BezpiecznaCiaza112023

Mamy kwietniowe 2016

9 lata 2 miesiąc temu #1024016 przez JoanaG
Marta ja też nie mam nic przeciwko fb, ale kwietniowki bez Pumci??? Noł łeeej :D
Btw. Pumcia mój małż jest z Twoich stron i on też fejsowi mówi nie, chooooć ostatnio jak powiedziałam mu, że namnożyło się fenpejdży tematycznych o jego hobby to zawahał się i stwierdził, że może się skusi i założy jakieś fikcjne konto :) plis przemysl i Ty taką opcję :) boooo nie wiem skąd piszesz na forum, ale ja poczytuje w tel i jak mam coś napisać a to mi znika, ucina, etc. To mnie krew zalewa :/ ale zauważyłam że nie tylko ja tak mam więc może ten fejs będzie sposobem na spokojną wymianę zdań ;)

Aniołek 9tc 27.09.2013

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 2 miesiąc temu #1024019 przez natB
Hej ho ;)

Co do alko, ja pamiętam, że w ciąży z Wladem miałam taką ochotę i na winko i na desperadosa, wkoncu jak odciagnelam mleko, usiadłam uszczesliwiona z butelka desperadosa to wypiłam 2 lyki i myślałam, że padne tak mnie sieklo :P..qle teraz tez bym się napila, ooo i ser pleśniowy zjadłam mniam :) pomarzyć można heh :P...

mamusia super wieści! Oby wyniki były ok ;)

mikulinka a co z.przyjaciółka jest?

natiK a dlaczego masz zakaz ryżu z truskawkami? Hm

A ja dziś od rana mam dzień gotowania, na śniadanie z racji braku pieczywa były pancakes, a na obiad pyzy z kaczka mniam :D aż się pochwale heh :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1024020 przez Wietrzyca
łoo, natB, ależ to wygląda fantastycznie! :)

U mnie na razie spanie, wypuściłam wczoraj męża z kolegami i śpi do teraz biedulka, haha :) Ja w tym czasie ogarnęłam zmywarkę, pranie i dalej ogarniam zamówienie w gemini. Siostra wysłała mi też listę, co ona potrzebuje, także robi się z tego zamówienie hurtowe powoli :P

Ja się muszę przyznać, że od męża czasem umoczę język, jak on otwiera jakieś dobre piwo, ale to jedynie rozetrę smak na języku i nawet nie ma co połknąć, nie ma to nic wspólnego w piciem alkoholu :P Ale czego się dla Dziecia nie robi :) Choć miałam spory problem w tym sezonie jesiennym, bo robię na własny użytek home made nalewki (na spirytusie z biedronki) no i nie mogłam ich próbować za bardzo. A robiłam z malin, czeremchy, borówki amerykańskiej, aronii, miodowo - cytrynową, etc. No i jakoś tak mojemu mężowi to wszystko smakuje, nie mógł mi bardzo pomóc w ocenie. Także zupełnie nie wiem, co mi w tym roku wyszło :P Ale jak goście do nas przychodzą, to chwalą, w sumie co mają powiedzieć :P

NatiK... coz tym ryżem z truskawkami? Zaskoczyłaś mnie :)

Pumcia, to nie o fakt łososia chodzi, tylko o sposób przetwarzania. Wędzeniem nie pozbywa się bakterii i istnieje jakieś tam ryzyko zakażenia listerią lub toksoplazmozą. Mówią, żeby nie robić tragedii, jak się jadło, bo ryzyko jest faktycznie mega małe. No ale jest. Łosoś z piekarnika np... o tak :) wskazany! :) w ogóle obróbka termiczna przede wszystkim :)

Mamusia, trzymamy kciukasy, żebyś już wyszła :)

9 lata 2 miesiąc temu #1024043 przez NatiK
Hehe ryż mogę jeść ale nie truskawki (nawet takich mrożonych):( zalecenie od lekarza...
Taki łosoś wędzony tez pycha ale trzeba obejść się ze smakiem dla dobra dzieciaczków...

natB mniamiii! !! :) Ja dziś obiad u tesciowej mam więc odpoczywam od kuchni hehe a w poniedziałek obiady szpitalne i zupy mleczne na śniadanko hehe :P

Mamusia trzymam kciuki za wyniki! I wcale się nie dziwie ze chcesz już wyjść...mnie czeka pewnie 5 dniowy turnus i tez mnie wypuszcza jak wyniki będa dobre...

9 lata 2 miesiąc temu #1024044 przez Wietrzyca
Jeszcze się pochwalę ubrankami!
Odebrałam wczoraj wieczorem od przyjaciółki ze stanów małą paczkę dla Zosi :)

na 3 miesiace (przód i tył):

na 6 miesięcy:

na 9 miesięcy (przód i tył):
Załączniki:

9 lata 2 miesiąc temu #1024048 przez Mikulinka
Wietrzyca
Śliczne te ciuszki ( chyba nie ma brzydkich ewentualnie zniszczone ) każde słodkie czy dla chłopczyka czy dziewczynki

9 lata 2 miesiąc temu #1024049 przez Mikulinka
NatB w Zabrzu leży na kardiologii ... serducho wysiada :/ no ale jest pod dobra opieką . Ale martwię się o nią ..... dziś już z nią rozmawiałam i troszkę nawet pośmiałyśmy się. :)

9 lata 2 miesiąc temu #1024090 przez Wietrzyca
Mikulinka, a co to się dzieje, że serducho siada? Ma jakieś predyspozycje genetyczne / środowiskowe? Na pewno Twoje wsparcie jest jej pomocne :kiss:

Ja po rozmowie z moją przyjaciółką (która ma termin na koniec marca) uświadomiłam sobie wczoraj, że jakby coś się wydarzyło, to nawet nie mam żadnej koszuli do szpitala. Postanowiłam to naprawić, kupiłam dzisiaj w auchanie dwie, za 20zł. Postraszyła mnie trochę, ale to dobrze, motywująco :)

Dawno Wy żadnych wyprawkowych zakupów nie wrzucałyście. :)

9 lata 2 miesiąc temu #1024100 przez Marta1985
Witam :)

założyłam grupę na fb - niech ona będzie chociaż awaryjna jak któraś nie będzie mogła na forum pisać :) jak coś to podsyłajcie na priv wasze profile. Mamusia wysłałam ci zaproszenie bo nie umiem coś cie dodać do grupy :/

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1024106 przez Pumcia
Pumcia - chłopiec SZYMON 24 kwiecień
KArii - chłopiec
Nat B - dziewczynka HELENKA MARIA 2 kwiecień
MAmusia - dziewczynka
Heathera - dziewczynka WERONIKA 18 kwiecień
Wietrzyca - dziewczynka ZOSIA 29 kwiecień
Lena - ?
NatiK - chłopiec OLIWIER 23 kwiecień
Joana G - chłopiec KONRAD 8 kwiecień
Marta 1985- chłopiec WOJTUŚ 16 kwiecień
Anielka - dziewczynka 1 kwiecień
Mikulinka - dziewczynka 30 kwiecień
Koticz - chłopiec JONATAN 27 kwiecień

9 lata 2 miesiąc temu #1024109 przez Pumcia
Mamusia - fajnie ze wychodzisz :woohoo: dbaj o siebie ;)

Joana G - haaaaaaaaaaaaa widzisz ? cos w tym jest :woohoo: Mąż śledzik ? :evil: miałam kiedyś fb - jak prowadziłam swoj sklep i za cholere mnie nie wciagneło wiec skasowałam :P

Wietrzyca a mój mąż czasem potrafi odmówić wypicia alkoholu -mówi, że " nie pije bo jesteśmy w ciąży " ha ahahahhaha słodziutkie masz te ubranka - jak będę miałą chwile to też powrzucam co mam :woohoo:

Dzieewczynki mówcie jak coś się zmieniło w naszej magicznej liście :D co jakiś czas będę wklejać, żebyśy znały kolejność rozpakowań :P

9 lata 2 miesiąc temu #1024116 przez Wietrzyca
My idziemy we wtorek na to pozakonkursowe usg 3d. Dowiemy się wtedy, czy nic się nie zmieniło :D
A jutro mam standardową wizytę, musi mi gin dać skierowanie na badania, bo w lutym w związku z moją trombofilią czeka mnie wizyta w poradni nadkrzepliwości.

Pumcia, no mój też jest dobry chłopak, złego słowa nie mogę powiedzieć, np sama go na jego kawalerski wyrzucałam bo nie chciał iść :P. I to ja w tym związku jestem większym alkoholikiem :P (... tzn byłam :P)
Uważam, że żeby wracał do domu i do mnie z przyjemnością, to od czasu do czasu dla zdrowia psychicznego dobrze żeby wyszedł z chłopakami (tym bardziej, że mają wspólne tematy, koledze się dziecko urodziło ostatnio :P). On tego nie wykorzystuje wcale często, widać, że czuje się odpowiedzialny za nas. Działa to też w drugą stronę - jak ja wychodzę, to po mnie przyjeżdża ładnie i złego słowa nie powie :) Hihi. Naprawdę dobry chłopak.

9 lata 2 miesiąc temu #1024117 przez Marta1985
Ja męża też mam super ... wiadomo ... ideałem nie jest ale złego słowa nie mogę powiedzieć :) robi zakupy gotuje i w ogóle jest super tata i mężem ... i uważam że jak ludzie są razem to zdrowo jest czasem wyjść osobno ... i nigdy nie zrozumiem żadnych uszczypliwych komentarzy wzajemnych że niby się podejrzewa zdradę bo się ktoś wystroił i nie wiadomo co robi na takim wyjściu :)

Ja we wtorek idę do gina :) ale stres już odczuwam ....

9 lata 2 miesiąc temu #1024126 przez Jussstyś
Hej :-)
Jestem tu nowa, podglądam Was czasem :-)
Mam termin na 15kwietnia. W ciążę zaszłam 8lipca dokładnie w czwartą rocznicę naszego ślubu :-)
Mam już jednego urwiska, córeczkę Julie ur. 16.09.2012. Która cały czas powtarza że kocha dzidziusia :-)
Wiem już na pewno ze będzie to chłopczyk i będzie miał na imię Adaś. Ubranek mam kilka po Julii bo na początku kupowałam takie bardziej unisex.
Jutro mam wizytę więc napiszę co i jak :-)

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona :-) pozdrawiam :-)

9 lata 2 miesiąc temu #1024129 przez Wietrzyca
Hej Jussstys, witamy w naszym gronie! Bardzo nam miło, że jesteś i postanowilas się ujawnic :)
Super zrobiłaś czwartą rocznicę ślubu, hihi. :)
Napisz nam, skąd jesteś, ile masz lat.

Marta, no to się rozumiemy. Ja właśnie też tego nie rozumiem, jak ktoś takie komentarze albo zakazy daje. Ile nie znam takich przypadków w zwiazkach, tak zawsze się źle kończyły. Jak wszystko jest z umiarem, to zdrowo jest nie kisic się tylko we własnym sosie, ale wyjść czasem osobno, a czasem razem do innych ludzi. :)

To chwalice się Dziewczyny po wizytach, ja też się pochwalę jak wrócę.
Miłego dnia!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka