- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Mamy kwietniowe 2016
Mamy kwietniowe 2016
- Mikulinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kurde laski zawału dostałam wczoraj ( odrylam przypadkiem czyscilam seoja poczte i odkrylsmnpowiadomienie z allegro o transakcji ) mój syn kupił z aplikacji na tel na all laptopa lenovo. ..
teraz odkrecam wszystko .. dajcie mi siły ....
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 19
NatB trzymamy kciuki! I pisz jak tylko będziesz mogła.
Wietrzyca jeju ale Ty masz talent ze nawet te tabliczki sama zrobiłaś super. Ja wczoraj zrobiłam szarlotka z lodami i bita śmietaną
Właśnie wczoraj byl super dzień. Wstalismy po 10 zjedlisny sniadanko pyszne później te ciacho i polecielisny na sanki potem do tesciow wieczorem mieliśmy ogladnac jakis film z mezem ale sie poklocilismy o glupoty. Dzisiaj tez się nieodzywamy jeszcze zly na mnie ze trochę do kociola się spoznilismy...
- Mamusia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dzisiaj nawet dobrze się czuje... pomimo bólu w kregoslupie....
- Mikulinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Wietrzyca
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 18
Ale wczoraj pozbyliśmy się starego łóżka na OLXie (hurrra!), więc dziś wykorzystałam wolne męża i podskoczyliśmy do ikei. Mieliśmy upatrzone łóżko dla nas, żeby się przenieść do pokoju Zosi na początku - ze starym by się nam łóżeczko nie zmieściło. Przed sklepem cały parking ludzi, a przed drzwiami orkiestrowi wolontariusze. Nie wiem, kto im podsunął tą lokalizację, ale to było genialne Lepsza miejscówka, niż pod kościołami.
Zosia szaleje. Wczoraj wieczorem zrobiła tatusiowi koncert kopania, był ucieszony jak dziecko Dziś to samo. I dostaliśmy od mojej siostry całe pudło ciuszków małych, muszę je przeglądnąć i zacząć powoli prać.
Co u Was? Jak Wasze maluchy i wyprawki?
Pumcia, przeczytałam na owulkach, że siostra urodziła. Gratulacje świeżo upieczona ciociu! Jak się mały z siostrą czują?
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
Tort przebudowany! Kochana mogłabyś to robić na codzień i zarabiać na tym, na prawdę teraz takie torty i inne wyroby cukiernicze są na czasie...jak gdzieś znajdę później fote torba Włada z roczku to wstawię, koszt bagatela 400 xl
Ja od wczoraj już na oddziale, na razie jest ok.zq dużo nie myślę, staram się nie rozpaczac nad swoim losem, bo powiem Wam ze tu tylko są takie ciężkie przypadki, nowotwory u płodów, torbiele na nerkach, szok dziewczyny...ale szczerze dobrze jest wiedzieć, że nie tylko człowiek ma taki ciężki stan, zresztą marne pocieszenie, ale wiem, że profesor tu sir podejmuje rzeczy niemożliwych, a rodzą się dzieciaczki które żyją...
Ja o wyprawce się nie rozpisuje, bo będę najszczesliwsza na świecie, jak będzie nam dane zabrać Helenke do domu...
Odezwę się później, 3majcie się ciepło w ten ponury dzień heh
- NatiK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Wietrzyca tort super!zdolna bestia z ciebie jest hehe
Olivier kopie i daje o sobie znac ja się mam dobrze odpoczywam:) jutro idę na krzywą..mam nadzieje ze zglodu nie umrę i to przetrwam...w czwartek kontrola tej szyjki mam nadzieje że będzie ok
Co do wyprawki to cześć rzeczy kupiona a reszta później jakoś nie mogę się zdecydować na różne rzeczy
natB zdawaj relacje jak tak u was się wszystko ma! I trzymaj się dzielnie!
Pumcia gratulacje ciociu
- Mikulinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
WYPRAWKA DO SZPITALA DLA MNIE:
Koszula (rozpinana) 4-5 szt. ( 1szt bez rozpięcia )
Szlafrok - jest
Kapcie
Klapki - jest
Majtki siatkowe 6 szt.( czasem nie pozwalają zakładać tych majtek to zależy od szpitala )
Biustonosz laktacyjny 2 szt.
Wkładki laktacyjne jest
Skarpetki 2-3 pary (ulubione)
Podpaski poporodowe duże - jest
Podpaski nocne ze skrzydełkami
Podkład 2 szt.
Ręcznik 2 szt.( jakieś ciemnie )
Jasiek - jest
Opaska, Gumka do włosów-jest
Chusteczki higieniczne - jest
Szczoteczka i pasta do zębów - jest
Szczotka do włosów - jest
KOSMETYKI:
Dezodorant bezzapachowy -jest
Płyn micelarny - jest
Krem do twarzy nawilżający
Balsam do ust
Szampon - jest
Żel pod prysznic - jest
Tantum Rosa lub inny płyn do higieny intymnej - jest
Płatki kosmetyczne - jest
Patyczki kosmetyczne -jest
DOKUMENTY:
Dowód osobisty - jest
Karta ciąży- jest
Skierowanie do szpitala
WYNIKI BADAŃ:
grupa krwi i czynnik Rh (oryginał) jest
ostatnia morfologia i badanie moczu
zrobione po 32. tygodniu HBS - badanie krwi na nosicielstwo antygenu wirusa żółtaczki zakaźnej, lub zaświadczenie o szczepieniu WZW B
odczyn WR - badanie w kierunku kiły (robione dwukrotne: na początku i pod koniec ciąży)
wynik ostatniego USG
wynik badania na obecność HIV
wynik posiewu z przedsionka pochwy i odbytu w kierunku Streptoccocus agalactiae - wykonanego po 35 tygodniu ciąży
wszystkie wyniki badań usg wykonane w obecnej ciąży
inne istotne wyniki badań i/lub konsultacji np.: konsultacja okulistyczna, kardiologiczna, ortopedyczna itd.
woda w małych i dużych butelkach , kubek talerzyk sztućce jakaś ściereczka płyn do mycia naczyń
to tak w kwestii wyprawkowej ( chyba wszystko hmmmm )
Pumcia gratulacje ciociu mega wiadomość
natB odpoczywaj kochana jesteś pod dobra opieka . I odzywaj się do nas my tu mocno Wam kibicujemy dziewczyny moc pozytywnych fluidów ślemy .
Wietrzyca super ze udało się sprzedać łóżko ...
Mamusia uważaj na siebie odpoczywaj .. jak sprawa z przedszkolem ?
ja wczoraj takiego posta strzeliłam do was i tylko się ma zostało ..... mam nadzieje ze teaz więcej będzie
- Mamusia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mikulinka duża ta wyprawka.... ja już torbę dla Jagodki mam spakowana teraz tylko swoją powoli muszę składać...
natB jesteśmy z Tobą :*
wietrzyca fajnie ze Wam się udało sprzedać....
A ja dzisiaj jakaś śpiąca strasznie jestem... masakra z łóżka bym nie wychodziła.. A Tu tyle rzeczy do zrobienia....
- Mamusia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Mikulinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mikulinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 19
natB sama widzisz, że cuda się zdarzają więc bądź dobrej myśli szczególnie że dużo osób trzyma za Was mocno kciuki
natiK to trzymam kciuki za szyjkę
Mamusia brzuszek fajny Ty już masz torbę dla malutkiej masz spakowaną ? ja dopiero myślę żeby w lutym poprać i poprasować ciuszki które mam i pod koniec lutego łóżeczko rozstawić i dopiero początek marca pakować torbę dla małej i dla mnie
Mikulinka ale ładne ciuszki masz
U nas już ok wczoraj z mężem się pogodziłam i spędziliśmy miło wieczór, dzisiaj w dzień też ok chociaż trochę się nalatałam ze sprzątaniem i gotowaniem. Jutro za to odpoczynek bo kręgosłup już dzisiaj dał o sobie znać.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Mamusia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
mikulinka dziękuję śliczne te ciuszki....
- Mikulinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mamusia lista dluga ale znając moje szczęście to ja leżeć potrafiłam 2 tyg w szpitalu dlatego takie ilości ... ... a no i mąż daleko więc musiałam być "samo dostarczalana " w sensie wszystko mieć pod ręką na już ....
torbę dla siebie też szybciej spakuje tylko ją skompletuje. Teraz też to będzie daleko od domu więc marne szanse na to żeby ktoś ewentualnie mnie odwiedził jakby mi przyszło poleżeć ....