BezpiecznaCiaza112023

Mamy kwietniowe 2016

9 lata 3 miesiąc temu #1021460 przez Heathera
Wszystkiego najlepszego w nowym roku :) i co najwazniejsze zeby zdrowie nam dopisywalo i naszym maluszkom :)

U nas nie za dobrze. 30 miałam okropny dzień bo 4 razy wymiotowalam. Tylko cos zjadlam i od razu zwrot. Tylko kusielek się przyjął. W sylwka zwymiotowalam rano później zjadlam kisielek i bylo ok. Pojechalismy do bialegostoku do siostry i tam tez bylo ok. Podjadlam trochę ale przed pojsciem spać o 3 w nocu znowu zwymiotowalam. Dzisiaj jest ok rano zjadlam owsianke i banana. Nie mam ani biegunki ani temperatury ani bolu brzucha. Ruchy czujetak jak zawsze to nie wiem o co chodzi o czemu tak się robi. Jsk się pogorszy to ide do szpitala a jak będzie dalej tak samo to do gina w poniedzialek

Cywilny: 21.01.12 Kościelny: 06.06.15

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1021464 przez lena20
ja jeszcze ruchow dzis nie czulam,az sie martwie o to ./

9 lata 3 miesiąc temu #1021481 przez Mamusia
lena20 jak się tak martwisz to idź do szpitala... ja bym nie czekała jeżeli bym się tak martwila...

We wtorek mam wizytę już nie mogę się doczekać.... :)

9 lata 3 miesiąc temu #1021483 przez Mikulinka
Laski nowy rok więc ...
Załączniki:

9 lata 3 miesiąc temu #1021488 przez natB
natiK o kurcze, uważaj na siebie... lez do bólu, że tak powiem... 2 tygodnie szybko zleci, no stres pamiętaj ;)

lena dokładnie, jak sir denerwujesz.jedz na pogotowie, albo zadzwoń do gin.. Może masz łożysko na przedniej ścianie? Ja czuję bardzo wyraźnie ruchy i widzę, wiec mniejsza aktywność małej gdyby taka nastąpiła na pewno bym skontrolowala tymbardziej, że jest chora...

Dokładnie Najlepszosci w 2016 roku ;)..

Powiem Wam, że średnio Lubie takie,, leniwe,, dni :P ciesze się. Ze juz dziś jest normalny dzień, wszystko funkcjonuje jak należy heh...

Ja dziś od rana myślałam, że szału dostane, Wład o 5:20 się obudził, ale nie poszłam po niego i zasnął spowrotem śpi do teraz.. A jest prawie 8.. Nie odespal jeszcze tych kilku zakręconych dni, bo wczoraj też po 6 się obudził, a szedł spać ok 23...

Ale jak teraz obudzi się po 8 to już drzemki w dzień nie będzie eh, a ja jednak wolę w dzień odsapnac...

Jak się ogarniecie posylwestrowo to piszcie :D

9 lata 3 miesiąc temu #1021489 przez natB
heather a u Cb jak dzisiaj?.. Mi się do dziś zdarzają dni z wymiotami, wiec wiem, że u mnie to normalne... Często 4 dni pod rząd... Taka już moja uroda.. Ale uważaj, żebys sir nie odwodnila, dużo Pij...

9 lata 3 miesiąc temu #1021492 przez Pumcia
Hej Ciężarówki :) wybaczcie ze tak zniknęłam ale w rozjazdach jestem i trochę brak mi czasu. Tak na szybko to byłam na usg polowkowym z mężem - super doświadczenie :) na szczęście z Synkiem wszystko ok. Zdjęcia 3d ładnego nie mam bo mały nie chciał współpracować :/ a szkoda :laugh:

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku Kochane :kiss: oby był lepszy niż poprzedni :woohoo:

9 lata 3 miesiąc temu #1021493 przez Pumcia
Doczytam Was później to dopisze :P

9 lata 3 miesiąc temu #1021495 przez Wietrzyca
Hej Mamusie,

My odsypiamy.
Byliśmy u mojej siostry, a jej mała 1,5 roczna księżniczka ślicznie nas przywitała, kleila się do nas cały czas, było to bardzo urocze :)
W Nowy Rok też pojechaliśmy do siostry, oglądaliśmy skoki i upieklismy pizze. A mała znów dawała nam buziaki, byliśmy nią zachwyceni :P

Zosia za to ma dni różne, czasem kopie więcej, czasem mniej, ale w końcu wczoraj nie uciekła od tatusia, co zwykła robić i zawsze uspokajala się pod jego ręką, i pierwszy raz poczuł jej kopniaki! Był bardzo szczęśliwy :)

NatiK, biedulko, lez i pachnij, odpoczywaj. Oby minęło szybko!

Heathera, nie odwodnij się kochana. Może to jeszcze poswiateczna reakcja na te wszystkie pyszności, a może uroki ciąży, skoro na szczęście nie masz ani gorączki, ani biegunki. Pij dużo wody.

Pumcia, dobrze, że się odzywasz. Super, że mąż poszedł z Tobą, jakie wrażenia? :)

9 lata 3 miesiąc temu #1021499 przez lena20
roznie bywa,,,,
czulam wczoraj ale wieczorem prawie jakos delikatnie i nie raz mocniej,,nie dlugo wizyta ,,powodzenia wam,,,

9 lata 3 miesiąc temu #1021501 przez Mikulinka
To i ja z rana się melduję
Podczytuje ale pisac nie nam jak bo z telefonu ( nerwicy dostaję jak mi wszystko znika )
Dziś męża pakuje w nocy wyjeżdża na tydzień tylko ... Ale dzień na warjackich papierach .
U mnie też jakoś oslably ruchy ... za to Nocki mam przekichane bo we 3 śpimy .... pół nocy Adas w swoim A pół nocy z nami ( wiem późno to robię ale od smoczkowuje go właśnie ) A od marca mysle ze na nocnik .. pierwsze podejscia byly nieudane ....
Dziś jeszcze w planach obiadowych gołąbki więź zaraz do kuchni lece ...
Dziewczyny uważajcie na siebie i na maluszki
Tak jak pisze NatB wymioty jeszcze mogą towarzyszyć zależy od kobiety jedne na ja do końca ciąży inne w pierwszym trymestrze tylko A inne znów wcale ....NatiK to lez ile sie da .

9 lata 3 miesiąc temu #1021502 przez lena20
mikulinka raz sa mocniejsz eraz slabsze i delikatne tak ja mam :P

9 lata 3 miesiąc temu #1021504 przez Mikulinka

lena20 napisał: mikulinka raz sa mocniejsz eraz slabsze i delikatne tak ja mam :P

lena20 to podobnie u mnie zdaje sobie sprawe ze kawał baby ze mnie a raczej słoniny więc inaczej to jest U szczupłych A inaczej U mnie :P
Ale będę u gina to podpytam ... ( z synem tez mialam problem z ruchami w sensie ich odczuwania )
Jeszcze jedno ... rok temu byłam u endokrynologa ponieważ nam problem zlecił mi badania tuż przed kolejna wizyta ale nie sposób się dostać na ta kolejna :dry: .. I tak się zastanawiam czy teraz jest sens robić badania ....
Je by ale się cieszę wreszcie Adas zaczął bawić się sam siedzi już z 10 min I bawi się klockami
SUKCES :woohoo:

9 lata 3 miesiąc temu #1021509 przez Mamusia
Mikulinka jka chodzę do endokrynologa regularnie Ale na czas ciąży mi powiedział ze nie ma sensu nic robić bo wszystkie hormony wariuja hehe....

Dzisiaj mieliśmy noc bez Adalii Ale było cudownie.... :laugh: dzisiaj obiad u mojej mamy więc od rana próbuje się wziąść za sprzątanie..... A dopiero zjedliśmy śniadanie.... :P

9 lata 3 miesiąc temu #1021513 przez studentka dietetyki
Proszę przyszłe mamy o wypełnienie anonimowej ankiety dotyczącej stanu wiedzy kobiet w ciąży na temat żywności funkcjonalnej :) poniższa ankieta ma formę testu :) dzięki czemu będziecie Panie mogły sprawdzić co wiecie na temat tej nowej żywności jak również dowiedzieć się czegoś nowego w tym temacie
Zapraszam i dziękuję za każdą udzieloną odpowiedź :)
link:
www.survio.com/survey/d/A8P9P2V9I2U9T6K7K

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka