- Otrzymane podziękowania: 153
- /
- /
- /
- /
- Mamy kwietniowe 2016
Mamy kwietniowe 2016
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
joanna a przepis na ten syropa masz?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- JoanaG
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 6
- Marta1985
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
- JoanaG
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Marta1985
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
martaa dlaczego masz tak często wizyty?... fajne foto może tego 20-ego się maleństwo ujawni
- JoanaG
- Wylogowany
- budujemy zdania
Na szczęście osłuchowo czysto, ale mam ostre zapalenie gardła i tchawicy, dostałam antybiotyk na 5 dni, oby zadziałało bo już mi głowę od tego kaszlu rozrywa...
U nas pogoda dziś cudna, słonecznie ale rzesko, chyba pomimo zapalenia ubiore się na cebulkę i pójdę pospacerować
Miłego niedzielnego dnia
- Wietrzyca
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 18
Termin z USG w 8tc i z okresu wypada nam na 28 kwietnia. Sama też jestem z kwietnia Zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży, przetytlałam Bąbla przez Bieszczady przez kilka dni z namiotem i plecakiem Może będzie z tego jakiś turysta chociaż ;P
Mojego Bąbelka widziałam pierwszy raz w 6tc, a potem w 8tc, kiedy już szukaliśmy z powodzeniem pikającego serduszka. Teraz kolejne USG mam zaraz po Pumci - 15go, i nie mogę się już doczekać. Brzuszek się powoli rysuje - nie należałam nigdy do najszczuplejszych, stąd pewnie ten stan rzeczy. Aczkolwiek, jak książki każą, staram się jeść nie za dwoje, a dla dwojga ;P
Sama jestem też w ciąży na Clexane i Euthyroxie (lekko za duze TSH dla ciężarnych, chociaż w normie dla "normalnego" człowieka). Może któraś mama też ma podobny kłopot. A z witamin ciążowych to LadeeVit.
Na to wlasciwe L4 zamierzam isc w styczniu, mam nadzieje, ze sie bede dobrze czuc. Teraz jestem w domu na L4 z powodu przeziębienia. Pracuję w korpo i strasznie frustruje mnie fakt, że ludzie przychodzą tam chorzy i na mnie kaszlą. Także albo oni idą na kilkudniowe zwolnienie - albo ja. Nie możemy pozwolić sobie przecież na to, żeby na nas prychali! Na szczescie mi juz przechodzi. Takze JoanaG, natB trzymajcie sie cieplo i zdrowiejcie szybciutko. Życzę Wam zdrowia w tej chlodnej aurze!
- JoanaG
- Wylogowany
- budujemy zdania
Napisz nam coś o sobie? Skad jesteś? Ile masz lat? Jak długo staraliscie się o dzieciątko?
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Twój Babel juz od najmłodszych,, dni,, ładnie zwiedził hehe hartujesz go heh
A powiedz mi jakie masz tsh? jesteś pod opieką endokrynologa? Ja musze się prywatnie wybrać, bo we krwi mam antygeny tpo, niby nic z tym nie mam robić, ale sama nie wiem hm
- Pumcia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 131
JoanaG - kurcze, nie wiem czy Ci nie za pozno odpisuję ale od czwartku do wczoraj musiałam być w pracy ;/ Kochana na poczatku jak nie miałam inhalatora to robiłam tradycyjne inhalacje czyli ręcznik na głowe i wrzątek. Dodawałam do tego kilka kropel olejku - nie pamiętam jak on się nazywał ale pachniał jak WICks vaporub a teraz jak już mam inhalator to wlewam tam zabłocką mgiełkę solankową. Mi na kaszel pomagało bo czasem tak kaszlałam, ze brzuch mnie bolał ;/
Martuś - super, że z Małym wszystko ok śliczności
- Wietrzyca
- Wylogowany
- budujemy zdania
Bedzie moze nieskladnie:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Widziałam, że jest tu kilka mam z większym doświadczeniem Bardzo się cieszę, że taka "grupa wsparcia" się formuje!
natB - na TSH wysłał mnie od razu mój gin, chociaż nigdy wcześniej nie miałam żadnych problemów z tarczycą. I wyszło mi 2,940 (norma "normalna": 0,27 - 4,2, a dla ciężarnych: I trymestr 0,01 - 2,32). Więc dostałam skierowanie do endokrynologa i teraz jestem pod stałą (raz w miesiącu kontrola) opieką. Po Euthyroxie 50ce TSH miałam 2,38, więc dostałam 75ke i kolejna kontrola za miesiac. Anty TPO wyszło mi w normie.
Endokrynolog mi mówiła, że badają anty TPO ze względu na chorobę Hashimoto, żeby mieć informację, czy występuje. Oczywiście wyższy wynik nie musi świadczyć o chorobie. Tutaj znalazłam fajny artykuł na ten temat. Btw moja koleżanka ze zdiagnozowanym Hashimoto urodziła śliczną zdrową córeczkę. Oczywiście możesz się skonsultować, jeśli masz tylko jakiekolwiek wątpliwości, ale na pewno się nie martw!
Co do gór, coż... Mój Bąbel już był 3 razy w Bieszczadach na trasie. Oczywiście te dwie następne trasy nie były już takie hardcorowe jak pierwsza, bo jednak trzeba do życia podejść rozsądnie, więc się oszczędzam i są to raczej spacery, aniżeli trekkingi. Ale dopóki się dobrze czuję, nie chcę z tego co lubię i zawsze robiłam rezygnować zupełnie. Wszystkie książki piszą o tym, żeby nie rezygnować z aktywności w ciąży (oczywiście z wiadomymi ograniczeniami co do rodzaju aktywności i stanu zdrowia). Tylko mąż ma plecak bardziej załadowany, bo musi więcej nosić ;P Ja mam w swoim tylko sweter i apteczkę, a i trasy są teraz dużo lżejsze (w ten weekend Rusinowa Polana w Tatrach to będzie maksimum naszych możliwości). Tak po prawdzie to ze względu na fakt, że już było mnie trochę przed ciążą (praca za biurkiem zrobiła swoje), nie chcę przegnić przed tv dziewięciu miesięcy. Dlatego znalazłam też pilates/jogę dla ciężarnych i na najbliższej wizycie zapytam o to mojego gina (potrzebne jest zaświadczenie od lekarza). Jeśli osiądę na tapczanie, to potem będzie fatalnie.
Pumcia, a skąd masz taki inhalator?
I czy powiedziałyście już w pracy, że jesteście w ciąży?
- Pumcia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 131
- Wietrzyca
- Wylogowany
- budujemy zdania
a stac 12h w ciazy to faktycznie byloby bardzo trudno - nie wyobrazam sobie przy tych wszystkich ciazowych objawach!
- Karii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3