- Otrzymane podziękowania: 18
- /
- /
- /
- /
- Mamy kwietniowe 2016
Mamy kwietniowe 2016
- Wietrzyca
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mamusia, a jakies zdjecie dla nas? Ciesze się, ze tez wszystko ok. Clotrimazolum jest w sumie popularną maścią, nie słyszałam, zeby komuś nie pomagało Także będzie dobrze!
NatB, i jak Ci się tak na kilka dni pracuje? Jest jakaś odskocznia od siedzenia w domu Ale na pewno każdy Cię wypytywał o małą.
Ja też myślałam o chuście, sama nie wiem. Na pewno naczytałam się dużo na temat kangurowania, że rodzice często zawijają w bet i tyle, zamiast kangurować na gołe ciało i pod kocem. I sama nie wiem, czy zbliżam się już do „fanatycznych eko-matek”, czy to co czytam, jest jeszcze „normalne”
Pumcia, jak krzywa?
Ja walczyłam 2 dni z krojeniem i szyciem, no i muszę się Wam pochwalić! Oto moje minky (z wypełnieniem gramatura 120):
Minky brudny róż ze zwierzakami 75 x 100cm, do łóżeczka/wózka złożone na pół, plus cienka podusia:
Na zmianę Minky brudny róż z kropkami 75 x 100cm, do łóżeczka/wózka złożone na pół, plus cienka podusia:
Minky groszkowy zielony z sowami 100 x 125cm, później do łóżeczka lub zabaw podłogowych, plus dwie podusie: cienka i wypukła
No i dla mojej chrześnicy jeszcze, Minky czerwony z bocianami, 100 x 135cm plus duża poducha, specjalnie na zamówienie
2 dni roboty, cenowo w sumie wyszlo nawet nie polowa tego, co na allegro (wszystkie materialy zamawialam u jednego sprzedajacego, żeby była jedna przesyłka). Przepraszam za chwalenie się ale jestem z siebie bardzo dumna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Pumcia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 131
Krzywa chyba ok - najważneijsze, że nie zwróciłam
Moja młodsza siostrzyczka zaczęła rodzić nie zasnę dziś !!!
- Wietrzyca
- Wylogowany
- budujemy zdania
I dziękuję, cieszę się, że się podobają Mąż też mówi, że jest ze mnie dumny
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 19
Pumcia to fajnie że dzieciaczek się urodzi
- Mamusia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Niestety zdjęcie mam Ale sam kręgosłup więc nic nie widać...
pumpcia pisz jak siostry poród
- NatiK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
A ja dalej odpoczywam z nogami w górę...a mój mezeulek wszystko robi kochany jest
Ja na krzywą idę po weekendzie ehhh obym przetrwała to i nic nie zwróciła hehe
A wam jak mija dzisiejszy dzionek?mam nadzieje ze bezproblemowo i spokojnie
- JoanaG
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 6
Prześlij proszę link do tego sprzedawcy z allegro gdzie Ty kupowalas.
I powiedz mi jak z jakością materiałów? Aaaa i czy w środek kocykow wszywalas jakąś watoline czy sam polar minki i bawełnianą górę?
- JoanaG
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 6
a tu willa Kondzia z.... Poniedziałku bodajże ;)
Głupi telefon.... Nie umiem wstawić ukrytego foto :/
- Wietrzyca
- Wylogowany
- budujemy zdania
Postaram się w tyg też zrobić jakąś fotkę
Dziewczynki, wszystkie materiały zamawiałam tu: polar , bawełna . Kocyki i cienkie podusie są wypełnione watoliną 120g/m2, ale ten sam sprzedający ma jeszcze grubsze wkłady. Przy zakupie patrzyłam, żeby materiały miały atesty, że mogą być stosowane dla dzieci. Do wypełnienia grubszych poduszek sztuczny puch . Wstążeczki kolorowe w kropki miałam swoje jeszcze z zaproszeń ślubnych
Co do jakości, no pewnie będę mogła ją ocenić w użytkowaniu, ale polar jest gruby, w niczym nie odbiega od tego, który kiedyś kupiłam chrześnicy. Mam nadzieję, że się to będzie dobrze sprawować
No i jak to zszyłam? Kupiłam kiedyś minky dla mojej chrześnicy na tej aukcji i się nim trochę zasugerowałam: watolina jest w nim wszyta w kocyk, nie wyciąga jej się tylko pierze razem z kocykiem jako całość w 30*C. I dokładnie tak samo zrobiłam na maszynie, czyli żadnych guzików, żadnych zamków . Na lewej stronie przeszyłam wszystko razem, zostawiając małą dziurę na przewleczenie wszystkiego na prawą, a po wywleczeniu na prawą zakończyłam to miejsce zszytymi wcześniej ze sobą wstążkami.
NatiK, a są jakieś widoki, żebyś opuściła łóżko? dobrze, że męża masz kochanego.
Pumcia, czekamy na wieści
- NatiK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja też postaram się coś wrzucić jak zrobię
Wietrzyca wszystko będę wiedzieć 14.01 bo idę na kontrole tej szyjki (zobaczymy jaki wyjdzie wymaz czy luteina pomoże a może się okaże że to taki mój urok) mam nadzieję że nie wyślę mnie tylko do szpitala!!! Jestem dobrej myśli no ale zobaczymy co mi powie...dam znać
- Wietrzyca
- Wylogowany
- budujemy zdania
A do którego w ogóle wysyłają? I gdzie będziesz rodzić?
- Mamusia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Mamusia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Karii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
Nareszcie znalazłam czas aby przysiąść i do Was napisać. Cały czas Was podczytuję ale nie siadam na komputer a na telefonie to nie to samo. Super że wszystkie jakoś się trzymamy, najważniejsze to myśleć pozytywnie a wszystko się jakoś ułoży. NatB mam nadzieję, że u Ciebie też wszystko skończy się pozytywnie, NatiK odpoczywaj, leniuchuj a będzie ok. U mnie jakoś leci, święta minęły na rozjazdach, na Sylwestra pojechaliśmy sobie do Sopotu. Wahałam się ale w sumie to chyba ostatni taki wyjazd przed porodem. Ja czuję się jako tako, bolą mnie pachwiny i przy dłuższym chodzeniu spina mi się brzuch. Niby wszystko jest ok jednak porównując pierwszą ciążę do drugiej to teraz jestem mniej mobilna. Krzywą cukrową robiłam między świętami, nie było lekko jednak jakoś poszło. Moje wyniki to 80 na czczo, 135 po godzinie i 109 po dwóch nie wiem czy to dobre wyniki bo lekarzem nie jestem jutro mam lekarza więc się okaże. Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i trzymam mocno kciuki
- Mikulinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jutro pełna mobilizacja ide na krzywą. .. dziś w koncu się biało zrobiło więc dzieciaki frajdę miały
Wietrzyca szczelne zbieram po podłodze cuda tworzysz
Mamusia może następnym razem uda die zrobic zdjecie dziewczyna się wstydzi pewnie
Pumcia jak sis pochwal się ..
Karii super ze końcówka roku udana
NatiK i NatB co u Was .. jak samopoczucie ? Odpoczywajcie dziewczyny
Faktycznie i ja mam problem z dodaniem zdjęć