- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LUTY 2016
MAMUSIE LUTY 2016
- Elusia
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Lili9
- Wylogowany
- gaworzenie
My dziś po wizycie Aleksander waży 1350 g , 30 tydzień, łożysko 2 stopień. Kolejna wizyta 12 grudzień.
Zdrowy ale lekarz mówi ze drobniutki. , mieści się w dolnej granicy siatki centylowej. No ale Zosia przy porodzie 2900. Ja jak się urodziłam tez ok 2900 . Mój brat ok 2600. Mąż ok 2700. Cóż się dziwić. Ja teraz 163 cm wzrostu. Mąż 168. Wiec junior nie ma po kim być duży . Przynajmniej wiem ze SN i nie będzie bardzo ciężko Moje ostatnie źle samopoczucia - mam troch za niskie tsh. Kazał brać jod wpisał w kartę ale nie powiedział co i jak. W sumie dwa tygodnie to nie długo ale jutro zapytam w aptece. Od jutra zaczynamy przygotowanie do urodzin
- Martynka__89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥Mateuszek 6.10.2010 r ♥Daria 19.02.2016 r.
- Otrzymane podziękowania: 2
- Elusia
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Martynka Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę na pewno jest wszystko ok fajnie, że bierzesz męża i synka napewno będą zachwyceni mi już mąż zapowiedział że wybierają się ze mną 16.12 na wizytę bo chce w końcu zobaczyć córcie no a i synek tez się pewnie ucieszy
Lili Ooo widzę, że synuś już ma imię fajnie No to tak jak Zuzia jest na dolnej granicy siatki ważyła w 27+2 820g i też nie będzie duża ale to raczej znaczenia nie ma, byle zdrowe i nic więcej do szczęścia nie trzeba
Agulka Rewelacyjnie z tą szkołą rodzenia i jak ci się podobały zajęcia z chustowania? mówili jaką chustę najlepiej wybrać dla noworodka? Fajnie, że się zdecydowaliście bo takie oswojenie z tematem na pewno dużo da jeśli chodzi o okulistę, to nie słyszałam o robieniu badań... współczuje wizyty na ip z mężem :/
Kurczę po świętach to już nam zleci ten czas szybko do porodu kochana, ty jako pierwsza się łapiesz na poród !
A ja od poniedziałku chora:/ katar, lekki kaszel i ból gardła i nie byłam u lekarza, tylko tantum verde biorę bo pomaga- i właśnie się dowiedziałam od znajomej że niby nie można!!!:/ że coś tam wykryli że może być szkodliwe dla dzidziusia :/z synkiem brałam i ok... masakra muszę albo do lekarza się przejść albo do apteki eh... wszystko się zmienia...
Miłego dnia dziewczyny:*
- AgulkaKrk
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Elusia bardzo się cieszę, że u ciebie wszystko dobrze Te zajęcia z chustowania bardzo fajne. Pani najbardziej polecała chusty tkane bo najlepiej trzymają kręgosłup dziecka, elastyczne trochę mniej, ale to też zależy od stopnia elastyczności, kółkowe też, ale są nie symetryczne i kręgosłup mamy cierpi na tym, a i dzidziuś też tak na jednym boku, najmniej polecała nosidełka te gotowe i noszenie dzieci w chustach przodem do świata bo mu się przeprostowuje kręgosłup. My kupiliśmy elastyczną wczesniej, ale nie jest bardzo elastyczna
Tak mnie wypadł ten zaszczyt rodzenia pierwszej Zobaczymy bo jak przenoszę to może któraś mnie wyprzedzi Elusia zdrówka życzę, a jeśli chodzi o tantum verde to ja też biorę bo mi lekarz powiedział, że można i to całkiem nie dawno
Lili super, że u was też dobrze, nie ważne czy dzidzia duża, ważne, że zdrowa
Martynka trzymam kciuki
- Martynka__89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Elusia
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Agulka Czyli takie informacje o chustowaniu jak ja posiadam mam tkaną właśnie i chyba na razie przy niej zostanę, zobaczymy jak w praktyce to wyjdzie. Ale twoja córcia rośnie i fajnie, że tak kompleksowo wszystko przebadał to tak jak mnie w szpitalu ostatnio oby każda rodziła w miarę w terminie wtedy spokojnie i bez nerwów, bo jak za szybko to stres i jak długo czekać na dzidzię też nie dobrze:P spotkanie z koleżanką udane?
Martynka super, że wszystko dobrze i że synuś taki zadowolony z wizyty oby tak dalej, i żeby ta szyjka już tam się nie skracała tylko cały czas była zamknięta
Uciekam kochane:* postaram się jutro wrzucić zdjęcia jak wygląda teraz pokój Ignasia i te wzory kocyków które robię :* BUZIAKI:*
- AgulkaKrk
- Wylogowany
- gaworzenie
Elusia jeszcze raz zdrówka. Ja mam cichą nadzieję, że jednak chociaż tydzień wcześniej urodzę, oczywiści jeśli Malutka tak zechce i wszystko będzie w porządku. Wypad z koleżanką się udał. Pozwoliłyśmy sobie na rozpustę i wypiłyśmy po filiżance prawdziwej, gęstej czekolady bo u mnie w miejscowości Wawel ma fabrykę więc mają też knajpkę z własnymi wyrobami Przegryzłyśmy to blokiem waniliowym z bakaliami i żelkami. Gdyby nie ta gorzka herbata na koniec to bym chyba pawia puściła z tej słodyczy Czekamy Elusia na twoje zdjęcia
A tym czasem ja, tak jak obiecałam, chwalę się tym co nam się udało zrobić w pokoiku Klarusi
Aparat trochę kolory przekłamuje, ale ogólny zarys miał być
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Elusia
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Agulka Prześliczny ten pokoik dla Klary! taki przytulny bardzo fajnie, że "rozpusta" i pogaduchy z koleżanką udane
No to zdjęcia. Tak wygląda teraz pokój Ignasia- troszkę niewyraźne, wiem, ale jakoś nie udało mi się lepszych cyknąć
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A to jak będą wyglądać kocyki, dla córci pokazuję z dwóch stron
a synka jest z obu taki sam, tylko teraz już będę robiła resztę kocyka w kolorze zielonym, a ten niebieski będzie w środku
Tyle kochane aha, pytanie jeszcze, czy wam dzieciaczki też już zadają tyle bólu przy poruszaniu się? bo Zuzia tak się wierci momentami, że to już naprawdę dość mocno boli a co to będzie później nie wiem czy jej tak tam ciasno czy co
- Polaxs
- Wylogowany
- gaworzenie
- AgulkaKrk
- Wylogowany
- gaworzenie
A reszta dziewczyn? Co tak cicho? Co takie zarobine jesteście?
Witaj POLAXS Skąd jesteś? Jak ci mija ciąża? Wyprawka się kompletuje?
- Martynka__89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Elusia
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Agulka No pokoik taki w miarę jak dla dziecka maluchowi co biega i szaleje zawsze go mało więc większość zabaw ruchowych odbywa się w salonie
Minionek to balon długo nie pożył a synek nie chciał się go za nic pozbyć więc zawisł na ścianie
Świetny pomysł z tą czapką i szalikiem ja mam nadzieję, że uda mi się skończyć kocyk do lutego, w sumie oba bym chciała bo jak mała się urodzi to już w ogóle nie będę miała na nic czasu.
Martynka Remontu co prawda nie zazdroszczę ale samych zakupów remontowych już tak! wybieranie płytek, dodatków itd to zawsze dla mnie frajda
Super z tymi ciuszkami ja muszę się przyznać, że jeżeli chodzi o ciuszki to jeszcze nie ogarnęłam się z tym, w nowym roku pewnie zacznę no i łóżeczko muszę w końcu pomalować, skręcić... jakoś brak mi na to czasu...:/ pewnie wszystko po nowym roku zacznę i akurat przed samym porodem skończę
Polaxs witaj
- AgulkaKrk
- Wylogowany
- gaworzenie
Elusia duży, duży ten pokoik, nasz jest mniejszy i na pewno zabawy będą odbywać się w salonie Masz racje pogoda nam nie sprzyja
Martynka szybkiego zakończenia remontu Leci ten czas, ty trzeci trymestr, ja 58 dni do planowanej daty porodu Pochwal się co kupiłaś
Reszta dziewczyn zapracowana Dajcie znać, że żyjecie Listy do Mikołaja wysłane? U mnie przyszedł wcześniej bo wiedział, że muszę zdążyć przed porodem "wykorzystać" prezent
Miłego dnia, choć pogoda nie sprzyja
- Elusia
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Synuś dzisiaj tak się bawił z koleżanką, że cały umorusany błotem, buty przemoczone:P ale chociaż szczęśliwy
Agulka U nas na mikołaja w tym roku jest wypad do aqua parku synek uwielbia, więc zamierzamy się wybrać no i pewnie coś tam symbolicznie się mu do skarpety się wrzuci
Książkę, którą masz kiedyś czytałam trochę znajoma miała w posiadaniu więc skorzystałam nawet ciekawa:) z humorem więc miło się czyta
Dobrze, że zwolniłaś tempo, bo później już tego czasu nie będzie aż tak dużo, żeby troszkę odpocząć ja celebruję każde 15min które mogę dłużej spędzić w łóżku generalnie lekarz kazał mi leżeć- rodzinny, no i syrop na gardło, ale u mnie to zupełnie nie realne aaa i pytałam o te tantum verde i mówił, że jak najbardziej można także bez sensu, że wtedy odstawiłam.