak, że dodawanie cytryny wpływa jednak na badanie i Pani połozna mówiła żebym nie dolewała. Nie zrobiłam więc tego. Najgorzej było w pierwszej godzinie bo mnie na żołądku muliło od tej słodyczy. Potem już jakoś poszło Obok przychodni mamy SabWey'a więc pirwsze co wpadłam tam po najbardziej pikantną kanapkę jaką mieli Ale małej bardzo sie badanie podobałao. Tyle cukru to ona jeszcze nie dostała, więc szalała jak nie wiem. Wynik wyszedł mi bardzo dobry Wszystkie parametry dosłownie w dolnej granicy normy
Andziula super, że u ciebie wszystko dobrze Remonty w końcu się kończą. Czekamy na ciebie
Martynka a co u was? Ty czasem nie miałaś mieć tak jak ja wizyty 29.10?
Lili Gosia a co tam u was słuchać?
Jutro skontrolujemy czy wszystko u nas dobrze, ale myślę, że tak Przez parę ostatnich dni boli mnie brzuch podczas chodzenia i to dość mocno, ale to raczej kwestia tego, że przez kilka dni mięliśmy kołowrotek i nie miałam czasu porządnie odpocząć. Dziś za to leżę plackiem pod kołderką bo od wczoraj boli mnie gardło, a nie chcę żeby mi się to bardziej rozwinęło. Odezwę się juto po wizycie.
Buziaki dla was
A tu mój brzuchol bez "napinki" O matko dopiero na zdjęciu widzę jaki jest wielki Malutką czuję już prawie pod samym biustem, a właściwie nogi bo jest głową w dół i kopie tak że ho ho
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Andziulaa wiem, co znaczy remont, wiec rozumiem , ze nie masz czasu tu zaglądać ja też tak miałam przez ostatnie 2 miesiace
fajnie , ze obyło sie bez dodatkowych kosztów, a efekt badania taki sam
zazdroszcze tych 3 kg
Agulka dziękuję wiesz, to 10 kg sie rozłożyło troche na nogi, biodra brzuch ale widzę, ze Twoja ciąża jakieś 2,5 tyg starsza, ale brzuszek większy sporo, ciekawe jak mój urosnie za 2 tyg
dziwne z tą cytryną, bo ja mojego gina o to zapytałąm ostatnio, jak zlecił mi to badanie i powiedział, ze jak najbardziej można dodac cytrynę, bo ona w ogóle nie wpływa na wynik badania i dziwi sie , ze niektórzy nie pozwalają bo są niedoinformowani... tak mi powiedział, wiec ja dodam, tym bardziej, ze w laboratorium też nie widzą przeciwwskazań , jak pytałam...
super, ze wyniki masz w normie
- AgulkaKrk
- Wylogowany
- gaworzenie
- Martynka__89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥Mateuszek 6.10.2010 r ♥Daria 19.02.2016 r.
- Otrzymane podziękowania: 2
- AgulkaKrk
- Wylogowany
- gaworzenie
MARTYNKA ja też tak mam. Ciągle żyję od wizyty do wizyty Nie martw się wszystko będzie dobrze. Mnie jak zaczął twardnieć brzuch to lekarz kazał mi zwiększyć magnez (Aspargin) brałam 2x2, a teraz 3x2 i przeszło Daj znać co i jak po wizycie Trzymam kciuki
- Elusia
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
mi nic o cytrynie nie mówili, ale z synkiem dałam radę bez to i teraz się obędzie Brzuszek masz malutki naprawdę gdzie ty podziałaś te kg? ja mam 6na plus już! za szybko zaczęłam przybierać...do porodu to masakra jak w takim tempie będę rosła z 20kg wyszłoby na plusie co najmniej masakra:P
Agulka Ale duży, piękny masz brzusio i świetnie że wizyta u lekarza ok i z malutką wszystko w porządku u nas też ok, szyjka długa i mocno trzyma dzidzię na glukozę, przepływy,ktg i inne badania idę za 2,5tyg do szpitala, jak to p.doktor powiedziała "robimy full wypas ".
Martynka Daj znać jak tam z córcią, czy wszystko w porządku?
Idę się zdrzemnąć póki mały śpi, żeby mieć siły na jego wariatkowanie :*
- Martynka__89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥Mateuszek 6.10.2010 r ♥Daria 19.02.2016 r.
- Otrzymane podziękowania: 2
- Lili9
- Wylogowany
- gaworzenie
Dobrze dziewczyny ze u Was wszystko z dzieciaczkami super, odpoczywajcie póki macie możliwość.
