BezpiecznaCiaza112023

Mamy kwietniowe 2016

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1021523 przez Wietrzyca
Mikulinka, ja tez chodzę do endokrynologa (miałam kiedyś małą cystę na tarczycy, ale się sama wchłonęła) i nic innego nie kontroluje innego oprocz TSH, bo mowi, ze w ciąży to ważne. Na kiedy Ci terminy proponują?

Dziewczyny, ja też odczuwam raz mocniej te ruchy, raz mniej, raz wcale, i też do tych szczupłych nie należę. Na razie jesteśmy na etapie, że jakbym wieczorem małej nie poczuła chociaż chwilę, to zaczęłabym się martwić, bo to jej pora. :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 11 miesiąc temu #1021541 przez lena20
mikulinka no dokladnie ja chuda tez nie ejstem tylko troche ciakla mam hehe ;p a co do ruchow to czulam cos tam dzis delikatnie ale wazne ze czuc codziennie,ja zaczynam 26 tydz jakos

8 lata 11 miesiąc temu #1021542 przez Mikulinka
Mam sobie dzwonić co miesiąc I się dowiadywać bo przekroczyli limit .... :(
Dziś na grupie fb się okazało ze kilka dziewczyn będzie miało turnus rehabilitacyjny W moim mieście 18-29 kwietnia fajne by było się spotkać W realu ... obym wytrwala :whistle: :blush: :)
A dziś mój Ancymonek sam bawił się klockami ( porazpierwszy bez angażowania osób 3 cich ) - mega szczęśliwa :woohoo: :woohoo: :woohoo:

8 lata 11 miesiąc temu #1021565 przez Mamusia
Dziewczyny od początku ciąży mam straszną alergię swędzenie i w ogole... A teraz mi się nasila trochę obawiam się ze to cholestaza ciążowa i ide we wtorek na tą wizytę z lękiem.... mam nadzieję ze mnie da na wyniki jakieś.... bo idzie zwariować wieczorami jak mi wyskakują bable wszędzie i Swedzi jak cholera.... aż czasami siedzę drapie się i płacze....

8 lata 11 miesiąc temu #1021582 przez Mikulinka
Mamusia powiedz o tym gin....
Na pewno coś zaradzi pierwsze co to pewnie badania jakieś może alergolog albo dermatolog ...Swoją drogą to współczuję bardzo ... eh te wszystkie przypadłości ciążowe .... jak nie skurcze to szyjka to inne dziadostwo. ... Trzymaj sie kochana I wygrywaj jakoś do wizyty . Życzę szybkiej ulgi i pozbycia upierdluwego swedzenia .
Mnie dziś Adas obudził po 5 ..... więc już witamy dzień ....

8 lata 11 miesiąc temu #1021583 przez Pumcia
Mamusia - ja też miałam swego czasu straszne swędzenie rąk i nóg. Powiedziałam od razu o tym Ginowi bo tez się przestraszyłam tej cholestazy ciążowej. Na szczęście lekarz obejrzał i kazał mi zmienić proszek lub płyn do płukania na taki dla dzieci. Mówił też żebym myła się w żelach lub mydle takim co nie uczula i sprawdzimy czy to to. A i balsamy specjalne dla kobiet w ciąży ! Uwierz mi po paru dniach jak ręką odjął a uwierz mi robiłam sobie już rany i było to bardzo uciążliwe ;/

Mikulinka - brawo dla synka :woohoo:

Wietrzyca - ekstra było. :silly: Mąż siedział cichutko tylko patrzył zahipnotyzowany na monitor :whistle: to było dzień przez sylwestrem i nie wiem czy to zasługa tego badania czy o co chodzi ale w sylwestra byliśmy na balu i na krok mnie nei chciał odstąpić - jak ktoś chciał ze mną zatańczyć to mówił, że ostrożnie. Obchodził się ze mną jakbym była z porcelany - oczywiście wszystkim opowiadał dookoła jak było fajnie zobaczyć synka :silly:

A Wy dziewczynki jak po Sylwestrze ? Poczytałam trochę i super, ze u Was tez udany :) ja do 5 wytrzymałam, trochę za kierowcę robiłam ale nie byłam jakoś mega zmęczona żeby kończyć, nie miałam sumienia Szwagra już do domu ciągnąc bo byliśmy 40 km od nich a obiecałam, że Go odstawię :) Mąż od północy co pół godziny pytał, czy jeszcze zostajemy a ja twardo, ze tak - tak mi fajnie było zwłaszcza że mogłam w koncu porozmawiać ze znajomymi których nie widziałam prawie 2 lata :)

8 lata 11 miesiąc temu #1021584 przez natB
pumcia q zdjęcie małego jakieś jedno choć macie? Fajnie, że mąż taki zadowolony :).. Ja zawsze się zapieralam przed wizytami z mężem, qle teraz jak najbardziej jestem za :) to są dla nas bardzo ważne chwile! Super, że sylwester udany dla nas tez o dziwo :)...

Dziś jedziemy do Ikea, bo czas ruszyć z dokonczeniem pokoju dla małego.. Jak sir okazało meble, które wybrałam są w Łodzi w Poznaniu juz nie ma haha.. A że w czwartek jedziemy do tego prof z centrum zdrowia matki polki na wizytę prywatna to wstapimy po ten meble :P..

mamusia no stres, powiedz o tym gin i na pewno coś zaradz, a sama teraz zmień proszek i płyny na białego jelenia najlepiej...

mikulinka czy ja dobrze wyczytałam, że synek jest w pieluszce jest?
My juz od pół roku mamy to za sobą uf, był początek lata i ruszylam z akcji :D był okres, że mały co chwile robił pod siebie było mega trudno.. Chodził do niania w dodatku i wkrecilam ja wtedy w to i to było bardzo pomocne.. Dziś już nie ma pieluchy tylko do spania, bo tu jeszcze mamy problem.. Ale tak super jaka to ulga :)

8 lata 11 miesiąc temu #1021587 przez Wietrzyca
Hej Dziewczynki,

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 11 miesiąc temu #1021591 przez Mikulinka
NatB w wakacje próbowałam ale przyszedł wrzesień i się rozchorowaliśmy cala 3 ( ja i dzieci ) . Mały jeszcze miał problemy brzuszkowe ( bieguna taka że hej ... i na chorowaniu zeszło nam 2 miesiące ) chwila oddechu w listopadzie i grudzień już u pediatry praktycznie tuz przed wigilią wyzdrowieli . Choć znów jakieś kichanie jest i z nosa zaczyna lecieć .... U nas to nie takie łatwe jak się ciągle choruje .... Mam zamiar zacząć na wiosnę może tym razem uda się ...
NatB a jak się czujesz jak "mała wojowniczka nasza" się ma ?
Wietrzyca uuuuuuuu no to fajna nocka :( .. jak lubię zwierzęta tak tez bym się wściekła .
Pumcia jak to żadnego zdjęcia nie macie ? Mój gin od usg tak męczył małą aż się ustawiła i dało się zrobić .Mąż miał być na usg ale (buuuuuu musiał samochód przestawić bo by mandat dostał no i miał ze sobą Adasia a jak wrócił to ja już byłam w środku a na korytarzy pełno pacjentek wiec zobaczył tylko fotki )
coś mi szwankuje komputer :( :( :( :(
Dziewczyny jak wam idzie wyprawka ?(bo mi średnio .... 3 rzeczy dopiero mam :S )
Kupujecie coś z olx..? ( bo ja mam przypadek taki że osoba sprzedająca nie chce podać adresu :/ .... tylko nr konta ... i tak trochę zdrefiłam .... w sumie nie wielkie koszta ( ja z tych ostrożnych ) ale nie lubię wywalać kasy od tak se bo mi się nie przelewa ....

Teraz zerkałam jeszcze na stronę szkoły starszej córki no i gitara ..... 15 jest wywiadówka ale to m. pójdzie :laugh:

8 lata 11 miesiąc temu #1021593 przez Mamusia
We wtorek ide na wizytę to wszystko mu na pewno powiem....
Co do proszków i płynów to nawet po zmianie nic się nie zmieniło.... cały cZas mnie i tak Swedzi... Z jedzeniem też już uważam od dłuższego czasu kapie się tylko w szarym mydle A i tak nic się nie zmienia A mam wrażenie ze jest gorzej bo jak brałam allertec to mi przechodzili A teraz nawet już to nie pomaga.... A tu jeszcze 3 miesiące....

8 lata 11 miesiąc temu #1021596 przez NatiK
Cześć dziewczynki :)

Dzięki za wsparcie ja leżę i mało co robię..jutro badania (wymazy) i czekamy na wyniki...14.01 wizyta i zobaczymy co dalej...oby tylko nie szpital...ale jestem dobrej myśli :)

Mikulinka Co do wyprawki ja nam większość rzeczy kupionych (wózek, ciuszki sa), akcesoria pilegnacyjne musze dokupić, łóżeczko i akcesoria do niego mam upatrzone wiec będę tylko musiała wysłać dziadków :P , a resztę zamówię przez internet bo mam zakaz chodzenia po sklepach narazie :(
Na vinted.pl tez maja fajne rzeczy dla dzieci :)

Mamusia 3maj się dzielnie!oby ci to swędzenie przeszło i żebyś nie cierpiała!

natB a wy jak się macie z Helenka?

Wietrzyca współczuję!!!też bym takiego psa "udusila" jak je uwielbiam hehe oby kolejna noc minęła spokojniej i żebyś się w końcu wyspala :)

Pumcia podeślij zdjęcia z 3d :) mój mąż też był zachwycony badaniem :) nie ma jak szczesliwi i dumni tatusiowie :)

A tak wygląda tapeta :)
Załączniki:

8 lata 11 miesiąc temu #1021597 przez Pumcia
Mikulinka i Nat - mamy zdjęć 9 szt ale to raczej pomiary serduszka, główki - takie opisy do badań. Jedno jest gdzie troszkę bużkę widać ale widziałam jak lekarka się gimnastykowała i nie udawało się. Nawet brzuchem machała, na boki kazała mi się przewracać i niestety nic z tego. Takie ponoć ułożenie małego

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1021604 przez Wietrzyca
Dzięki Dziewczyny,
już mi trochę przeszła agresja na to futro, ale normalnie rano chciałam go rozszarpać. Ma dzisiaj ze mną na pieńku :P

Pumcia, super, że tatuś się cieszył. Oni jakoś tak dziwnie łapią tą więź, jak widzą na ekranie. Niech żyją dumni tatusiowie! :P Mój ostatnio się wzruszył, jak usłyszał, że dziewczynka, normalnie oczka się zaczerwieniły :D
Ale my też po usg nie mieliśmy zdjęcia, żeby się pochwalić, bo wszystko, co dostaliśmy, to właśnie takie anatomiczne: ręka, serduszko, żołądek, mózg. Idziemy teraz 19go na 3d/4d poza konkursem, mam nadzieję, że coś z niego Wam pokażę :)

Mamusia, to koniecznie ginowi o tym powiedz. Mnie swędziało trochę po brzuchu, jak się skóra rozciąga. Ale jak się nasmaruję, to przestaje.

Mikulinka, my zaczęliśmy od grubszych rzeczy: wózek i fotelik samochodowy mamy już kupione. Kołyska na pierwszy czas, plus ubranka i butelki z wyparzaczem mam od siostry, więc nic nie kupuję. Ona dostała z Anglii zestaw z 10 butelkami, z czego tylko 5 używała, a 5 jest nowiutkich nie śmiganych i nam je da. Kocyki minky szyję sama - materiały już przyszły, w środku tygodnia powinnam się Wam pochwalić. Do kupienia dla nas łóżko, żebyśmy mogli się przenieść do pokoju małej na początek (bo to, co tam jest, to się nie nadaje do dłuższego spania), rzeczy kosmetyczne, pieluchy, a potem łóżeczko, jak kołyska będzie za mała. Teściowa u siebie w domu łóżeczko ma już zakupione, sama zamówiła turystyczne przez internet i jesteśmy nim zachwyceni, chyba takie samo kupimy do nas :)

NatiK, trzymaj się dzielnie. Dzięki za linka, na pewno tam popatrzę! :)

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 9 miesiąc temu #1021612 przez Mikulinka
Tak jak pisałam łóżeczko mamy po synku ( jemu nowe kupimy ) . co do wyprawki to ....to jest moja lista :

*Spanie
1 łóżeczko ( mam)
2 materacyk (mam)
3 przewijak
4 Prześcieradełko 3 szt. (dokupione 2 nowe )
5 Ochraniacz na łóżeczko x2 żeby zawsze jeden był na szczebelkach a drugi w praniu
6 kocyk lekki też ze 3 (2 sa niebieskie ...)
7 kocyk gruby ( jest)
8 rożek
9 kołderka (jest)
10 poduszeczka (jest)
11 pościel (jest) ( ale 2 dziewczyńskie dokupię )
12 karuzela do łóżeczka
13 śpiworek ( właśnie kupiłam )

*Mycie
1 Wanienka
2 2 ręczniki z kapturkiem ( 2 szt kupiłam )
3 myjki frotte, gąbeczka / sa
4 termometr do wanienki
6 gąbka do wanienki

*Higiena
1 Oliwka dla dziecka
2 Płyn do kąpieli ( myslę o emulium )( emulium i dzidziuś )
3 Zasypka
4 krem do pupy ( świetnie się sprawdza BEPANTHEN BABY EXTRA ) ( kupiony)
5 Krem do buzi i ciała (zależy od pogody ale my mieliśmy z apteki na słonko specjalny od 1 dni )
6 Chusteczki nawilżone do pupy
7 Płatki higieniczne( kupione)
8 płatki kosmetyczne ( kupione)
9 Sól fizjologiczna
10 octenisept
11 Proszek do prania / płyn do prania ( ja nie zmieniałam bo nie było reakcji uczuleniowych )
12 Nożyczki do paznokci / obcinak
13 Szczoteczka do włosów
14 Patyczki bezpieczne do uszu / teraz jest spray do czyszczenia uszek ( patyczki sa)
15 frida a jeszcze lepszy jest katarek ( mam)
16 Pieluszki tetrowe i to sporo, bo przydają się w każdej sytuacji ja miałam grubo ponad 20 sztuk, ( kupionych 5 szt białych 6 kolorowych )
17 Pieluszki flanelkowe są super do przykrycia, czy jako podusia, ok 10 (4 szt)
18 Pieluszki pampers – New born ( 1 paczka )
19 termometr do mierzenia temperatury/ jest )
20 kocyki muślinowe/ otulacze szt 2 (szt 2 )

*Karmienie
1 Wkładki laktacyjne
2 Laktator ( mam ręczny aventa średnio zadowolona z użytkowania )
3 Butelka 250 ml. – 2 szt.
4 Butelka 125 ml – 2 szt.
5 Szczoteczka do mycia butelek
6 Smoczek
7 Łańcuszek do smoczka
8 Pojemniki do przechowywania pokarmu(? )
9 Termo opakowanie ( mam)
10 Sterylizator (?)
11 Podgrzewacz (?)

*Na spacer i inne
1 wózek
2 torba na akcesoria
3 parasolka
4 osłona przeciwdeszczowa
5 fotelik samochodowy
6 nawilżacz powietrza
7 termometr pokojowy
8 leżaczek bujaczek
9. matę może na samym początku się nie przyda ale tak ok 1,5 miesiąca może być już świetną atrakcją

*Ubranie
rozmiar 56
5 szt body krótki rękaw ( 4 szt) i 2 rampersy
5 szt body długi rękaw (4 szt)
5 szt pół śpiochy / getry (6 szt)
5 szt pajacy (12 szt )
lekki kombinezon / pajac na wyjście 1 szt / 62
2 szt czapeczki / 2szt

skarpetki 1 szt
rozmiar 62 i 68
8 szt body krótki rękaw ( 1 szt)
8 szt długi rękaw (2 szt)
8 szt pół śpiochy (1 szt)
8 szt pajacy (3 szt )
czapeczka ( 62/ 1 szt )
8 szt rampersy
2 szt sweterek ..
2 szt bluzy ....
8 szt bluzki długi rękaw
8 szt getry (4 szt )
6 par skarpetki bez uciskowe bawełniane
2 szt dresów

8 lata 11 miesiąc temu #1021621 przez Heathera
Dziewczyny nie jestem w stanie was nadrobić bo pisze z tel bo jeszcze u sis jesteśmy. Wczoraj pisałam ppst to cały mi się skasowal. U mnie z miłościami juz lepiej ale musze jesc tylko lekkostrawne i nie smażone. Ale ten nowy rok to jakas porażka.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Cywilny: 21.01.12 Kościelny: 06.06.15

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka