BezpiecznaCiaza112023

Mamy kwietniowe 2016

8 lata 11 miesiąc temu #1023693 przez natB
To jest kilka.zdjęć po remoncie :) dość ciemne, bo robione z tel ;) ale w końcu coś widać :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 11 miesiąc temu #1023696 przez Wietrzyca
natB, cudowny pokoik! Miałam kiedyś taką lampkę nad łóżkiem :) I ta skrzynka po jabłkach jako stolik - czad. Widziałam to w którymś programie tv, ale nie widziałam nigdy wykorzystania w życiu :)

Heathera, ale że ciężarne kontrolują? Hmm, muszą faktycznie pieniędzy szukać. A jaką masz umowę? Można by się do niej przyczepić?
Ja mam chodzące, ale kiedyś interesowałam się tą sprawą, co jeśli nie zastaną nas w domu. Na stronach ZUSu jest info, że można nam iść do lekarza tudzież na spożywcze, bo tego wymaga od nas życie, nawet jeśli l4 jest leżące. Nie wolno nam świadczyć w tym czasie pracy i to to trzeba udowodnić i z tego się tłumaczyć, i co się robiło w tym czasie, jeśli nas w domu nie zastaną.

8 lata 11 miesiąc temu #1023706 przez Mamusia
U mojego S w pracy zwolnili chłopaka który wyszedł z psem A miał leżące....
natb ślicznie zrobiliście pokoik...

A ja jeszcze leżę... mam bardzo dużo bakterii złych i dostanę antybiotyk i mam leżeć...

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1023721 przez Heathera
Mamusia no ale przynajmniej tobą się zajmą i zwalcza te bakterie

NatB jeju super ten pokoik. Te mebelki extra i ten namiocik :)))

Wietrzyca
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Cywilny: 21.01.12 Kościelny: 06.06.15

8 lata 11 miesiąc temu #1023723 przez natB
Ale dziś mi Wład daje popalić, aż wstyd się przyznać, ale nakrzyczqlam raz na niego, a potem miałam ogromne wyrzuty sumienia.. Ale trzecia histeria z rzędu to przesada.. I staram się zawsze wysłuchać co chce, dlaczego się złości, ale po 10 min walce wymieklam.. on jest taki wrażliwy, a ja daje się wtrącić mu z równowagi...

mamusia kurna, ale Ci się to wszystko teraz skumulowalo...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 11 miesiąc temu #1023725 przez JoanaG
Cześć przedpołudniowo :D

wreszcie nadszedł u mnie czas by "wić gniazdo", skończyłam w końcu pracować i teraz jest moment na odpoczynek.
Nat pokój Włada cudny, ja uwielbiam tę skandynawską, ikeowską prostotę. Ona jest zawsze na czasie :)
Wietrzyca zamówiłam ten bawełniany materiał z linku, który poleciłaś :) będę szyć pościele, w sumie za 100zł będę miała 4 kompelty, więc jak dla mnie bomba :D zrezygnowałam z kocyka Minky, bo jak się okazało kocyków mam już 5, a że teraz minky są na czasie przypuszczam, że zapewne jeszcze jeden dostaniemy, więc darowałam sobie.

Dziewczyny, czy Wy też macie takie problemy ze snem? Ja już nie wyrabiam :dry: budzę się o 2.00 z zegarkiem w ręku i tak do 6.00 walczę ze sobą ;/ fejsbuki, insta i pudelki przetrzepuje na bieżąco z nadzieją, że może może znudzą mnie i zasnę, ależ skąd! ;/ :lol:

Wizytę mam 26go, będzie wtedy skończony 29tc, zastanawiam się czy dzwonić do klinki i umawiać się na 3 prenatalne... hmmm a Wy robicie? jeśli tak, to kiedy najlepiej jest je zrobić?
U nas wyprawka już w zasadzie gotowa, zostały jakieś duperele jak pieluchy i chustki mokre. Poza tym wszystko dla mnie do szpitala jak i dla Kondzia do szpitala i do domu już mamy. Ja jestem w gorącej wodzie kąpana, więc poczucie że już wszystko jest w zasięgu ręki uspokaja mnie :D jak czytałam te listy wyprawkowe w internecie to niby wszystkie podobne, a jednak ciągle mi czegoś tam brakowało, w końcu posiłkowałam się podpowiedziami moich koleżanek które w ciągu ostatnich dwóch miesięcy urodziły i one podpowiedziały mi co faktycznie się sprawdziło a co było zbędne.

Aniołek 9tc 27.09.2013

8 lata 11 miesiąc temu #1023731 przez Wietrzyca
Mamusia, czyli jak właściciel psa jest chory, to pies ma zakaz sikania? wow. No chore.
No u mnie jeszcze nikogo z ZUSu nie było póki co. :P

JoanaG, pochwal się, jak uszyjesz :)

Ja się budzę w nocy zawsze, ale to sikanie mnie woła, zawsze między 3 a 4tą. A potem przesypiam jeszcze gdzieś do 6 - 7. Czasem mam kłopoty z zaśnięciem, ale przeważnie jednak mi się to udaje.

Co do trzeciego USG, moja magiczna karteczka mówi, że między 28 a 32 tygodniem się je robi. Ja jestem już na nie zapisana na 31tc.

8 lata 11 miesiąc temu #1023732 przez natB
joanna omg jaka Ty już uszykowana... wiesz, co Twoje przygotowania dały mi do myślenia i muszę dziś się z tym ogarnąć i zamawiać z gemini artykuły dla siebie na poród hah :P... powiem Wam, że pierwsza za pewne urodzę, a ja w czarnej d*pie za przeproszeniem :P :P...

Ja co do prenatalnych się nie wypowiem, bo standardowo jestem teraz badana co 1-2 tygodnie WOW...

8 lata 11 miesiąc temu #1023733 przez Wietrzyca
natB, co zamawiasz z gemini? Też chce tam robic zamowienie.

8 lata 11 miesiąc temu #1023738 przez natB
wietrzyca głównie te podkłady wszystkie...wkładki laktacyjne... płyn do higieny intymnej, octenisept, tantum rosa... dziś zrobię listę :)...

8 lata 11 miesiąc temu #1023744 przez Wietrzyca
natB, na razie mam to samo w przechowalni, plus magnez i witaminy. Jestem w szoku, w mojej aptece za asmag forte płacę prawie 11 zł, a tu jest za 6kę z hakiem. :)
Jakbyś coś dołożyła do tej listy, to napisz :)

8 lata 11 miesiąc temu #1023755 przez JoanaG
To w takim razie i ja zapiszę się dzisiaj na to usg :)
Nat z tymi przygotowaniami to zabawne, bo chciałam pomalutku wszystko a w końcu ani się obejrzałam łóżeczko i wózek przywiózł mi brat, wanienke koleżanka a resztę tych dupereli zamawialam pojedynczo az w końcu okazało się, że lista którą sobie wypisalam w zasadzie jest już kompletna :)
Ja w gemini zamawialam:
Podklady bella takie różowe
4 szt majtek poporodowych tych siatkowych
Gaziki po 100szt w dwóch rozmiarach
Alantan plus zielony
Linomag
Maltan na sutki
Wkładki laktacyjne
Osłonki na brodawki
Wode morską do noska w sprayu
Aspirator katarek
Sól fizjologiczna w ampulkach 100szt
Nożyczki
Szczotke do wloskow
Termometr do wody
Witaminke k+d
2 butelki
Małą gruszke
Octanisept
I mydło biały jeleń do mycia malucha.

Aniołek 9tc 27.09.2013

8 lata 11 miesiąc temu #1023784 przez NatiK
Człowiek nie zagląda tu 2 dni a tu tyle do czytania hehe :P
My po wizycie szyjka stoi w miejscu (2cm-chyba taki moj urok) ale za to w poniedziałek kierunek szpital i kroplowki...podobno do czwartku mam tam być no ale zobaczymy co wymyśla...
Mamusia długość szyjki prawidlowa u ciężarnych jest od 2,5-3,5cm

natB ładny pokoik :) i ten namiot super :)

Wietrzyca natBJa też zamówiłam z aptekagemini różne rzeczy (płyny, kremy, balsamik, pieluszki tetrowe, butelki, podklady poporodowe, majtki siatkowe, wklady, masc na odparzenia) musze jeszcze dokupić parę rzeczy jeszcze ale trochę długo się czeka na zamówienie... :angry:

8 lata 11 miesiąc temu #1023819 przez Mamusia
Właśnie mnie położna odlaczyla od KTG... okazało się ze mam skurcze małe i nie aż tak bolesne Ale niestety są.. położne nic na razie mi nie dają bo widocznie nie ma aż takiej tragedii ze zaraz urodze... Ale sam fakt troszkę mnie przerazil... zobaczymy co jutro mi powie lekarz na obchodzie
Miłej i spokojnej nocy życzę tym co cierpią na bezsenności... I reszcie też :kiss: :kiss: :kiss:

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1023822 przez Wietrzyca
NatiK, i dalej masz leżeć z tą szyjką?
No chociaż w szpitalu to na pewno się wyleżysz. Heh. Ładnie Cię mały objada ze wszystkiego! :) Trzeba wspomóc.

Mamusia, a to nie są te skurcze Braxtona-Hicksa? Nie mówiły Ci nic na tym ktg?
Trzymamy kciuki, żeby wszystko było ok. :)

Mi siostra poleciła, że jeśli już robię takie zamówienie w tej aptece, to może jakieś rzeczy typu obcążki i pilniczek do paznokci dla bobasa kupić, kosmetyczne płatki te duże, tego typu rzeczy.
Dalej jestem pod wrażeniem cen tam :P

Dobrej nocy również :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka