BezpiecznaCiaza112023

Mamy kwietniowe 2016

8 lata 10 miesiąc temu #1026260 przez Wietrzyca
Ooo, Pumcia, powodzenia i cierpliwości w urzędzie! :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 10 miesiąc temu #1026261 przez Mikulinka
Cześć babeczki ... i ja nogach ... nocka taka sobie ujdzie ... od rans zgaga praniae sie pierze
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
jakie plany na dzis ?
Pumcia powodzenia W urzędzie ..
Wietrzyca E no chyba każda zaczyna od tego dzień ;) ja jakoś się nie moge zgrać z zelazkiem no nie po drodze nam :blink: :silly:
Jakie plany na dzis ?

8 lata 10 miesiąc temu #1026262 przez lena20
ok

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1026263 przez Wietrzyca
Mikulinka, Plany takie, że coś dobrego muszę upiec. Wczoraj w chwili słabości kupiłam nutelle, zjadłam z nią dzisiaj kanapkę, a teraz kombinuję, jak się reszty pozbyć, żeby calego słoika nie zjeść, bo tylko w tylek pójdzie :P
Więc wymyśliłam, że zrobię rogaliki z tą nutella, rozdam cześć szwagrowi, a część rodzicom :-P w ten sposób zjem jej mniej :P taki plan

Także biorę się za ciasto drożdżowe :)

A ja wypłatę dostaje dopiero 5go...

8 lata 10 miesiąc temu #1026278 przez Mamusia
Ja tez już na nogach.... noc straszna..... krocze mnie tak strasznie bolało ze to jakiś koszmar budzenie 3 razy na siku.... więc jestem niewyspana u nas słoneczko pięknie świeci A ja nawet nie mogę wyjść na spacer.... ;(

A co do zazdrosci mojej Adalii to mam syraszny klopot wiadomo nie gadamy caly czas o tym ale jak tylko jakas reklama z dzieckiem to ona zaraz mówi ze nie będzie kochała dzidziusia i ze go zabije.... ja nie wiem jak na to reagować.....

8 lata 10 miesiąc temu #1026281 przez Wietrzyca
Mamusia, a może jakaś koleżanka jej coś powiedziała? Musisz jej tłumaczyć, że ona tak samo w brzuszku była. Może ona się boi, że dzidziuś jej Ciebie zabierze?

8 lata 10 miesiąc temu #1026283 przez NatiK
Noc jako tako przespana...zgaga mnie zabija ehhh juz nie wiem co brać..pocieszam się ze juz niedługo I juz nie będzie dokuczać...wczoraj powalczylam z prasowanie ale po połowie juz miałam dość (ile tego jest uffff...dziś plan jest to skończyć ale jak wrócę od kosmetyczki :cheer: ) jutro impreza urodzinowa koleżanki typowo babska (14 bab w tym 5 ciężarnych hehe -ojj obfity bedzie ten 2016)

Pumcia powodzenia!!! :)

Mamusia pomysł ze juz niedługo I wszystkie bóle miną... :) a co do zazdrości to nie pomogę bo nie mam dzieci a u znajomych nie kojarzę żeby był problem...dzieci tak gadaja będzie dobrze I pokocha dzidziusia:)

Wietrzyca to proszę podesłać parę rogalikow do Tarnowa :)

8 lata 10 miesiąc temu #1026295 przez Heathera
Pumcia powodzenia :)

Mikulinka ja muszę wziąć się za prasowanie właśnie tego co wczoraj poprałam ale jakoś nie mogę się zebrać ;p U mnie wypłata nie wiem kiedy bo ja z zsusu dostaje za każde zwolnienie oddzielnie i od zwolnienia mają na dostarczenie kasy 30 dni więc jest różnie i tak na raty po ok 500/600 zł. Męza wypłata niby 10 ale zazwyczaj 8 już jest czasem nawet szybciej. I tez się długo nie pociesze bo pójdzie wszystko na rachunki i kredyt...

Wietrzyca ja tez kilka rogalików poproszę :P

Mamusia to kiepsko masz... ja słyszałam że dobrze jest jak się drugie dziecko urodzi kupić coś jakaś zabawkę dla tego pierwszego i że to niby od młodszej siostry/brata takie małe przekupstwo :P

NatiK to miłej imprezy jutro :)

Cywilny: 21.01.12 Kościelny: 06.06.15

8 lata 10 miesiąc temu #1026297 przez natB
Pumcia a jak tam Twój
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

mikulinkaprzepis banalnie prosty :D :D... kostka masła/margaryny, jak kto woli, łyżeczka proszku do pieczenia, 200 gr serka homogenizowanego, 2,5 szklanki mąki :D the end... przed włożeniem do piekarnika posmarować rozbełtanym jajkiem :)... piec ok 10-15 min. w 180 stopniach :)

mamusiajeeeeryyy a skąd Adali bierze się to stwierdzenie, że zabije dzidziusia?! WOW jestem zaskoczona...
Ja bym na razie nic nie tłumaczyła malutkiej... jak sama tak będzie mówić powiedz, że dzidzia jej krzywdy nie zrobi i, że będzie ją bardzo kochać... Sama nie zaczynaj tematu dzidziusia... może tu jest problem, że w koło tylko dzidziuś dzidziuś i dzidziuś...

natiK ojjj tak pobyt w szpitalu męczy, mi też zawsze jest ciężko się ogarnąć... zdrówka i 3majcie się w dwupaku jeszcze :)

A ja wczoraj zamówiłam uwaga :D kolejne rzeczy, bo wypłata już przyszła heh :P a oto one :D
Dla małej kupiłam z la millou otulacz bambusowy <3 www.lamillou.com/shop/otulacze-bambusowe...-mgielka-polar-bears
Dla mnie jedną pidżamkę po porodzie, dwie mam jeszcze z Władka porodu :) (koszule) -> allegro.pl/pizama-ciazowa-dla-karmiacych...n-m-i5935465822.html
No i dla siebie kosmetyczkę UF :D w końcu ciągle mówiłam, że zamówię zamówię i jakoś czasu nie było, a teraz zamówiłam z Wittchen :), bo są fajne promocje :D teraz na kilka lat mi starczy :D -> www.sklep.wittchen.com/product/14000/kosmetyczka.html

Humor od razu lepszy :D

8 lata 10 miesiąc temu #1026312 przez Mikulinka
Mamusia Ciężki temat ale może pokaż jej zdjęcia jak była mąką albo jakieś filmy masz nagrane ... niech zobaczy ze tez kiedyś mieszkała w brzuszku ze czeka liście na nią ...I też kiedyś była mała ...
NatB dzięki za przepis ...
Zarabiste są te rzeczy z www.lamillou.com tylko te ceny .... A tu już muszę brygade obkupić na wiosne ...
Wyszłam na balkon wieszać pranie to wam powiem że przewialo mnie ...
Teraz kończę obiadek ... ziemniaki kotlety mielone marchewka groszkiem i kompot z truskawek ...

8 lata 10 miesiąc temu #1026327 przez Wietrzyca
natB, no piękne to jest. Pierwszy raz widzę taki otulacz :) Ładnie się obkupiłas :)
NatiK, to się orobiłaś Dziewczyno tym prasowaniem!
Ja na razie poskładałam, ale nie prasowałam. Czekam na szafę, a jak się zrobi miejsce dla Zosi, to wtedy będę prasować :)
Mikulinka, i jak się czujesz? żebyś nie chorowała po tym balkonie :(
też się obkupiłaś :) zebra jest najśliczniejsza!

Męczy mnie nerw przy kręgosłupie, jak rwa kulszowa. Normalnie usiąść ani wstać nie mogę. :blink: heh

a tu macie rogaliki ode mnie. Część z nutellą, a część z różnymi dżemami :) (pokończyłam wszystkie otwarte home made w lodówce :P)
Załączniki:

8 lata 10 miesiąc temu #1026332 przez Mikulinka
Wietrzyca noooo ubrałam się ciepło ..
Po obiedzie padlam I spałam do prawie 17 .. dobrze corka zabawila syna ... :blush: .... o o ooo rany jakie pyszności
Współczuję bólu ... wiem co to znaczy a tu nic nie można .. .. ani tabletek ani maści ... może dzwoń do gina co możesz może jakiś masaż ...
A co u reszty Kwietniowek ? Halo Dziewczyny. ...
Kolejno Odlicz ..

8 lata 10 miesiąc temu #1026336 przez Heathera
Hejoo ja prasowałam cały ten czas...a i tak wyprasowałam dopiero 1/3 tego co mam ;O

Cywilny: 21.01.12 Kościelny: 06.06.15

8 lata 10 miesiąc temu #1026342 przez Mamusia
Dzisiaj dostalam od znajomej butelki i smoczki i Adala bawiła się w małą dzidzie i dzisiaj stwierdziła ze będzie dawać małej smoczek jak będzie płakać i wodę bo jest zdrowa.... Więc ma rzuty dobre i źle zobaczymy jak się urodzi....

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka