- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LUTY 2016
MAMUSIE LUTY 2016
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

przepraszam, ze tak dawno mnie nie było, ale ciągle coś... Kacper ma tylko jedną drzemkę w ciągu dnia, a ja staram się nie włączać laptopa przy nim... poza tym źle sypiam w nocy i jak on ma drzemkę w ciągu dnia, to często i ja się kladę

brzuch coraz większy, dolegliwości coraz częstsze... ehh, jeszcze 2 miesiace

ostatnio często twardnieje i napina mi sie brzuch ale na górze, nie na dole.. też tak macie ?
Elusia coraz częściej boli mnie brzuch, ale łykam magnez i daje rade.. we wtorek wizyta, wiec zobaczymy co i jak z szyjką.. mam nadzieje,ze wszystko ok...
ciesze sie, ze u Ciebie wszystko sie wyjasniło i jest wszystko dobrze :* niepotrzebnie Cie zestresowali...
mnie w pierwszej ciaż tez mówili, ze tamtum verde zabronione... tylko naturalne leki ... a te specjalistyczne dla kobiet w ciąży drogie jak nie wiem;/ ale widzisz, jednak można

super urządziliście pokik Ignasia

a kocyki śliczne

Gosia ja w pierwszej ciaży też miałam bakterie w posiewie i też brałam antybiotyk na to... no i już w 28 tygodniu moja szyjka miała 21 mm... ale po 2 tyg brania luteiny szyjka nie skróciła się wiec zrezygnowano z pessera, brałam wtedy luteine do 35 tygodnia i w 37 tyg urodziłam zdrowego i dużego synka, tak więc Twój Piotruś też na pewno doczeka

Agulka super, ze zajęcia sie udały

wypad do kina sie udał, film bardzo mi sie podobał, a jak wróćiłam , to moje chłopaki już spali

oo, jaka piękna waga

piękny pokoik urządziliście dla Klary

Lilii chłop jak dąb z Waszego Aleksandra

Kacper w 37 tyg urodził się 3360 g

Martynka ciesze sie , ze wszystko dobrze

Polaxs witaj

My zamówiliśmy dla Kacperka łóżko... jak przyjdzie i przemeblujemy pokój, bo będzie dla obu , to pokaże

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
miłego końca weekendu :*
- Elusia
-
Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Asieńka Super, że łóżko zamówione

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- AgulkaKrk
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1
A tak po za tym jak się czujecie? U mnie trochę lepiej

- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

zdjecia pokoiku dodam, jak ogarne juz pokoik

ja czuje sie coraz gorzej, ale juz w normie

- Elusia
-
Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Agulka Fajnie, że tak wszystko już ogarniacie

Asieńka tak właśnie myślałam, że u was bunt się zaczął, u nas też tak mniej więcej się zaczął, na początku masakra, teraz już znacznie lepiej, bo ataki złości zdarzają się dużo rzadziej i już chyba wie, że nic tym nie ugra. Na pewno przetrwacie:) Dużo siły:* a właśnie powiedz, Kubuś będzie u was w sypialni spał na początku prawda?
Buziaki i odzywajcie się baby, bo nawet nie wiadomo kiedy a zaczną się porody:)

- Elusia
-
Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- AgulkaKrk
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Asieńka super, że znalazłaś sposób na synka

Elusia mądre słowa w tym mailu ze zdjęcia, tylko tak sobie myślę, że to mega trudne

Dziewczyny żyjecie?

- Elusia
-
Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Agulka Faktycznie wariatka

Kurcze mąż mówi mi to samo:P ale ja ciągle czuje, że te łóżeczko jest śliskie a więc chyba ma na sobie jeszcze za dużo tego lakieru...nie wiem sama, może zobaczę jak się trzyma farba już na tym elemencie co go przetarłam

A co do dłużenia się czasu, ja tak miałam z synkiem...jakiś 1-1,5 miesiąca przed porodem wariowałam tak jak ty:D z porządkami i ze wszystkim, miałam już zrobione wszystko na tip, top i nawet książek nie mogłam czytać bo mnie nosiło

Dziewuszki piszcie co tam???
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

przepraszam, ze mnie nie było jakis czas...ale ciągle coś, Kacper ma tylko jedna drzemkę w ciagu dnia około 1,5-2 godzinną i wtedy mogę coś zrobić, przygotować obiad itp , no i właczyć laptopa, bo przy nim to nie ma szans, bo ciagle chce guziki wciskać

teraz mi zasnął już , a mąż jeszcze z pracy nie wrócił , wiec mam chwile

oprócz tego w koncu zamontowano nam szafe w przedpokoju i meble w łazience, wiec mycie, ogarniecie i przenoszenie wszystkiego też troche czasu zajęło

dziś jeszcze musiałam rachunki popłacić

we wtorek miałam wizyte u gina, z Kubusiem wszystko ok, Rośnie mi chłop , jak dąb

Elusia Agulka ja też w pierwszej ciaż miałam wcześniej wszystko zrobione na tip top

jeszcze musze uporządkować do końca pokój maluchów i zrobie zdjecia, brakuje mi pare drobiazgów

aaaaa, Kubuś na początku bedzie z nami w pokoju, a jak jego sen nocny sie unormuje, to przeniesiemy łózeczko do Kacperka

- Elusia
-
Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ooo konflikt serologiczny przy drugim dziecku ważny jest prawda? bo większe ryzyko tych przeciwciał, oby wyszło, że jest ok:) mi lekarka mówiła, że po świętach znowu na badania do szpitala bo teraz GBS będę miała robione. A KTG masz robione już teraz na każdej wizycie?
U nas tak samo, malutka w łóżeczku w sypialni u nas będzie do momentu aż zacznie ładniej spać

Chwalę się moim wieeelkim już brzucholem

- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

dziś znów milion pobudekw nocy ;/ jakieś jęki, stęki itp... chba te piątki idą, bo coś tam wyczuwam, katar nadal lejący i taki marudny w nocy... no zobaczymy

Elusia dokłądnie, całe szczęście skraca sie powoli, choć teraz już mi naciska , bo główką w dół, wiec zobaczymy jak będzie na kolejnej wizycie... teraz Kubuć później sie odwrócił, bo Kacperek w 28 tc już był główką w dół i szyjka miała 21 mm, a teraz Kubuś w 30 tc jest główka w dół a szyjka 28 mm, wiec jest dużo lepiej

ja licze, ze z 2 tyg wczesniej urodze (o ile oczywiscie z dzidzia będzie wszystko ok) bo przerazają mnie te ostatnie tyg ciąży

tak, tak, przy drugim to istotne.. przy pierwszym podano mi surowice po porodzie, ale teraz musze sprawdzić czy wszystko ok... na początku ciąży nie miałam przeciwciał, zobaczymy jak teraz... mam nadzieje, ze teraz tez ok

KTG jeszcze nie miałam robione...ale w pierwszej ciaży też nie miałam... dopiero w szpitalu, jak pojechałam z powodu skurczy... de facto w 2 dobie pobytu urodziłam... wiec nie wiem, jak teraz będzie..
ooo, ale śliczny brzuszek

- Lili9
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Czytam Was na bieżąco ale żeby coś napisać to już ciężej. My wizytę mamy dopiero 12 stycznia, od ostatniej ponad 7 tygodni. Czuje się dużo gorzej niż z Zosią. Juz mnie mocno boli krocze, częste bóle brzucha, które za chwile przechodzą. Nadal jem mało. I mało urozmaicone potrawy. Najczęściej bulka z masłem. Na wadze nadal 0 + . 4 stycznia mam już badania u poloznej juz do porodu co potrzebne. Dziś wieczorem zamawiam resztę rzeczy dla juniorka i od poniedziałku zaczynam pranie i pakowanie torby. Chciałabym do świąt być spakowana chociaż. Mieliśmy jechać do moich rodziców na święta, ale odpuscilam. To jednak 150 km nie będę ryzykować, tymbardziej z Zosią prawie 3 godziny w samochodzie. .. nic z tego. będą mieli ochotę to przyjadą oni. Teście ich nie zjedzą

Czytałam co u Was ale wszystko pozapominalam. Nie gniewajcie się ze nie odpisałem na Wasze problemy itp. Łącze się z Wami w bólu. Współczuję. Ale szczerze nie mam siły. Reszta to już chyba zapomniała

- Martynka__89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥Mateuszek 6.10.2010 r ♥Daria 19.02.2016 r.
- Otrzymane podziękowania: 2
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

u mnie też ruchy coraz intensywniejsze...coraz bardziej bolesne.... i też synek potrzebuje dużo uwagi, a ja mam dni , ze nie mam sił nawet sie z nim pobawić

ja planuje spakować torbe jakoś po świętach zaraz... no i musze w koncu z piwnicy ubranka do prania i prasowania przynieść