- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LUTY 2016
MAMUSIE LUTY 2016
- Elusia
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Poza tym muszę się w końcu wziąć za malowanie łóżeczka:P farbę kupiłam i zużyłam jak malowałam synkowi komodę i stolik:P
Pokazywałam dzisiaj synkowi jak będę nosiła Zuzię w chuście i że on tak też kiedyś w tej chuście był noszony, to od razu się domagał żebym go zawiązała a jak mu się podobało przytulił się i nie chciał zejść i zdecydowałam, że postaram się wiązanie dobrać do tej chusty na razie żeby była jak kółkowa a jak się nie sprawdzi to dopiero jak już przetestuje na córci to kupię dopiero.
Tyle... piszcie co tam u was? jak macie jakieś przemyślenia, fajnie tak dowiedzieć się co kto ściskam wszystkie mamusie:*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Elusia a u nas znów piękna pogoda od paru dni mój znów nie chce w wózku jeżdzić, tylko sam biega i musze go ciągle pilnować
a to są takie kurtki z wstawkami? nawet nie wiedziałam no ja będę miała własnie problem na zimę, bo w nic nie wejde...
kurka, a ja myśle intensywnie o tej huscie, tylko sie nie znam i nie wiem jakiej szukac ;/
ja czuje sie ok, tylko przez dzwiganie mojego 13kg syna kręgosłup mi siada i brzuch coraz częściej boli.... boje sie , ze tym razem znów urodze wczesniej... bo w pierwszej ciaży nie miałam takich wysiłków a urodziłam przed terminem, a teraz to w ogóle mam gorzej...
- Elusia
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do chust to chyba najlepiej znaleźć sklep z chustami gdzieś najbliżej zamieszkania iść i powiedzieć czego konkretnie oczekujesz od chusty i oni bez problemu dobiorą czasem nawet słyszałam, że dają na przetestowanie, więc warto:) ja się udam jak mała będzie na świecie a na razie pokombinuje z tą co mam
Co do synka, Ignaś też to przechodził maaaasakra-on tak ma zazwyczaj jak już zęby są blisko wyjścia, wtedy też ma takie coś że wszystkiego i wszystkich się boi, właśnie ciągle płacze i ogólnie kosmos, mija ale nie powiem żeby krótko to trwało:P u nas z przerwami i w końcu ustało także minie
No wysiłek w ciąży wiadomo nie wskazany, ale jak czasem się nie da to co robić? u nas już ten czas noszenia się skończył uff! jeszcze niedawno bardzo się tego domagał ale z czasem nauczył się, że nie dam rady już go nosić. Miejmy nadzieję, że wszystkie urodziny w "terminie" tzn między skończonym 37tc a 42 ja pewnie się załapię znowu na 42:P i zamiast urządzać 30-stkę męża będę na porodówce:P nie wiem jak mąż i syn wytrzymają beze mnie te 3 dni! oby nie dłużej, bo synuś jest totalnie mamusiowy i ciężko go przekonać żeby sam z tatą został- zresztą mąż tylko na weekendy to nie ma co się dziwić:/ ale powoli będę musiała go zostawiać na dzień, dwa samego z tatą żeby później dramatu nie było.
Cisza jak makiem zasiał, chyba same będziemy tutaj tak sobie konwersować Dziewczyny gdzie wy się podziewacie??????
- Lili9
- Wylogowany
- gaworzenie
A no i powoli czekamy na pierwsze urodziny. Jeszcze 3 tygodnie, a wcześniej czyli 25 wizyta. Synuś nadal bezimienny
- AgulkaKrk
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
- Elusia
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Agulka Jak skończysz to koniecznie się pochwal tyle serca w to wkładasz że napewno będzie prześliczny
wydaje mi się, że Gosia pisze na forum mamuś z marca:)
A ja dostałam ciuszków troszkę dla małej od sąsiadki
- AgulkaKrk
- Wylogowany
- gaworzenie
A po za tym dziewczyny zastanawiałam się nad gruszką do noska, ale podobno położne odradzają bo można uszkodzić śluzówkę noska, że lepiej te odciągacze, zapomniałam jak to się nazywa, te które można do odkurzacza podłączyć. Co o tym myślicie? Nie wiem czy mi będzie potrzebny, czy kupować odrazu czy zaczekać, ale martwię się żeby np w nocy mnie katarek zaskoczy, a to jak by nie patrzeć zima i może się katar przyplątać. Doradźcie
- Lili9
- Wylogowany
- gaworzenie
Może się mylę ale takie jest moje zdanie. Ja na pewno musze kupić chustę bo przecież jak będzie Zosia i mały to nic bym nie zrobiła, nawet przy Zosi. A tak to małego w chustę i czy jedzenie zrobić czy na nocnik czy kibelek posadzic bez problemu ze szybko gdzieś dziecko trzeba szybko położyć żeby zareagować przy starszaku tak żeby młodsze znikąd nie spadło czy coś.
- AgulkaKrk
- Wylogowany
- gaworzenie
A chusta fajna sprawa tylko ceny kosmiczne jak za kawałek materiału
- Katarek
- Wylogowany
- gaworzenie
Katar u niemowlęcia może okazać się bardzo dużym problemem już w pierwszych tygodniach jego życia. 95% infekcji u niemowląt jest powiązanych z katarem. Pamiętajcie, że wasze dziecko do 1 roku życia będzie oddychało jedynie za pomocą noska! Aspiratory ustne ( jak frida) czy gruszka odciągają jedynie około 1/4 wydzieliny, co daje dużą możliwość występowania powikłań. . Dodatkowo aspiratory ustne mogą wywołać niemiłe powikłania zarażając mamę. Aspirator do nosa KATAREK podłączany do odkurzacza jest niezwykle skuteczny oraz w pełni bezpieczny, od 10-ciu lat pomaga Mamom. Możecie go używać już od 1 dnia życia.
Proszę zapoznajcie się z opiniami innych Mam : bit.ly/Podaj_Dalej
- Lili9
- Wylogowany
- gaworzenie
- Martynka__89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥Mateuszek 6.10.2010 r ♥Daria 19.02.2016 r.
- Otrzymane podziękowania: 2
- Elusia
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Agulka My gruszki zwykłej nie mieliśmy tylko ten ustny aspiratorek do noska frida i w miarę się sprawdzał, choć młody darł się przy tym w niebogłosy, kupiliśmy ten do odkurzacza katarek i nie ma teraz problemu, jakoś szybciej i młody mniej się stresował, a teraz sam sobie nawet odciąga a już potrafi smarkać trochę też sam w chusteczkę
Co do chust to ja mam tylko tkaną, więc ciężko mi powiedzieć jak nosi się w innej chuście. Byłam zadowolona, ale trochę się napracować trzeba i wcześniej nauczyć wiązać i dociągać żeby się później nie stresować jak już maluszka trzeba włożyć. Dla mnie najgorzej było w zimę bo ja ubrana dziecko ubrane, a tu jeszcze dociągać żeby wszystko było w idealnej pozycji, trochę to kosztowało mnie nerwów a synka płaczu:P mimo iż w miarę już umiałam to szybko zrobić a jednak...(moja mama ciągle mówiła, że po co się tak męczyć, a nie wiadomo czy dobrze na 100% żebym nic dziecku nie uszkodziła, a pewnie mi ciężko itd... masakra, a mi lekko na kręgosłupie było a Ignaś wtedy najlepiej spał ) a właśnie elastycznej tak nie trzeba mocno dociągać, a w kółkową się wsadza praktycznie i też bez problemu niby.... ale ja nosiłam od samego początku i chciałam tą tkaną bo spacery dłuższe z psem itd żeby wszystko stabilne było. Teraz chciałabym kółkową ale może uda mi się tak moją zapleść-zobaczymy
Lili no czas zasuwa nim się obejrzymy będą pierwsze maluszki na świecie
Martynka super że lepiej się czujesz a co do zajęć z chustą to świetny pomysł
- Martynka__89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥Mateuszek 6.10.2010 r ♥Daria 19.02.2016 r.
- Otrzymane podziękowania: 2
- AgulkaKrk
- Wylogowany
- gaworzenie
Ale ogólnie mam świetny nastrój i mnóstwo energii Chcemy kupić materacyk do łóżeczka. Co doradzacie? Słyszałam, że te 3w1 są dobre: kokos, gryka, pianka, czy jakoś tak to szło A jakie u was się sprawdziły? Ciężko mi wybrać bo nie mam doświadczenia.
Lili u mnie 82 dni Niby to tak dużo, a z drugiej strony tak mało Ale już mnie mogę się doczekać!!! Wczoraj dowiedziałam się, ze sąsiadka piętro niżej urodziła dziewczynkę 4350g Bedzie miała nasza Klarunia koleżankę