Jak przygotowania? Ja bym na koniec grudnia, początek stycznia chciała mieć wszystko gotowe.
- Lili9
- Wylogowany
- gaworzenie
- Elusia
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Martynka super, że po wizycie wszystko w porządku i że ta szyjka jednak długa ja mam 3,5cm Dobrze, że w miarę znosisz to leżenia, widać organizm tak jak mówisz sam się tego domaga. Najważniejsze, że to leżenie daje skutki i wszystko jest prawidłowo
Lili Ładny brzusio do wyboru imienia macie jeszcze sporo czasu także się nie przejmuj a pierwsze kroki-gratuluję! skok milowy w rozwoju, no teraz zobaczysz że dopiero się zacznie gonitwa za małą początki najgorsze, żeby przyzwyczaić się, że oczy trzeba mieć dookoła głowy a później już z górki ja na szczęście już nie mam ochoty na spanie w dzień i jakoś nawet dobrze się czuję na tyle, że nieprzespane nocki z synkiem aż tak mocno mi nie dokuczają,
Ja jak w końcu pomaluję łóżeczko, i szafa się pojawi to zacznę ogarniać co tam jeszcze muszę dokupić. Bardzo chcę jakąś praktyczną pojemną torbę żeby móc na spokojnie iść na spacer i zmieścić wszystkie rzeczy potrzebne dla Zuzi, Ignasia i dla siebie, a sporo tego przecież. Bo ta torba co przy wózku, to z jedną przegródką i wszystko się miesza i ciężko coś później znaleźć. Torbę pewnie będę pakowała do szpitala jak wrócimy ze świąt czyli jakoś ok.10 stycznia. Wtedy też się okaże czy muszę jeszcze coś tam dokupić.
Chwalę się moim brzusiem opowiadajcie co tam u was się dzieje???
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
w końcu wpadłam sie przywitac weekend szybko minął... wczoraj mąż miał wolne, cały dzień spedzilismy razem a pogoda była wyśmienita
Kacper nauczył sie sam wychodzić na zjeżdżalnie i sam z niej zjeżdżac
Agulka dokładnie, ile ludzi tyle opiniii... ale u mnie z kolei , zarówno lekarz prowadzący poprzednią ciążę, lekarz prowadzący obecną ciążę, położna, jak i Panie w laboratorium mówią, ze cytrynę można stosować i nie zmienia wyników badań więc ja dodam w pierwszej ciąży też dodałam i wypiłam bez problemu, więc nie jest to dla mnie straszne a glukoze mam w poniedziałek.
Super, ze z malutką wszystko w porządku aa i najważniejsze, ze szyjka nie skrócona. Pięknie Ci córa rośnie ciekawa jestem ile mój Kubuś teraz waży wizytę mam za tydzień
Elusia oj, jakby mi Kacper nie spał w dzień, to by mi zrobił drzemke koło 18 i potem bajlando do północy ale on musi sie zdrzemnąć koło 13-14, wczoraj np przyszedł do niego kolega o 13, bo sie zajmowałam nim (koleżanka miała wizyte u lekarza) to de facto Kacper poszedł spać, a ja bawiłam sie z małym
Ty masz tyl,o 6 kg na plusie, a ja juz jakies 10, wiec kto tu dużo przybiera
ale śliczny brzusio
Martynka super, ze wszystko dobrze, pieknie sie syzjka wydłuzyła, oby do końca ciąży było juz wszysko ok :*
Lili wiem co czujesz, bo ja mam w domku 15- miesiecznego rozrabiake, którego wszędzie pełno , a dodatkowo jest jak na swój wiek wyrośniety i waży 13 kg... wiec jest co dzwigac a niestety czasem trzeba;/ kręgosłup powoli daje o sobie znać, ale trzeba przetrwac
ja właśnie chciałabym w listopadzie dokupić brakujące rzeczy dla Kubisia, a w grudniu chcemy dla Kacperka kupić łózko, aby sie już przyzwyczajał do spania na nowym miejscu Torbę chce miec spakowaną już koncem grudnia/początkiem stycznia, bo wprawdzie termin mam na 14 lutego, ale pierwszego synka urodziłam 3 tyg przed terminem, wiec teraz tez chce być wczesniej przygotowana
Brzusio świetny
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
przywołuje Was u nas piękna pogoda, spacerek zaliczony oby jak najdłuzej
buziaki :*